Arkadaşlar merhaba ben göğüs uçlarıma 4. Aydan beri lansinoh krem ve bir kaç merhem denedim (garmastan) düzenli sürüyorum lansinoh daha iyi geldi benim çok önce başladı göğüs ucu yarılması Nisan annelerinden ve çevremden acenten göğüs kalkanının çok işe yaradığını söylediler şimdi onu da aldım şuan iyiyiz ama emzirirken herkesin yara oluyormuş bu çok işe yarıyormuş sizle de paylaşmak istedim ...
bebeği oğlum kadar sevemezsem diye bile düşünüyorum, ablam seversin diyor... ama bilemiyorum garip duygular...
Ah canım bunu gel de yuregıme anlat. Dogumundan berı sadece bır gece ayrı yattık. Ankara'da cok yakın bır arkadamın dugunune gıtmıstım, gıtmem gerekıyordu cok yakındık. Cok aglamıstım, ertesı gun eve gelısımı gormelıydınız.
Demir'i doğururken son gün Allah'ım 9 ay karnımda tasıdım bu emanet canı. Bugun eğer bırsey olacaksa ona degıl, bana olsun diye dualar etmıstım.
Şimdi Allah'ım beni evlatlarıma,onları da bana bağışla; onları bir kere daha görmeyi bana nasip et diye dua edeceğim.....
Anne olarak doğuma gitmek çok farklıymıs çookkkkk.....
Biberon olarak anne memesine en yakin diye medela aldim.
Sampuan ve yag olarak parfum vs zararli hic bir sey icermedigi den burt's bees aldim.
Bir de sanirim ilk aylarda yag onermiyorlarmis, yerine losyon oneriyorlarmis..
Evet insanın aklına geliyor gerçekten ama düşünüyorum oğluma hamileyken de pnu şimdiki gibi sevmiyordum doğduğu an bi aşk başladı sanki gözümden sakındım şimdi de bakıyorum ne güzel bi çocuk diye içime sokasım geliyo sık sık opmek istiyorum tabi onşar bu durumdan pek hoşlaşmıyolar artık
Allah kolaylık versin canım,birbirinizden mahrum etmesin hiç..
Ben bile düşünüyorum,teyzemin torunu bana çok düşkün karnıma eğilip 'Sezen bebek sen gel ben sana yemek yemeyi öğretecem' fln diyor,her gördüğünde 'bebek gelmedi mi daha' diyor..Çok seviyorum onu ama bi an afallayacak gb geliyor..Ve eşimin yeğeninin ufaklığı var o da beni çok seviyor ki herkes şaşırır bana olan tavırlarına,o da bebeği kıskanmasın ya da benim onu sevmediğimi sanmasın diye ikisinede bebek getirdi diye güzel hediyeler alacağım şimdiden..
Kaldı ki biz sürekli aynı yerde bile olmayacağız..
Hepinizin yazdıklarını okuyunca,çok zor gerçekten..
Bebek yağı ya da losyonu değilde,hakiki zeytinyağı önerilir canım..Önce kaynatılıp soğutulup öyle kullanılması gerekiyormuş asidik olduğundan
Tesekkur ederimm, anlasilan memeleri ve bebisleri zeytinyagina bulayip duracagiz:))
Şimdiden perine masajı içinde kullanabilirsin yapmıyorsan
Memelerde yara olursa ayva çekirdeği ya da soğanı limon gb ezdirip kestikten sonra bir damla göğüs ucuna damlatabilirsin..Ama sonradan yara olursa,kimisi ilk emzirmeden önce diyor ama bence ilk aşamada senin kokuna hiçbirşey karışmaması daha iyi..Soğana bir akrabamdan şahidim,çok kremler ilaçlar denemişti ama soğan kurtardı diyebilirim..Hatta kremlerle zaman kaybetti öyle zorlaştı ki işi kurtuluş oldugu için soğanı ikiye bölüp bildiğin göğüslerine dayamıştı,ufaklık 1-2 emme girişiminde kokudan çekti kendini ama:26: O kadar kötüleşmeden icabına bakmak gerek..
Genel temizleme içinde emzirirken,tercihen sabahları sadece suyla yıkattırmak ve emzirmeden sonra kendi sütümüzü sürmemiz yeterliymiş..
Cok tesekkurler bilgiler icinn
Perine masajini bu hafta deneyecegim umarim basarabilirim, oraya ulasmak bile zor :) bu haftadan sonra artik rahatca, dogumu baslatir korkusu olmadan, memelere krem, perine masaji sonra da hurma yemeler 😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok tesekkurler bilgiler icinn
Perine masajini bu hafta deneyecegim umarim basarabilirim, oraya ulasmak bile zor :) bu haftadan sonra artik rahatca, dogumu baslatir korkusu olmadan, memelere krem, perine masaji sonra da hurma yemeler 😊
mrb canım benimde senin sölediğin gibi sanki alttan bir parca kopartılıyo gibi batmalarım oluyo bazen.profosore sordum hemsireye sordum normal dediler son zamanlara doğru olur dediler.doguma hazırlıkmıs.benimde ayak alttarıma yururken batma oluyo.topugum cekiliyo.ayaklarımın altı gece yanıyo.bende gidince sorcam bakalım
Biz besigi hazirliyoruz, ama ustunu carsafla ortucem toz gelmesin diye. Uyku setini yikadik annem utuleyecek, sonra kapaticaz.
Araba için çok geçmiş olsun canım,nazarlığınız olsun inşallah. Bence kapısı, cibinliği vs herseyi yap artık. Beşiğin üstüne temiz bir çarşaf örtersin toz olmaz, ben öyle yaptım.
Bugun benım kız da cok hareketsızdı (dunden berı) Hastaneye gıtmısken NTS ye de gırdım. Bır sorun yoktu cok sukur. Sancıları, hareketsızlıgı bır sorsan cnm doktoruna.
ahhh ben onu yerim yerim masallah yaaaa sirtiniz yere gelmicek.....biraz yadirgasada kardesine laft ettirmicek gibi bi his war icimdeÇok az kaldı tabii... Bugun hastaneye gidip oda sectik, rezervasyonu yaptırdık 5 Mayıs'a.... Cok fena oldum offf...
Geçen seferki heyecanımı hatırlıyorum da... Bu sefer oğlumu arkamda bırakıp evden çıkmak çok zor gelecek, çok ağlayacağım biliyorum...
Bugun oda bakmaya o da geldi. Buyuk merakla hepsını gezdı. Banyoya gırınce döndü hemşireye burada ya annem düşerse dedi??? Hemşire güldü, merak etme biz annene çok iyi bakacağız düşürmeyeceğiz dedi. Bebek odasının önünden geçerken, bebekler neden ağlıyor dedi. Aşı olmuşlardır belki ondandır dedim. Bizim bebeğimize aşı yapmasınlar anne dedi..... İşte bu da 3 yaşındaki bir meleğin yüreğinden geçenler................... Yüreğimi cızzzz ettirenler.......
saol canim insaalh baska bir sorun yasamayizgeçmiş olsun canım.mala gelsin artık nazarlık olsun buda.
ayyy cok guzel peki canim ne kadar surede ayaga kalkmis ilk bas agrisi bel agrisi olmus mukızlarrr şimdi bi arkadaşımla konuştum 3 nisanda doğum yapmıştı anca muhabbet edebilecek zamanımız oldu
suyu azaldığı için sezryen olmuş tabi epidurallisindeniki gün hastane de kalmış ilk gün dikişleri biraz sızlamış ama şuan çoook iyiymiş çokk çabuk kalktım diyo şuan bütün işinide yapabiliyomuşş
tek sıkıntı ilk gün sütü gelmemiş ama öyle korkulduğu gibi sarılık falanda olmamış mama vermişler şimdi sütüde gayet iyiymiş
eve geldiğinde de 8 kğ gitmiş haldeymişş haberler bölee o normal istiyodu ama şimdi iyiki sezryan olmuşum çok rahatım diyooo
haberler böle arkadaşlar sezaryn günü yaklaşan arkadaşlar için yazdım hikaye bana çook pozitif geldii
saol hayatim....kasiklarimin ustune bide bu cikticanım çok geçmiş olsun. umarım iyisindir.
Kızlar 5 gün Cefax kullanmıştım idrar yolu enfeksiyonundan,bu hafta çarşamba günüde tahlil idrar kültürü fln yapıldı hiçbirşey çıkmadı ama;
idrar çok çok az başlayıp sonradan çoğalıyor,bu akşamda batma oldu yaparken durdum acısından,rengini merak edip peçeteyle sildim çok hafif pembe gbydi :26:
Çok açık oldu kusura bakmayın ama nedendir ki?:26:
Bende bu hafta başlayacağım dediklerine. Ama perine masajını nasıl yapacağım bende bilmiyorum. Birde hafif hafif yürüyüşler yapmalıyım. Kızlar göğüs kalkanı dediğiniz hangisi.
Eki Görüntüle 1066420 Eki Görüntüle 1066419
Bunlardan ikiside aynı işimi görüyor yoksa farkları varmı. Hangisinden aldınız siz.
evet ordada güzel şeyler oluyor.bendede var 2 yaş kıyafetleri,herşeye hevesleniyor insan.bende herşeyini int ten aldım.hayırlısıyla kavuşsaydık :)Ben havlularini ve diger tum giyimlerini butikbebeden aldim her bi kac gunde bir urunlerini degistiriyolar takip edersen cok guzel modelleri var.. dayanamayip bir bornozda almistim ama 2yas oldugu icin sakladim kumasi cook guzel bunun sarisini almistim digerlerindende ayni sekilde memnunum
Eki Görüntüle 1061177
20 tl gayet iyi aslında ona da bakayım :) vallahi bende koydum inceli kalınlı.oydu buydu derken abartmayım dedikçe bir valiz doldu.olsun zararı olmaz sırtımızda taşıyacak değiliz :)Ben English Home'dan aldim baslikli havlulari, 20 TL gibi bir seydi ve cok tatlilar.
Battaniye konusunda kararsiz kaldim ama annem teyzem illa kalin koydurtular, ben penye de koydum nolur nolmaz
He birde bebek esyalarini ve kendi kullanacagin esyalari ayri keselere koydum kolaylik olsun diye oneririm bebek esyalarini direk keseli hemsireye verecegim onlar istediklerini giydirsin esyalari kullansin diye umarim yardimci olmusumdur benm dogum cantam bu😁
bende öyle hazırladım.hem daha düzenli,hemde birbirine karışmasın dedim.zaten miniklerin kıyafeti el kadar hiç değilse derli toplu olur)
Hosgeldin bende dun dahil oldum mayis basi benm dogumda hastane cantama koyduklarini soyleyeyim bende bayagi arastirarak olusturdum
Bebek icin 2takim hastane cikisi
Bir ince orgu battaniye
Bir normal penue battaniye
Yenidogan bez
Yenidogan biberon mama kasigi (bir yakinimda dogunca emmedi kasikla verdiler sutu)
Kendime 2pijama takimi
1 sabaklik takimi
Kadin pedi
Emzirme sutyeni
5 tane ic camasiri
Seyehat bakim urunleri (gratisten aldim)
Terlik
Corap
Tulbent
Havlu
Cop posedi
Gogus ucu kremi😁
Eki Görüntüle 1060257
Onlarda var islak mendil haric 😊 normal dusunuyorum ya fazla bise koymayayim dedim ama azi bile bi valiz sen dusun😁 ay ne guzel tatli telaslar benim bebegin bugn masallahi var ne ayagi duruyor ne elleri sanki gelmek istiyor cikarin beni diye bagiriyor azicik karnim agriyor ama ben baya tum camlar acik oturuyorm evde yaniyorumda usuttum heralde😁
benimkide çok hareketli.göğsüme kadar çıkıyor.yeri dar geliyor olacak ki nerden indireceği belli olmuyo :)bazen şımarık şimarık kızıyorum -sırtıma geçseydin - diye .bu arada yanlış hatırlamıyorsam sen adapazarlıydın sanırım.benim eşimde oralı.e haliyle bende yarı yarıya
Merhaba arkadaşım ben özdilekten banyo bebek seti aldım. Looney tunes serisinden.tavsiye ederim
Ben Sakaryadayım canım,normalde özele gidiyordum ama son zamanda bazı memnuniyetsizliklerim oldu ve yeni hastanemiz Sakarya Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma'da bir doktora başladım,çok memnun kaldım..
Sitesinde de okumuştum kursu fln,başladım..Çok çok yardımcı oldular,çok ilgilendiler sağolsunlar..Bu kadarını beklemiyordumŞimdi orada yapmaya karar verdim doğumumu nasipse..
hos geldin canim.ama biraz gec kalmissin sanki.dogum ne zamanBeni de aranıza kabul eder misiniz :)
Guzel mesaj.tsklerrkızlarrr şimdi bi arkadaşımla konuştum 3 nisanda doğum yapmıştı anca muhabbet edebilecek zamanımız oldu
suyu azaldığı için sezryen olmuş tabi epidurallisindeniki gün hastane de kalmış ilk gün dikişleri biraz sızlamış ama şuan çoook iyiymiş çokk çabuk kalktım diyo şuan bütün işinide yapabiliyomuşş
tek sıkıntı ilk gün sütü gelmemiş ama öyle korkulduğu gibi sarılık falanda olmamış mama vermişler şimdi sütüde gayet iyiymiş
eve geldiğinde de 8 kğ gitmiş haldeymişş haberler bölee o normal istiyodu ama şimdi iyiki sezryan olmuşum çok rahatım diyooo
haberler böle arkadaşlar sezaryn günü yaklaşan arkadaşlar için yazdım hikaye bana çook pozitif geldii
Kizlar ilk cocuklari evde birakip doguma gitmekten bahsetmissiniz. Okurken bile gozumden yas geldi. Benim kizim o kadar mazlum ki karsima gecip gozlerini suzse aglaya aglaya vir hal olurum herhalde. Dusundukce gozlerim doluyor. Beni oyle gorurse uzun sure aklindan da cikaramaz uzulsun istemiyorum o yuzden onu ablama birakacagim. Dogumdan sonra toparlaninca gelsin istiyorum. Evde de babasi ve halasiyla kalacak. Birkac parca hediye alip guzelce giydirecegim onu da. Insallah hersey planladigimiz gibi gider.
tatlim sen kararini esentepe olarak vermissn bence.paraya bakma pahali olan iyi olacak diye bir sey yokSekerler biliosunuz ki 2aydir 2 dr a gitmekteyim.....esentepede y.d.y.bakim unitesi yok diye doruga gittim....ama esentepeyide birakmadim......su son gittigimizde.her esentepedeki dr serum falan takti ya dediki 36.haftadan once gelirse sewk ederim kuweze girer cunku....ama eger 36.atlatirsak bi sorun yasamayiz dedi...( benm doruga gittiimi bilmio tabi) esim bana birakiyor ama ben karar weremiyorum....
doruk 2500tl ayrica dr.dan hicc hoslanmiorum dogum seklimi kendi istedigi gibi yapmakta diretio ama yasi fazla tecrubeli ..
esentepe1300tl sewdigim dr daha genc ama yogun hastasi war memnunlar bende dahil dogum seklimede saygi duyo....
Hiiiimmm ben aslinda gozum kapali esentepeye gitmek istiorum hasta bakicilar hemsireler drum hepsi cok anlayisli....ee para 2.planda olsa onemli ee oda uygun...eee haftalarida atlattikk sayilir...ama diorum ki olaki bi durumda keske doruga gitseydim dermiyim kafayi yemek uzereyim...ayrica burda 4000 tl ile ozel bi hastane de dogum yapan akraba bebegini cocuk dewlet hastanesine sewk ettiler anlatmistim gecen hafta olmustu...tam gunun de ve kg sunda dogmus bi bebekti...sadece nefesinde sorun wardi....yaniii kaderde warsa hastane parasi vebegi haftasi hic bisiyin etkisi yok olcagin onune gecilmior....
sizce simdi ben esentepe ye dewam etmelimiyim....yoksa doruga mi gitmeliyim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?