Ne oldu boyle bırden arkadaslar yuregım agzıma geldı
Nasıl da kaynasmısız, elım telefona gıttı bır anda arayacagım sankı hay illahi beni...
Oferta kendını cok zorluyordu, korkuyordum boyle bırseyden zaten, Allah'ım yardımcısı olsun ınsallah
Papatya nın boyle bır durumu yoktu, cantam hazır değil fılan dıyordu...
ayy gel de haber belle sımdı offfff.......Insallah guzel haberler alırız.
25 yasindayim ilk kez 3 gun bisi werilmezse bisi olmaz lafi duydum)) saskinim 3 saat emmezse sarilik olan kani sekeri dusen bebekler ne oluo ozaman....bana hic bi guc 3 gun ac biraktiramaz o cocugu..en fazla 1)2 saat oda acikirsa cok ceker belki die.....kaldiki herkes ister bebei emsinn ama ozaman sutu yoksa mamadan once cektir cektir gelmiisa mama wrr bidahakine cektir cektir sutunu gelmiosa mama wer...tabiki tecrubeler istekler birbirini tutmaz herkese saygim sonsuz ....
kızlar az önce kanlı sümüksü bir akıntım oldu işteyim eşim geliyor beni almaya belim ağrıyor
Şimdi çıktım doktordan hemen yazayım dedim merakta bırakmamak için nstde sancı çıkmadı bel ağrım şiddetlenerek devam ediyor ama açılmam yok şimdilik yolunda herşey.nidilat diye bir ilaç verdi gnde üç kere içecekmişim yine kanama olursa gideceğim normalmiş doğuma yakın olabilirmiş öyle dedi doktor.iyi korktum ama yokladı bizimki
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şimdi çıktım doktordan hemen yazayım dedim merakta bırakmamak için nstde sancı çıkmadı bel ağrım şiddetlenerek devam ediyor ama açılmam yok şimdilik yolunda herşey.nidilat diye bir ilaç verdi gnde üç kere içecekmişim yine kanama olursa gideceğim normalmiş doğuma yakın olabilirmiş öyle dedi doktor.iyi korktum ama yokladı bizimki
çok şükür dahada iyi olun inşallah.açılma yoksa sanırım bekler. bu arada bende nidilat kullanıyorum işe yarıyor gerçekten.inşallah birazdaha sabrederler
bence git ne olur ne olmaz yada en azından doktorunu ara o seni yönlendirirdr bebek aşağıda yat demişti ben bugün biraz şımardım yatmadım da oturmuştum adet ağrısı gibi ağrı var geçmedi bikaç saattir afedersiniz bir de gaz var ne yapsam dr a gitsem mi acile siz de yaşadınız mı böyle şeyler ??
ben çok şey bilmiyorum. 2 yeğenim oldu bir de oğlum. 2 yeğenim de refeklatçi idim. ablam international acıbadem de, ben de beylikdüzü medikana da doğum yaptım. biz bişey verdirmedik. ablam da ben de ilk bebeklerde zorlandık benim göyus ucum yoktu, bebeğin tutmaya gucu yoktu. kendi sutumu sağıp kaşıkla verdim hastaneden çıktıktan 3 gun sonra. bebeğim sarılık oldu ama normal hepimizin ki kadar ancak hem erken doğduğuhem de anne sutu (mama ile sarılık daha kolay geçiyor)aldığı için uzun surdu 1 ay surdu. ablamın bebekleri zamanında doğdular 1. sarılık oldu 7 gunde kurtuldu. ona da yalnız anne sutu(sağıp kaşıkla hastaneden çıktıktan sonra) verdik. 2. bebek anne sutunu hemen aldı. sarılık olmadı. yalnız anne sutu aldı. bizim bebeklerden 2 si-1 tanesi de standart 3 gun zorlanmalarını yaşadı- ilk üçgün anne sutunu sakır sakır içemediler(her normal bebek gibi). ama takviye almadılar ben sık sık yazıyorum. bebeğimi yoğun bakıma almak istediklerinde bir başka dr gunde 200 ml sut geçsin bogazından yeter dedi. ve yetti. benim 2 göysumden 2 saatte maximum 15-17 ml sut gelerek besledim. bu benim tercihim (elbette mama alıp birçok arkadaşım gibi 3 saatte bir 90 ml mama verip 3 ay sonra da "ahhhh bebeğim mememi emmedi, ah 1 damla sutum kalmadıyla" biten bir hikayem olabilirdi...) Allah tum bebekleri korusun ama bebeğim ölmedi. açlıktan bayılmadı ve sarılık konusundan asla tehlikeli bir durum yaşamadı. 6 gun sonunda 380 gr kaybedip 2780 den 2400 inmesine ragmen.
özetle her annenin kendi doğruları var, normal doğum sezeryan kararı gibi ilk gunden itibaren 8aman aç kaldı ağlıyor uyumuyor değip mamaya başlatmak gibi, ki 10 bebekten 1-2 si ancak besleniyor ilk gun, hatta ilk 3 gun. binlerce karar alacağız. kendi bebeklerimiz kendi kararlarımız. ben verdiğim kararla, yalnız anne sutu ile ilk 6 ay olmak üzere sonrasında 21(27 toplamay) emzirdim(maşallah). Allah izin verirse bu beğimi de 24 ay emzirmek isterim. normal doğumla dunyaya getirmek isterim. bunlar bebeğim için temnnim.
geçmiş olsun canım biraz daha sabretsin bebiş sende dinlen bol bol
bence git ne olur ne olmaz yada en azından doktorunu ara o seni yönlendirir
Teşekkür ederim gittim canım bugün doktor tam 4 tane ilaç verdi. Nasıl içeyim antibiyotik değil mi deyince bi de azarladıbiz veriyosak bir şey biliyoruzdur dedi. ben de bi şey diyemedim ama cesaret edip içemiyorum bebeğe zarar verir diye... acıya katlanırım ama ya bu türlü de zarar veriyosam? bilemedim ki şimdi...
dr bebek aşağıda yat demişti ben bugün biraz şımardım yatmadım da oturmuştum adet ağrısı gibi ağrı var geçmedi bikaç saattir afedersiniz bir de gaz var ne yapsam dr a gitsem mi acile siz de yaşadınız mı böyle şeyler ??
Canm gecmis olsun bu tarz agrilar olacak bundan sonra sanirim..bnmde belimde adet sancisi.gibi sanci var.,erken.dogum riski var allah yardimcmiz olsunBende korktum bu defa belim kopcak gibi ağrıyor hala diktim bacakları yatıyorum haftasonuda kadın gelecek temizliğe bu halde bişeyde yapamam artık olduğu kadar.oğlumu anneme bıraktım bu akşam dinleneyim biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?