2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Amin canım... Evlada sırtını dönüp gitmek zormuş!!! Nyse birbirimize destek olalım bari, içimizi karartmayalım

dalokinin okulunda psikologla konuştum. asla duzenini bozmayın dedi. okula gidiyorsa 1 gun dahi okuldan ayırmayın dedi. anne kendini iyi hissedince kesin yanına getirilsin dedi. bir de hazırlık amaçlı 1-2 kitap önerdi. tubitak yayınları çocuk kitapları kardeşim geliyor tarzı bir iki kitap var. (bebekle yapılabilecek etkinlikler abinin dilinden basitçe anlatılıyor.) bizim kv evime alayım orda bakayım diyor 1 hafta, asla uzaklaştırmayın dedi. dışlanmış hissedermiş. yememe, uyumama yahut alt ıslatma gibi seyler yaparsa dedim, sabırla yavaş yavaş aşıcaz %80 yapacak hazırlıklı olun dedi.
bir de okulda kardeşim geldi kutlaması, partisi yapılacak. her öğretmen dersinde dalokayı kutlayacak birşeyler yapacaklar. zaten dalokay da 17 mayıs doğumlu yapabildiğim en guzel doğum gunu partisini yapmaya çalışıcam ben de...

kızlar bu ara pek yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçiriyorum ,kontrollerimde suyum fazla çıktı dr suyun erken gelebilir dedi,geçen akşam kasıklarıma bıçak saplanır gibi belime doğru yayılan sancılar çektim bekledim hastaneye gitmedim geçti sonra şükür ,şimdi de iki gündürde diş ağrısı çekiyorum dr gittim dolgu gerekiyo ama yapamayız doğumu tetikler dedi , doğumdan sonra gel dedi gece çok şiddetleniyo ağrım dayanamıyorum doğuma kadar bide diş ağrısı çekicem sizin sancılarda yavaştan başlamış Allah hepimizin yardımcısı olsun

Oh sağol canım iyi oldu bu hemde bukadar yakınken :) inşallah biZimde kolay olur :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun canım. Evet sancılarımız kasılmalarımız başladı artık. Bende gece bazen uyanıyorum acaba kaldırayım mı eşimi gitsekmi acile diyorum. Sonra amaan sıklaşırsa söylerim diyipte geri yatıyorum. Bu gidişle ben bigün sancılarım fazlalaştı diye gideceğim. Bi bakacaklar 7 cm açıklık var sezeryan yapamayız artık normal yapacsksın diyecekler görecem günümü :):):):)

Amin canım... Evlada sırtını dönüp gitmek zormuş!!! Nyse birbirimize destek olalım bari, içimizi karartmayalım

sanırım normal doğum istememin en önemli nedeni uyutulup bilincimi yitirme korkusu, oğlumdan dunyadan kendimden kopmak hiç istemiyorum. en buyuk korkum bu uyanamamak. Allah kimseye vermesin, sağlıkla girip sağlıkla çıkalım doğum maceramızdan. bebişlerimize kavusalım.

ben bebeği kv ile evde bırakıcam. sonra yanımıza geldiğinde herkes birer hediye verecek kardeşinden diyerek onu kutlayacak. zaten 6-7 aydır konuşuyoruz kardeşini. biz fazla birşey yapmadık bebek için. ona rağmen beşik ve kıyafetlerin yıkatılıp kurutulması bile onu rahatsız etti. daha hırçın oldu, talepkar oldu. bebeği görünce neler olur artık bilmiyorum.

psikologa ben oğlumun kişiliğinin zarar görmemesini, ruhunun zedelenmemesini istiyorum ne yapabilirim dedim, ne yaparsanız yapın kırılacak, değişim yaşayacak ama bebeği onun için yaptığınızı sık sık hatırlatarak onun en önemli parçası olduğunu göstermek önemli zamanla değişimi kabul edip farklı bir çocuk olacak dedi.

bir de asla bebeğe "çirkin" gibi sözler söylemeyin, onun değersiz olduğuna karar verirse daha hırçın davranır saldırganlaşabilir dedi. biri çirkin bu bebek abisi kadar guzel değil derse hemen duzeltin, hayır iki çocuğum da çok güzel diyerek onun da değerini hatırlatın dedi.

Bu kardeş kıskançlığı benim de çok düşündüğüm bi konu insanlar hiç düşünmeden cahilce hareket ediyo basen bizim bile ağzımızdan çocuğu rahatsız edecek şeyler kaçıyo
Bebeği çok sakınmak da kıskançlık yapar
Sevmesi için de baskı yapmamak lazımmış sevmemesi normalmiş
Kesinlikle yakınlardan destek gerekli benim kardeşlerime güveniyorum paslaşarak bu işi halletcez inş

Ne güzel bilgiler verdin saol mesela kreşte herkesin tebrik etme fikri çok güzel bide hediye getirsin dimi kardeşi. Bende epidural sezeryan olacağım uyutulmak istemiyorum tamda senin anlattığın sebepten ben benekten çok kuzeyi düüşünüyorum sanırım hepimizde aynı duyguları taşıyoruz.

İnan aynı gerekçe ve düşüncelerle 30 Mart'tan bir önceki hafta (seçim sebebiyle) öyle bir doğumgünü yaptım ki...
Karnım ve canım burnumdaydı ama süslemeler, hediyeler nelerle uğraştım. Sırf bebek gelince olacak şamatada kendini unutulmus hissetmesin diye.
İçimden bir his Demir alt ıslatma, vb birşey yapmayacak diyor. Bilmiyorum göreceğiz. Şuanda dört gözle kardeşini bekliyor. Hadi anne ne zaman çıkacak bu bebek artık sıkılmıştır diyor. Geçen akşam yatakta uzanmış Deren'in ultrason resimlerine bakaren yakalandım. Eyvah dedim içimden ama o geldi, resimlere şöyle bir baktıktan sonra, anne bebek iyimiymiş dedi. Ben evet oğlum dedim. Resimlere baktı baktı öptü, sonra sarıldı, yastıgın altına koyup ustune yatıp sarılır gibi yaptı. Eridim gittim tabii ben de...... Yani öyle şeyler yapıyor ki, bizi parmağında mı oynatıyor yoksa çok mu şanslıyız bilmiyorum..:))))

İnş büyükleri üzmeden atlatırız arkadaşlar benim oğlum da 3 yaşında. Onunla oynayan biri olunca beni çok aramaz teyzeleri de anne yarısı gibi. Hastaneye giderken onunla konuşucam kardeşini almaya gidiyorum diyecem bi de bi arkadaşta gördüm hediye oyuncak alıp bunu kardeşin sana getirdi demişlerdi ben de öyle yapıcam kumandslı araba aşığı. Bi tane aldık bebek gelince vericez kardeşin getirdi diye şimdiden diyorum sana kocaman ışıklı sraba getirecek diye çok seviniyo kıyamam kuzucum o da bebek daha

canim benim tahlillerimde 2.saat toklugum yuksek cikti die sanirim....bana acken ve tokluk 2. saati olc dedi onu sen bi dr na danis derim...

teşekkür ederim cevabın için,benim birinci saat yüksek çıktı ikinci saatte sınırda çıktı aslında doktor al takip et şeker ölçüm cihazı ama benim içim rahat etmedi doktor diyet ve yürüyüş önerdi ayda birde kontrol,ben bir kaç gün bakıyım en iyisi birinci saatede ikinci saatede

Arkadaşlar merhaba ben göğüs uçlarıma 4. Aydan beri lansinoh krem ve bir kaç merhem denedim (garmastan) düzenli sürüyorum lansinoh daha iyi geldi benim çok önce başladı göğüs ucu yarılması Nisan annelerinden ve çevremden acenten göğüs kalkanının çok işe yaradığını söylediler şimdi onu da aldım şuan iyiyiz ama emzirirken herkesin yara oluyormuş bu çok işe yarıyormuş sizle de paylaşmak istedim ...

Saol canım bilgi icin suan en büyük düşüncemiz dogum ama dogumdan sonrada süt ve göğuslerimiz olacak bence bende kalkan alicam göğüs uclarima saf zeytinyagi suruyorum ben onu surerken bile hafiften sizliyor

Bende orayı düşünüyorum sana ne kadar fiyat çıkardılar arkadaşım.

1600-2000 arasi degisir dedi adam acelesi vardi biraz sanirim diger hastaneler gibi detay vermedi:) anestezi olup olmamasi vs degisir dedi
Odalarini cok begendim ferah ferah, hemsireler de tatliydi. Yeni oldugundan bazi seyler oturmamis olabiliyormus doktora kucuk terlik gomlek getirmisler falan:)) genel olarak icime sindi gibi

bebeği oğlum kadar sevemezsem diye bile düşünüyorum, ablam seversin diyor... ama bilemiyorum garip duygular...

gerçekten ben de oğlumun birçok huyuna hayranım ama değişime hazırlıklı olmaya çalışıyorum. yememe, uyumama gibi sağlığını etkileyen sıkıntılar yaşamayız öncelikli inşallah. saldırganlık, söz dinlememe vs için de görücez arttık neler olacak. genel olark sakin ve anlayışlı bir çocuk ama. sonuçta tek olma psikolojisine sahip. paylaşmakta sıkıntı yaşamamız olası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…