2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Cok faydali oldu tsklerrrr

Canim beni hatirlaarsin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi yok diye vazgecmistim esentepeden ama kararimi degistirdim carsamba sezeryan olucam esentepede cok dua et bana cok güzel geçsin, herşey yolunda olsun ilk sana yazicam.

Son düzenleme:

Yok canim ben bebisimi kucagima almadim daha.Ertesi gun hine sancilandim gittim hadsaf sanci cikti bebisimde doktor serum.takalimmi dedi istemedim.Ilk gittimde 1000cclik iki adet serumu bir saatte bitirttiler bana cok hizli acti.Normalde bir tanesi 1 saatte bitmesi herekiyormus 20dk araliklarlada 3kapsul yuttum bebisime yuklenmek istemedim yine hafif sancili cikip gondermislerdi.Ogece rik yoktu bebisimden hareket etmeyince uzuldum.Bekliyoruz simdi bi 10 gun gitmemeyi dusunuom bebegim yavas yavas ayaklariyla oynuo hissediom simdi hamdolsun.

Amin canım. Sen de ne kadar ince düşüncelisin.

Bizim doktor da söylemişti; hiçbir olumsuz tepki vermiyorsa daha kötü, büyük baskı altında ve içine atıyor demektir diye. O yuzden zaman zaman "ben bebegi sevmıyorum, gıtsın" vb seyler soylerse, duygularını ıfade etmesıne ızın verın hemen "aa olur mu oyle sey, o senın kardesın, kardesler sevılır" gıbı seyler soylemeyın demıstı.
Dusunuyorum da, bızım zamanımızda hersey ne kadar dusunulmeden yapılıyordu. Ablamla benım aramda ayrım degıl ucurumlar vardı. Arkadaslarım bana külkedisi derlerdi. Ama ne oldu, aramızdaki mesafeyi halen bu yasta bıle kapatmaya ugrasıyoruz.
Kendı cocuklarımın farklı olması ıcın herseyı yaparım. Kardes demek can demek....

Bırıncıyı uzmemek adına ıkıncıyı de ezmemek gerek. Uzun zaman once anladım kı, anne olarak yuregım bunda boyle sureklı ıkısı ıcın esıt davranabıldım mı duygusu ve sorgusu ıle gececek.

Benımkı de uc yasında, bebekler tabıı. Aslında koca adam oldular ama herhalde 40 yasına gelınce bıle anneye bebek gorunmek boyle oluyo demek kı:) ben de sızle konusmalarımız sonucu scooter almaya karar verdım. Esım akulu araba mı alsak demıstı ama hem cok buyuk hantal, hem de cope atılmıs bır para gıbı gelıyor bana bılmıyorum...
Iyı kı burası var gercekten, benımle aynı duyguları yasayan ınsanları bulmak dertlesmek cok guzel. Iyı kı varsınız.

Bi aralr bande cok.iltihaplanma vardi ayni seninki gibi pembe rengi vardi.Ayni batmalar falan oluyodu yPmaktan bile afedersiniz ama korkuyordum.Bi doktora tekrar gorun derim canim son zamanlar oldugu icin bebisine gecmesini istemeyiz.Hem erken dogum risklerinden biri bu.,.

Canim bende cefaks kullanmistim hic boyle bir sey yasamadim. Dr. Na sor muhakkak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Günaydin kizlar herkese guzel ve keyifli bir haftasonu diliyorum.
Esimle oglum hala uyuyorlar kahvalti yapip disari cikmayi dusunuyorum son eksiklerimi bugun halletcem ins.
Yarinda hastane cantami hazirlayacagim kismetse sona yaklasiyoruz heyecan sardi beni iyice

Günaydın güzel hanımlar durumlar nasıl artık sona yaklaştık patır patır doğum haberlerini almaya başlarız. Bugün itibari ile 19 kilo almış bulunuyorum sizde durumlar nasıl?

Dr un kim arkadaşum ona ne kadar vereceksuniz?

Nasıl karşılaşmadık hiç burda :)
Sakaryalı yok diye diye bir hal oldum Yazıyorum özelden..

Canim bende cefaks kullanmistim hic boyle bir sey yasamadim. Dr. Na sor muhakkak.
.

İlacı enfeksiyon için kullandım canım o bitti onunla ilgili bir sıkıntı yok,sonra tahlillerde fln birşey çıkmadı ama dediğim gb oluyor,gece de bu sabahta duraksadım hep canımın acısından:26:
Arkadaslarda yazmış sağolsunlar böbrekle ilgilide olabiir sanırım,yarın hastaneye gidecektim zaten bunuda söylerim..

herkeşlere gunaydın...
evet sevgili arkadaşım böbrekle ilgili olabilir benim idrarımda kan çıkmıştı ama hiççç farketmedim doktor hemen taş kum buyume gibi şikayetler yaşadınmı daha önce die sormuştu halbuki hiç yaşamadım yanma gibi şikayetler bile çook az oldu .kanda bazı enzimler varmış yine bakalım dedi sonuç için hafta içi gidicem hemen gelmene gerek yok bir sonraki konrtolunde değerlendiririz demişti ama bol bol su die uyardı zaten içiyorum daha nereme içeyim

çocklarda buyume atakları olur bilirmisiniz yarım yas yada yıl donumlerinde; benimde haftam buyudukçe sancılanıyorum karnım yırtılacakmış gibi ağrıyor
sabahı gene zor ettim... aynı gunlere denk geliyor çunku ağrılar ne enteresan .

Merhaba arkadaslar mart sonunda agir grip oldum gecti ama oksuruk kaldi yani boyle cigerden gelen bi oksuruk deil hani gicik tutarda oksuruk olur ya ayni oyle siyah turp bal yaptim gecmedi ihlamur yaptim gecmedi cok rahatsiz oluyorum oksurdukten belli bi sure sora kasiklarima bicak saplaniyo sanki canim yaniyo sizin onerebileceginiz bisi varmi oksurugun gecmesi icin doguma kadar gecirmem lazim cunku sezeryandan sonra oksuremiyosun oksurdugunde dikis patliycakmis gibi oluyo kizimdan biliyorum ayni sikintiyi yasamak istemiyorum varmi tavsiyeleriniz ne yapabilirim gecmesi icin

Kişiye özel tasarım hediyelikler
butik kurabiyeler, renkli kolonya şişeleri, lavanta şişeleri, kavanozda şekerler, su şişe tasarımları ve lolipop şeker tasarımları

her konsepte uygun hazırlanır ve modeller bunlarla sınırlı değildir.

Eklentiler

• $3F73374B-4782-4500-8547-4D59AFD9FD09.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 48
DALOKAYSMON arkadasim.2 gun once kardesinin international da dogum yaptigini soylemistin.sezaryen miydi.dogum ne kadara mal oldu memnunmuydunuz doktor kimdi.

Ben acibademe gidiyorum sirketin yaptigi ozel saglik sigortasindan dolayi.ancak policemdeki limit yetmiyor.hastanelerin ikisindede sezaryen icin 8.000 tl ye normal icin 6.000 tl ye anlastik. Normal olursa limitim yetiyor fazla sikinti olmiycak ins.ancak sezaryen olursa birde malum saglik teroru yasaniyor ekstralar olacaktir mutlaka altindan kalkamiycaz.bu saatten sonra doktor hastane degisimi nasil olur bilmiuorum.oncelikle DALOKAYSMON ve bu kurumlardan hizmet alan diger arkadaslarimdan yorumlarinizi bekliyorum

*. DOĞUM HABERCİLERİ*
. Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

*.. İnme ve yerleşme:.*İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.
*. Kilo kaybı veya kilo alımının durması:*.Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.
*. Enerji düzeyinde değişiklik:*.Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.
*.. Sümüksü tıkacın kaybolması:*.Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.
*.. Pembe veya kanlı nişan:*.Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

*.. Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi:*.Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

*.. İshal:.*Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.
*.. YALANCI DOĞUM BELİRTİLERİ*

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
.•.Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
.•.Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
.•.Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
.•.Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan.genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
.•.Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa
*.. GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİ*

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa.büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
.•.Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
.•.Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle.geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha.sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
.•.Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe.şiddetleride artar.
.•.Pembe veya kanlı nişan gelmesi
.•.Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp.içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok.olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma.olasılığı vardır.
*"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler"*.kitabından alınmıştır.

tatlım 2 gün hastanede kalmış ama gerek bile yokmuş ikinci güne ben kendimi iyi hissediyodum dio baş ağrısı olmamış sadece ilk gün biraz dikişleri sızlamışş

sağlıklı günlerde kullanır inşallah bebişin.bende perdeyi 600 tl ye yaptırdım malesef çok pahalı bir tanıdık ve ilk fşyatı 750 tl idi :)

gofarit merhaba canım seni kan pıhtılaşması ölümünden takip ediyorum birkaç sorum olacaktı sana yardımcı olursan sevinirim

sendeki problem sadece mhtr 677 heterozigottu sanırım ve sadece 0.6 lık iğne kullanıyorsun başından beri bu iğnelerden dolayı hiç kanaman oldumu progestron ilaç fitil yada iğne kullandın mı tşk ederim

...İlk kez anne olacak çoğu kadın (bunlarda doğum sancıları genellikle yavaş başlar ve kasılmalar kademeli olarak artar) güvenle ilk birkaç saati evinde geçirebilir. Ancak kasılmalarınız, çok güçlü başladıysa -en az 45 saniye süren ve 5 dakikadan daha sık gelen kasılmalar- ve/veya daha önce doğurmuşsanız ilk birkaç saat sancıların tamamı olabilir. Büyük olasılıkla doğumun ilk evresi sancısız geçmiştir ve rahim ağzınız bu sürede yeterince genişlemiştir.
Doğum kasılmalarının özellikleri:
• Doğum kasılmaları düzenlidir: Genellikle beş dakikada bir olmak üzere belli bir ritimde ve 30-40 saniye sürecek şekilde gelir. Aradaki dönemlerde tamamen normaldir.
.• Doğum kasılmaları istirahatla düzelmez: gebelik sırasında ara sıra bebek tekmelerken bazen de yorulduğunuzda düzensiz birkaç kasılma yaşamış olabilirsiniz. Bunlar genellikle dinlenince kendiliğinden geçerler. Gerçek doğum kasılması istirahatla ve yatarak geçmez.
• Doğum kasılmaları giderek şiddetlenir: kasılma hafiften başlar ve siz gerçek bir kasılma olup olmadığını anlamak için uzandığınızda bunun hala geçmediğini ve kasılmaların şiddetinin giderek arttığını görürsünüz. Doğum kasılması şiddetinin hafiften güçlüye kadar yavaş yavaş arttığını hissedersiniz
.• Kasılma tüm karnınızın sertleşmesi şeklindedir: daha önce bebek tekmelediğinde olan sertleşmeler genellikle bebeğin tekmelediği tarafta veya bir yanda olmakta idi. Şimdi ise tüm karnınız top gibi toparlanmakta, sertçe bir kitle gövdenin ortasında oluşup yumuşamakta.
• Sancı zamanla oluşabilir: Kasılmalar yeteri kadar uzun sürerse kaslarda yorulma olacağı için sancı ve kramplar başlayabilir. Başlangıçta hemen görülmesi pek beklenmez. Tabii ki olağan dışı durumları hemen doktorunuzla paylaşmanız gerektiğini hatırlamakta yarar var.Doğumun başlamış olabileceğini gösteren diğer belirteçlerden biri de vajinal tıkacın gelmesidir. Bu halk arasında “nişan” olarak da adlandırılan sümüksü ve kıvamlı, bazen az miktarda kan da içerebilen bir akıntıdır. Belirli bir şekle sahip değildir ve görünmesinden sonra doğumun yakın olduğu bilinir. Bu süre birkaç gün ile birkaç saat arasında olabilir. Gebelik sırasında hormonların da etkisiyle artan rahim ağzındaki akıntıların zaman içinde birikmesi ile oluşan bu tıkaç bebeğin vajinal yolla ulaşan enfeksiyonlardan da korunmasında önemli bir yere sahiptir. Zamanı gelince de yerinden ayrılması doğaldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…