yahu nolcak. sıkma canını.. tek derdın bu olsun.. hıc dusunemem valla işedim mi .ıçtım mı!
lavman mı ne yapacaklarmış sanırım ama gece 12 den sonra yemek yemezsen yapmıyorlarmış.. e zaten ben saat 9 - 10 gıbı yatakta oluyorum :) sadece cok su ıcıyorum uyku arasında bıle içiyorum.. onu da sayarlar mı bılmıyorum da umrumda da degıl ! :)
selam annişler,
konular çok hızlı ilerlemiş nerdeyse okumam gereken 50 sayfa olmuş ama sanırım okuyamacağım. inşallah herkesin keyifleri yerindedir.
işler yoğun bu ara, bugün de tek başımayım yoruldum vallahi. birde bende hafiften grip olmuşum, boğazlarım ağrıyor
dün bizde oğluşumuzu görmeye gittik. önceki kontrolde plesenta yaşlanmaya başlamış, gerekirse çalışabilir raporunu yarıda keserim demişti. biz de biraz panik olmuştuk ama meğersem yaşlanma normalmiş sadece kireçlenmeye başlayınca erken doğum olabilirmiş. o da şimdilik yok çok şükür. 2020 gr olmuşuz. herşeyi haftasıyla uyumlu maşallah. bizimki gününü bile geçebilirmiş belki. bana kızanlar olacaktır elbet ama hep içimden 1 hafta 10 gün erken gelse diyorum. bakalım bizim beyin kefi ne zaman gelmek isteyecek :))
son olarak doğumların %2 si suyu gelince, %3 nişan gelince başlar dedi. ama sende ikisini de beklemiyorum dedi. şimdi hissettiğin sertleşmeler ve kasılmalara ek olarak belden ağrı girmesiyle başlar dedi. benim son öğrendiklerim bunlar :)
Bende cok merak etmeye basladim oglusumu ama cani nezaman isterse ozaman gelsin diom.Ama beni cok bekletmesin istiomda .Zaten doktorumuz gelisimini tamamlamis dedi.Cok agirlastim zaten ysrimden kipirdicak halim yok.Cok bekletsin bizide istemem.,.,
Bende cok merak etmeye basladim oglusumu ama cani nezaman isterse ozaman gelsin diom.Ama beni cok bekletmesin istiomda .Zaten doktorumuz gelisimini tamamlamis dedi.Cok agirlastim zaten ysrimden kipirdicak halim yok.Cok bekletsin bizide istemem.,.,
Canım bebişinin yatağı çok güzelmiş, maşallah güle güle kullanın :)mayis bebislerin Cicileri topiginede ekledim burayada eklemek istedim cepten cektigim icin göruntu idare gibi....
Herkesin doguma gittigini görunce ve tembelligin kimseye faydasi olmadigini dusununce kalkip serdim bugun bebisimin yatagini
Ama malesef hastane cantam hazir degil henuz esyalari hazir duruyor evde cantaya katicam sadece insallah sancilarimi beklemeden bugun yarin onuda hazirlarim
Eki Görüntüle 1069321 Eki Görüntüle 1069323
Ben bildigin dev gibiyim suan. 173 boy 113 kg. Birbirini Durtup beni gosteriyorlar yolda insanlar. Bir grup kiz ogrenci gulusuyorlardi aralarindan gecerken, bi tanesi aaa hamileymis yazik dedi, sustular. Bu durumdayim. Cok takilmiyorum, hala iyi hissediyorum, masallah. Bir dogsun bebek dogum kilolari gider en azindan. 95 le hamiS kaldim:)
Bende sonda ile tahlil aldilar belki arkadas bundan bahsediyordur.Ama dogum hemen olmuyorki izin veriyorlar tuvalete gitmene die biliom.
selam annişler,
konular çok hızlı ilerlemiş nerdeyse okumam gereken 50 sayfa olmuş ama sanırım okuyamacağım. inşallah herkesin keyifleri yerindedir.
işler yoğun bu ara, bugün de tek başımayım yoruldum vallahi. birde bende hafiften grip olmuşum, boğazlarım ağrıyor
dün bizde oğluşumuzu görmeye gittik. önceki kontrolde plesenta yaşlanmaya başlamış, gerekirse çalışabilir raporunu yarıda keserim demişti. biz de biraz panik olmuştuk ama meğersem yaşlanma normalmiş sadece kireçlenmeye başlayınca erken doğum olabilirmiş. o da şimdilik yok çok şükür. 2020 gr olmuşuz. herşeyi haftasıyla uyumlu maşallah. bizimki gününü bile geçebilirmiş belki. bana kızanlar olacaktır elbet ama hep içimden 1 hafta 10 gün erken gelse diyorum. bakalım bizim beyin kefi ne zaman gelmek isteyecek :))
son olarak doğumların %2 si suyu gelince, %3 nişan gelince başlar dedi. ama sende ikisini de beklemiyorum dedi. şimdi hissettiğin sertleşmeler ve kasılmalara ek olarak belden ağrı girmesiyle başlar dedi. benim son öğrendiklerim bunlar :)
Hayırlı olsun canım bu hafta nasıl bi doğum heyecanı var herkesteMerhaba güzel anneler biz dün doktora gittik sezeryan için gün verecekti.. Dooplere girdim kan verdim nts ye bağlandım vee bebeğim doğum posizyonunu almış artık ters olmadığı için erken doğum riskimin olmadığını öğrendim.. 2.400 gr olmuş kızım 35+2 olarak çıkıyo ultrosonda doktorumuz son kontrol için 9 mayıs için randavu verdi ve 12-13 mayıs gibi doğuma alıcak beni.. Benim çatım dar 3 kiloya kadar normal 3 kiloyu geçerse sezeryanla alırım dedi ama ben sezeryan istediğimi söyledim normal yapamam çokk korkuyorum panik olurum dedim.. Tamam sezeryan yaparız dedi :)) heycanla bekliyorumm melek kızımı heycan dorukta :))
Bel ağrısı da doğum sancısı benim doğumdan bikaç gün önce saatlerce ağrımıştıhımmm tmm cnm,saol
ya benim de regl sancısı gibi vuruyor,çok da belim ağrıyor
ufff,acayip korkuyorum
Allah yardımcımız olsun
Gözün aydın canım güzel heyecanlar bunlarSlm kızlaaarr,çok çok çok heyecanlıyım:) ne yazcagımı şaşırdım valla,kontrolden geldik 1 cm açılma var,haftaya salı çantanızla gelin dedi doktorumuz,açılma 3 cm bulursa salı doğum yapıcam Allahın izniyle,doğumdan çok korkuyordum ama doktorum rahatlattı beni,normal doğum olcak inş duruma göre epiduralde yapabiliriz dedi,Allah hepimizin yardımcısı olsun...
böbrek taşım yoktu canım... o kadar çok susuyorumki çok su içmekten sanırım.. bilmiyorum.. hiç durmadan su ıcıyorum soguk soguk.. su aşerıyorum resmen.. o da mıdemı bulandırıyor sanıırım.. ama bu son zamanlarda türedi.. bakalım kısmet..
ben de hıc kusmadım.. mıdem de cok hafıf 1 hafta kadar bulandı.. sımdı ben de ole cıkaracak gıbı oluyorum.. bir de o kadar sıstımki.. evlere şenlik.. bugun teyzem gordu benı (en son gecen hafta gormustu) nolmus sana dıyo.. 1 haftada öküzella gıbı şiştim valla
bıran once dogurmak ıstıyorum.. biyandan da ıcımde ne kdr kalsa o kadar ıyı , ya besleyemezsem korkusu var..
amaannn hayırlısı olsun.. Allah bilir artık gerisini..
isme de karar verdik sonunda
SELİM EFE
nasıl sizce begendınız mı?
yahu nolcak. sıkma canını.. tek derdın bu olsun.. hıc dusunemem valla işedim mi .ıçtım mı!
lavman mı ne yapacaklarmış sanırım ama gece 12 den sonra yemek yemezsen yapmıyorlarmış.. e zaten ben saat 9 - 10 gıbı yatakta oluyorum :) sadece cok su ıcıyorum uyku arasında bıle içiyorum.. onu da sayarlar mı bılmıyorum da umrumda da degıl ! :)
Bende o asagi dusucekmis hissi 2 aydir var hatta komplex yapti bende sanki gercekten dusucek gibi hissediyorum ve karnimi tutuyorumsuan hem dusme hissi hemde karnimin tas kesilme durumu var asiri sert oluyor yerimde kalakaliyorum adimlarim miniklesiyor...
Bende 36 yi göreyim de bisey istemem derdim sonra bu 37 oldu suan 38 hala gelmesini istemiyorum38+ larda olunca icim rahat olucaktir eminim ama suan hala 38 olmama 5 gun var gelme diyorum en saglikli dogumlar 38-39 da olanlardir ortasinda geliversinler iste
Bunlari yasaman normal suan gayet ilerlemis vakittesin bel agrisi cok yasadigim bir durum regl sancisi degilde kasik agrilarim cook var...
Bizim burrda ebeler kontrol eder hamileligimiz boyunca....3 hafta önce ebe sordu kasik agrin ne kadar diye sureklimi oluyor surekliyse doktora gitmem gerekebilirmis erken dogum ihtimaline karsi.... bazen oluyor demistimde göndermemisti doktora...
gecen hafta coook kasik agrim sancim var doktora yolla dedim gayet normal artik dedi doktora da yollamadi
Hamileligimden beri aglamamla gulmem bir oluyor bazen sevinecegim yerde agliyorum agliycagim yerdede guluyorum hic iyi psikojide degilim
Gecen yalanci sanci dedikleri seyi yasadim bide afedersin önceki gecede ishal olunca kesin geliyor dedimneyseki gelmedi esim korktugumu anlamis ki ogun erkenden eve geldi guzelce konustuk... cok korkuyorum dedim gelmesin dedim bana moral veriyor kendince dogum korkulucak bisey degil her kadin dogumu yasiyor okadar zor olsa kimse 1 den fazla getirmezdi vsvs diye moralimi duzeltmeye calisti...
ki ben dogumdan korkmuyorum bebisin erken gelipte kuveze alinmasina korkuyorum sadece diyince guldu gitgide piskopata bagliyorsun dedi bebek gelismistir senin suan dusunmen gereken dogumun olmali diyo...
normal biri olarak görmuyor beni artikesimle gittigimiz dogum kursunda herkes korktugunu acikca söyluyordu ben haric basima gelmeden bilemiycem cahillik sagolsun
bu doktorları anlamak mümkün değil.... 35. haftada nasıl gelişimini tamamlamış....birisi 38. haftada bile bir gün kalsa kar der,bir diğeri 34 haftayı doldurunca gelişimini tamamladı der..... 35. haftada gelişim tamamlansaydı hamilelik süresi 40 hafta olmazdı...
kusura bakma arkadasım sseninle alakalı değil sözlerim, yalnız bu doktorlara çok kızıyorum.....
bence hiçte çok değil benimde öyledi aynı şeyleri söledi 4 kğ geçer doğuramassın falan filan benimki 2 hafta önde gidiyodu onu yeme bunu yeme resmen aç bi hamilelik geçiriyom 11 kilo aldım kadın bana çok almışsın diyo yuhhhh yaaniii şimdi geldim dokordan iki haftadır bebişim çok az kilo almış nerdeyde haftasıyla uyumlu 3 gün falan ilerde valla artık kötü düşünmeye başladım sanki doktorun derdi bebek ne kadar zayıf olusa onunda işi o kadar kolay olacak onun derdinde heralde diye ayyyy ne sinirlenmişim doktoraa
Bence çok güzel selim benim de içimden geçen isimdi fakat olmayacak sanırım
Umrunda olmuyor zaten agri ve endise zaten tum diger seylerin onune geciyor(utanma, igrenme falan cok arkada). Bir de vucut normal doguma hazirlaniyor. Ben o gun dunyayi yedim ictim( hatta 1 bira ictim hic yapmadigim halde seytan durttu). Dodum baslafiginda bagirsaklar bosalmaya( wc istegi icindesin) ve istifta etmeye basladim. Tum vucut bosaldi. Son gorusmede dr da bunu soyledi vucut direk dogum pozisyonuna gecer ve herseyi bosaltir dedi. Buarada bir diger bilgi alkol alimi sancilari sekteye ugratir dogumu geciktirirmis. Beno gecebira ictim 1 adrt dedigimde dr baslatmaz durdurur aslinda dedi.
Ben de uzulmuyorum. Suan aklimdaki tek sey bebegimin saglikla buyumesi. Hamile bile degilken ayda 3-4 kilo aliyorum zaten simdi mi takilicam. Bana gulen ve dalga gecenlere annem dahil, ya evet ne komik gorunuyorum diyip geciyorum. Allah izin verirse kurtaracam kendimi dogumdan sonra kilo derdinden. Bir daha acilmamak uzere.
hmmm
benım catırdamadan cok KATIRDAMA var..gece sabaha kadar ozellıkle sagdan sola donerken katır kutur sesler gelıyor bel bolgemden ve kasıklarımdan..
maşallah prensesimize..
benım daha alttan muayenem olmadı.. sanırım cts gunu bakar artık.. bilemiyorum.. önce usg ıle ustten bakıyor eger kı orada anormal bısey gorurse alttan bakacagını soylemıstı.. bılmıyorum bu haftasonu bakarmı..
bu hafta ızne ayrıldıktan sonra bı elımde hurma bı elımde suyla yuruyup durmayı planlıyorum.. hayırlısı artık :)
Ayy ne heyecanliSlm kızlaaarr,çok çok çok heyecanlıyım:) ne yazcagımı şaşırdım valla,kontrolden geldik 1 cm açılma var,haftaya salı çantanızla gelin dedi doktorumuz,açılma 3 cm bulursa salı doğum yapıcam Allahın izniyle,doğumdan çok korkuyordum ama doktorum rahatlattı beni,normal doğum olcak inş duruma göre epiduralde yapabiliriz dedi,Allah hepimizin yardımcısı olsun...
hee olabılır.. ama ben normal doguma gıttı aklım.. sezeryanda sondayı ıllakı takıyorlar zaten..
Selim ismini hep begenmisimdir canim Efede gayet uyumlu olmusböbrek taşım yoktu canım... o kadar çok susuyorumki çok su içmekten sanırım.. bilmiyorum.. hiç durmadan su ıcıyorum soguk soguk.. su aşerıyorum resmen.. o da mıdemı bulandırıyor sanıırım.. ama bu son zamanlarda türedi.. bakalım kısmet..
ben de hıc kusmadım.. mıdem de cok hafıf 1 hafta kadar bulandı.. sımdı ben de ole cıkaracak gıbı oluyorum.. bir de o kadar sıstımki.. evlere şenlik.. bugun teyzem gordu benı (en son gecen hafta gormustu) nolmus sana dıyo.. 1 haftada öküzella gıbı şiştim valla
bıran once dogurmak ıstıyorum.. biyandan da ıcımde ne kdr kalsa o kadar ıyı , ya besleyemezsem korkusu var..
amaannn hayırlısı olsun.. Allah bilir artık gerisini..
isme de karar verdik sonunda
SELİM EFE
nasıl sizce begendınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?