2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Henuz beyaz sut gelmedi. Ama gayretli insallah sabaha insallah gelir. Kolostrum almistir dedi hemsire bilemiyorum. .

Simdi trt de bunu anlattilar, emzirmeyi dogumdan sonraki ilk bir saat icinde istiyoruz cünkü en rahat o zaman yakalar memeyi ama süt gelmesine gerek yok dedi, zaten ac dogmuyo ki. Bide midesi bilye kadarmis dogdugunda, ilk gün siz süt gelmedi zannetseniz de onun agzina bi miktar kolostrum sivisi gelir, ilk gün icin bu yeterli dedi. Ama emmeyi iyice ogrenip alismasi icin yeterli deyip birakmayin emzirin dedi.
Moral oldu

Bilye kadar miymiss :)) agliycam ya cok kucuklerr ozledimm :))

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kilosu hep az zaten dr banada normal diyo ama yetmiyo niyeyseee ana yüreği bu demekki maşallah ozman kuzuyaa vallahi sorma canım haftaları geçirdimde şu günleri geçiremedim. uzadıkça uzuyo sanki evimd eolmak bebişimin odasıyla ilgilenmek çantasını hazırlamak ona hazırlık yapmak isityorum hep

Nişan bazı gebelerde daha önce gelebiliyor, tabi ki böyle örnekler var... öncelikle size tavsiyem mümkün oldugunca rahatlamaya calısmanız...Mesela gerçekten sizi rahatlatan müzikler eşliğinde, nefes çalışmaları yapabilirsiniz, bunu yaparken gözlerinizi kapatıp, sizi en çok rahatlatan yeri gözünüzün önüne getirmeye çalışın, hatta küçülüp küçülüp rahmin içine giderek bebeğinizle de konuşabilirsiniz...Doğumun yolunda gitmesi için en önemli olan şey sizin sakinliğiniz... Zihnimiz ve bedenimiz sürekli iletişim halindedir, vücuttaki herhangi bir gerilimi beyin hemen algılar, ona göre tepki verir, zihindeki gergin düşünceleri de vücut algılar ve tepki verir. İkisini de rahatlatmak çok önemli... şu an kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapın... Bedeninize güvenin, biz kadınız, uzuuuun yıllardır doguruyoruz...Vücudunuzu ve bebeğinize odaklanıp, onlarla iş birliği yaparsanız her şey yolunda gider...Biraz içe dönün... Doktorunuza da ihtiyaçlarınızı belirtin ve sonrasında güvenin... O sizi dogurtmayacak, siz doguracaksınız :)

hey allah ım onlarda tadını kaçırdı artıkta. sabret kuzum napcan rabbim mükafatını verir elbet. annene gtmek mantıklı tabiki git yat ohh miss o sana bakar gül gibi

Cook tesekkur ederim :)) biraz konsantre olmayi deneyip hypnobirthing kitabimi okumaya calisacagim..

İlk gün süt az yada hemen gelmiyo diye mama veriyolar sakın o hatayi yapmayin bi meme bi biberon kafasi karisiyo bebegin emme sürecini sekteye ugratiyo dedi. Hastanede dogumdan sonra hemen götürüyolar ya bebegi, o arada size sormadan mama verebilirler, onceden konusun vermesinler dedi.

Uykuda süt bezleri daha iyi calisirmis, onun icin gündüz bi saat uyusaniz süt yapimi artar dedi, uyuyamasaniz da bebek uyurken siz de bi saat yatin dedi.

Bi emzirmede sadece bir meme verilecekmis, emerken once su ihtiyacini karsilayacak su gibi süt gelirmis, sonlara dogru kilo almasini saglayacak olan yagli süt gelirmis. Emdigi memeyi bitirsin biraz emince digerine gecirmeyin dedi.

Merhaba kizlar nasilsiniz bakalim bugün cok sukur agrim cok siddetli degil hayirlisiyla38. Haftayi tamamliycam ins. Sürekli istirahat halindeyim.

Psikologanne

Dogumla ilgili okudugum hikayelerde hep dogru nefes teknikleriyle sancilari rahat atlattim diyolar.
Su dogru nefes teknigini anlatir misin napicaz?

Psikologanne

Dogumla ilgili okudugum hikayelerde hep dogru nefes teknikleriyle sancilari rahat atlattim diyolar.
Su dogru nefes teknigini anlatir misin napicaz?

Anlatmaya calısayım canım tabi... Kasların düzgün çalışabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. doğum esnasında da rahim kasları çok sıkı bir şekilde çalışarak bebeğimize kavusmamızı saglar. Öncelikle gevşeme nefesi dediğimiz, sancılar başladığında kullandıgımız nefes var. Gevşeme nefesi için çok rahat olabileceğiniz bir pozisyon sececeksiniz ve diyafram nefesi dediğimiz nefesle karından yavasca alıp vereceksiniz. Nefes cekerken, karnınızın bir balon gibi şiştiğini farkedin ve nefesi verirken de yavasca karından vereceksiniz. Sol elinizi karnınıza, sağ elinizi gögsünüze koyarak yaparsanız, karnınızın şiştigini daha iyi takip edebilirsiniz. Bu gevşeme nefesinde ustalaşmak için, her gün bunu uygulayacağınız bir 10 dkkanızı ayırın. Bunu yaparken, vücudunuzun bütün kaslarını da gözden geçirin, her yerin gevsek oldugundan emin olun. Özellikle çene kaslarının gevsek olması cok önemlidir. Çene kaslarını kasarsanız, pelvik kasları da kasılıyor otomatik olarak. Çeneniz gevşek olsun. Dalga nefesi dediğimiz zaman ise, aldıgımız nefesi mümkün oldugunca uzatarak gerçekleşir. Bunun için de her gün yapmak lazım doguma kadar. Dalga, yaklasık 45 saniye sürer, ve bu dalga esnasında daha da içe dönerek uzun yavas nefesler almanız ve bedeninizin gevsek olması önemlidir. Dalga nefesiniz alıstırma yaptıkca uzayacaktır. O esnada görsel olarak da bebeğinizin asagı dogru ilerlediğini hayal ederek, kavusma anının yaklastıgını kendinize hatırlatabilirsiniz. İçinizden sayabilirsiniz. Dogum nefesi dediğimiz ise, güçlü bir ıkınma hissi geldiğinde, bağırmadan sakince mümkünse, gözlerdeki damarların zarar görmesini engellemek için, burundan kısa bir nefes alıp vücudunuda adeta bir J harfi çizerek aşağı ve ileri dogru iteceksiniz. Hala gevsek oldgunuzdan emin olun. Filmlerde gördüğümüz gibi var gücümüzle itme işi, aksine vajina kaslarını kasarak durumu daha da zorlastırır ve bu itmeye mor itme denir. Siz nefesinizle bebeği ilerlettiğinizi hayal edin. bunun da en iyi alıştırması büyük tuvaletinizi yaparken yaptıgımız itmelerdir aslında. Büyük tuvaleti yaparken, bagırarak son gücümüzle her yerimizi kasarak itme pek yaptıgımız bir şey değildir Bol alıştırma, görsel olarak hayal gücünün kullanılması, içe dönme, vücudun mümkün oldugunca gevşek olması önemlidir. Bir de mümkün olursa, en rahat ettiğiniz pozisyonu kendiniz seçin, yatmak zorunda değilsiniz Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir canım

Gecicek insallah canim evde olmakta cok sıkıcı ama dinlenmen sart artik senin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cook tesekkur ederim :)) biraz konsantre olmayi deneyip hypnobirthing kitabimi okumaya calisacagim..

Ben okuyorum :)
şimdilik doğumun tarihçesinden bahsederken seni cesaretlendiriyor.. azıcıkta kaslardan bahsederek işin teknik kısmına girdi.. iyi gidiyor..
izne bir çıkayım da hele bitirip baştan okuyacağım..

:)

herkese tavsıye ederımmm..
tabıkıı bol bol tesekkurler psikologanne

Doktordan geldim simdi cok sukur hersey iyi. Kizim 3.200 kilo boyuda 50 cm. Sezaryen tarihimi 26 nisana verdi. Genel anestezi isyiyordum spinale ikna etti:) bu hafta nasil gececek cok heycanlandim

Maşallahhhh size

Nesh :))

resmi görünce hemen aklıma geldin

Sen mi yaptın doğru söyle:))) , isim, model hepsi aynı nerdeyse

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar Merhaba uzun bi aradan sonra gene ben 34 haftalık olduk çok şükür..Merak ediyorum erken doğuran varmı mayıs annelerinden.

Ne demek canım, biz eğitimlerde onu baz alıyoruz... Nefeslere önceden çalışmaya başlamak lazım ama bence bir gebenin dogum hakkında ögrenmesi gereken her sey yazıyo...tıbbi meseleleri bilmemize gerek yok ztn, onlar doktorun işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…