Kizlar dogum yaptim, 37.5, saat 3 gibi basladi 10 dakika da bir, sonra 6 da 6 dk dustu, 7 de yola ciktik. 730 da 10 cm acilma ile ilk muayne oldu, 8. 30 da masaya ciktik, 845 de dogdu.
Atlas Han, 3680 ve 51 cm, 37. Hafta 5 gun. Opuyor ellerinizden,
Darisi tum hamislerin basina.
Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)
KIZLAR bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Allah sizlerde nasip etsin. 3050 gr 48 cm boyu. Meleğim bi tatlı ki görseniz :) spinal anestezi olamadım malesef. Çok stres yaptığımdan dolayı yapamadılar. Genel anestezi yapıldı. Şuan ikimizde iyiyiz çok şükür. Ağrım yok ağrı kesici vuruyorlar sürekli. Darısı başınıza :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gaviscon gaviscon gavisconnnnn
Doktorum yazdi Allah o yazan ellerine dert vermesin beni rahatlatti kendimden geciyor surekli yanmadan dolayi istifra ediyordum cooooookkkkk şükür yanma baslayinca bir yudum iciyorum 1 dk gecmeden rahatliyorum
Kizlar yaaaa sali gunu kontrolum var su cati muayenesini olmadim hala en son kontrolde 31. Haftamdaydim sizce bu sefer yapar mi? Sekreter 38. Haftada yapiyor dedi ben de yuh dedim acikcasi:26::26:
38 de insanlar sezeryan oluyo yaaaa yarsim edin bi el ativerinn hala benim gibi cati muayenesi olmayan var mi????
Kizlar dogum yaptim, 37.5, saat 3 gibi basladi 10 dakika da bir, sonra 6 da 6 dk dustu, 7 de yola ciktik. 730 da 10 cm acilma ile ilk muayne oldu, 8. 30 da masaya ciktik, 845 de dogdu.
Doktorum yazdi Allah o yazan ellerine dert vermesin beni rahatlatti kendimden geciyor surekli yanmadan dolayi istifra ediyordum cooooookkkkk şükür yanma baslayinca bir yudum iciyorum 1 dk gecmeden rahatliyorum
Kizlar yaaaa sali gunu kontrolum var su cati muayenesini olmadim hala en son kontrolde 31. Haftamdaydim sizce bu sefer yapar mi? Sekreter 38. Haftada yapiyor dedi ben de yuh dedim acikcasi:26::26:
38 de insanlar sezeryan oluyo yaaaa yarsim edin bi el ativerinn hala benim gibi cati muayenesi olmayan var mi????
Canim ayni anda hastanedeydik. Seni gordum NNalan hanimla konusuyordun. Insallah hersey yolunda gider. Gonlunu ferah tut.
KIZLAR bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Allah sizlerde nasip etsin. 3050 gr 48 cm boyu. Meleğim bi tatlı ki görseniz :) spinal anestezi olamadım malesef. Çok stres yaptığımdan dolayı yapamadılar. Genel anestezi yapıldı. Şuan ikimizde iyiyiz çok şükür. Ağrım yok ağrı kesici vuruyorlar sürekli. Darısı başınıza :)
kızlar hatırlarsınız benım gebelık hep kanamalı gectı, enfeksıyon cıktı 4 lu test yanlış yapıldı kısaca basıma gelmeyen kalmadı. nerdeyse 37 bıtıp 38 e gırcem hala oğlum dönmedi. drum normal yapabılecegımıde söyledı. ama her gıttıgımızde bebek dönmemiş oluyor. ben de hıssedıyorum. gece ugrasıyo ugrasıyo dönemıyo:)dönmesı ıcın bırsey yapmak gerekıyor mu.. dr ne olur ne olmaz dıye sezaryan tarıhıde verdi ama ben normal ıstıyorum..bır de benı hala ıkı haftada bır cagırıyo. cumartesı baska dra randevu alcam 4 boyutlu bır göreyım bır de o ölçsün kılosunu.. sütü arttıran seyler dereotu kuruıncır beyaz uzum marankı dedı tvde... dereotu yemege basladım. ıncır aldırcam. bır de sarı leblebı yemeye baslasam mı erken mı.. sımdıden yesek dolar mı erken mı daha.baska neler süt yapıyo...ayva armutta yaparmış.. ayva hoşafını dogum sonuna saklıyorum. bıldıgınız sut arrıran seyler baska neler acaba
Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)
Gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsünKIZLAR bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Allah sizlerde nasip etsin. 3050 gr 48 cm boyu. Meleğim bi tatlı ki görseniz :) spinal anestezi olamadım malesef. Çok stres yaptığımdan dolayı yapamadılar. Genel anestezi yapıldı. Şuan ikimizde iyiyiz çok şükür. Ağrım yok ağrı kesici vuruyorlar sürekli. Darısı başınıza :)
canım hersey guzel olacak aklına kötü şey getirme...eskı drun nasıl bunu görememiş... ben de ıyıce korktum şimdi. bana hala ıkı haftada bır gel dıyor..hemen randevunu al ya da acılden gırıs yaptır allahım ıkınızı de korusun
canım bebek dönsün diye, yürüyüş iyi derler bir de merdiven kullanmaktı sanırım.
sütle ilgili bende araştırıyorum,bloglarda buldukça not alıyorum, seninle paylaşayım notlarımı.
yeni annelere de bilgi olsun bunlar gelsin sütler, gelişsin bebişler
anne sütünü arttıran gıdalar
anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
marul yemek, anne sütünü arttırır
bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
funda, su ile kaynatılıp içilir
rezene, su ile kaynatılıp içilir
anason, su ile kaynatılıp içilir
turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
ısırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
şalgam suyu, anne sütünü arttırır
adaçayı, anne sütünü arttırır
süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
2 yaşına kadar bebek emzirilir.bu zaman içinde beyni çok gelişir.beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
antep fıstığı, anne sütünü arttırır.fazlası baş ağrısı yapar.şeker telafi eder
kara lahana ( karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
ayva, balla pişirilip lapa olarak göğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
humana still tee ( eczanelerde )
badem
vita malt ( eczanelerde )
bira mayası ( pakmaya ) sabah akşam 1 tatlı kaşığı ardından su
dere otu
tarhana çorbası
ısırgan otu çayı
havuç
hurma
hamileyken susam yağı ile göğüslere masaj yapmak, doğuma bir hafta kala huamana still tea içmek. yine solgarın süt arttıran hapını doğumdan birkaç hafta önce içmek. solgar brewer's yeast vıth vitamin b12 arkadaşım denedi sütü hemen geldi, bol ve besleyiciydi. bebeğin kilo alımı çok iyiydi. ben doğum sonrası kullanmaya başladım. ve şiddetle tavsiye ederim.
bolca su içmek gerek. günde 4 litre demişti hastanede ebe.
sebze ve meyveler,
sütünüzdeki omega 3 oranını arttırmak için; balık, ceviz, badem, nohut, keten tohumu, yeşil yapraklı sebzeler.(roka,semizotu,ıspanak,pazı v.s)
siyah üzüm, incir hoşafı, erik, kayısı kompostosu.
marul içine 5-6 yaprak ıspanak, semizotu doğranıp yenebilir.
tahin-pekmez, tahin helvası.
süt ve süt ürünleri özellikle kefir ve bolca ayran,
dereotu,
soğan,
börülce,
kırmızı et,
bir çay kaşığı bira mayası ve bir tatlı kaşığı pekmez karışımı,
incir
beyaz dut veya dut kurusu
beyaz üzüm
dereotu
yer elması
boza
alkolsüz bira veya malt içeceği
solgar brewer's yeast vıth vıtamın b12
sahlep
maden suyu
rezene çayı
ısırgan çayı
yulaf ezmesi
fesleğen
turuncular(havuç,bal kabağı,kavun v.s)
armut ve ayva kompostusu
kısır ve bulgur pilavı
canim istersen ilk donemde musammali bisi kullan bence...bursa paketler war alt degistirme die ben ondan aldim icinde 10 tane war...en azindan o ayicik hemen kirlenmemis olur...Kizlar bendeki alt degistirme minderi bu sekilde... bunu kullanirken herhangi bir plastik koruyucu gereklimi? Kullanilmasada zirt pirt kirlenicek biliyorum.Eki Görüntüle 1071619
cok haklisi canim orasi oyle tabiki...ama sinirden kudururken goz gormuo iste...ama simdi gecti ofkem..normal de bu kadar cabuk gecmez ama kizim sakinlestirio heralde beniBestekizcim iyice duygusallasmissin yine.uzme kendini de bebisi de esini de.esin cok iyi biri her daim nazliyor seni.allah buyuk dert vermesin.buyuk dertte bunlar oyle kucuk kaliyor ki kucuk seyleri takmamayi ogreniyor insan.
allah kolay dogum ve saglikli bebis versin.ya saka maka nasil gecti aylar.doguruyoruz yahu
usg farkliliklari cok oluyor malesef.guzel haberlerle gek canim
Arkadaşlar 1saat sonra hastahanede olucaz lütfen dua edin bize Allah yar ve yardimcimiz olsun :)
Günaydın şuan hastanedeyiz doktoru bekliyoruz doğum hane kısmında. Damaryolum açıldı antibiyotiğim yapıldı serum takıldı. Giyindim önlüğümü. Dr gelince ameliyathaneye alınacağım 8.15 te başlarmış. Tansiyonum 160 çıktı ilk defa. Stresten sanırsam. Mal gibiyim şuan. Sanki sakinleştirici verilmiş gibi. Tepkisiz gibi. Çok ilginç bi duygu. Görüşüşürüz KIZLAR.. Dualarınız için teşekkür ederim.
dualarimiz sizinle tontislikten kurtulun fit anneler olarak cikin karsimiza bakimmm))
cadiya bak kizzz sen yattiin yerden bize de mi yetion bakim kiskandim mmmmKizlar bende hastahanedeyim lavman yapildi sonda takildi su an nstye bagliyim sanirin saat 10 gibi alicaklar. Dualarinizi eksik etmeyin. Bu arada lavman hiccccccc korkulucak birsey değilmiş. bildigin su veriyolar popodan anlamiyosun bile
canım sezeryanda neden lavman yapılıyorki onu anlamadım yani benim ilk doğumumda yapılmamıştı lavman dualarımız sizlerle ızlar allah yardımcınız olsun
Canım 3 gün üst üste eğitimim vardı, sabahtan akşama onlara gittim, sonra da bu haftanın derslerini hazırla, öğrenciler magdur olmasın diye bu halde derse git falan, böyle geçti bu son hafta...Aslında hep okudum takip ettim, Selim Efe de çok güzel isim bu arada :)
Bugün iti bari ile tam zamanlı ev hanımlıgına gectim. Çok ödem var, hani sen yazmıssın ya ayaklarımın fotosunu cekıp gondersem korkarsınız diye..Aynen yani, evde lavas ekmeği gibi yatıyorum. Sabırsızlık nasıl oluyormus son haftalarda anladım... Yarın tekrar bir kontrole gideceğiz bakalım dr ne diyecek...Ama ben mi anlamıyorum, yoksa hiç bir belirti yok mu bilemiyorum...Hani öyle yalancı kasılma bile hissetmişliğim yok... 42 ye kdr yolu var biliyorum ama zor olacak gibi...
Sen ne durumdasın canım?
Aaa tanişsaydık yaa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ne kadar tesekkur etsem o kadar azdır.. çok saol. hemen çıktı alıp buzdolabının üstüne asacagım.. o kadar arastırmıssın gercekten tebrık ederim. cogunu tuketıyorum ama bılmedıgım bırsuru sey varmış.. allah razı olsun..
Hadi gözun aydin canim... okurken bile heyecanlandim Allah uzun guzel ömurler nasip etsin Atlas Han pasaya en kisa zamandada dogum hikayenizi bekliyoruz.Kizlar dogum yaptim, 37.5, saat 3 gibi basladi 10 dakika da bir, sonra 6 da 6 dk dustu, 7 de yola ciktik. 730 da 10 cm acilma ile ilk muayne oldu, 8. 30 da masaya ciktik, 845 de dogdu.
gol die buna derim ben walla alinti yapamadin birini sandim baktim normal diio ulan dedim bizimkiler sezaryendi bu ne ara dogurmus....kirkbirkere masallah bi tanem ikinizi de kucakliyorum allahh sifa wersin ikinizede...Kizlar dogum yaptim, 37.5, saat 3 gibi basladi 10 dakika da bir, sonra 6 da 6 dk dustu, 7 de yola ciktik. 730 da 10 cm acilma ile ilk muayne oldu, 8. 30 da masaya ciktik, 845 de dogdu.
masalahhhh allahh tutmayin beni gelip yanina yatasim geldi....masalah kirkbirkere......Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)
aman tanrim tek tek gelin seni panikli anne ohhh uyudun bi baktin kizin yaninda allahim nasip etsin hepimize bugunkiler kadar rahat dogumlar masalahh kirkbirkere bol sutler....hemen yazdin yazamam diodun supersin yaaaaa heyoKIZLAR bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Allah sizlerde nasip etsin. 3050 gr 48 cm boyu. Meleğim bi tatlı ki görseniz :) spinal anestezi olamadım malesef. Çok stres yaptığımdan dolayı yapamadılar. Genel anestezi yapıldı. Şuan ikimizde iyiyiz çok şükür. Ağrım yok ağrı kesici vuruyorlar sürekli. Darısı başınıza :)
canim kac haftalik olduunu bilemeiorum ama hep war kuwez erken dogum suyun azalmasi ama seker ama tansiyon sen icini ferah tut artik allah yardim eder bebegin sag salim gelicek kucagina..stres etme ki daha ck etkileme bunyeni kuwezde oyle kotu bisi degil ki yeterki sagligina kawussun....haberler pek iyi değil kızlar malesef bebeğin suyu iyice azalmış tansiyondan dolayıda gerileme başlamış şuan bebeği alsam çok küçük küvez falan gerekir dedi kanuniye gidicekmişim heyet karar vericekmiş randevu almaya uğraşıyorum alamazsam acil gidicez
iznimin ikinci günü evdeyim sabahtan beri bir o yana bir bu yana yatıyorum bebek hareketleri çok az endişelenmeye başladım eşimi aradım akşama kadar da oynamazsa yine doktora gideceğim artık utanıyorumda doktordan iki günde bir gidiyorum çokmu evhamlıyım acaba evde olunca heptende kendini dinliyormuş insan çok kötü.
Arkadaşlar 1saat sonra hastahanede olucaz lütfen dua edin bize Allah yar ve yardimcimiz olsun :)
Günaydın şuan hastanedeyiz doktoru bekliyoruz doğum hane kısmında. Damaryolum açıldı antibiyotiğim yapıldı serum takıldı. Giyindim önlüğümü. Dr gelince ameliyathaneye alınacağım 8.15 te başlarmış. Tansiyonum 160 çıktı ilk defa. Stresten sanırsam. Mal gibiyim şuan. Sanki sakinleştirici verilmiş gibi. Tepkisiz gibi. Çok ilginç bi duygu. Görüşüşürüz KIZLAR.. Dualarınız için teşekkür ederim.
haberler pek iyi değil kızlar malesef bebeğin suyu iyice azalmış tansiyondan dolayıda gerileme başlamış şuan bebeği alsam çok küçük küvez falan gerekir dedi kanuniye gidicekmişim heyet karar vericekmiş randevu almaya uğraşıyorum alamazsam acil gidicez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?