2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Sürekli dogum hikayelerini okuyorum hic boyle dogum sancisi okumadim, belden giren bi sanci diyolar hep. Baska bisey olsa gerek canim, yine olursa doktoruna sor bence

Cok guzel bilgiler. Kremin adi "contratubex" mi ki? 3 senelik ameliyat izime surmustum ona bile iyi gelmisti. Ama esas "bio oil" kullandim hamilelik oncesi o cok iyi geldi.. Dogumdan sonra catlak izlerine de kullanmak istiyorum. Simdi kullanmiyorum icinde zararli olabilecek birkac madde var diye..cogu catlak kreminde var gerci..

Bir de meme ucu yarasi icin armut cekirdegini suda bekletip surmek cok iyi geliyormus, gecmeyen yaralarini gecirmis arkadaslarimin..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İyi haftasonlari herkese.

Nisani suyu sancilari gelen arkadaslarin durumu iyidir bugun umarim. Okudukca heyecanlandim ama artik normal tabi, doguruyoruz saka maka :)

Benim de gece soldan saga donerken sag kasigima bi aci girdi, ters hareket mi yaptim diye korktum, wcye gidince hafifledi gecti.. Bir sey olmamistir umarim hareketlerini hissediyorum bebisin hafif de olsa.

Bizimkinin kilosu hep onde gidiyordu iki hafta, hatta bir doktor ic hafta onde sezeryan ol deyince doktoru degistirmistim. Dunku son kontrolde haftasiyla uyumlu cikti :) basi asagida ama kanalda degil. Bu zamana kadar hep onde oldugundan erken gelicek saniyordum ama bir iki hafta dogum yok dedi doktor.

Esyalarini hazirladik, temizligimizi yaptik (ayaklar ve bel mahvoldu tabi o arada) beklemeye gectik artik:)

Çok güzel bilgiler teşekkür ederiz :)

Ayy kizlar hepimiz aynanda sancilanmisiz.Benimki legen kemigime ve Rahim agzina ii baski yapio.Ayaklariyla yukariya vuruyo artik hic donmuo sadece ayaklari poposu ve sirtini hissediom kafasi hep assagiya ittirio kasiklarim hep sisik neredeyse yuruyemiyorum belimden kasihima hep sanci girio.Ins. Sancili bi dogum olur yoksa suni sanci vericeklermis.Zaten doktorda dedi ilk zamanlar riskli olanlar dogumda sanci cekmiyorlarmis.Esimin bi arkadasinin hanimida dogum yapmis.Arkadasi esime demiski hamileyken herhalde beli kopucak felc gecirio fAlan dedik o derece sancisi varmis.Ama dogumda bi gram sanci gelmemis.Rabbim kolay hayirli ve zamaninda dogurmamizi nasip etsin ins.

Çok güzel bilgiler teşekkür ederiz :)

Çok ilginç birşey anlatayım. Oğlum 6. Aylıkken emmeyi bıraktı. 2, 2.5 yasına geldıgınde kaza ıle bır yerını yaralasa, gogsum sızlar hemen 3-4 damla süt gelirdi. Yarasına surdugumde aynı gun gecmıs olurdu.
Anne sutu mucızevı bır yara ıyılestırıcı...

Gecmis olsun canim.Normaldir herhalde benimde oluyo arasira dikkat et yinede.Bende yatakta donerken nakliyat yapiomusum gibi hissediom.Once karnimi hazirliom sonra bacaklari ve belimi yavas yavas once sirt ustu donuom sonra tekrar hazirliom kendimi bu sefer donus yapiom.Esim uyanio beni seyredio sanki bi yerden bir yere nakliyat yapion dio.

Evet doğru ılacın adı contratubex:)) bıo oıl ı bılmıyordum, ıyı oldu soyledıgın sagol, bu sefer hepsını kullanıcam dogumdan sonra ıhmal etmeyecegım.

Kizlar aklima gelmisken sizlere anlatayim istedim
İlk gebeligimde kaşintilardan dolayi 3 hafta erken dogum yapmak zorunda kaldim
Eger kaşintilariniz fazlaysa karacigerinizde sikinti olabilir doktorunuza danisin.
Benim doktorum son zamanlarda bu hastaligin cok arttigini soledi.hastaligin adi gebelik kolestazi
Ben cok cektim baskalari cekmesin

Dün hastanedeydim,çok güzel geçti,popomun altında yastık sırtımda yastık,arkada plates topuna yaslanmış ders dinledik,5 kişiydik,hepimizin son zamanları ebe sağolsun bizim için ayarlamış dünü..
Doğumhaneyi tamamen gezdik,ve yine yeni doğmuş bebek gördüm,yakından bakabilir miyim dedim tabii dedi hemşire,girdim..Daha yeni doğmuştu üzerinde verniks tabakası beyaz beyaz,başını,boyunu fln ölçtüler Kontrolleri yapılıyordu..

Öyle heyecanlandım ki..Kalasım vardı orda..Sezen'i alıp gelesim :)
Şimdi daha çok merak ediyorum

Doğumhane öyle sakin,temiz ve huzur verici ki,hiç soğuk itici fln değil,ameliyathane bölümü o tarafta değildi sadece normal doğum kısmı..2-3 odada bekleyenler yatıyordu artık son demleri olanlar ve 3 kişilik odalar herkes çok sakindi..

Soğan konuşulmuş ama ilk doğumda bebeğinizi kucağınıza isteyin dedi ebemiz,ve ayaklarını azcık desteklediğinizde yavas yavas kendine gelmeye başladığında göğsünüzü kendi bulacaktır,buarada hiç acele edilecek birşey yok sizi bekleyebilirler,rutin işlemleri daha sonra yapabilirler hersey normalse dedi..Yani soğanı ilk aşamada sürmeniz bebeişin işini çok zorlaştıracaktır..Yara olursada sürülebilir soğan,bir damla damlatmak bile yeterli gözümlede gördüm akrabamdan,hemen etkisini gösteriyor zaten..

BEDEVİ
Çok şükür..Gözünaydın canım..Allah bir daha ayırmasın,mahrum etmesin birbirinizden..çok sevindiim

plojovic, hangi hastanede doğum yapacaksın?

bebişlerimize kavuşmamıza az kaldı kızlar benimde adet sancısı tarzında agrılarım oluyor baya yol ilerledik rabbim kucagımıza aldıgımız günleri görmeyi nasip etsin

plojovic, hangi hastanede doğum yapacaksın?

Ben Sakaryadayım canım,normalde özele gidiyordum ama son zamanda bazı memnuniyetsizliklerim oldu ve yeni hastanemiz Sakarya Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma'da bir doktora başladım,çok memnun kaldım..

Sitesinde de okumuştum kursu fln,başladım..Çok çok yardımcı oldular,çok ilgilendiler sağolsunlar..Bu kadarını beklemiyordum Şimdi orada yapmaya karar verdim doğumumu nasipse..

Kizlar dun sifonyerimiz demonte halde geldi kargoyla, internetten almistik kurduk ama desenli ön kisminda sekerli gibi bi koku var nedir ki o acaba? Nasil gecer bilgisi olan var mi buram buram kokuyor..

Uyku duzenim bozuldu bu aralar benim.. erkenden uykum geliyor yattigimda kaciyor kalkiyorum gec yatiyorum yine uyuyamiyorum gecenin ikisine iki bucuguna kadar dönüp duruyorum yatakta, zaten dönebilmek ciddi efor gerektiriyor malum. Gun icinde de surekli uykum var gibii, aksam uzeri canlaniyorum biraz.

kurs falan deyince acaba özel mi diye düşündüm. ben de ankara ün. hastanesinde yapacağım bakalım. inşallah hepimiz sorun yaşamadan sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı.

Off çok heyecanlı...
Tavsiye etmem o zamanda butun gece seker patlatiyodun ruyanda :))) tarafimdan tecrube edilmistir :)
Eşim sağolsun hiç can bırakmıyor bana yatarken alamıyorum telefonu elinden
Arkadaslar biri bana su haftalari anlatabilirmi acsba ? Su anda 36+ 3teyim bu 37 hafta drmekmi oluyor 36 haftami doktor bana 37 haftada gel dedi bende 37+1e randevu aldim yanlismi yaptim acaba bu haftalari bi anlayamadim gitti
Gün aldığın haftada oluyorsun
Benzer şey bana oldu dün sağ tarafıma toplandı uzun süre orda kaldı kalırken de dirsek vurdu vurduğu yer kızarık sızlıyor sanırım catladi
Ayva çekirdeği diye biliyorum ben armut ilk kez duydum
Keşke ben de Sakarya'da dogursam devlet hastaneleri çok güzel Sakarya'da

Hergün sabunlu suyla sil durula ve havalandir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Günaydın KIZLAR şeker ölçüm cihazıyla 1 saat sonra tokluk ölçüyorum ben. Bazı arkadaşlar. Hem 1 saat hem 2 saat tokluk ölçüyorlar.

Artık doğuracağız yavaş yavaş arkadaşlar :) ben bekliyorum bu ara herşey olabilir. Ama olmasın lütfen daha odası gelmedi temizlikte yapılacak. Üff.. zaten 1 hafta kaldı beklesin.

Bu arada ben kesinlikle bebeğimi üçgün aç bırakamam. Kaldıki 2 saatte bir acıkarak ağlayan bebek üçgün birşey yemezse zaten ağlamaktan helak olur yavrucak. Evet üçgün emzirmeden mama vermezsen aç kalabilir bişey olmayabilir. Ama ya olursa.. Ben kimsenin üçgün sütü gelmesede bebeği ağlayıp dururken aç bırakacağını düşünmüyorum. Bu şekilde söyleyen arkadaşlarında şuan başlarına gelmediği için bukadar rahat söylediklerini düşünüyorum. Hiçbir anne evladının ağlamaktan kırılmasına göz yummaz. Oyüzden gerçekçi olalım. 2-3 saat demiyoruz. 3 gün diyoruz. Bu mümkün değil..

4 saat uyku en fazlası,bunda bile ayakları uyarılıp bebek uyandırılıp emmesi ya da beslenmesi sağlanır..Uyandırmazsak kan şekeri düşeceğinden bu sefer sürekli uyku halini alıp kendini uyandıramaz dedi ebemiz..Ve ne kadar beslenip tuvaletini sayaprsa sarılık riski azalır varsa da dışarı atılırmış..

Keşke ben de Sakarya'da dogursam devlet hastaneleri çok güzel Sakarya'da

.

Eski kadındoğum hariç tabii :) Veteriner gb :) HEr gittiğimde inek gb hissettim kendimi :)
Ben şimdi eski devlet hastanesinin yerine açılana gidiyorum..

kurs falan deyince acaba özel mi diye düşündüm. ben de ankara ün. hastanesinde yapacağım bakalım. inşallah hepimiz sorun yaşamadan sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı.

Amin inşallah
Çoğu hastanede uygulama var sanırım bu yönde..Polikliniklerde beklerken fln duvarda hep afiş olur ama dikkatimizi her zaman çekmeyebiliyor :)

ankara ün.de de var canım da ben popomu kaldırıp gitmedim. yan odaya bile giderken üşeniyorum artık. bu kadar ilgilenildiğini bilsem belki zorla gidebilirdim. ebelerin ve hemşirelerin hep ters olduğu anlatılır ya, seninkiler çok kibar geldi bana. biraz da o yüzden sordum özel mi acaba diye..

Canim doktorunun adi ne

cem bey'e gidiyorum canım. sen de mi oraya gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…