- 27 Şubat 2012
- 204
- 17
- 318
- 36
Bugun kontrole gittim malesef bizim kontroller Turkiyedeki gibi doktorlu degil doguma kadar hamileleri ebe kontrol eder burda...
Karnimi ölcer bebisin kalbini dinler ve tansiyonuma bakar hep...
Bugun tansiyonum biraz fazla cikti 148/98 di....bugunlerde basin siddetli sekilde agrirsa dogumhaneti ara ve git dedi bas agrim aksamlari siddetleniyor ama gunduzleri pek yok gibi...
Idrarimdaki proteine bakti temiz cikti ama oraya gitmeden öncede wc ihtiyacimi karsiladigim icin tam göstermeyebilir dedi bu yuzden sali gunune randevu verdi tekrar idrar kontrolu yapmak icin...
Bu tansiyon ne gibi riskler cikarabilir benimki sinirda mi oluyor yoksa biraz fazlami oluyor? bebegime bir zarari olur mu :/
Isvecte kanunlar böyle malesef ayni eğitimi almis ebeler mevcut ama turkıyede ki kadar sıkı kontrol yok malesef ultrasyona bile 1 kere girdim sadece...canım ne zararı oluyor bilemiyorum ama benim dr haftalık takip ettir tansiyonunu 14 ü görürsen bekleme gel demişti doktorlar neden görmüyorda ebeler görüyor çok enteresan özel bi hastanemi devletin mi
smdi gordum sezeryanms hayrlisi cnm ya
sağ ol canım senin ki ne kadar kilosu normal mi düşünüyorsun?
normal cok istyrm cnm bzmki de aynen 2900-3000 arasi olms.smdlk bi skntmz yok gelmeye niyeti de yokms daha.nasl gelirlerse gelsnlee ytr ki saglikla alalm kucagmza
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Isvecte kanunlar böyle malesef ayni eğitimi almis ebeler mevcut ama turkıyede ki kadar sıkı kontrol yok malesef ultrasyona bile 1 kere girdim sadece...
14 kac oluyorki acaba 148/98 in yüksek olup olmadigini nasil anliycam bilmiyorum ebe biraz yuksek bas agrin olursa hastaneye git dedi..
canım,kolayca kucağına alırsın inşaallah prensesini, az kaldı kavuşmana, ne güzel ya...
daırısı bekleyenrin başına, birgün 1 ay gibi geliyor artık bana meraktan, geçmiyor günler
Isvecte kanunlar böyle malesef ayni eğitimi almis ebeler mevcut ama turkıyede ki kadar sıkı kontrol yok malesef ultrasyona bile 1 kere girdim sadece...
14 kac oluyorki acaba 148/98 in yüksek olup olmadigini nasil anliycam bilmiyorum ebe biraz yuksek bas agrin olursa hastaneye git dedi..
37+1 deyim canimkac haftalksnz suan ??
bz de bgn kontroldeydk.36 haftalgz.kilomuz 2934 boyumuz 48 cm olms.doktor daha 4 haftamz var diyo benm kiz doldurucak sanrm gununu.nst sanci filan da ckmadi.beklemedeyz.36 haftada olan var mi bzden baska???
maşaallah senin kinin kilosu da çok iyi yeni gördüm ben de dikkat etmemişim kusura bakma daha durursa 1 ay iyi gelişmiş olur ele avuca gelir sen de rahat bakarsın bebişine.
bz de bgn kontroldeydk.36 haftalgz.kilomuz 2934 boyumuz 48 cm olms.doktor daha 4 haftamz var diyo benm kiz doldurucak sanrm gununu.nst sanci filan da ckmadi.beklemedeyz.36 haftada olan var mi bzden baska???
kızlar bende bugün kontrole gittim sizin bebekleriniz çok iyimaşşallah benim bebişim çok küçük galiba
2450 gr dedi dr doktoruma kalsa normal 40. haftada 2500 olan var sıkıntı yapcak bişey yok dedi ama bana minicik gibi geldi
ikinci çocuğum olacak kızım bu haftalarda 2850 falandı .
oğluşum minnik olcak galiba sizce çok mu küçük napmam lazım sizce
Ya kızlar doğum yapınca süt gelmezse mama vermeyi düşünüyor musunuz?
bazıları sarılık olmasın diye veriyorlar, bazıları da 3 gün aç kalsa bişi olmaz diyor. kafam karıştı.
bugün arkadaşımı ziyarete gittim dün doğum yaptı, sezeryanla, mama vermişler sarılık olmasın diye.
ben mama vermek istemiyorum aslında ama sarılık olmasında da korkuyorum :26:
kızlar bende bugün kontrole gittim sizin bebekleriniz çok iyimaşşallah benim bebişim çok küçük galiba
2450 gr dedi dr doktoruma kalsa normal 40. haftada 2500 olan var sıkıntı yapcak bişey yok dedi ama bana minicik gibi geldi
Doğunca bol bol emzirirsin :) Şaka bir yana ultrason kilo ölçümleri en az artı eksi 300 gram sapmaya sahiptir, yani bebişin 2750 gr da olabilir. :))
Ya kulağa hep azıcık geliyor değil mi Allah'ım diyorum iki bucuk kilo ne ya (bizimki de yaklaşık o kiloda idi en son muaynede) ama sağlıklıysa 500 gramlık bebekler bile büyüyor, yaşıyor. Minicik oğlunu şimdiden öpmeye kıymaya başladığın günden itibaren benim için de öp mis kokulunu, sevgiler
saglıklı olsun yeter hem kucuk bebek daha cabuk buyurmuş kılo alırmış takma kafana cnm. bebege kılo yapan yıyecekler: kaşar peyniri, muz, bulgur pılavı, cevız badem,bol bol kalsıyum sut yogurt..bu ara bunları cok tuket zaten bebek son haftalarda kılo alıyor bol bol yeee..
bazıları sarılık olmasın diye veriyorlar, bazıları da 3 gün aç kalsa bişi olmaz diyor. kafam karıştı.
bugün arkadaşımı ziyarete gittim dün doğum yaptı, sezeryanla, mama vermişler sarılık olmasın diye.
Doğunca bol bol emzirirsin :) Şaka bir yana ultrason kilo ölçümleri en az artı eksi 300 gram sapmaya sahiptir, yani bebişin 2750 gr da olabilir. :))
Ya kulağa hep azıcık geliyor değil mi Allah'ım diyorum iki bucuk kilo ne ya (bizimki de yaklaşık o kiloda idi en son muaynede) ama sağlıklıysa 500 gramlık bebekler bile büyüyor, yaşıyor. Minicik oğlunu şimdiden öpmeye kıymaya başladığın günden itibaren benim için de öp mis kokulunu, sevgiler
saglıklı olsun yeter hem kucuk bebek daha cabuk buyurmuş kılo alırmış takma kafana cnm. bebege kılo yapan yıyecekler: kaşar peyniri, muz, bulgur pılavı, cevız badem,bol bol kalsıyum sut yogurt..bu ara bunları cok tuket zaten bebek son haftalarda kılo alıyor bol bol yeee..
teşekkürler kızlar haklısınız
Ben ilk kizima 1 hafta once emzirip sonra mama vermistim. Hic sorundabyasamadim biberonla ilgili. Emzikte verdim emzigide 1 gunde birakti. Bundada hem biberon hem emzik vermeyi dusunuyorum.
canım her annenin görüşü farklıdır herhalde ama benim sütümde hemen gelmemişti kızım 2. gecede sarılığı arttı ve ışın tedavisi için gece hastanede yattı ve ben bunu daha da sıkıntı yaptım bana mama verme sütün gelsin diyen doktorlar hastanede yattığı zaman içinde sütüm olmadığı için mama verdi ve ben o ilk 2 gün mama falan vermemiştim ısrarla emzir dedikleri için sütüm 1 hafta sonra geldi şimdi 2. bebeğime hamileyim sütüm hemen gelmese hemen mama veririm çocuğu aç bırakmanın da bir anlamı yok belki mama verseydik kızım sarılık olmazdı ???
yani süt olayı biraz da psikolojik daha sonraki günler sütüm gelene kadar kızıma mama verdik hiç te alışmadı sütüm gelmeye başladı ve kızımı 2 yaşına kadar emzirdim
biraz karışık bi konu arkadaşım...sut kiminde iki saat sonra geliyor bebiş meme tutamadığı için ememiyor; kiminde iki gun sonra geliyor bebiş guzel çekiyor en doğru kararı sen vereceksin.mama zaten hemşireler kaç cc vermen gerektiğini söyluyorlar emzirme konusunda başına gelip duzgun tutuyormusun bebek memeyı doğru tutuyormu yutkunuyormu tum bunları değerlendiriyor onagore ver yada verme diyorlar.
mamayıda zaten biberonla değil kaşıkla vermeyı tavsiye ediyorlar.ha bide anne memesi kıvamında biberonlar var onla verebilirsin diyenlerde var
gelelim bebeğin üç aç kalma konusuna...bebekler doğduklarında vucutlarında öyle bir yağ deposuyla doğarlarmışki;(olaki anneye bişey oldu yanlız kaldı yada oraya buraya bırakılan bebişer varya)açlığa dayanıklı olsunlar die rabbim öle yaratırmış..ordan gelir bebek uç gun ac kalsada bişey olmaz fenomeni...
ha şimdiki tıp bunu pek kabul etmez sarılık olur şekeri duşer vs vs...
sarılık olacaksa zaten oluyorlar onun bile kendi arasında bir suru ceşidi var yeni doğan sarılığı fizyolojik sarıık ABO uyuşmazlığı gibi.beslesende olabiliyor yani...
en doğru kararı siz vereceksiniz mamada verseniz bol bol memeye tutacak emmesini sağlayacak çekiş gucuyle zaten sut gelecektir.yorulacak ceneden destekliyeceksiniz yorulduğu için uykuya dalacak aaa uyudu deyip memeden cekmeye yeltendiğiniz anda tekrar cekmeye başlıcak aaa uyumuyormuş kerata diyeceksiniz....bi bakıcaksınız saatler olmuş...aynı pozisyondasınızsonra gelsin bel ağrıları tutulmalar muthiş su içme isteği ki illa etrafınızda aman emzirirken su içilmez şeklinde tenkid edenler
ayy özlemişimçok guzel bi duygu..bol sutlu gunler...
3 gun ac kalsa bilye kadarda olsa midesi, kan sekeri denen bisey var canim,olur mu hic..
4 saati gecmeyin emmese uyanmasa bile dedi ebemiz,ayaklarina masaj yaparak uyandirin emzirin dedi..dogduktan sonra sutun gelmese bile gogsunden kokundan mahrum etme alissin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?