canım inan bana herkes aynı durumda ben de bugün patladım sıkıntıdan annemler izmir de ben de giresundayım burada havalar çok soğuk üşüyorum bebeğim gelse de onunla oyalansam diyorum aöf 4 yıllık için geçiş yaptım birde bu kafayla ders çalışmaya uğraşıyorum bir yandan da bbeğimin hayalini kuruyorum beklemek çok sıkıcı gerçekten.....kızlar 9 ay gectı 14 gun gecmıyor artık daraldım..bebegım dogsun artık.... ne sancı ne kasılma var.ay saçmalıyorum bılıyorum zamanında gelsınde... evde olmaktan yatmaktan evde delı gıbı dolanmaktan bıktımmmm..bugun sıkıntıdan habıre cıkolata yedım bırazda olsa mutlu oldum. dogurmadan depresyona gırdım offffffffffffffff.annemler iş yaptırmıyooo karnıma carparlar diye dışarıda cıkarmıyolar offffffffffffff balkondan denızı ızlemekten baska şansım yokkk. kıtap okumaktan bıktım salak dızılerden bıktım.önceden bebek alışverısı ıcın cıkardım sımdı eksıkte kalmadı cıkarmıyolarrrr.
cnm ben hep kanama sorunu yasadıgım ıcın dr bana hep heyet raporu verdi. 10 dkdan fazla ayakta durmam hep yasaktı. eşimde korkudan hıcbırsey yaptırmadı. bız sadece dr ıcın dısarı cıkrık bır de bebek magazasına alışverış ıcın. onun harıcınde 9 aydır hep evdeyim(((( halıyle oğlanda tembel teneke oldu:)))
Isvecte kanunlar böyle malesef ayni eğitimi almis ebeler mevcut ama turkıyede ki kadar sıkı kontrol yok malesef ultrasyona bile 1 kere girdim sadece...
14 kac oluyorki acaba 148/98 in yüksek olup olmadigini nasil anliycam bilmiyorum ebe biraz yuksek bas agrin olursa hastaneye git dedi..
canım aslında bebişinle konuşabilirsin benim doktorum sölemişti nasıl dönmesi gerektiğini anlat başının aşağıda ayaklarının yukarda olması gerektiğini falan anlat iletişim çok önemli ben şimdi hep doğumla ilğili konuşuyom benim kızım annesine yardımcı olacak annesini zorlamıcak falan diyorum eşimde akşamları karnımı severken hep benim kızım kolayca doğacak annesini hiç üzmicek herşey çok kolay ve güzel olacak diye seviyo bence bunlarda önemli
canım inan bana herkes aynı durumda ben de bugün patladım sıkıntıdan annemler izmir de ben de giresundayım burada havalar çok soğuk üşüyorum bebeğim gelse de onunla oyalansam diyorum aöf 4 yıllık için geçiş yaptım birde bu kafayla ders çalışmaya uğraşıyorum bir yandan da bbeğimin hayalini kuruyorum beklemek çok sıkıcı gerçekten.....[/QUOT
bende ızmırdeyım. keşke ben tek basıma olsam .. dışarı cıkar gezerdim :))))) annem yanımda dışarı cıkarmıyor((( ben 9 ay işe gıtmedım yaaa ıyıce sıyırdım artık:) bır de lohusa depresyonu varmış hehehehehehehh
cnm sagsalim gittim geldim cok sukur.bebek sekeri kalmisti sadece.e tabi gidince sus pus almadan donmuyoruz :)Günaydın, amin arkadasım ama keske bu kadar son demlerde gıtmeseydın artık
kızlar ayaklarım çok şiş bugünlerde...aynı sorunu yaşayan var mı? neler yapılabilir şişmemesi için veya inmesi için.... masa başı çalışıyorum,onun da etkisi var sanırım ama yine de korkuyorum....
Anlatmaya calısayım canım tabi... Kasların düzgün çalışabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. doğum esnasında da rahim kasları çok sıkı bir şekilde çalışarak bebeğimize kavusmamızı saglar. Öncelikle gevşeme nefesi dediğimiz, sancılar başladığında kullandıgımız nefes var. Gevşeme nefesi için çok rahat olabileceğiniz bir pozisyon sececeksiniz ve diyafram nefesi dediğimiz nefesle karından yavasca alıp vereceksiniz. Nefes cekerken, karnınızın bir balon gibi şiştiğini farkedin ve nefesi verirken de yavasca karından vereceksiniz. Sol elinizi karnınıza, sağ elinizi gögsünüze koyarak yaparsanız, karnınızın şiştigini daha iyi takip edebilirsiniz. Bu gevşeme nefesinde ustalaşmak için, her gün bunu uygulayacağınız bir 10 dkkanızı ayırın. Bunu yaparken, vücudunuzun bütün kaslarını da gözden geçirin, her yerin gevsek oldugundan emin olun. Özellikle çene kaslarının gevsek olması cok önemlidir. Çene kaslarını kasarsanız, pelvik kasları da kasılıyor otomatik olarak. Çeneniz gevşek olsun. Dalga nefesi dediğimiz zaman ise, aldıgımız nefesi mümkün oldugunca uzatarak gerçekleşir. Bunun için de her gün yapmak lazım doguma kadar. Dalga, yaklasık 45 saniye sürer, ve bu dalga esnasında daha da içe dönerek uzun yavas nefesler almanız ve bedeninizin gevsek olması önemlidir. Dalga nefesiniz alıstırma yaptıkca uzayacaktır. O esnada görsel olarak da bebeğinizin asagı dogru ilerlediğini hayal ederek, kavusma anının yaklastıgını kendinize hatırlatabilirsiniz. İçinizden sayabilirsiniz. Dogum nefesi dediğimiz ise, güçlü bir ıkınma hissi geldiğinde, bağırmadan sakince mümkünse, gözlerdeki damarların zarar görmesini engellemek için, burundan kısa bir nefes alıp vücudunuda adeta bir J harfi çizerek aşağı ve ileri dogru iteceksiniz. Hala gevsek oldgunuzdan emin olun. Filmlerde gördüğümüz gibi var gücümüzle itme işi, aksine vajina kaslarını kasarak durumu daha da zorlastırır ve bu itmeye mor itme denir. Siz nefesinizle bebeği ilerlettiğinizi hayal edin. bunun da en iyi alıştırması büyük tuvaletinizi yaparken yaptıgımız itmelerdir aslında. Büyük tuvaleti yaparken, bagırarak son gücümüzle her yerimizi kasarak itme pek yaptıgımız bir şey değildirBol alıştırma, görsel olarak hayal gücünün kullanılması, içe dönme, vücudun mümkün oldugunca gevşek olması önemlidir. Bir de mümkün olursa, en rahat ettiğiniz pozisyonu kendiniz seçin, yatmak zorunda değilsiniz Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir canım
zaten su kiz bi ciksin anasini satim tip okucam discilik kadi dogumculuk hemsirelik herseyi herseyi olucam...bu ne ya bize sormadan nasil werir....yok olmucak bole ben ewde kendi kendime dogurcam wallaİlk gün süt az yada hemen gelmiyo diye mama veriyolar sakın o hatayi yapmayin bi meme bi biberon kafasi karisiyo bebegin emme sürecini sekteye ugratiyo dedi. Hastanede dogumdan sonra hemen götürüyolar ya bebegi, o arada size sormadan mama verebilirler, onceden konusun vermesinler dedi.
Uykuda süt bezleri daha iyi calisirmis, onun icin gündüz bi saat uyusaniz süt yapimi artar dedi, uyuyamasaniz da bebek uyurken siz de bi saat yatin dedi.
Bi emzirmede sadece bir meme verilecekmis, emerken once su ihtiyacini karsilayacak su gibi süt gelirmis, sonlara dogru kilo almasini saglayacak olan yagli süt gelirmis. Emdigi memeyi bitirsin biraz emince digerine gecirmeyin dedi.
kesinlikle katiliorum.....zaman ne gostericek bilemeyiz.....ayrica sut geliosa cocuga yetiosa zaten mama wermez kimse...ama oyle aglatmakta gunah ac bu cocuk ve sana muhtac....Kızlar bence kesin kurallar koymayın mama bi tedbir sütünüz geç ya da az gelince illaki vericez çocuğun aç kaldığını düşünerek mutsuz olabiliriz yoksa. Çok korkmayn mamaya alışır meme almaz diye. Ben oğlumu 2 sene emzirdim sütüm de iyidi yaradı tosuncuk oldu ama doğurduğum zaman ebeler bi iki kere mama verdiler bişi demedim hatta bazen göğsüm acıyo diye mama verdim ama çok nadir. Yan odadaki bebekse ciyak ciyak ağladı onlar mama verdirmemişler ebeye. Bebeğin tok doğduğu bana garip geldi hiç duymamıştım ama 2 saatte bi emzirin diyecekler zaten acıkacak
ben warim 35+4 yani 36 daha 3 haftam warmis mis mis....bz de bgn kontroldeydk.36 haftalgz.kilomuz 2934 boyumuz 48 cm olms.doktor daha 4 haftamz var diyo benm kiz doldurucak sanrm gununu.nst sanci filan da ckmadi.beklemedeyz.36 haftada olan var mi bzden baska???
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya kızlar doğum yapınca süt gelmezse mama vermeyi düşünüyor musunuz?
bazıları sarılık olmasın diye veriyorlar, bazıları da 3 gün aç kalsa bişi olmaz diyor. kafam karıştı.
bugün arkadaşımı ziyarete gittim dün doğum yaptı, sezeryanla, mama vermişler sarılık olmasın diye.
ben mama vermek istemiyorum aslında ama sarılık olmasında da korkuyorum :26:
biraz karışık bi konu arkadaşım...sut kiminde iki saat sonra geliyor bebiş meme tutamadığı için ememiyor; kiminde iki gun sonra geliyor bebiş guzel çekiyor en doğru kararı sen vereceksin.mama zaten hemşireler kaç cc vermen gerektiğini söyluyorlar emzirme konusunda başına gelip duzgun tutuyormusun bebek memeyı doğru tutuyormu yutkunuyormu tum bunları değerlendiriyor onagore ver yada verme diyorlar.
mamayıda zaten biberonla değil kaşıkla vermeyı tavsiye ediyorlar.ha bide anne memesi kıvamında biberonlar var onla verebilirsin diyenlerde var
gelelim bebeğin üç aç kalma konusuna...bebekler doğduklarında vucutlarında öyle bir yağ deposuyla doğarlarmışki;(olaki anneye bişey oldu yanlız kaldı yada oraya buraya bırakılan bebişer varya)açlığa dayanıklı olsunlar die rabbim öle yaratırmış..ordan gelir bebek uç gun ac kalsada bişey olmaz fenomeni...
ha şimdiki tıp bunu pek kabul etmez sarılık olur şekeri duşer vs vs...
sarılık olacaksa zaten oluyorlar onun bile kendi arasında bir suru ceşidi var yeni doğan sarılığı fizyolojik sarıık ABO uyuşmazlığı gibi.beslesende olabiliyor yani...
en doğru kararı siz vereceksiniz mamada verseniz bol bol memeye tutacak emmesini sağlayacak çekiş gucuyle zaten sut gelecektir.yorulacak ceneden destekliyeceksiniz yorulduğu için uykuya dalacak aaa uyudu deyip memeden cekmeye yeltendiğiniz anda tekrar cekmeye başlıcak aaa uyumuyormuş kerata diyeceksiniz....bi bakıcaksınız saatler olmuş...aynı pozisyondasınızsonra gelsin bel ağrıları tutulmalar muthiş su içme isteği ki illa etrafınızda aman emzirirken su içilmez şeklinde tenkid edenler
ayy özlemişimçok guzel bi duygu..bol sutlu gunler...
çok güzel bilgiler verdin canım ama sanki o sancı anında bunların hiç biri aklıma gelmez benim eminim aklımda planladığım herşeyde uçup gidecek yazsammı ne yapsam enazından yanımdakilere derim okuyup hatırlatın bana
cnm sagsalim gittim geldim cok sukur.bebek sekeri kalmisti sadece.e tabi gidince sus pus almadan donmuyoruz :)
Resimleri paylasicamm.ama cok zor artik gercekten.esim arabayla birakip geri almasina ragmen bu halde eminonu zor
mrb cnm. tahmini doğum tarihimiz aynı. benim de sezeryan olacak sanırım bebek biraz iri. dr sezeryan tarihini neye göre belirledi. bir de ayda bir mi dr idiyorsun yoksa iki haftada bir miBugun gorus gunuydu:)) 34+0 kilomuz 2400 sezeryan tarihi 20 mayis .aslnda 15 mayisti fakat sehir disindaymis bekle beni dedi canim sıkilditansiyonum 15-8 telaslandi idrar ve kan istedi.birda olc dedi.bana yarin bildir dedi...yuksek cikarsa ne olur kizlar bilen varmii
selam kizlar biz geldik dr.dan ikidir yazip yanlislikla cikiorum ayarim kacik sanirim yine benim....moonstre1607 goremedim taburcu olmus dedilerrr....kontrolumuze gelim hemen
*2700kgmuz 35+4 haftamiz....yani 36 icindeyiz demi....
*kizim gayet ii mis bi sorun yok allaha sukur....
* yine tarih wermedi bu sefer esimde biz karar werdik zaten kararlastiralim dedi ..dogum icin daha 3 haftasi war zaten aceleye gerek yok dedi.....
busefer esimde gerildi hepinizin tarihi belli bu adam nie bole yapio ya......cok kizginim hic konusamadik zaten ne bilim bi garip oluorum ben hewesim kirilio yaaaa bekledigimi bulamayinca.....
ilk gittik oturduk bunpari konustuk falan sonra dediki simdi farkli bir muayne yapicaz catina bakicaz sana normal dogumu anlaticam.....ewet dedim cok istiorum bunun olup bitmesini cunku son sonra sezaryen tarihimi werirsiniz yok dedi her haftaya distu kontreller daha war dedi ...sonra muayne etti cati gayet normal rahim normal bebek olmasi gereke pozisyon ve yerde dedi......bu muayneyi normal dogumda yarim saatte bi ebeler yapicak en son bu masada e fazla yarim saatte dogum yapicaksin 40.haftaya kadar bekler gelmezse mudehale ederiz dedi.....bem sezaryen istiorum normal dogum istemiorum dedim ama gozlerimden ates cikio.....oda dediki ben sana saygi duyucam zaten daha 3 hafta war bunu konusuruz.....ama ben sezaryen sekli icin de fikrinizi alicaktim dedim zamani war dedi...allah askina ne zamani yaaa yeter cahilmiyim ben yaaa delirttiiiiii bizi dr ya.......ben genel anestezi sezarye olucam wer tarihimi geleim her hafta kontrole ben yine yaaa.....40. haftayi sayma 1 hafta sonrada cagirdiina gore kontrole nezman alcak bu cocugu bu yaaa........sakinlesemiorummmm saat kac oldu....
Gelelim CATİ muaynesine.......allah askina kizlar bu mudur yani cati cati yahu....hic alttan muayne olmuomusunuz onun gibi bisi bunda ultrason deil dr eliyle bakio okadar boyle koltuga cikinca 123 die nefes alirken baktim bittii..... bende saniom ki bisi le bakcakta uctan uca olccekte ohooo.....heee acidi mi derseniz azcik acidi iste nefes alip wrene kadar bitti....acida degil kasilmali refklesli bisi yani..sizi gibi.....4 tup kan aldirirken canimdaha cok yanmisti gecen ay walla...bunda sade masanin pozisyonu gerio adami....hatta yardimci kiz cok heweslisin ilk boyle bu odaya giren gordum dedi bemde sewinmem mi yaaa burdan cikinca sezaryen tarihimi wercekmis ole demisti gecen ay dedim...bole odaya dr a pozitif gupucukler sactimmm ama fosssss
doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun yavruları ile sağlıklı , mutlu bir yaşan sürsünler ömür boyu hepsine maşallah
kızlar sezeryan günü neye göre belirleniyor. benim bebek iri olduğundan dr büyük ihtimal sezeryan olacak dedi. 32+2 de 35 haftalık çıktık.
birde devlet hastanesinde sezeryan doğum yapacak olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?