2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Masallah bebise,
o zaman dogum agriylami basliyor buyuk olasilikla

ben dr.a sancı ile kasılmaları nasıl ayırt edicem dediğinde dr.um bele giren ağrıyla birlikte sancıların başlayacak dedi benim için. bende nişan ya da su gelme vs beklemiyormuş. tabi ben dediklerini yanlış yorumladıysam.

zaten o sancıların arası sıklaşınca doğum :))

kızlar sizleri okudukça heyecanım artıyor sanki kendim doğuma gidiyorum Sağlıklı sıhatli kucaklarsınız bebişleri inşallah benimde iş yerinde son haftam ama hiç çekemiyorum ya şu 3 günde bir geçse rahatlıyacam kızlar doğumdan sonra fırsat bulursanız hemen yazın bizi merakta koymayın ben haftaya pazartesi sezeryan günüm belli olacak inşallah

şekerim var,doğru düzgün diyetime dikkat etmedim şimdiye kadar,bebeğim baştan beri zaten iriydi,git gide irileşiyor da. doktorum sag olsun agzını acıp tek kelime bişey demiyor,son kontrolde tansiyonum da yüksek cıktı. şimdiki paranoyam da bu acaba bebeğime zarar verdi mi bu şeker,sabah akşam hazırlık yapacağıma internetten olası zararları okuyup kendime kızıyorum

Canim erken gelmesin tam zamaninda gelsin insallah, nisan annelerinin cogu artik olsun diyenler keske 1 gun daha kaldaydi diyorlar. Agiz kaslari ne kadar guclu o kadar iyi.

hmm o açıdan dusunmemıstım.. hayırlısı olsun artık :)

Normal dogumda labobaya izin vsriyorlardi degilmi yaa.Sezeryanda sonda takiyorlar ama isteraen galiba en rahatsizlandigimda dogum servisine yatirmislardi oda arkadasimda sezeryanliydi refakatcisi yardim edip lavobaya kadar goturuyordu.,.

hıc bılmıyorumkı valla

Selim ismini hep begenmisimdir canim Efede gayet uyumlu olmus

tesekkurler canım ınsallah adıyla yaşasın :)

Ayy canim benim yaa ins.bi problem cikmaz saglikli sihhatli mutlu bi sekilde bebisini kucagina alirsim ins.cok.sevind hadi hayirlisi bakalim darisi bizim topislerin basina.,.

Canim erken gelmesin tam zamaninda gelsin insallah, nisan annelerinin cogu artik olsun diyenler keske 1 gun daha kaldaydi diyorlar. Agiz kaslari ne kadar guclu o kadar iyi.

tam zamanı nedir bu bebişlerin tatlım ya, haftasına göre gelişimi ilerde oluyor mesela. dogum sat a göre mi ultrasona göre mi olacak. çok üst üste oldu ama doktorum hiçbişey anlatmıyor adamakıllı

Her türlü ayrılıyoruz galiba :))) Neyse bu da normal demek..

Dogumhaneyi flnda görünce artık daha bi güzel geliyor doguracak olmak :) Hayal ediyorum ben ordayım bebisin boyunu fln ölcüyorlar,ilk sesini duyuyorum..Cagıra cagıra gelecek cocuk :)))

Çoğumuzun ilk bebeği sanırım. Ikincide de bu kadar heyecan oluyor mu acaba :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de normal ıstıyorum ama sırf şu belırsızlık yuzunden kafam atıyor bazen sezeryana gıdıyor aklım..gununu bılsem rahatlıcam sankı :)

merhaba arkadaşlar...
bu haftalarda hala coraspin kullanmaya devam eden var mı benim gibi?
doktorum 36. haftaya kadar kullanacağız dedi...

ben de 35+5 te birakacagim.aspirini.
ama 0,4 claxane doguma kadar devam dedi.

Valla 9 ay da 1 kere ictim o da doguma denk geldi. Ben 1. De hicccc kola kahve cay icmedim. 2. De masallah cayi bildigin demli iciyom, Allahtan canim kahve cekmiyor ama gunde en az 1 koca bardak diyet kola iciyorum. İyice zivanadan ciktim. Alkol almiyom. Bazi drlar haftada 1 kadeh kirmizi saraba izin veriyorlar. Kan yapar hikayesi. Suanki dr asla katiyen dedi.
Sigara icmiyordum hamislikten 2 ay once baslamistim, hamis kalinca biraktim. Ama bazen canim cok istiyor. Hayirlisi. Dogurunca da sutten geciyor nikotin o yuzden icmemek lazim. Alkol de oyle icersen goyuslerini bosaltman gerekiyor. Ben 1. De ne bebise ne sute kiydim, cok icesim gelse bile 1 yudum icip biraktim. Yani emzirirken de kotu aliskanlik yok.

Saol guzelim Allah izin verirde ben de rahatlarim insallah bu bebekle beraber kurtulurum kilolardan.

Lavmansiz dogum
bir şey takmıyrlar y, lavman yapıyorlar. fitil gibi bir ilaç kullanıyosun. 5 dakikaya kalmadan acilen wc ihtiyacı hiissediyosun... olay bu
Biliyorum ama malesef o yasaklanmis iste evde kullanabilecegim bisey ariyorum doguma gitmeden evvel...
dogum esnasinda resmen tuvaletinizi yapabilirsiniz diyorlar keske lavman takilsaydi daha rahat ikinirdim...

Canim korkmuyorum yanlis anlasildim sanirim lavman yasakmis burada hastanelerde yokmus bile artik ama ben kullanmak istiyorum dogumdan önce ki rahatca ikinayim... evde kullanabilecegim birsey varmi merak ediyorum hastanede vermiyolar lavmani bari evden halledeyim diye dusunuyorum

Burda hic yapmiyolarmis resmen tuvaletinizi yapin diyorlar cisi hic dusunmemistim acaba ikinirken odami geliyor :18: ya dusunsene ebenin suratina isiycez dusunmesi bile iskence ama bi yandanda dusunuyorum onca saat bekleriz belki acilma olmaz mecbur bisiler yicez icicez yine dolucak midemiz pek faydasida olmaz ozaman...

Cok sukur ilerlemeye devam ediyoruz canim insallah biraz daha bekler minikler... ne kadar tutarsak kardir nisan anneleri topigindede herkesi erken dogum korkusu sarmisti ama 40 i gecipte doguramayanlar var hala bizde öyle olabilir hayirli zamanda gelirler insallah... ne cok beklemekten nede erken gelmesinden yanayim .

Canım bebişinin yatağı çok güzelmiş, maşallah güle güle kullanın :)
Ben hala almadım da yatagını bu hafta alacağız artık.
Sizin yatak iki kademeli mi nerden aldınız ?
Amin...Cok sagol canim :)
Bizim yatak buyutulebilenlerde degil ama 2 cesit oluyor resmini ekliycem daha rahat olucak anlatmasi
Bizim burada aynisi bin tl kadardi polonyadan 600-650 lira civariydi fiyati oradan siparisini verdik buyrosuda vardi ilk resimdeki,,,, yatakla fiyati ayniydi icimede sinmedi diye onu almadim....
En sevdigim yani besik gibi sallanabiliyor olmasi..

Eklentiler

• $design-spjalsang-hello-baby-med-gung-medar-fri-frakt.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Ebemiz normal dogumun 38-42 haftalarda normal kabul edildigini söyledi..
42den kasıt döllenmeden dolayı..
Artık müdahale cok oldugu icin kimse beklemiyormus tabi,farklı gelisen seyler haric..

Dogum sancısınıda bebek baslatırmıs,cigerlerindeki suyu tamamen cıkarır artık ben hazırım dermis bir nevi..O suda bizim suya karısınca agrılarımız baslarmıs..

Hastaneye gittiginizde yatıs verilir ve her müdahale bir sonrakini getirir dedi..Damar yolu acılır,nst baglanır yatarsınız,yattıkca bebegede giden oksijen degisir kalp atısları degisir daha cok nstede kalmak zorundasınızdır..Oysa ki kalkmayı isteyin,yer cekiminden yaralanın,ıkınma hissiniz gelmeden ıkınmaya calısmayın bu ittigi icin yırtıklara sebep olur,oysa bebek kasları gevseterek gecer dedi..

Dogduktan sonrada bebeginizi isteyin,rutin islemler icin bekleyebilirler dedi..

Yazdıkca aklıma geliyor ama hepsini paylasmam mümkün degil sanırım..Cok uzadı :)

Ben ilk bebek erken gelince bu 36 olsun bana yeter diyordum basladim simdi 38 dolsun yok 39 olsun demeye. Gunu dolsun saglikla 1 gun bile
Muhim icerde.
Hatirliyorum canim o lafini ilk oglunda sanirim 35+6 gelmisti yada öyle biseydi... simdi hergun mesajlarini görunce bu bebisinin sabirli ciktigini göruyorum insallah 38-39 arasi gelirler en saglikli zamanlarda... hayirlisiyla.

aynen ofertani 36.haftada ciger gelistirici ignesinden sonra aynen bende kafayi yedim iki gundur birini normal dedigi birini 1 hafta yasamazina es bu drlara farkli selermi ogretiolar anlamadim ki ben bi turlu....ben zaten dik kafaliyim artik tamamen dik kafa oldum....ne dr ne hemsire hic bi samimiyetine inandirmio beni napicam bilmiorum oturup aglamak istiorum....o an caresizce kendimizi bebeklerimizi emanet edicez allah yardimcimiz olsun...

aaa cok pardon tatlim olsun yine de ben seni gaza getirdim )) ecznae yok mu orda danisacagin yada ebe falan...buralara benzemedigi icin bi fikir gelmedi aklima ...en kotusu zeytinyagi icersi n barsaklari bosalltiini biliorum

ben de çok endişeliyim daha dün akşam tekme attıkça organlarım sarsılıyordu. bugün hiç sesi çıkmıyor. dün çok mu yoruldu acaba? :44: doğum kanalına mı girdi ne yaptı... biraz karnımı sarsınca pıt pıt ediyor ama umrunda değil. inşallah her şey yolundadır hepimiz için...

ağrılar önemli değil de hareket de azalınca çok endişeleniyorum. hiç keyfim yok valla.

Canim gece saat 4 te bende bi bel agrisiyla uyandim. Sadece belimde vardi saat 6 ya kadar surdu sonra kesildi. Nisan falan gelnedigi icin umursamadim :) dogrumu yaptim bilkiyorumm sanirim doguma hazirlik sancilari

benim de sabah 7 gibi falan başladı. epey uzun sürdü kesildi sonra. ben de umursamadım. hazırlıktır herhalde. suyum gelmedi nişan yok. ama beni endişelendiren bebek hareketlerinin çok azalması. :44: senin bebeğinin hareketleri nasıl?

Evdede var aslinda 1 tane tup acaba zararli olurmu onunda hamileler icin olani olmayani varmi bilmiyorum bidahaki sefere ebeye sorayim en iyisi oraya dogurmaya gidiyorum sey yapmaya degil diycem

Elimden geldiğince bütün sayfaları okumaya calıstım. Doğum yapacak anneler şimdiden tebrik ederim, sizi okudukça daha da heyecanlandım valla...Allah sagsalim kavustursun inşallah!
Biz beklemedeyiz, henüz bir hareket yok :) Perşembe tekrar bir doktora gideceğiz... Buraya üye oluşum, yazmaya başlamam fln dün gibi geliyo şimdi...Nasıl da geçti zaman...Ve sanırım ilk bebeğim olduğundan dolayı, hala inanmıyorum bazen, anne mi olucaz şimdi biz? :)

galiba öyle olacak. ben de inanamıyorum bazen zaman ne kadar çabuk geçti.. ilk öğrendiğim gün, kalp atışı için endişelendiğim gün sanki daha dündü... haftalarca acillere taşındım mide bulantısı yüzünden. hiç geçmeyecek sanmıştım o bile geçti.. şimdi ise öylesine şiştim ki hiç hareket edemiyorum. 22 kilo aldım. ne diz kaldı ne bilek. mide yanmam hat safhada. ama yine de sevdim ben bu hamileliği... doğum için hiç acelem yok. ama en fazla 2 hafta daha dayanır herhalde vücudum. yoksa patlayacağım.

herkes kolayca doğum yapar inşallah. sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…