helal sana güneş anne)
artık seri baykuş yapımına odaklan)))
Kizlar trt1 anne elimi tutsana emzirmeyi anlatiyolar mutlaka izleyin
Henuz beyaz sut gelmedi. Ama gayretli insallah sabaha insallah gelir. Kolostrum almistir dedi hemsire bilemiyorum. .
Simdi trt de bunu anlattilar, emzirmeyi dogumdan sonraki ilk bir saat icinde istiyoruz cünkü en rahat o zaman yakalar memeyi ama süt gelmesine gerek yok dedi, zaten ac dogmuyo ki. Bide midesi bilye kadarmis dogdugunda, ilk gün siz süt gelmedi zannetseniz de onun agzina bi miktar kolostrum sivisi gelir, ilk gün icin bu yeterli dedi. Ama emmeyi iyice ogrenip alismasi icin yeterli deyip birakmayin emzirin dedi.
Moral oldu
Senin dedigin gibi canim ama bizimki ogun icin normal izin alacak dogum iznini pazartesi baslatacak muduru o kadarini yapacak artik biz onlarin ustluk kasintilari yuzunden 5 ay korkuyla yasadik orda, 3 aydir ayriyiz.
Evet canim gecen ayda oldu hala daha ödüm kopuyor her wc ye ciktigimda hayir nişan gelse anlamiycam:))
Benimki dogum pozisyonunda ama dr riske atamam dedi esim hic atamam dedi sezeryani kabul ettik. Hayirlisi boyleymis canim benim bugunlerini gorduk ya o kadar seyden sonra nasil dogum olursa olsun:)
Sen beni cok aglattin iki gundur cokta ozendim:) insallah sutun en kisa zamanda gelir canim.
Bi sorun cikmamasina sevindim ya. Cok cok daha saglikli olsun insallah. Sutunde hemen gelir insallah:)
Aminn canimcim cumlemize:) buyumus teyzesi kilosu az geliyo bana ama dr normal diyo iki hafta ne yediysem iki katina cikarip yicem:)
Sende artik su iznine cikta rahat et valla orda dogurcan:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Siz dogum akademisindeydiniz sanirim, normal dogum yapmayi cok istiyorum, bebegin sagligi acisindan olumluysa tabi ki. Tek korkum bi aksilik cikar da sezeryana alirlar diye..
Uc gun once nisan geldi, kanala inmemis minnos, sanci da cikmadi.. Sanki dogum baslayacak da bizimkinin gelmeye niyeti olmayacak mecburen cekip alacaklar diye bir korkuya kapildim(
Gordugunuz ornek var midir boyle?
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet canım evdeyim ama yine misafirim var daha çok yoruluyorum anlatıpta kızdırmıyım sizi yine ama kimsenin acıması yok onu çok iyi anladım şimdi anneme gideceğim acayip sinirlerim bozuk akşama gelirim ancak eve.seninde az kaldı izne az daha sabret canım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Nişan bazı gebelerde daha önce gelebiliyor, tabi ki böyle örnekler var... öncelikle size tavsiyem mümkün oldugunca rahatlamaya calısmanız...Mesela gerçekten sizi rahatlatan müzikler eşliğinde, nefes çalışmaları yapabilirsiniz, bunu yaparken gözlerinizi kapatıp, sizi en çok rahatlatan yeri gözünüzün önüne getirmeye çalışın, hatta küçülüp küçülüp rahmin içine giderek bebeğinizle de konuşabilirsiniz...Doğumun yolunda gitmesi için en önemli olan şey sizin sakinliğiniz... Zihnimiz ve bedenimiz sürekli iletişim halindedir, vücuttaki herhangi bir gerilimi beyin hemen algılar, ona göre tepki verir, zihindeki gergin düşünceleri de vücut algılar ve tepki verir. İkisini de rahatlatmak çok önemli... şu an kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapın... Bedeninize güvenin, biz kadınız, uzuuuun yıllardır doguruyoruz...Vücudunuzu ve bebeğinize odaklanıp, onlarla iş birliği yaparsanız her şey yolunda gider...Biraz içe dönün... Doktorunuza da ihtiyaçlarınızı belirtin ve sonrasında güvenin... O sizi dogurtmayacak, siz doguracaksınız :)
Bilye kadar miymiss :)) agliycam ya cok kucuklerr ozledimm :))
Psikologanne
Dogumla ilgili okudugum hikayelerde hep dogru nefes teknikleriyle sancilari rahat atlattim diyolar.
Su dogru nefes teknigini anlatir misin napicaz?
kilosu hep az zatendr banada normal diyo ama yetmiyo niyeyseee ana yüreği bu demekki maşallah ozman kuzuyaa vallahi sorma canım haftaları geçirdimde şu günleri geçiremedim. uzadıkça uzuyo sanki evimd eolmak bebişimin odasıyla ilgilenmek çantasını hazırlamak ona hazırlık yapmak isityorum hep
Nişan bazı gebelerde daha önce gelebiliyor, tabi ki böyle örnekler var... öncelikle size tavsiyem mümkün oldugunca rahatlamaya calısmanız...Mesela gerçekten sizi rahatlatan müzikler eşliğinde, nefes çalışmaları yapabilirsiniz, bunu yaparken gözlerinizi kapatıp, sizi en çok rahatlatan yeri gözünüzün önüne getirmeye çalışın, hatta küçülüp küçülüp rahmin içine giderek bebeğinizle de konuşabilirsiniz...Doğumun yolunda gitmesi için en önemli olan şey sizin sakinliğiniz... Zihnimiz ve bedenimiz sürekli iletişim halindedir, vücuttaki herhangi bir gerilimi beyin hemen algılar, ona göre tepki verir, zihindeki gergin düşünceleri de vücut algılar ve tepki verir. İkisini de rahatlatmak çok önemli... şu an kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapın... Bedeninize güvenin, biz kadınız, uzuuuun yıllardır doguruyoruz...Vücudunuzu ve bebeğinize odaklanıp, onlarla iş birliği yaparsanız her şey yolunda gider...Biraz içe dönün... Doktorunuza da ihtiyaçlarınızı belirtin ve sonrasında güvenin... O sizi dogurtmayacak, siz doguracaksınız :)
Cook tesekkur ederim :)) biraz konsantre olmayi deneyip hypnobirthing kitabimi okumaya calisacagim..
Masallah, atlas han saglikli gorunuyor. Hatirlayanlar vardir ozel bir anamoliye sahip idi. Kalbinde besleme damarlarindan biri eksikti. Downdan suphenilmisti, sisip anne karninda olebilir denmisti. Sukur saglikla dogdu. Dtlar bir sikinti gormediler. Allah tum bebekleri korusun.
Henuz beyaz sut gelmedi. Ama gayretli insallah sabaha insallah gelir. Kolostrum almistir dedi hemsire bilemiyorum.
Benim yogun kanamam devam. Yarina duzelir biraz daha dendi. Dogum cok kisa fakat siddetli agrilar esliginde oldu. 10 cm aciklikla 45 dk agri cektim. Bebek yukaridan asagiya indi. Araliksiz di bir arafakat hepsi toplam 2 saatten az surdu bir sekilde gecti. Ne yazikki hic dikis olmayacakken son anda eski dikislerim acildi . 3 adet ama katmanli oldu bu kez. Birz yordu, ama suana kadar ciddi bir sanci falan yasamadik,(volteren fitil yapildi).
Sut derdimizde gecerse evimizin yolunu tutmamiza izin verirlerse daha ne isteriz:)
Herkesi opuyom bol, kolay dogumlar diliyorum.
Ben okuyorum :)
şimdilik doğumun tarihçesinden bahsederken seni cesaretlendiriyor.. azıcıkta kaslardan bahsederek işin teknik kısmına girdi.. iyi gidiyor..
izne bir çıkayım da hele bitirip baştan okuyacağım..
:)
herkese tavsıye ederımmm..
tabıkıı bol bol tesekkurler psikologanne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?