Masallah bebise,
o zaman dogum agriylami basliyor buyuk olasilikla
Canim erken gelmesin tam zamaninda gelsin insallah, nisan annelerinin cogu artik olsun diyenler keske 1 gun daha kaldaydi diyorlar. Agiz kaslari ne kadar guclu o kadar iyi.
Normal dogumda labobaya izin vsriyorlardi degilmi yaa.Sezeryanda sonda takiyorlar ama isteraen galiba en rahatsizlandigimda dogum servisine yatirmislardi oda arkadasimda sezeryanliydi refakatcisi yardim edip lavobaya kadar goturuyordu.,.
Selim ismini hep begenmisimdir canim Efede gayet uyumlu olmus
sanki haftaya salı doğurcam gibi geliyor bana,rüyamdada doğum yapıyordum birkaç gün önce saatinide gördüm 15:00 15:30 arası doğum yapmıştım,bakalım rüyam çıkıcakmı,haftaya salı 9 da burda olun dedi doktorum,yerimde duramıyorum
Canim erken gelmesin tam zamaninda gelsin insallah, nisan annelerinin cogu artik olsun diyenler keske 1 gun daha kaldaydi diyorlar. Agiz kaslari ne kadar guclu o kadar iyi.
hmmm
benım catırdamadan cok KATIRDAMA var..gece sabaha kadar ozellıkle sagdan sola donerken katır kutur sesler gelıyor bel bolgemden ve kasıklarımdan..
maşallah prensesimize..
benım daha alttan muayenem olmadı.. sanırım cts gunu bakar artık.. bilemiyorum.. önce usg ıle ustten bakıyor eger kı orada anormal bısey gorurse alttan bakacagını soylemıstı.. bılmıyorum bu haftasonu bakarmı..
bu hafta ızne ayrıldıktan sonra bı elımde hurma bı elımde suyla yuruyup durmayı planlıyorum.. hayırlısı artık :)
kızlar sizleri okudukça heyecanım artıyor sanki kendim doğuma gidiyorum Sağlıklı sıhatli kucaklarsınız bebişleri inşallah benimde iş yerinde son haftam ama hiç çekemiyorum ya şu 3 günde bir geçserahatlıyacam kızlar doğumdan sonra fırsat bulursanız hemen yazın bizi merakta koymayın ben haftaya pazartesi sezeryan günüm belli olacak inşallah
merhaba arkadaşlar...
bu haftalarda hala coraspin kullanmaya devam eden var mı benim gibi?
doktorum 36. haftaya kadar kullanacağız dedi...
Sağol canm. seninki ne olacak? karar verbildiniz mi?
valla ben cesaret edemezdım son aylarımda içkiye. ilk 1 aylık hamıleyken ıctım son bırayı.. daha da ıcmedım .. sigara ıckı bıttı de köpek gıbı cay kahve ıcıyorum o ayrı.. bılmıyorum ne olur dogumda ve veledıme nasıl etkı eder.. ama vucudun kendını bosaltmasına sevındım :)
Bende henuz ilk evlendigim siralarda 19 yaslarimdayken asiri sismistim yasitlarim kiyafet secerken ben göbegimi saklamanin derdindeydim :))
bu yillarca bu sekilde devam etti hep göbekli hafif tombiktim birde minyon bir insan olunca hic cekilmiyor top gibi oluyorum...
en son tup bebek tedavime ara verelim dedik esimle spora basladim 2 ayda 9 kilo vermistim 65 ten 56 ya dustum sonra tatile gittik derken 3 ay citir kalabilmistim :)) dönuste tup bebege devam edeyim derken surpriz bir sekilde hamile kaldigimi ögrendim iyikide hamile kalmisim hayatta en cok istedigim seydi...
5.. ayima kadar 3 kilo aldim sonra sistim suan 70 leri geciyorum ama 56 ya dustukten sonra fazla yemege tövbe ettim bende insallah dogumdan sonra yine 56 olucam... hersey beynimizde bitiyor yeterki isteyelim her kadinin ya asiri sisman yada asiri zayif oldugu dönemler oluyor moralimizi bozmaya gerek yok Allah saglik versin yeterki gerisi bizim elimizde :)
Biliyorum ama malesef o yasaklanmis iste evde kullanabilecegim bisey ariyorum doguma gitmeden evvel...bir şey takmıyrlar y, lavman yapıyorlar. fitil gibi bir ilaç kullanıyosun. 5 dakikaya kalmadan acilen wc ihtiyacı hiissediyosun... olay bu
Canim korkmuyorum yanlis anlasildim sanirimcanim bence sen kafai yedin panikletme lutfen kendini durup dururken....normal dogurmaktan korkmuosu lahmadan mi korktun ilahi seni...buyuk abdesti bagirsaklardan bosaltsin die su weriolar buyuk abdestini yaptigin yerden 5 e kadar say bitio...sonra wc gidiosun buyuk abdestini yapiosun...iste bitti....tualetin gelmesin die derken de sondayimi kast ettin anlamadim ama oda cisini yaptigi yere takilio amilyattan sonra ilk yarim saat 1 saat sonra ayaga kalkamazsin die ona yapiosun cisini)) ikisinide yasamis weee nedenli pimpirikli oldugumu biliosun hic canin yanmio...yasadiklarimiz ve yasicaklarimiz arasinda inan bana dewede kulak degil dewede pire..( cok acik oldu ozur dlrm anla icin rhat olsn die)
bu ne ki turkiyeden mi bahsediosun arkadasim ilk kez duydum...
Burda hic yapmiyolarmis resmen tuvaletinizi yapin diyorlar cisi hic dusunmemistim acaba ikinirken odami geliyor :18: ya dusunsene ebenin suratina isiycez dusunmesi bile iskenceyahu nolcak. sıkma canını.. tek derdın bu olsun.. hıc dusunemem valla işedim mi .ıçtım mı!
lavman mı ne yapacaklarmış sanırım ama gece 12 den sonra yemek yemezsen yapmıyorlarmış.. e zaten ben saat 9 - 10 gıbı yatakta oluyorum :) sadece cok su ıcıyorum uyku arasında bıle içiyorum.. onu da sayarlar mı bılmıyorum da umrumda da degıl ! :)
Cok sukur ilerlemeye devam ediyoruz canim insallah biraz daha bekler minikler... ne kadar tutarsak kardir nisan anneleri topigindede herkesi erken dogum korkusu sarmisti ama 40 i gecipte doguramayanlar var hala bizde öyle olabilir hayirli zamanda gelirler insallah... ne cok beklemekten nede erken gelmesinden yanayim .Yok canim korkma ins.Benim nstde sancim cikti duzenli ve siddetli 34+1dim doktor istersen doguma albilirim ama 39 olmasi daha iyidir dedi.Kuveze 34 haftanin assagidakiler giriyor dedi senin bebisin erken dogum maz normal.dogum olur bi problem cikmazsa kuvezede konmaz demisti.Istemedim buyumesi herseyde iyidir die.Buhune kadar gelebildik hamdolsun.Ama okadar agirlastimki simdi yatagima yattim dinlenmek.icin harket edemiom.Serumlarla tuttu doktorda.,.
Amin...Cok sagol canim :)Canım bebişinin yatağı çok güzelmiş, maşallah güle güle kullanın :)
Ben hala almadım da yatagını bu hafta alacağız artık.
Sizin yatak iki kademeli mi nerden aldınız ?
Hatirliyorum canim o lafini ilk oglunda sanirim 35+6 gelmisti yada öyle biseydi... simdi hergun mesajlarini görunce bu bebisinin sabirli ciktigini göruyorum insallah 38-39 arasi gelirler en saglikli zamanlarda... hayirlisiyla.Ben ilk bebek erken gelince bu 36 olsun bana yeter diyordum basladim simdi 38 dolsun yok 39 olsun demeye. Gunu dolsun saglikla 1 gun bile
Muhim icerde.
aynen ofertani 36.haftada ciger gelistirici ignesinden sonra aynen bende kafayi yedim iki gundur birini normal dedigi birini 1 hafta yasamazina es bu drlara farkli selermi ogretiolar anlamadim ki ben bi turlu....ben zaten dik kafaliyim artik tamamen dik kafa oldum....ne dr ne hemsire hic bi samimiyetine inandirmio beni napicam bilmiorum oturup aglamak istiorum....o an caresizce kendimizi bebeklerimizi emanet edicez allah yardimcimiz olsun...bu doktorları anlamak mümkün değil.... 35. haftada nasıl gelişimini tamamlamış....birisi 38. haftada bile bir gün kalsa kar der,bir diğeri 34 haftayı doldurunca gelişimini tamamladı der..... 35. haftada gelişim tamamlansaydı hamilelik süresi 40 hafta olmazdı...
kusura bakma arkadasım sseninle alakalı değil sözlerim, yalnız bu doktorlara çok kızıyorum.....
Lavmansiz dogum
Biliyorum ama malesef o yasaklanmis iste evde kullanabilecegim bisey ariyorum doguma gitmeden evvel...
dogum esnasinda resmen tuvaletinizi yapabilirsiniz diyorlar keske lavman takilsaydi daha rahat ikinirdim...
Canim korkmuyorum yanlis anlasildim sanirimlavman yasakmis burada hastanelerde yokmus bile artik ama ben kullanmak istiyorum dogumdan önce ki rahatca ikinayim... evde kullanabilecegim birsey varmi merak ediyorum hastanede vermiyolar lavmani bari evden halledeyim diye dusunuyorum
Burda hic yapmiyolarmis resmen tuvaletinizi yapin diyorlar cisi hic dusunmemistim acaba ikinirken odami geliyor :18: ya dusunsene ebenin suratina isiycez dusunmesi bile iskenceama bi yandanda dusunuyorum onca saat bekleriz belki acilma olmaz mecbur bisiler yicez icicez yine dolucak midemiz pek faydasida olmaz ozaman...
Cok sukur ilerlemeye devam ediyoruz canim insallah biraz daha bekler minikler... ne kadar tutarsak kardir nisan anneleri topigindede herkesi erken dogum korkusu sarmisti ama 40 i gecipte doguramayanlar var hala bizde öyle olabilir hayirli zamanda gelirler insallah... ne cok beklemekten nede erken gelmesinden yanayim .
Amin...Cok sagol canim :)
Bizim yatak buyutulebilenlerde degil ama 2 cesit oluyor resmini ekliycem daha rahat olucak anlatmasi
Bizim burada aynisi bin tl kadardi polonyadan 600-650 lira civariydi fiyati oradan siparisini verdik buyrosuda vardi ilk resimdeki,,,, yatakla fiyati ayniydi icimede sinmedi diye onu almadim....
En sevdigim yani besik gibi sallanabiliyor olmasi..
Eki Görüntüle 1070510 Eki Görüntüle 1070478
Aynı şeyleri ben yazacaktım bende de regl sancısı gibi bir ağrı var ama çok hafif. Bide bebeğim hareket ediyor ama çok yavaş. Dünden beri sert hareketler yapmadı hiç. Normalde endişeli biri değilim ama normalmi acaba bilmiyorum. Normalde hareketleri canımı yakacak derecede sert oluyordu. 2 gündür sadece küçük kımıldanmalar var. Endişeliyim:26::26::18::18:
bende bel ağrısı yok ama canım her an regl olacak gibi sancı var, belde oluyo bazen kasık veya üst bacak da oluyo alıştım nerdeyse... Cumartesi Nstde de çıktı zaten ama şiddeti sürekli yüksek değildi... alçalıp yükseliyordu, o yüzden doktorum üzerinde durmadı... inşallah doğumun yaklaştığının habercisidir
tarihini bilmeyince sabretmek çok zor geliyor bana...
psikopata bağladım herhalde çok hoşuma gidiyo bu sancılarşu hamile kafası da bi başka oluyomuş
Canim gece saat 4 te bende bi bel agrisiyla uyandim. Sadece belimde vardi saat 6 ya kadar surdu sonra kesildi. Nisan falan gelnedigi icin umursamadim :) dogrumu yaptim bilkiyorumm sanirim doguma hazirlik sancilari
Evdede var aslinda 1 tane tup acaba zararli olurmu onunda hamileler icin olani olmayani varmi bilmiyorum bidahaki sefere ebeye sorayim en iyisi oraya dogurmaya gidiyorum sey yapmaya degil diycemaynen ofertani 36.haftada ciger gelistirici ignesinden sonra aynen bende kafayi yedim iki gundur birini normal dedigi birini 1 hafta yasamazina es bu drlara farkli selermi ogretiolar anlamadim ki ben bi turlu....ben zaten dik kafaliyim artik tamamen dik kafa oldum....ne dr ne hemsire hic bi samimiyetine inandirmio beni napicam bilmiorum oturup aglamak istiorum....o an caresizce kendimizi bebeklerimizi emanet edicez allah yardimcimiz olsun...
aaa cok pardon tatlim olsun yine de ben seni gaza getirdim)) ecznae yok mu orda danisacagin yada ebe falan...buralara benzemedigi icin bi fikir gelmedi aklima ...en kotusu zeytinyagi icersi n barsaklari bosalltiini biliorum
Elimden geldiğince bütün sayfaları okumaya calıstım. Doğum yapacak anneler şimdiden tebrik ederim, sizi okudukça daha da heyecanlandım valla...Allah sagsalim kavustursun inşallah!
Biz beklemedeyiz, henüz bir hareket yok :) Perşembe tekrar bir doktora gideceğiz... Buraya üye oluşum, yazmaya başlamam fln dün gibi geliyo şimdi...Nasıl da geçti zaman...Ve sanırım ilk bebeğim olduğundan dolayı, hala inanmıyorum bazen, anne mi olucaz şimdi biz? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?