cewap weren arkadaslar parmaklariniza saglik.....ben karar wermek degil %60 daha agir basiodu esentepe.....ama en son akrabanin olayinda hastane ile alakali olmadigini anladim...yenidogan bakimi bile yetersiz kaldigi durum olabilio ozaman en ii arastirma hastanesine falan gitmek lazim hic bisi yasamamak icin die dusundum...zaten riskli son haftadiyiz allahi izni ile...bu arada dorugada acil giderken ulasamamistik biliosunuz esim donuste kawga etmeye ugrucaktida allahtan annem wardi yanimizda....esentepe de dr ulasamadigim gecen ay ebe ye baglicam dr ulasana kadar falan dediler ebe beni sakinlestirdi telde tatli ye sakince cik gel nst e bakalim die falan.dorukta kadin dr ulasamadik yapicagim bisi yok diyip yuzume kapadi.....yemin ederim....o yuzden yani hersey para degil diorum.....sanirim esentepe olucak....ama bu seferde persembe esentepe de pazartesi dorukta randewu war artik doruga gitmiyim mi yani hic sizce....bu arada besigimiz de yaptik cibinligi de kapadim kapisinida kapadim toz olmaz heralde...eger sadece siz yapcaksaniz oturdugunuz yerden yaptircak insan yoksa bnm gibi kizlar ertelemeyin papomdan nefes ala ala yaptim resmen...hantallasmisim resmen cok yoruldum...kapimizi susledik yatagimizi yaptik bide yatak odasinin kapisini susledik besigi war ordada malzememiz kaldi die...dayimiz musait olunca atcak albume resimleri....bugun cok duygusalim bole bi hosum dus aldim portakal suyu iciorum dokunsaniz aglicam.....
Cevap icin cok tesekkur ederim cnm,international de yapalı 9 sene oluyor son doğumu ablam. biz amerikandan normal 5500, sezeryan 6500 fiyat aldık. acıbadem maslaktan ise normal 6500, 8500 dediler. yalnız hastane bu fiyatlar dr ayrı istiyor. biz marphe sigortanın yönetici havuzu diye birseyinden yararlanıcaz. 2000-2500 civarı extra para vericez sigorta üstüne yalnız hastane için. dr ı bizim sigorta hiç karşılamıyor. biz onu ayrıca dr eline sayıcaz...
bebek arabası hakkında bir bilgim yok ama joker mağazalarında kampanya var her 300 tl lil alışverişe 100 tl hediye çeki veriliyo.ben bugün araba baktım ordan unuttum şimdi markasını 700 tl.park yatakta alıcam park yatak 50 tl ye gelmiş oluyo.18 mayısa kadar kampanya devam ediyo bi bak derim
Kizlar kafami karistirqn bise var..hani doktorlar hep sol tarafaa yatin bebek i cin en iyisi diyolar ya ben zaten onceden beridir sola yatmaya alisigim cok sukur.hamile kalincada sola yatmakta zorlanmadim..hele son zamanlarda hep sola yatiyorum.saga hicc yatmiyorum.nerdeyse grce uyaniyorum sokum uyusmus oluyo ama.kalkip iki dolaniyorum hooppp tekrar sola saga yatim diyorum ama bebisimin ayaklari sagda habire tepik atip duruyo rahat durmuyo yani..korkum su acaba hep sola ytmaktan bebegimde bi sorun olurmu allah.korusun,gecenelrde arkadas korkuttu beni bi tanidigi bebegine hareket yaptiriyomus bebegin sol kolunu. Falan hareket ettiremedigini farketmis doktora sormus oda hamileyken yatis tarzindan olabilr demis cok tedirgin oldum.siz bole bise duydunuzmu ve nasil yatiyosunuz
Aynen canm hatta arkama yastikta koyuyorum zaten donecek olunca uyaniyorum hemen.uyusmus oluyo sol yanim wc falan derken.tekrar soldan dewam..evet bende.duydum.cok donmeyin kordon dolanir falan bilmiyorum alakas varmidir..bende uyandigimda karnimda yatagin carsafin izi oluyo cok tedirgin oluyorum eziliyomudr dye demekki herkes ayni annelik isteBen de hep soluma yatıyorum. Oğlumda da soluma yatmıstım.
Bazen yastıklar kayıyor ve soluma cok yaslanmıs oluyorum. Uyanınca ay acaba ezdım mı yavrucagı dıyorum ama mantıken sacma gelıyor. Kımı de gece saga sola ağsureklı donmeyn kordon dolanır dıyor. Yanı bunlar sehır efsanesı. Maazallah beebkte bır sorun olursa sundan bundan dıye her kafadan bır ses cıkıyor.
Aynen canm hatta arkama yastikta koyuyorum zaten donecek olunca uyaniyorum hemen.uyusmus oluyo sol yanim wc falan derken.tekrar soldan dewam..evet bende.duydum.cok donmeyin kordon dolanir falan bilmiyorum alakas varmidir..bende uyandigimda karnimda yatagin carsafin izi oluyo cok tedirgin oluyorum eziliyomudr dye demekki herkes ayni annelik iste
Bence yıne de doktorunu ara cnm, normal dese de en azından haberı olur. Sonucta surecı takıp edıp dogumu yaptıracak kısı...
Dıger taraftan sen boyleyken hala ıse gıtmek ıstıyorsun, bılmıyorum kı kendını neden bu kadar zorluyorsun. Yapmasan artık ben cok uzuluyorum buradan vallahı((
Senden bır yazı gorunce yuregım agzıma gelerek okuyorum
hay Allah hiçte oyle şey duymadım açıkçası son ahftalarda olduğumuz için artık sola yatamak bile işkence artık hepimiz için... akşam en son üç dört yastıkla oturur vaziyette uyuyayım dedim boynumu destekliyerek biraz içim geçmiş bu seferde uyku sersemi dusecekmiş gibi hissettim kendimi...son artık ne yapayım kızım amudamı kalakayım diye soyniyormusum eşim sabret hayatım az kaldı deyince kendime geldim.sabah ezanına muteakipuyumusum işte.saga kesinlikle yatırmıyor baldırım uyuşunca biraz sırt ustu yatıyorum sonra kendime gelip yine sola yatış...:111:
Hayatim brnde var o yastiktan hani su U seklinde olanlrdan ama yatamadim asla onunlda..o karin destekleyen hafif cikintisi var ya o daha cok batti karnima sanki bizimki tepindi durdu..birde gece kalkmasi bi dert oluyo onunla kocaman yerde kapliyo ama bel ve boyun destegi cok rahatti gercekten sadece karin kismi beni rahatsiz etti alisamaidm kaldirdim duruyo bi kosede hakbukiAslında hamilelik yastığıyla muthıs bır yatıs pozısyonu var. Hem sola yatılıor hem de hıc ezılme olmayacak sekılde ama onun ıcerıde nasıl rahat edıp etmeyeceği ancak bır pencere olsa anlayabılırız kımbılır kı? Belk de bızım en rahat sandıgımız bır anda cok rahatsız?
Çok faydalı bilgiler var burada hemencik okudum.. çok iyi yapmışşın paylaşmakla ellerine sağlık canım1. de birebir olmasa da farkında olmadan birçoğunu uyguladım. uyku sorunumuz vardı ama genel olarak gaz, huysuzluk, huzursuzluk, kusma gibi sorunlar yaşamadık.
çok guzel yazmış yazan...
Mutlu Bir Bebek İçin Harvey Karpın 5S Tekniği(hamile ve anne den alıntı)
Bebekleri Anlamak
Dr. Karp, doğumdan sekiz aya kadar olan dönemi bebeklik, sekiz aydan dört ila beş yaşına kadar olan dönemi ise İngilizce karşılığı toddlers olan yumurcaklık olarak tanımlıyor.
Kitaplarında anlattığı 5S Tekniğinin koliği olan ya da huysuz bebekleri sakinleştirdiğini, hatta sakin çocukları daha da sakin hale getirdiğini belirtiyor. Peki bu nasıl mümkün olacak?
Bebeklerin Kayıp Zamanı: 4. Trimester
Doğduklarında henüz gelişimlerini tamamlamayan bebeklerimizin kafaları bedenlerine göre daha büyüktür. Anne rahminde gelişim evresini tamamlayamadan doğan bebek, bu gelişimi tamamlamak için doğumdan sonraki üç aya daha ihtiyaç duyar.
Dr. Karp, bu süreyi kayıp dördüncü trimester olarak tanımlıyor. Elbette hiç bir anne bebeğini fazladan bir üç ay daha karnında taşıyamaz. Annenin yapması gereken, bu süre boyunca bebeğini tıpkı rahminde olduğu gibi ihtiyaç duyduğu her an beslenmek, sallamak, pışşşlamak ve sarıp sarmalamaktır.
Sakinleşme Refleksi
Dr. Karp, bütün bebeklerin bir otomatik bir refleksle yani bir tür düğmeyle doğduklarını belirtiyor. Öyle ki, bu sanal düğmeye doğru basacak olursanız bebeğinizin ağlaması kapanacak ve uykuya geçişi açılacaktır.
Nedir Bu 5S?
Bu bebeğin ana rahimdeki deneyimini taklit eden ve sakinleşme refleksini tetikleyen bir tekniktir. Doğru uygulanacak olursa vurduğumuzda kendiliğinden havaya kalkan dizimizde olduğu gibi, sakinleşme refleksi anında devreye girecektir.
1,5 saat ağlayan ve hiç bir şekilde susmayan bebeğinize 5 Si doğru şekilde uygularsanız hemen sustuğunu göreceksiniz. Tekniği doğru uygulamanıza rağmen hala susmuyorsa, bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu olabilir ve hemen doktora götürülmesi önerilir.
İşte 5S:
1. Swaddling: Bebeğinizi kundaklayın. Ancak geleneksel tipten farklı olarak bu kundaklamada bebeğin alt tarafı daha serbest bırakılır.
2. Side/stomach position: Bebeğinizi kolunuzun üzerine doğru yüzükoyun veya yan olarak yatırın.
3. Shushing sounds: Bebeğinizin kulağına yüksek sesle ve tekrar tekrar şşşş deyin.
4. Swinging: Bebeğinizi sallayın. Ancak bu hareket annelerimizin ayağında yastıkla yaptığı gibi yanlara doğru değil de dizlerimizden faydalanarak yaylanmak şeklinde olmalı.
5. Sucking: Emzirin veya emzik verin.
Bebeklerin % 50sinden fazlasının günde 1,5 saat ağladığını ve bunu doktorların kolik olarak tanımladığını belirten Karp, ilk iki hafta çok ağlamayan bebeklerin, en çok 6. haftada ağladıklarını ve bu seyrin 8. 9. haftalarda düşmeye başladığını belirtiyor.
Dr. Karp ağlamanın tehlikeli olduğunun altını çiziyor. Çünkü sürekli ağlayan bebeği susturamayan ebeveynler, sonunda çıldırıp onların yanlış yerlerine bastırabilir veya bebeği sarsabilir, ki bebeği sarsmak sizin de bildiğiniz çok ama çok sakıncalı!
Bebeklerin Ağlaması ve Modern Mitler:
1. Bebek gaz ve asit probleminden dolayı ağlar: Hayır!
Ağlayan bebeklerin genellikle ağrısı ya da gazı vardır düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Dr. Karp, koliğin 3 ay sonra durduğunu belirtiyor. Ancak ağlayan bebeğinizi susturmazsanız daha çok gaz yutacak ve başlangıçtakinden çok daha rahatsız olacaktır. Burası kesin.
Şahsen ben Evanın notlarını okuyana kadar prematüre doğan bebeklerin vakitleri dolana kadar kolik olmadığını bilmiyordum. Bu arada bütün bebekler reflü oluyorlar ve yemeğin fazlasını çıkarıyorlar. Yemekten sonra ağlamalarının sebebi asit değil, barsağın verdiği bir tepki imiş.
2. Bebekler sessizlik ve huzura ihtiyaç duyarlar: Hayır!
Hayır çünkü sizin de bildiğiniz gibi ağlayan bebekler elektrikli süpürge sesiyle veya araba gezintisiyle rahatlarlar. Bebekler ana rahminde 7 gün 24 saat gürültülü bir yerdedir. Bu aletlerin çıkardığı ses onları rahatlatır çünkü rahmi taklit eder. Aslına bakarsanız rahminizdeki sesler elektrikli süpürgenin sesinden daha yüksektir. Bu yüzden beyaz gürültü adı verilen bu sesler bebeklerin kulaklarını rahatsız etmez, aksine alıştıkları gürültülü ortamı sunmak onları rahatlatır.
3. Yüksek sesle pışlamak kötü ve kabadır: Hayır!
Bütün dillerde sus anlamına gelen ŞŞŞŞ benzeri kuvvetli sesler vardır. Rüzgarın ne kadar huzur verici olabildiğini hiç fark ettiniz mi?
Babalar da yüksek perdeli sesleri ile en iyi bebek sakinleştiricilerdir: emziremezler, ancak çok iyi kundak yaparlar, sallar ve şşşşlarlar.
Şşş sesi ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi diyor Karp çünkü sesin bir eşiği var, bunun üstü refleksi çalıştırıyor ama altı işe yaramıyor.
Yüksek sesle şşşlandığında bebeğiniz sizi duyar ve kaale alır, yani yüksek ses bir kabalık ifadesi değil bir sevgi ifadesidir. Bu tip kuvvetli sesleri fön, elektrikli süpürge gibi aletler de çıkarabilir. Unutmayın rahimdeki sesler elektrikli süpürge sesinden yüksektir.
4. Günde 8-12 kere emzir: Hayır!
Günde 50-100 kere emzirebilirsiniz, yani bebek ne kadar ve ne sıklıkta istiorsa o kadar. Bebek öncelikle beslenmeli. Diyelim ki uzun uzun emzirdiniz ve bıraktıktan yarım saat sonra tekrar ağladı. Biraz daha emzirin ve gazdan korkmayın. Bebeğin rahatladığını göreceksiniz.
Veeee UYKU
Yani 6.s (Sleep). Bebeğinizin her dakika kucağınızda ya da memede uyuması önerilmiyor. Bebeklere kendi başlarına da uyuyabileceklerini öğretmek lazım. Bunun için şöyle yapabilirsiniz: Son beslenmesinde bebeğinizi kundaklayın ve beyaz gürültü açarak uyumasına izin ver. Yatağa yatınca biraz uyandırın, beslendikleri için zaten sarhoş gibidirler, biraz yatağı sallayın, uyuyuverirler. Gece yarısı aç olmadıkları halde uyansalar bile kendi kendilerine uyuyacaklardır.
5S tekniği ile huysuzlukların yarısını saniyeler içinde giderebileceğinizi söyleyen Dr. Karp, % 50 ila 90ını da oluşmadan engellenebileceğinizi ve böylece mutlu yumurcaklar yetiştirebileceğinizi belirtiyor.
Anne babalara son bir uyarı: 5S tekniği kullanıldığında bebeğinizin ağlaması 20- 30 saniye içinde kesilmeli. Şayet ağlama saatler sürüyorsa ya tekniğiniz hatalıdır ya da bebeğinizin bir sağlık problemi olabilir. Böyle bir durumda doktorunuza mutlaka iletişime geçin.
Sana ve prensesinede gecmis olsun canim bi deniyim bestekizda ayva yapragi demis yarin deniyim bibahsettiğiniz ı gıcık şeklindeki öksurugu bende uzun senelerdir yaşarım sinuzit kaynaklı ....antıbıyotıksız gecmez ilacı içtikce burun temizliyerak öksurugumu haifiletirdim ama çok zor durumlarda kaldığım zamanlarda oldu bu durumda insan içine çıkamaz duruma gelirdim zira gıcığın ne zaman geleceği belli olmazdı.kızım da aynı benimgibi hele geceleri bangır bngır deriz ya öyle... senelerdeir uygulamadığımız tedavi kalmadı turp bal zencefil kurleri hepsi ...ama en iyi sonucu fındık kabuğundan aldık .....bildiğimiz kuru fındık kabuklarını atmayıp kaynatın kırmızımsı bi su çıkıyor ılkkken bal karıştırıp için gecekten gece iki uygulamada öksurugu yumuşattı.bu ayını antıbiyotıksız attlattık.sizde deneyebilirsiniz..yinede hamileler içebilirmi die bi ön araştırma yapın tabiii acil şifalar ...
slm arkadaşlar nasılsınız inşallah iyisinizdir. ya benim kafam çok karışık. dün gece saat 4:30 da lavaboya kalktım iç çamaşırımda çok az kan vardı böyle koyu değildi. acaba nişan mı geldi dedim. bu saate kadar da bekledim bir sancı falan yok. bebeğin hareketleri de iyi maşallah. ne yapsam bilemedim. bekliyorum öyle bakalım. hayırlısı olsun.
ah kıyamam. yanık acısı da büyük acı ama canım onla kıyaslama. doğum daha kolay olurzaten bebeği kucamıza almanın heyecanı ile acı önemsiz kalır belki de
Günaydınlarr şeker annişler. Sabah nst ye girdim bırak sancıyı bebişim uyanmamıştı bile. Hiç bişey çıkmadı herşey normal dedi dr umuz. Her hafta gircekmişim artık. Hiçte beklediğim gibi bişey değil sadece kalp atışlarını duymak sevindirici:) bebişkom 47 cm 2300 gr olmuş. Çok şükür 2 yi geçtik:)) herşey yolında bebeğin pozisyonu uygun dedi midenle ilgili şikayetin varsa ilaç verim dedi yok dedim. Su kesesinin boşalmasını anlattı öyle bi durum olursa gel diye. İdrarını tutabilirsin ama onu tutamazsın ordan anla dedi:)) birde ensesinde saçlar görüyorum dedi. bıdığım saçlı olcaaakkkkkmışş çok sevindimhepinizi öpüyoruz bizden bukadar canlarrr..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Oferta arkadasım bikac zamandir takip ediyoruz ikimizde ayni olaydan muzdaribiz eltim koyden geldi kaynanamla bende kaldi zaten ben sikintili bir hamilelik geciriyorum birde eltim hamile erken dogurcam diye kalkip evinede gitmedi kaynanam asima birakdi gitdi esimde sehir disinda iki hamile kaldik hastayim birde hasta bakar oldum en son esim esini getirdi eltime baksin diye eltim bir aydir erken dogurcam diye diye gezdi ama 10 gunu gecdi enson 3 gun once ozelde sezeryanla dogurdu. Bende 1 haftadir hastayim erken dogum riskim var ve bu eltim tam 3 aydir bende misafir biktim usandim gecen sene bebegimi kaybetdim. Dr esime durumun ciddi oldugunu erken dogum olacagini soyledi esimde kaynanama soyleyince eltimi diger eltime gourduler boyle sorumsuz anlayissiz insanlarin arasinda kaldim birde halime uzuluyorum esim isini birakdi geldi bana bakmaya annesinede cok kizdi zaten esimin azcik hatri olmasa hayatda dayanmazdim bosver takma kendi bildigini yap senin sagligin bebeginin sagligi herseyden onemli ben cok sukur gonderdim evimden hos ben hasta oldukdan sonra gitdiler ama suan tek dusuncem bebegim surekli yatiyoruz sen de uzulme size bisey olmasin herkes allahindan bulsun canim ne diyim.......
bide üstüne az önce çocuğun kamyonunu görmedim süperman gibi koridorun ortasına uçtum takılıp.belim kasıklarım ağrıyor şimdide.bebek hareketleri iyi çok şükür.
aslında iş konusunda haklısın izne çıksam iyi olurda evde olmayıda istemiyorum salı günü kaynım ve eltim geliyor yine 10 gün bizdeler onlarla evde olmaktansa işte olmayı tercih ederim doğrusu.ayy bide bugün kayınvalidem aradı doğumda hepsi burda olcakmış kaynımın üçüncü tedavisine denk düşüyor tarih çünkü çoluk çocuk burada olacaklarmış bende eşime dedim kimse kusura bakmasın ben hastaneden direk anneme gideceğim dedim hiç ses etmedi.ilk bebeğimdede bana zehir etmişlerdi bunda izin vermeyeceğim ama.anlayışsız insanlar .
Kızlarrrrrrr 9 ay değil 9 hafta değil yalnızca 9 günüm kaldıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:18:
Kızlarrrrrrr 9 ay değil 9 hafta değil yalnızca 9 günüm kaldıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:18:
Ne güzel ya varmı öyle eltiler kıskandım valla :)Evde büyük temizlik var :)
Annem,eltim ve kızı var,eşimin en küçük yeğeni 18 yaşında :)
Sağolsunlar geldiler,hiçbirşey yapmadan oturmak çok garip oluyormuş..
Temizlikle beraber bütün hersey hazır olacak inşallah..
Birtek kendi yapacağım çok yakınlara hatıra olarak dağıtılacak kuşlu anahtarlıklarımızı ve kapı süsümüzü bitireceğim :)
Kızlarrr kaç gündür gene taş sancısı çekiyorum çokkkkkkkk fena hele bu haldeyken düşünün artık uyku haram oldu tadım tuzum yok wc ye gtmek işkence gbii
Canim gel tanisalim benim cikisim persembe bir aksilik olmazsa eğer. Senin kacda randevun ?tatlim inanmiorum ya gercekten mi esentepeye karar werdin sizler solemistiniz bana zaten yok die cok uzulmustum hatirliorum demet hanim di sanirim dr.un persembe randewum war benim de)) )) )))
Mayıs topiğimizin 2. Bebişi çarşamba günü sezeryanla aramıza katılıcak inşallah hayırlısıyla..kızlar kaç gün oldu takip edemedim var mı doğum yapan , ya da sezeryan tarihi belli olan , nasıl gidiyor korkular başladı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?