2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Yaa inanmıyorum şaka yapıyorsun zannettim. Tekrar tekrar okudum. Gözün Aydın ne güzel bebeğini aldın kucağına. Daha dün yazmıştım benden önce bir normal doğum olsun diye. Başka bişey isteseymişim keşke Allah bizde senin gibi kolay doğumlar nasip etsin. Nişanın suyun gelmedimi. Sancıylamı geldi?

Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)

Gözünüz Aydın kızlar. Darısı bize inşallah. Yaa sabahki yazdıklarınızı okuyunca öyle heyecanlandımki sanki ben giriyorum doğuma bizim içinde bol bol koklayın mis kokulularınızı..

Yaa benim doktorum da çatı muayenesi yapmadı. Nstdeki ebeye sordum ne zaman yapcak diye. Doktor usgde görüyor herşeyi zaten eliyle muayene yapmıyor dedi. Olabilirmi böyle bişey.. Bu hafta doktora sorcam yapmayacakmısınız diye. Bakalım o ne diyecek..

maşallahhhhh ne güzelll doğumm olmuşş bu yaaa gözün gönlün aydınnn canımmm Eki Görüntüle 1072271 maşallahh kuzucuğunaaaa

bana hala çatı muayenesi yapılmadı. üstelik kendi doktorum taaaaaaaa pazartesiye randevu verdi. bu hafta tamamen sancılarla geçti. pazartesiye kadar doğurmazsam iyi. mayısı bulmam gibi geliyor bana...

ben de başka bir doktordan daha randevu aldım yarına. çünkü idrar kesemle ilgili problem yaşıyorum. ayağa kalktığımda altıma yapacakmışım gibi oluyor. karnım kasılıyor ve idrar kesem ağrıyor. ya bebeğim idrar kesesini rahat buldu üzerinde yatıyor ya da enfeksiyon falan oldum. gerçi yanma da yok. her gün yeni bir sancı ile uyanıyorum. hareketlerim çok sınırlandı. yatağımız biraz yüksek yatağa bile çıkamıyorum artık. çocuklar gibi debeleniyorum.

bu arada ben zaten 9 aydır gavisconla yaşıyorum. ilk aydan beri mide yanmam var. hatta o kadar çok içtim ki şişeleri biriktirip geri dönüşüm kutusuna atıyoruz. normal çöpe atmaya kıyamadık.

Son düzenleme:

Allah analı babalı büyütsün sezaryan zor mu inş en kısa zamnda evinize geçersiniz

Arkadaşım ben de bu hafta (36+1de gittim) çatı muayenesi olurum artık diye düşünürken doktorum 2 hafta sonra 38 + 1 de yapacağım dedi , ben de aynen senin gibi düşündüm 38de insanlar doğum yapıyor, son anda bir şey çıksa hadi yarın gel alıyoruz bebeği demeyin bana dedim ,doktoruma göre herşey ''normal'' gittiği için güldü, gebeliğin normal gidiyor, erken doğum riskin yok, haftaya görüşürüz dedi.

canım bebek dönsün diye, yürüyüş iyi derler bir de merdiven kullanmaktı sanırım.
sütle ilgili bende araştırıyorum,bloglarda buldukça not alıyorum, seninle paylaşayım notlarımı.
yeni annelere de bilgi olsun bunlar gelsin sütler, gelişsin bebişler

• anne sütünü arttıran gıdalar
• anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
• marul yemek, anne sütünü arttırır
• bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
• yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
• mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
• havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
• funda, su ile kaynatılıp içilir
• rezene, su ile kaynatılıp içilir
• anason, su ile kaynatılıp içilir
• turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
• ısırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
• kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
• turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
• şalgam suyu, anne sütünü arttırır
• adaçayı, anne sütünü arttırır
• süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
• 2 yaşına kadar bebek emzirilir.bu zaman içinde beyni çok gelişir.beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
• çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
• antep fıstığı, anne sütünü arttırır.fazlası baş ağrısı yapar.şeker telafi eder
• kara lahana ( karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
• enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
• ayva, balla pişirilip lapa olarak göğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
• humana still tee ( eczanelerde )
• badem
• vita malt ( eczanelerde )
• bira mayası ( pakmaya ) sabah akşam 1 tatlı kaşığı ardından su
• dere otu
• tarhana çorbası
• ısırgan otu çayı
• havuç
• hurma
• hamileyken susam yağı ile göğüslere masaj yapmak, doğuma bir hafta kala huamana still tea içmek. yine solgarın süt arttıran hapını doğumdan birkaç hafta önce içmek. solgar brewer's yeast vıth vitamin b12 arkadaşım denedi sütü hemen geldi, bol ve besleyiciydi. bebeğin kilo alımı çok iyiydi. ben doğum sonrası kullanmaya başladım. ve şiddetle tavsiye ederim.
• bolca su içmek gerek. günde 4 litre demişti hastanede ebe.
• sebze ve meyveler,
• sütünüzdeki omega 3 oranını arttırmak için; balık, ceviz, badem, nohut, keten tohumu, yeşil yapraklı sebzeler.(roka,semizotu,ıspanak,pazı v.s)
• siyah üzüm, incir hoşafı, erik, kayısı kompostosu.
• marul içine 5-6 yaprak ıspanak, semizotu doğranıp yenebilir.
• tahin-pekmez, tahin helvası.
• süt ve süt ürünleri özellikle kefir ve bolca ayran,
• dereotu,
• soğan,
• börülce,
• kırmızı et,
• bir çay kaşığı bira mayası ve bir tatlı kaşığı pekmez karışımı,
• incir
• beyaz dut veya dut kurusu
• beyaz üzüm
• dereotu
• yer elması
• boza
• alkolsüz bira veya malt içeceği
• solgar brewer's yeast vıth vıtamın b12
• sahlep
• maden suyu
• rezene çayı
• ısırgan çayı
• yulaf ezmesi
• fesleğen
• turuncular(havuç,bal kabağı,kavun v.s)
• armut ve ayva kompostusu
• kısır ve bulgur pilavı

Maşallah sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah analı babalı çok sevindim

Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)

Gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsün

Bunları söyleyen kendi doktorum zaten canım..tansiyon ilac kullanmama rağmen yükseliyo buda hem beni hem bebeği tehlikeye sokuyo

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayir olsun bi ruya gordum kizlar dr.beni birakio yari yolda uyanir uyanmaz ayyu demekki hic pisman etmicek onu sectigime tersi cikar ruyanin dedim demesine de icim de fik fik....bakalimmm yarin randewuda neler yasicaz......

ne kadar tesekkur etsem o kadar azdır.. çok saol. hemen çıktı alıp buzdolabının üstüne asacagım.. o kadar arastırmıssın gercekten tebrık ederim. cogunu tuketıyorum ama bılmedıgım bırsuru sey varmış.. allah razı olsun..

Kizlar bendeki alt degistirme minderi bu sekilde... bunu kullanirken herhangi bir plastik koruyucu gereklimi? Kullanilmasada zirt pirt kirlenicek biliyorum.Eki Görüntüle 1071619
canim istersen ilk donemde musammali bisi kullan bence...bursa paketler war alt degistirme die ben ondan aldim icinde 10 tane war...en azindan o ayicik hemen kirlenmemis olur...
cok haklisi canim orasi oyle tabiki...ama sinirden kudururken goz gormuo iste...ama simdi gecti ofkem..normal de bu kadar cabuk gecmez ama kizim sakinlestirio heralde beni ))
Arkadaşlar 1saat sonra hastahanede olucaz lütfen dua edin bize Allah yar ve yardimcimiz olsun :)

Kizlar bende hastahanedeyim lavman yapildi sonda takildi su an nstye bagliyim sanirin saat 10 gibi alicaklar. Dualarinizi eksik etmeyin. Bu arada lavman hiccccccc korkulucak birsey değilmiş. bildigin su veriyolar popodan anlamiyosun bile
cadiya bak kizzz sen yattiin yerden bize de mi yetion bakim kiskandim mmmm
canım sezeryanda neden lavman yapılıyorki onu anlamadım yani benim ilk doğumumda yapılmamıştı lavman dualarımız sizlerle ızlar allah yardımcınız olsun

canim bnm bildigim her narkazlu rahimli vb.amilyatlarda lahmada sonda da yapilio

mayıs annelerının tek ıkız annesı olan MRS BEYAZ arkadasım nerelerdesin kaç gündür yoksun. senle aynı haftadayız sen heralde dogurdun bu haftaya bence cok ıyı geldın masallah..ıkızler topıgıne de baktım yoksun.. haberi olan var mı

kolay gelsin canım ya yat vallahi.. ben de evde sıkılıyorum yoksa mazeret falan kullanabılırım aslında ama bu hafta zorlayayım dıyorum.. sırtım cok agrıyor.. emzirme sutyenı aldım nefret ettım sırtım kadar arkası var..! önü falan bı tuhaf sporcu sutyenı gıbı .. 1 tane aldım zaten 2.sine katlanamam! :)

ayaklarım sısıyor ıste bıldıgın gıbı.. şu sıra ınanılmaz şişmeye basladı.. yattıgım yerde kalıyorum .. yanımda bırı olmayınca kalkmak tam bır ıskence artık.. ters dönmus kaplumbaga gıbı debelenıp duruyorum :)

ılk zamanlar her hafta dr a gıdesım vardı smdı her hafta gıtmem gerekıyor ama benım tahammulum kalmadı.. herseyın normal oldugunu duymak ıcın hastaneye gıtmek ıstemıyorum! zaten ben tespıt severim.."oyum var buyum var" demeyı sevmıyorum.. dr sormalı ole mı bole mı dıye.. maşallah benım dr da hıc oralı degıl.. yanı sancı vurmadan dr a gıtmek cok sacma gelıyor bna.. e bebıste hareketlı nasılsa.. o yuzden hıc gıdesım yok.. cts gıdecegım yıne 37. hafta raporumu almak ıcın.. gecen gun de konusmustuk hatırlarsan nst kadar sacma bısey bılmıyorum.. neyse artık.. mecbur gıdecegım :)

son zamanlarda bendekı moda mıde bulantısı.. karnım ac ama canım bısey ıstemıyor.. habıre su ıcıyorum.. o da bulantı yapıyor..
bır de duzgun oturamıyorum.. ayaklarım 120 derece acık oturabılıyorum ancak.. yoksa sıkısıyorum sankı..

ay cok yazdım.. Allah hayırlı dogumlar versın senın de az kaldı :)

hayırlısıyla guzelce doguralım ınsallah :)

Aaa tanişsaydık yaa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

DUnku endiseli yazini okudum bugun de pek mutlu gorunmuyordun:/ Esin de yanindaydi. Rahatsiz etmek istemedim acikcasi. Insallah bir daha karsilasiriz. Senin bebegin de surpriz yapip saglicakla gelir sen de mutlu olursun :)

rica ederim canım ne demek, hepimiz aynı yolda ilerliyoruz inşallah fayda görürüz.

Hadi gözun aydin canim... okurken bile heyecanlandim Allah uzun guzel ömurler nasip etsin Atlas Han pasaya en kisa zamandada dogum hikayenizi bekliyoruz.

acayip bir gaza geldim cantami alip gidip dogurasim war yahu.....hay masallah size heycandan napcagimi sasirdim ewde wallaaa....yarin dr a gittigim de tarih wermezse uccam ustune.....ya kizlar bi halay ceken suratlar war ya mendilli falan le le le zalim leeee sole bi halay cekin sewbina benim yerime biraz be senlensin su topik .... gol die buna derim ben walla alinti yapamadin birini sandim baktim normal diio ulan dedim bizimkiler sezaryendi bu ne ara dogurmus....kirkbirkere masallah bi tanem ikinizi de kucakliyorum allahh sifa wersin ikinizede...
masalahhhh allahh tutmayin beni gelip yanina yatasim geldi....masalah kirkbirkere......
aman tanrim tek tek gelin seni panikli anne ohhh uyudun bi baktin kizin yaninda allahim nasip etsin hepimize bugunkiler kadar rahat dogumlar masalahh kirkbirkere bol sutler....hemen yazdin yazamam diodun supersin yaaaaa heyo
heyo bende bende ))))
canim kac haftalik olduunu bilemeiorum ama hep war kuwez erken dogum suyun azalmasi ama seker ama tansiyon sen icini ferah tut artik allah yardim eder bebegin sag salim gelicek kucagina..stres etme ki daha ck etkileme bunyeni kuwezde oyle kotu bisi degil ki yeterki sagligina kawussun....

bence oda anna bi sus da otur yaaa ac bi cizgi film beee 9 aydir bi kafa dinletmedin dio )) paniklemeden tatli falan ye bide biraz durt bakim benim de arik durtmeden tatli yemeden tepki wermio kocis kizsada ben dirtuom bakim yayilio yada kayiyo hih diom sen kasindin simdi uyu ))

Arkadaşlar 1saat sonra hastahanede olucaz lütfen dua edin bize Allah yar ve yardimcimiz olsun :)

Doğum yapan annelerimizi tebrik ediyorum darısı başımıza

Canım gebelik kursunda 32. haftadan sonra bebeğin doğumunda bir sorun olmayacağı küveze konulsada başının çaresine bakabileceği söylenmişti. Allah erken doğum vermesin ama olması durumunda da bebeğin sağlıkla yoluna devam edecek stres yapmamaya çalış diyeceğim ama mümkün olmadığını biliyorum sakin olmamız lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…