Anlatmaya calısayım canım tabi... Kasların düzgün çalışabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. doğum esnasında da rahim kasları çok sıkı bir şekilde çalışarak bebeğimize kavusmamızı saglar. Öncelikle gevşeme nefesi dediğimiz, sancılar başladığında kullandıgımız nefes var. Gevşeme nefesi için çok rahat olabileceğiniz bir pozisyon sececeksiniz ve diyafram nefesi dediğimiz nefesle karından yavasca alıp vereceksiniz. Nefes cekerken, karnınızın bir balon gibi şiştiğini farkedin ve nefesi verirken de yavasca karından vereceksiniz. Sol elinizi karnınıza, sağ elinizi gögsünüze koyarak yaparsanız, karnınızın şiştigini daha iyi takip edebilirsiniz. Bu gevşeme nefesinde ustalaşmak için, her gün bunu uygulayacağınız bir 10 dkkanızı ayırın. Bunu yaparken, vücudunuzun bütün kaslarını da gözden geçirin, her yerin gevsek oldugundan emin olun. Özellikle çene kaslarının gevsek olması cok önemlidir. Çene kaslarını kasarsanız, pelvik kasları da kasılıyor otomatik olarak. Çeneniz gevşek olsun. Dalga nefesi dediğimiz zaman ise, aldıgımız nefesi mümkün oldugunca uzatarak gerçekleşir. Bunun için de her gün yapmak lazım doguma kadar. Dalga, yaklasık 45 saniye sürer, ve bu dalga esnasında daha da içe dönerek uzun yavas nefesler almanız ve bedeninizin gevsek olması önemlidir. Dalga nefesiniz alıstırma yaptıkca uzayacaktır. O esnada görsel olarak da bebeğinizin asagı dogru ilerlediğini hayal ederek, kavusma anının yaklastıgını kendinize hatırlatabilirsiniz. İçinizden sayabilirsiniz. Dogum nefesi dediğimiz ise, güçlü bir ıkınma hissi geldiğinde, bağırmadan sakince mümkünse, gözlerdeki damarların zarar görmesini engellemek için, burundan kısa bir nefes alıp vücudunuda adeta bir J harfi çizerek aşağı ve ileri dogru iteceksiniz. Hala gevsek oldgunuzdan emin olun. Filmlerde gördüğümüz gibi var gücümüzle itme işi, aksine vajina kaslarını kasarak durumu daha da zorlastırır ve bu itmeye mor itme denir. Siz nefesinizle bebeği ilerlettiğinizi hayal edin. bunun da en iyi alıştırması büyük tuvaletinizi yaparken yaptıgımız itmelerdir aslında. Büyük tuvaleti yaparken, bagırarak son gücümüzle her yerimizi kasarak itme pek yaptıgımız bir şey değildirBol alıştırma, görsel olarak hayal gücünün kullanılması, içe dönme, vücudun mümkün oldugunca gevşek olması önemlidir. Bir de mümkün olursa, en rahat ettiğiniz pozisyonu kendiniz seçin, yatmak zorunda değilsiniz Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir canım
Ben okuyorum :)
şimdilik doğumun tarihçesinden bahsederken seni cesaretlendiriyor.. azıcıkta kaslardan bahsederek işin teknik kısmına girdi.. iyi gidiyor..
izne bir çıkayım da hele bitirip baştan okuyacağım..
:)
herkese tavsıye ederımmm..
tabıkıı bol bol tesekkurler psikologanne
İlk gün süt az yada hemen gelmiyo diye mama veriyolar sakın o hatayi yapmayin bi meme bi biberon kafasi karisiyo bebegin emme sürecini sekteye ugratiyo dedi. Hastanede dogumdan sonra hemen götürüyolar ya bebegi, o arada size sormadan mama verebilirler, onceden konusun vermesinler dedi.
Uykuda süt bezleri daha iyi calisirmis, onun icin gündüz bi saat uyusaniz süt yapimi artar dedi, uyuyamasaniz da bebek uyurken siz de bi saat yatin dedi.
Bi emzirmede sadece bir meme verilecekmis, emerken once su ihtiyacini karsilayacak su gibi süt gelirmis, sonlara dogru kilo almasini saglayacak olan yagli süt gelirmis. Emdigi memeyi bitirsin biraz emince digerine gecirmeyin dedi.
Kızlar Merhaba uzun bi aradan sonra gene ben 34 haftalık olduk çok şükür..Merak ediyorum erken doğuran varmı mayıs annelerinden.
Anlatmaya calısayım canım tabi... Kasların düzgün çalışabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. doğum esnasında da rahim kasları çok sıkı bir şekilde çalışarak bebeğimize kavusmamızı saglar. Öncelikle gevşeme nefesi dediğimiz, sancılar başladığında kullandıgımız nefes var. Gevşeme nefesi için çok rahat olabileceğiniz bir pozisyon sececeksiniz ve diyafram nefesi dediğimiz nefesle karından yavasca alıp vereceksiniz. Nefes cekerken, karnınızın bir balon gibi şiştiğini farkedin ve nefesi verirken de yavasca karından vereceksiniz. Sol elinizi karnınıza, sağ elinizi gögsünüze koyarak yaparsanız, karnınızın şiştigini daha iyi takip edebilirsiniz. Bu gevşeme nefesinde ustalaşmak için, her gün bunu uygulayacağınız bir 10 dkkanızı ayırın. Bunu yaparken, vücudunuzun bütün kaslarını da gözden geçirin, her yerin gevsek oldugundan emin olun. Özellikle çene kaslarının gevsek olması cok önemlidir. Çene kaslarını kasarsanız, pelvik kasları da kasılıyor otomatik olarak. Çeneniz gevşek olsun. Dalga nefesi dediğimiz zaman ise, aldıgımız nefesi mümkün oldugunca uzatarak gerçekleşir. Bunun için de her gün yapmak lazım doguma kadar. Dalga, yaklasık 45 saniye sürer, ve bu dalga esnasında daha da içe dönerek uzun yavas nefesler almanız ve bedeninizin gevsek olması önemlidir. Dalga nefesiniz alıstırma yaptıkca uzayacaktır. O esnada görsel olarak da bebeğinizin asagı dogru ilerlediğini hayal ederek, kavusma anının yaklastıgını kendinize hatırlatabilirsiniz. İçinizden sayabilirsiniz. Dogum nefesi dediğimiz ise, güçlü bir ıkınma hissi geldiğinde, bağırmadan sakince mümkünse, gözlerdeki damarların zarar görmesini engellemek için, burundan kısa bir nefes alıp vücudunuda adeta bir J harfi çizerek aşağı ve ileri dogru iteceksiniz. Hala gevsek oldgunuzdan emin olun. Filmlerde gördüğümüz gibi var gücümüzle itme işi, aksine vajina kaslarını kasarak durumu daha da zorlastırır ve bu itmeye mor itme denir. Siz nefesinizle bebeği ilerlettiğinizi hayal edin. bunun da en iyi alıştırması büyük tuvaletinizi yaparken yaptıgımız itmelerdir aslında. Büyük tuvaleti yaparken, bagırarak son gücümüzle her yerimizi kasarak itme pek yaptıgımız bir şey değildirBol alıştırma, görsel olarak hayal gücünün kullanılması, içe dönme, vücudun mümkün oldugunca gevşek olması önemlidir. Bir de mümkün olursa, en rahat ettiğiniz pozisyonu kendiniz seçin, yatmak zorunda değilsiniz Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir canım
Yetistiremeyecegim diye baslari biraz atlayarak gideyim dedim ben de:) daha ic gudusel dogum kitabi var sirada ama ona sira gelicek mi bakalim :))
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Dun kontroldeydim canim,hatta kursumuzun son dersiydi harekrtlerimizi nefes calismalarimizi meditasyonumuzu ysptik :) ebemiz bize yapilabilecek masajlari tekrar bende gosterdi 'cok rahatladim deyip yan odaya gecsem mi ' demistim :))) dogumhane icinde oluyorda kurs..Minik ciddiye almis galiba beni :)))Gunaydinn herkesee
Once klozete damlamis gordum canim pembe pembe, bakinca kagitta da vardi.. Bugun kontrolum var hala inmediyse korkmaya baslayabilirim.
Senin ne zaman kontrolun? Nisan geldiyse bi gorunsen iyi olur gibi
geçmiş olsun canım, dikkat et kendine... bi izne çıksaydın hayırlısıyla, ben hala işe gittiğimi düşünemiyorum, maşallah sana
gözün Aydın şeker, şimdi sıra bıdıkta
Amanın nişanın mı geldi fıstık senin??? haydi hayırlısı... doktoru aradın mı? kontrolün yakın mı?
heyecanlandım valla... ben de bi heves bakıyorum her seferinde, ama tık yok anca bol bol tekme
Selam Mayıs anneleri..dogum nefes teknikleri falan yazılmış vok guzel ama ben hiçbirini bilmiyorum :) ama inanılmaz derecede kendime güveniyorum tabi normal imkanım olursa..bu bile bişeydir dimi :) biraz öğreneyim bari nefes almaları yormiyim
Doğumda kendimi iki bebeklik nefes lazım bana:)
ay ne guzel sen ıkız olmasına ragmen normal ıstıyorsun. benım tembel oğlum hala dönmedi..yuruyorum merdıven bıle cıktım.yokk yok..netten arastırdım çok ters hareketler var bebegı döndurmek ıcın mesela bas asagı yat dıyor ben öyle yapsam önce esım öldürur sonra korkudan yapamam.bana sacma geldi.ugrasıyo dönemıyor.ruyamda hep normal doguruyom.hakkımızda hayırlısı
tatlımm beninkide 3 saatlik bi yolculuk yapmıştık o zaman döndü ama tavsiye etmiyorum tabiki :18::18::18:
çünkü doktorum yol biraz daha uzun olsaydı doğum başlayabilirdi demişti
ay ne guzel sen ıkız olmasına ragmen normal ıstıyorsun. benım tembel oğlum hala dönmedi..yuruyorum merdıven bıle cıktım.yokk yok..netten arastırdım çok ters hareketler var bebegı döndurmek ıcın mesela bas asagı yat dıyor ben öyle yapsam önce esım öldürur sonra korkudan yapamam.bana sacma geldi.ugrasıyo dönemıyor.ruyamda hep normal doguruyom.hakkımızda hayırlısı
harikasın harikasın harikasın
Cooookkk tesekkurleerr
Baslayalim artik alistirmalara
bel ağrılarım adet krampı gibi inanılmaz arttı, oğluşumun hareketlerini aşağı kısımda daha fazla hissediyorum ve şu anda işteyim distribütörlüğünü yaptığımız firmanın müfettişleri şirkete geldi izin alamam napıcam ben inşallah doğurmam((((
miray ı seçtim dostum
Miraydan yana hakkımı kullanıyorum :)
Mira kisa oz ve guzel:) yurt disinda da daha rahat gibi
Mira cok hos bence ��
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
arkadasım bu sene tr de mira ve almira fırtınası esiyor çok fazla bu ismi koyanlar var...
bende ikl zamanlar m ile baslayan ism aradım eşimin s ile; benimki m ile;ablasınınkide s ile başlıyor die bu kızımınkide m olsun istedim ama ne eşimin beğendiklerini ben beğendim ne benim beğendiklerimi eşim....uzun sure inatlaştık çok sancılı bi surec sonra hadi kardesleri ayırmayalım buda s ile başlasın dedik .....
miray da beğendiklerim arasında idi o yuzden oyumu miraydan yana kullanıyorum...
miray diyorum başka bişey demiyorum arkadaşım
Canım ben de tüm bu isimleri çok beğeniyorum hatta almirayla ilgili facete kızlara bile danıştım ama bence en güzeli Miray , Mira bu senenin patlangaç ismi almira da biraz zorlama isim gibi gerçekten en güzeli Miray bence
miray dioruz kizimla teyzesi))
sonra neye karar werdiniz memleketlim))
aaaa yok burda ole seler olmaz ki)) hele ben2 gecedir aglama krizlerine girmiorum ki )) hele bu gece yuzune kaapiyi kapamadim ki ben kocamin kawga etmedik yani biz )) yarin dr a gidicegim icin 2 saattir balkonda hayali sigara icmiorum ki....aaaa walla sasirdim sana kardesim ne hormonu ))
Bende Miray diyorum:))
Bizde 1 mayis tatil esim iki gun onceden ciksin babalik iznine girmesin haftasonuyla fazladan 4 gunu olsun diye dusunduk:) dr.a kalsa 30 nisandi:) zaten 3 aydir ayriyiz doguma gelsinde zor zamanlarin nazini yapamadim dogumda son triplerimi atim:))
Senle zaten ayni telaslari yasadik ayni gun olmasinada sasirmadim:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
miray diyorum
Cok heyecanlandim.cok ozendim size.masallah bomba gibisiniz
Gunaydin canim bana Almira daha hos geldi.,.Ben esim ile kura cekme yontemini kullanicagim sizede tavsiye ederim cok heyecanli oluyoo.,.
Rabbim saglik ve mutlulukla yasamanizi nasio etsin ins.CANLARIM Hayirli ve boll sutlu haberlerle gelin ins.
Gunaydin.,.Nasil ya bebisin kac kiloki yani benimde dogumum basladi 34+1ken doktor durduralimmi yoksa dogumhaneyemi alim seni die sordu bana ama durmasi daha ii tabi dedi bende durdurmalarini istedim.Yani akcigerleri gelismis 34 haftayi doldurmus bebeklere erken dogum demiyorum dedi.KANUNI hastanesinde.Allah yardimciniz olsun ins.
Rabbim sutunuzu bol yapsin ins.
Miray hoşuma gitti benimde, bir de Aysima hoşuma gidiyordu içinde ay olan isimlerden.
isim bulmak çok zor gerçekten.
Zehra da çok güzelmiş, çok seviyorum eskimeyen isimleri, adıyla yaşasın inşallah.
kızlar ayaklarım çok şiş bugünlerde...aynı sorunu yaşayan var mı? neler yapılabilir şişmemesi için veya inmesi için.... masa başı çalışıyorum,onun da etkisi var sanırım ama yine de korkuyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?