Bide henüz 20. Haftalardayken göğsümden sutten acık renkte bir sıvı gelmişti... o günden beri sütyen takıyorum gelmesin diye... hiç gelmedi sütüm gelmeden bitti dedim kendimce ama 1 haftadır sızlıyor süt giriyordur insallah dediğin gibi
Kızlar doktordan geldim benden gelen kahverengi kan nişanmış rahımağzında açılma yok henüz nidilat içmeye devam dedi wn önemliside raporumu kesti artık 35.haftada izne çıkmış oldum dinlen bol bol su iç dedi soluna yat dedi.artık evdeyim bebeğe ciğer geliştirici iğnede yaptırıcakmışım şimdilik haberler böyle
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ayy canım Allah razı olsun senden içimi çok rahattın inan yazdığın için çok tşk ederim . banada aynısını söyledi son aylarda 0,8 lik verecekmiş. senin kilon kaçtı canım kiloya göre veriyorlar herhalde bunu. sanırım kanama yapan asripin senin bebek kaybın varmıydı canım sendene sadece mthr 677 mi var
Selam KIZLAR kontrolden geldik. Haberler çok. Haftaya salı sezeryan ile alınacaktı bebeğim. Bugün kontrolde değişti bu. Nst de ağrı çıktı. Hatta doktor sen nasıl hissetmedin bu ağrıyı dedi. Demekki günlerdir kasılma dediğim şey gerçekten kasılmaymış. Plesentam yaşlanmaya başlamıştı biliyorsunuz daha fazla yaşlanmış. Ve bebeğim kan damarlarına direnç göstermeye başlamış. Doktor haftaya beklemeyelim bu hafta alalım dedi. Biz annemle şok olduk tabiki. Bu arada bebeğim şekerden dolayı fazla gelişmeye başlamış. Arkadaşlar 22 sinde olan doğumum yarından sonraya ayın 16 sına alındı. Çarşamba günü spinal anestezi ile bebeğimi kucağıma alacağım inşallah 37+2 de. Küçüktür diye üzülüyordum ama 3400 gr bebeğim. 2 haftada 800 gr almış. Şimdi evimizde bir hengame temizlik vs annemle kayınvalidem yapacaklar. Bebeğimin odasıda umarım gelir yarın eşime söyledim bitirsinler diye. Bizim için dua edin olur mu? Sağlıkla alayım yavrumu kucağıma. Ben hala şoktayım
Oferta herseyde bi hayir var, senin adina cok sevindim.
Sen simdi kötüsün ya doktor dinlen dedi, hatta cok kötüsün hic kalkma dedi, artik yemek bile yapamazsin haniondan sebeepp simdi herseyini toplaa oglunu da al bi güzel annene gec annen sana bi güzel baksiiinn..
Sende doguma kadar aman eltimdi kaynimdi kocayla tartismaydi cocugun yaninda bagrismaydi hiiicc birini düsünmek zorunda kalmaaa.. hazir eline firsat gecmis hemen degerlendir. Sonra onlar gelince yasadigin her sorun kafanda çığ gibi büyüycek, ise gidip gündüzleri de kurtulamiycaksin, bide üstüne sülalece beraber gelecekler zivanadan cikacaksin. Onlarin yüzünden bebek erken dogarsa son pismanligin fayda etmez, keske anneme gitsem bunlarin hicbirini yasamazdim dersin ama geri gelmez.En iyisi o eve hiicc temizlikci falan cagirma simdi, temiz evimi batirdilar stresine de girme, dogumdan sonra onlar gidince temizletir mis gibi oturursun.
Doktor evde yat guzelce dinlen diye erken verdi o raporu, eyvah yine geliyolar napsamki, eltime yemek mi yapsam kocanin suratini mi ceksem diye moralini boz diye vermedi. Eltin gelene kadar kocan aksam yemeklerinde yaniniza gelir, hem hasret iyidir iyidir.. belki kocan da aklini basina alir yoklugunda biraz düzelir.
Dogum hikayelerinde okudum, aslinda olumsuz seyleri paylasmak istemiyorum ama kendimize dikkat etmemiz lazim, anlatan cok üzgündü, evde ayagi kaymis karninin üstüne düsmüs, dojtoru arayinca kanaman yoksa bisey olmaz demis ( gıcık oldum sorumsuz adama, olacagin önüne gecilmez ama tedbir takdiri bozar) aksam kanama baslayinca hastaneye gitmis, plasenta yerinden ayrilmis diye acil sezeryana almislar, o kadar saat sonra kanama cok artmis tabi durduramayinca rahmini almislar. Bebehi de küveze koymuslar ama hic gorememisyasamamis.
Okuyunca cok üzüldüm ama daha tedbirli davranmaya basladim Allah korusun.
Oferta sen de düstün, daha dikkatli ol artik annene gidip yatta rapor aldigina degsin bari
çok katılıyorum
Merhaba bayanlar.bende bugün katıldım aranıza.biraz geç oldu ama çim yoğun çalıştığım için zaman bulamıyordum.bugün itibari ile 36+5 olduk.özür dileyerek söylüyorum kızlar benden birkaç gündür yeşilimsi ve sarımsı akıntı geliyor.bunun yanında sancılarım nst de çıkıyor.perşembe günü de çatı muayenem olacak.ama sancılarım çoğalmaya ve sıklığı artmaya başlıyor.sizce doğum yaklaştı mı yoksa normsl mi?
Doktorum bana doğumdan sonra içmem için galaktago damla al dedi ve promalt içecek ve humana still-tee bitkiçayı süt arttırması için aklınızda bulunsun
Doktorum bana doğumdan sonra içmem için galaktago damla al dedi ve promalt içecek ve humana still-tee bitkiçayı süt arttırması için aklınızda bulunsun
Rabbim hayirla,saglikla ve mutlulukla bebegini kucagina almasini nasip etsin ins.Canim cok sevindim.,.
Merhaba bayanlar.bende bugün katıldım aranıza.biraz geç oldu ama çim yoğun çalıştığım için zaman bulamıyordum.bugün itibari ile 36+5 olduk.özür dileyerek söylüyorum kızlar benden birkaç gündür yeşilimsi ve sarımsı akıntı geliyor.bunun yanında sancılarım nst de çıkıyor.perşembe günü de çatı muayenem olacak.ama sancılarım çoğalmaya ve sıklığı artmaya başlıyor.sizce doğum yaklaştı mı yoksa normsl mi?
biraz uzunca yazıyorum canım kusura bakma :) için rahat olsun diye, korkulacak birşey yok
evet canım sadece mthr 677 çıktı bende. bir tane düşüğüm vardı, boş gebelikti.
tıp fakültesinde genetik testleri yaptırdık,
genetik doktoru "pıhtılaşmaya yatkınlık var, coraspine veya iğneye gerek yok bence, yinede kadın doğumcuya danışın" dedi.
kadın doğumcu (kendisi profesör) " türkiyede %70 kadınlarda bu sonuç çıkıyor, önemli değil,
ama siz çok endişelendiğiniz için ya aspirin yada en düşük dozda iğne verebilirim hamile kaldığında" dedi.
profesör çok yoğun olduğundan hamile kaldığımda başka bir kadın doğumcuya gitmek zorunda kaldım,
oda hemen verdi 0.6, riske atmayalım dedi. 75 kiloda hamile kaldım.
iğnenin dozunun kilo ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, her ay pıhtılaşma düzeyine bakılan
bir test yaptırdık bugüne kadar, hepsinde sonuç aynıydı ama
doktorum " dozu artıralım, aynı dozda devam ettiğim hastalarımın bebeklerinde 3 kayıp yaşadık, ben değişken doz uyguluyorum"
dedi ve 0.8 e yükseltti.
aynı doktora giden bir akrabamızın kızında 3 tane farklı mutasyon vardı, faktör 5, faktör 3 ve bizdekinden.
mesela onun her ay yapılan pıhtılaşma testlerine göre hemen hemen her ay dozu yükseltti doktor,
çünkü onda pıhtılaşma düzeyi çok aşırıydı ve en son 1.2 kullandı,
yani kilo nedeniyle değilde, o test sonuçlarına göre doktor dozu artırıyor.
birde kanama derken yanlış anladım sanırım seni, alttan kanamayımı kastettin?
ben iğneyi vurduğun yerde kanama oluyor anladımda :)
bende kanama olmadı alttan ama, bir iki damla yerleşme kanaması oldu ilk haftalarda, kahverengi.
o bahsettiğim akrabamızda ise arada az az kahverengi lekelenmeler olmuş,doktor normal demiş. kimbilir belkide iğneler yapıyordu ama olsun ne farkeder, sonuçta bebeğini sağlıklı bir şekilde doğurdu ve şimdi kızı 11 aylık, çok sağlıklı.
buarada oda aspirini kullanmadı, zaten bende ondan cesaret ettiğimden kullanmadım açıkcası :)
evet canım alttan kanamadan bahsediyordum canım cok tşk ederim açıklayıcı yazdığın için birkaç sorum olacaktı 1-aspirin doktor vermişti peki sen neden kullanmadın ? doz ayarınını hangi test ile yapıyor biliyormusun? bide kaçıncı haftada dozu arttırdı? senin doktorun çok ilgliymiş şanslısın canım
Bide henüz 20. Haftalardayken göğsümden sutten acık renkte bir sıvı gelmişti... o günden beri sütyen takıyorum gelmesin diye... hiç gelmedi sütüm gelmeden bitti dedim kendimce ama 1 haftadır sızlıyor süt giriyordur insallah dediğin gibi
Canim sana bi haberim var bende de pihtilasmama sorunu var degerlerim cok dusuk cikiyor git gide de dusuyordu ama bugun yapilan tahlilde bir hafta onckine gore yukseldigini gordum. Bir hafta boyunca ogleden once ve sonra antep fistigi yedim. Sanirim ise yaradi sende dene istersen haberin olsun. Hala daha olmasi gereken degerde degil ama yinede yukselmesi iyi:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?