Günaydın millet bizde bugün doğum temizliği var malum 4 gün sonra doğuruyorum :) Ve hastahane cantam haxir bile degil ne rahatim di mi :) Ama anneme guveniyorum 25 yillik ebe hemsire benden iyi biliyor herseyi :) Neyse bize kolay gelsin :)
Kızlar gece yatarken okudum onun suyu bunun nişanı bütün gece rüyamda doğırdum bebek de karnımda çok kıpırdadı sallandı falan rüyamda anneme anne bu bebek dışarı çıkmak istiyo diyom kaç kere doğurdum emzirdim rüyamda ya offf az kaldı benm en geç 5 mayıs sezeryan
Aynen yaaa, bi daha gece yatarken Candy Crush oynicam :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
gunaydin arkadaslarim iyi haftasonlari herkese.bakalim haftasonun bebek haberleri alacakmiyiz :)
kizlar dun son ìs gunumdu.allaha cok sukur 37.haftayi doldurarak izne ayrildim.benide alin araniza.
2 hafta icinde dogum nasip olur insallah.artik bu haftadan sonra gelse hic korkum yok.kizmin odasi hazirliklari cantamiz herseyimiz hazir.
sadece halilari yikamaya verip 1 gun temizlik yaptiricam.
bugunden itibaren duzenli yuruyus planliyorum.artik asagi gelmesini kolaylastirmam gerek dr.a gore.
herkesten saglikli guzel haberler bekliyorum.
sevgiler
Bi de ilk bebegi olacak anneler dogru emzirme pozisyonlarini mutlaka ogrenin caniniz minumum duzeyde acisin.tomrisin emzirme gunlugu sitesini tavsiye ederim.uyku egitimi vb bir suru bilgi var
Bestekiz 3 gün süt gelmese de bisey vermek gerekmez, bende bu yasima kadar duymamistim ama bak Aidin Salihin gercek tip kitabinda ne yaziyo, ( daha önce bu doktorun aclik orucu, hacamat gibi ilacsiz yöntemlerle kanser dahil her hastaligi tedavi ettiginden bahsetmistim. )
Dogumdan sonraki ilk günlerde geken koyu süte ağız denir. Meme uçlarında hamilelik boyunca oluşan yararlı mikroplar Ağız ile bebeğe gecer. Bebeğe verilecek ilk besin Ağız olmalidir cünkü yararlı mikropları bağırsaklara ekerek sindirime alıştırır. Bebeğin bu ilk sütten başka hicbirseye ihtiyacı yoktur. Mama veya şekerli su vermek bagırsaklara ekilen mikropları yok eder ve bagirsak hastaliklarina yol acar.
Annenin ve bebeğin durumuna göre süt, doğumdan hemen sonra yada 1-3 gün sonra gelebilir. Süt gelmeden önce bebeğe hicbirsey vermemek, sabırla ve huzurla sütü beklemek, rızkı taksim eden ve bebeğin rızkını veren Yüce Sahibine güvenmek gerekir. Süt üç gün icinde gelmezse, bebek anne karnında bir zarar görmüştür ve zorunlu olarak yapılan bu 3 günlük açlık bebeği, aldığı zarardan kurtarmak için verilmiştir. Bu durumda, başkasinin anne sütü bile olsa bebeğe birşey vermek büyük hatadır.
Herkesin herseyin rizkini veren Rabbim degil mi? Dagdaki kurdun kuşun bile rizkini veriyor da bize verdigi bu masum minnacik emanetlerin de rizkini vermez mi?Biz O'nun verdigi annelik merhametiyle onlara kiyamazken onu Yaratan bizden coookk daha merhametli degil midir?
gözün aydın canımgunaydin arkadaslarim iyi haftasonlari herkese.bakalim haftasonun bebek haberleri alacakmiyiz :)
kizlar dun son ìs gunumdu.allaha cok sukur 37.haftayi doldurarak izne ayrildim.benide alin araniza.
2 hafta icinde dogum nasip olur insallah.artik bu haftadan sonra gelse hic korkum yok.kizmin odasi hazirliklari cantamiz herseyimiz hazir.
sadece halilari yikamaya verip 1 gun temizlik yaptiricam.
bugunden itibaren duzenli yuruyus planliyorum.artik asagi gelmesini kolaylastirmam gerek dr.a gore.
herkesten saglikli guzel haberler bekliyorum.
sevgiler
Arkadaslar biri bana su haftalari anlatabilirmi acsba ? Su anda 36+ 3teyim bu 37 hafta drmekmi oluyor 36 haftami doktor bana 37 haftada gel dedi bende 37+1e randevu aldim yanlismi yaptim acaba bu haftalari bi anlayamadim gitti
nasıl teşekkür etsem az çok güzel bilgiler veriyor sahidenbu tarz siteler olduğu zaman haberdar olursak daha bilinçli olabiliriz tüm annelere duyurulur devamını bekliyoruz
Elim yandı küçük bi yer ama ben daha yanık acısına dayanamıyorum doğumu nasıl yapıcam ki((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?