2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

canım ne zararı oluyor bilemiyorum ama benim dr haftalık takip ettir tansiyonunu 14 ü görürsen bekleme gel demişti doktorlar neden görmüyorda ebeler görüyor çok enteresan özel bi hastanemi devletin mi

canım ne zararı oluyor bilemiyorum ama benim dr haftalık takip ettir tansiyonunu 14 ü görürsen bekleme gel demişti doktorlar neden görmüyorda ebeler görüyor çok enteresan özel bi hastanemi devletin mi
Isvecte kanunlar böyle malesef ayni eğitimi almis ebeler mevcut ama turkıyede ki kadar sıkı kontrol yok malesef ultrasyona bile 1 kere girdim sadece...
14 kac oluyorki acaba 148/98 in yüksek olup olmadigini nasil anliycam bilmiyorum ebe biraz yuksek bas agrin olursa hastaneye git dedi..

Ya kızlar doğum yapınca süt gelmezse mama vermeyi düşünüyor musunuz?
bazıları sarılık olmasın diye veriyorlar, bazıları da 3 gün aç kalsa bişi olmaz diyor. kafam karıştı.
bugün arkadaşımı ziyarete gittim dün doğum yaptı, sezeryanla, mama vermişler sarılık olmasın diye.

ben mama vermek istemiyorum aslında ama sarılık olmasında da korkuyorum :26:

canım 148 14 oluyo bildiğim kadarıyla 14 e 9 deniliyor. 14 olduğunda ne oluyor bilemiyorum ama doktor 14 olursa gel dediğine göre kontrol edilmesi gereken bir şey var demektir.

Merhaba kizlar dun doguruyorum sandim gece 3e kadar uyumafim sancidan ama yalanci sancilarmis bebek cok hareketliydi normal sancida hareket olmazmis sali cati muaynesi var sanirim bizimki erken gelecek 4gun daha beklesede boga burcu olsa bari😁

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım,kolayca kucağına alırsın inşaallah prensesini, az kaldı kavuşmana, ne güzel ya...
daırısı bekleyenrin başına, birgün 1 ay gibi geliyor artık bana meraktan, geçmiyor günler

Tesekkur ederim canim darisi tum hamislerin basina saglikla alalim kucagimiza insallah

arkadasım evde öilçme imkanın varsa surekli tansiyonunu saatlik konrol et ve not al.14 -9 yuksek bi tansiyon 10-7 10-8 11-7 11-8 12-8 gibi değerleri ve daha dusuklerini normal kabul ederler.yuksek tansiyondan korkarlar 14 belki bi nebze ama 15 16 ları goruyorsanız ya rayın doktorunuza danışın yada kalkın gidin haftanızı da doldıurmuşsunuz...gorumcem 16 ya yukseldi 2 saat konnrolde kaldı doktor seni bu sekilde eve gönderemem haftanı doldurdun alalım dedi konrole gitmişken bebeğimizi kucağımıza alıp geldik...

kendinizi surekli takip edin...

Ben ilk kizima 1 hafta once emzirip sonra mama vermistim. Hic sorundabyasamadim biberonla ilgili. Emzikte verdim emzigide 1 gunde birakti. Bundada hem biberon hem emzik vermeyi dusunuyorum.

canım her annenin görüşü farklıdır herhalde ama benim sütümde hemen gelmemişti kızım 2. gecede sarılığı arttı ve ışın tedavisi için gece hastanede yattı ve ben bunu daha da sıkıntı yaptım bana mama verme sütün gelsin diyen doktorlar hastanede yattığı zaman içinde sütüm olmadığı için mama verdi ve ben o ilk 2 gün mama falan vermemiştim ısrarla emzir dedikleri için sütüm 1 hafta sonra geldi şimdi 2. bebeğime hamileyim sütüm hemen gelmese hemen mama veririm çocuğu aç bırakmanın da bir anlamı yok belki mama verseydik kızım sarılık olmazdı ???
yani süt olayı biraz da psikolojik daha sonraki günler sütüm gelene kadar kızıma mama verdik hiç te alışmadı sütüm gelmeye başladı ve kızımı 2 yaşına kadar emzirdim

biraz karışık bi konu arkadaşım...sut kiminde iki saat sonra geliyor bebiş meme tutamadığı için ememiyor; kiminde iki gun sonra geliyor bebiş guzel çekiyor en doğru kararı sen vereceksin.mama zaten hemşireler kaç cc vermen gerektiğini söyluyorlar emzirme konusunda başına gelip duzgun tutuyormusun bebek memeyı doğru tutuyormu yutkunuyormu tum bunları değerlendiriyor onagore ver yada verme diyorlar.
mamayıda zaten biberonla değil kaşıkla vermeyı tavsiye ediyorlar.ha bide anne memesi kıvamında biberonlar var onla verebilirsin diyenlerde var
gelelim bebeğin üç aç kalma konusuna...bebekler doğduklarında vucutlarında öyle bir yağ deposuyla doğarlarmışki;(olaki anneye bişey oldu yanlız kaldı yada oraya buraya bırakılan bebişer varya )açlığa dayanıklı olsunlar die rabbim öle yaratırmış..ordan gelir bebek uç gun ac kalsada bişey olmaz fenomeni...
ha şimdiki tıp bunu pek kabul etmez sarılık olur şekeri duşer vs vs...
sarılık olacaksa zaten oluyorlar onun bile kendi arasında bir suru ceşidi var yeni doğan sarılığı fizyolojik sarıık ABO uyuşmazlığı gibi.beslesende olabiliyor yani...

en doğru kararı siz vereceksiniz mamada verseniz bol bol memeye tutacak emmesini sağlayacak çekiş gucuyle zaten sut gelecektir.yorulacak ceneden destekliyeceksiniz yorulduğu için uykuya dalacak aaa uyudu deyip memeden cekmeye yeltendiğiniz anda tekrar cekmeye başlıcak aaa uyumuyormuş kerata diyeceksiniz....bi bakıcaksınız saatler olmuş...aynı pozisyondasınız sonra gelsin bel ağrıları tutulmalarmuthiş su içme isteği ki illa etrafınızda aman emzirirken su içilmez şeklinde tenkid edenler

ayy özlemişimçok guzel bi duygu..bol sutlu gunler...

Son düzenleme:

3 gun ac kalsa bilye kadarda olsa midesi, kan sekeri denen bisey var canim,olur mu hic..
4 saati gecmeyin emmese uyanmasa bile dedi ebemiz,ayaklarina masaj yaparak uyandirin emzirin dedi..dogduktan sonra sutun gelmese bile gogsunden kokundan mahrum etme alissin

kızlar 9 ay gectı 14 gun gecmıyor artık daraldım..bebegım dogsun artık.... ne sancı ne kasılma var.ay saçmalıyorum bılıyorum zamanında gelsınde... evde olmaktan yatmaktan evde delı gıbı dolanmaktan bıktımmmm..bugun sıkıntıdan habıre cıkolata yedım bırazda olsa mutlu oldum. dogurmadan depresyona gırdım offffffffffffffff.annemler iş yaptırmıyooo karnıma carparlar diye dışarıda cıkarmıyolar offffffffffffff balkondan denızı ızlemekten baska şansım yokkk. kıtap okumaktan bıktım salak dızılerden bıktım.önceden bebek alışverısı ıcın cıkardım sımdı eksıkte kalmadı cıkarmıyolarrrr.

Ben ilk kizima 1 hafta once emzirip sonra mama vermistim. Hic sorundabyasamadim biberonla ilgili. Emzikte verdim emzigide 1 gunde birakti. Bundada hem biberon hem emzik vermeyi dusunuyorum.

ne güzel sen tecrübelisin, benim ilk bebek olacağı için merak ediyorum her şeyi, çok saol canım bilgi için, sarılık olacağına mama veririm daha iyi

Maşallah kızına canım 2 yaş çok güzel bir süre. İnşallah yeni bebişe de nasip olur. bende sütüm gelmezse mamaya karar verdim, hastane çantama koyucam kesin. teşekkür ederim.

ay ne güzel anlatmışsın valla çok saol.arkadaşımında sütü varmış ama dün bebek almamış memeyi bugün aldı yanımızda, çok heveslendim ya
çok faydalı oldu canım yazdıkların çok çok teşekkür ederim :13:

evet banada aile hemşirem 3 saati geçirme uyusada uyandır emzir demişti, böyle düşününce 3 gün nerde 3 saat nerde dimi dağlar kadar fark var arasında. bi gelsin zaten koynumdan ayırmıcam oğluşumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…