2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

İlk süt bembeyaz gelmiyor cnm zaten dediğin gibi şeffaf gelip hızla koyulaşıyor. O ilk süt çok kıymetli, sonradan gelen tam süt gibi.
Bitmez biter mi hiç üzülme, daha yeni başlıyor:)))))

Doktor haklı dikkat et kendine dinlen bolbol canım

biraz uzunca yazıyorum canım kusura bakma :) için rahat olsun diye, korkulacak birşey yok

evet canım sadece mthr 677 çıktı bende. bir tane düşüğüm vardı, boş gebelikti.
tıp fakültesinde genetik testleri yaptırdık,

genetik doktoru "pıhtılaşmaya yatkınlık var, coraspine veya iğneye gerek yok bence, yinede kadın doğumcuya danışın" dedi.

kadın doğumcu (kendisi profesör) " türkiyede %70 kadınlarda bu sonuç çıkıyor, önemli değil,
ama siz çok endişelendiğiniz için ya aspirin yada en düşük dozda iğne verebilirim hamile kaldığında" dedi.

profesör çok yoğun olduğundan hamile kaldığımda başka bir kadın doğumcuya gitmek zorunda kaldım,
oda hemen verdi 0.6, riske atmayalım dedi. 75 kiloda hamile kaldım.
iğnenin dozunun kilo ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, her ay pıhtılaşma düzeyine bakılan
bir test yaptırdık bugüne kadar, hepsinde sonuç aynıydı ama
doktorum " dozu artıralım, aynı dozda devam ettiğim hastalarımın bebeklerinde 3 kayıp yaşadık, ben değişken doz uyguluyorum"
dedi ve 0.8 e yükseltti.

aynı doktora giden bir akrabamızın kızında 3 tane farklı mutasyon vardı, faktör 5, faktör 3 ve bizdekinden.

mesela onun her ay yapılan pıhtılaşma testlerine göre hemen hemen her ay dozu yükseltti doktor,
çünkü onda pıhtılaşma düzeyi çok aşırıydı ve en son 1.2 kullandı,
yani kilo nedeniyle değilde, o test sonuçlarına göre doktor dozu artırıyor.

birde kanama derken yanlış anladım sanırım seni, alttan kanamayımı kastettin?
ben iğneyi vurduğun yerde kanama oluyor anladımda :)

bende kanama olmadı alttan ama, bir iki damla yerleşme kanaması oldu ilk haftalarda, kahverengi.

o bahsettiğim akrabamızda ise arada az az kahverengi lekelenmeler olmuş,doktor normal demiş. kimbilir belkide iğneler yapıyordu ama olsun ne farkeder, sonuçta bebeğini sağlıklı bir şekilde doğurdu ve şimdi kızı 11 aylık, çok sağlıklı.

buarada oda aspirini kullanmadı, zaten bende ondan cesaret ettiğimden kullanmadım açıkcası :)

Ohh hayirlisiyla alirsin kucagina insallahh canim. Herseyde bi hayir vardir bak bu hafta doktor cagirmamisti yanlis hatirlamiyorsam senin tereddutunle gel demisti. Zaten gelisimide iyimis ustelik agrilarida hissetmiyorsun:)
O prenses kizinla bize guzel haberler vereceksin insallah. Dualarimiz seninle:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canımcım nede güzel yazmışsın sizi çok seviyorum ben ya.tamda istediğim bunlar aslında ama yarın geliyor eltimler akalım neler olacak.gündüz evde durmam ben zaten annem kaçarım ama akşam eve dönerim sanırım şimdilik ama baktım çok kafamı bozdular temelli kalırım doğuma kadar.zaten doğumdan sonrada anneme geleceğim.temizlik konusundada haklısın niye yaptırayım dimi onlar gitsin temizletirim mis gibi otururum çocuklarımla.

çok katılıyorum

bende sizi çok seviyorum o zaman.

Doktorum bana doğumdan sonra içmem için galaktago damla al dedi ve promalt içecek ve humana still-tee bitkiçayı süt arttırması için aklınızda bulunsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba bayanlar.bende bugün katıldım aranıza.biraz geç oldu ama çim yoğun çalıştığım için zaman bulamıyordum.bugün itibari ile 36+5 olduk.özür dileyerek söylüyorum kızlar benden birkaç gündür yeşilimsi ve sarımsı akıntı geliyor.bunun yanında sancılarım nst de çıkıyor.perşembe günü de çatı muayenem olacak.ama sancılarım çoğalmaya ve sıklığı artmaya başlıyor.sizce doğum yaklaştı mı yoksa normsl mi?

hoş geldin aramıza.benimde kahverengi sümüksü ir akıntım gelmişti cuma günü meğerse nişanmış.illaki kırmızı olmazmış zaten .sende bir sor doktoruna istersen.şimdi ilaçla tutuyoruz bebeği bakalım kaç gün duracak.

Rabbim hayirla,saglikla ve mutlulukla bebegini kucagina almasini nasip etsin ins.Canim cok sevindim.,.

canım humana still-tee bitki çayını doğumdan bir kaç gün önce içmeye başlayınca daha etkili oluyormuş bi yerde okumuştum.
sen istersen doktoruna sorup ya da sormaya gerek var mı bilmiyorum ama başla, bir de sezeryan olacağın için hemen süt gelmeyebilir önlemini almış olursun. hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım.

Herkese selam...pihtilasnadan bahsetmissiniz bendede var.daha once bir kurtaj bi dusugum oldu...hamileligim basindan beri cleaxan kullaniyorum. Ama hic dozumu yukseltme konusunda doktorum bisi demedi.sadece doguma kadar kullanacaksin dedi.bende protein s eksikligi cikti.inanin ne oldugunu bile tam anlamis diilim....33+4 GUNlugum persenbe randevum var.bilmiyorum doktor ne diycek...karnim sertlesiyo benimde korkuyorum.bide nezaman ben yürüyüş yapsam yada biraz yorulsam.bebek oynamiyo.sadece dinlenmemi istiyo oglum simdiden anasini dusunuyo kelebeegim....noonstar arkadasim hayirli dogunlar diliyorum

Rabbim hayirla,saglikla ve mutlulukla bebegini kucagina almasini nasip etsin ins.Canim cok sevindim.,.

Canim sana bi haberim var bende de pihtilasmama sorunu var degerlerim cok dusuk cikiyor git gide de dusuyordu ama bugun yapilan tahlilde bir hafta onckine gore yukseldigini gordum. Bir hafta boyunca ogleden once ve sonra antep fistigi yedim. Sanirim ise yaradi sende dene istersen haberin olsun. Hala daha olmasi gereken degerde degil ama yinede yukselmesi iyi:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bildiğim kadarı ile akıntı yeşil olursa bu tehlikeli bir durum oluyor. amniyo sıvısı kirlendiğinde yeşil akıntı olurmuş. doktora bi sor istersen. sanırım doğumun yaklaşmış senin.

Canim hosgeldin yesil akinti iltahap diye biliyorum bende bi doktorunla konus istersen gerci normal dogumda butun hastaliklar gider derler ama 3 hafta var daha yani Allah korusun bence zaman kaybetme ben her gittigimde doktorum sorar akintinda koku varmi rengi nasil diye

evet canım alttan kanamadan bahsediyordum canım cok tşk ederim açıklayıcı yazdığın için birkaç sorum olacaktı 1-aspirin doktor vermişti peki sen neden kullanmadın ? doz ayarınını hangi test ile yapıyor biliyormusun? bide kaçıncı haftada dozu arttırdı? senin doktorun çok ilgliymiş şanslısın canım

canım bidene kadar kullanrıcak iğneyi çoooook tşk ederim

sut hakkında her zaman olumlu konuşmak gerekir der bizim buyuklarimiz hiç bir zaman olumsuz yani sutum yok gittimi acaba gelecekmi yetecekmi tarzı soylemlere girmeyın her zaman sutum var olacak bebeğimi istediği kadar emzireceğim gbi olumlu şeyler dusunerek emzir der ler...doğum öncesi illa sut gelecek bilmem kimin bilmem kaçıncı haftasında sutu gelmiş benim nie gelmediki diyıp meme ucunu sıkmak filan aman deyım...doğumla birlikte ister sezeryan olsun ister normal tum vucut fonksiyonları sonderece senkronize çalışıyor hepsi birbirini tetikliyor...tut ki sut unuz hemen gelmedi bebeişiniz çeke çeke getirecek bu onların doğasında var. öncesinde ve sonrasında yapılabilecekler var onları yapalım gerisi gelecek emin olun.bol bol su....
mesela ben doğum çantama kucuk boy sıcak su torbası koydum doğumdan hemen sonra odama geldiğimde hemen memelerime sıcak kompres yapacağım.odanız musaitse sıcak bi duşada girebilirsiniz...bol sutler sutunuzle kalın....:)

Canim sezeryan gunlerimiz ayni
Rabbim guzel haberlerimizi almayi nadip etsin bizde 7 de hastanede olucaz)))

Cok teskkur edrim canim bi deneyelim bakalim cok.tesekkur ederim.Gitgide dusuyo yaa en son gittigimde sinrin altindan daha assagiya inmisti.Peraembe gunu tekrar takibim var kan sayimi.;-)

Kızlar bugün kontrolumuz vardı. Herşey yolunda normal doğum görünüyor.bugün 35+0 idik. 37+0 da bir sonraki kontrol. O zaman tahlil,çatı muayenesi falan filan yapılacak. Suyumuz vb. Herşeyimuz yolunda çok şükür. Herhangi bir sorun cikmazsa beklenen doğum tarihinde bizimki doğacak :) çok duygusal hissediyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…