2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
canım inan bana herkes aynı durumda ben de bugün patladım sıkıntıdan annemler izmir de ben de giresundayım burada havalar çok soğuk üşüyorum bebeğim gelse de onunla oyalansam diyorum aöf 4 yıllık için geçiş yaptım birde bu kafayla ders çalışmaya uğraşıyorum bir yandan da bbeğimin hayalini kuruyorum beklemek çok sıkıcı gerçekten.....

canım aslında bebişinle konuşabilirsin benim doktorum sölemişti nasıl dönmesi gerektiğini anlat başının aşağıda ayaklarının yukarda olması gerektiğini falan anlat iletişim çok önemli ben şimdi hep doğumla ilğili konuşuyom benim kızım annesine yardımcı olacak annesini zorlamıcak falan diyorum eşimde akşamları karnımı severken hep benim kızım kolayca doğacak annesini hiç üzmicek herşey çok kolay ve güzel olacak diye seviyo bence bunlarda önemli

Canım merhaba, geçmiş olsun. Bugun aynı şekilde 14-9 tansiyonum çıktı. Tansiyonum çıkınca göz kararması, fenalaşma, çarpıntı, bayılma hissi oluyordu. Sağ elimde ciddi uyuşukluk oluyor sabahları. Kadın doğum doktorumu haberdar edince, bekleme hemen gel, kardiyoloj görsün dedi. Normalde tansiyonum çok düşüktür; 7,8, en yuksek 9 dur. O yuzden 13'te cok fena oldum.
Neyseki kalp kontrollerimde bir sorun çıkmadı.

Tansiyonun gebelikte yükselmesini doktorlar cok önemsiyor. Preeklampsi diye bir gebelik rahatsızlığı var en büyük belirtisi anı tansıyon yukselmesı oldugu için; 14 uzerı tansıyon ıstemıyorlar.

Bana doktorumun önerisi, (kalpte bır sorun olmadıgı ıcın) dinlenme, bol su, limonlu su(özellikle tansıyon yukselırse), gunde en az uc kere tansıyonumu olcup 14 ve uzerı oluyorsa haberleselım dedı.

deli gıbı konusuyorum ama bana pek tepki vermiyor sinir ediyor. sevdıgı müzıkleri dinletiyorum konusuyorum karnımı okşuyoum tek bır kıpırdama bile yok. akşam babası içeri gırıyo nerdeymiş oğlum diyor. tekmelerın haddi hesabı yok. elinı koydugu yere geliyor optugu yere geliyor. bana hıc öyle yapmıyor.. ben bıde çok kıbar konusuyorum sevgı dolu konusuyorum..babası gıbı köpek sever gıbı sevmıyorum erkek cocugu kabalıktan anlıyo sanırım:))))

kızlaaar belim ağrıyor çok fazla.kontoldeydik bugün açılma yok ama sancılar var.önümüzdeki hafta içi olur büyük ihtimalle dedi.normal doğum bekliyoruz.

Günaydın, amin arkadasım ama keske bu kadar son demlerde gıtmeseydın artık
cnm sagsalim gittim geldim cok sukur.bebek sekeri kalmisti sadece.e tabi gidince sus pus almadan donmuyoruz :)
Resimleri paylasicamm.ama cok zor artik gercekten.esim arabayla birakip geri almasina ragmen bu halde eminonu zor

selam kizlar biz geldik dr.dan ikidir yazip yanlislikla cikiorum ayarim kacik sanirim yine benim....moonstre1607 goremedim taburcu olmus dedilerrr....kontrolumuze gelim hemen
*2700kgmuz 35+4 haftamiz....yani 36 icindeyiz demi....
*kizim gayet ii mis bi sorun yok allaha sukur....
* yine tarih wermedi bu sefer esimde biz karar werdik zaten kararlastiralim dedi ..dogum icin daha 3 haftasi war zaten aceleye gerek yok dedi.....
busefer esimde gerildi hepinizin tarihi belli bu adam nie bole yapio ya......cok kizginim hic konusamadik zaten ne bilim bi garip oluorum ben hewesim kirilio yaaaa bekledigimi bulamayinca.....
ilk gittik oturduk bunpari konustuk falan sonra dediki simdi farkli bir muayne yapicaz catina bakicaz sana normal dogumu anlaticam.....ewet dedim cok istiorum bunun olup bitmesini cunku son sonra sezaryen tarihimi werirsiniz yok dedi her haftaya distu kontreller daha war dedi ...sonra muayne etti cati gayet normal rahim normal bebek olmasi gereke pozisyon ve yerde dedi......bu muayneyi normal dogumda yarim saatte bi ebeler yapicak en son bu masada e fazla yarim saatte dogum yapicaksin 40.haftaya kadar bekler gelmezse mudehale ederiz dedi.....bem sezaryen istiorum normal dogum istemiorum dedim ama gozlerimden ates cikio.....oda dediki ben sana saygi duyucam zaten daha 3 hafta war bunu konusuruz.....ama ben sezaryen sekli icin de fikrinizi alicaktim dedim zamani war dedi...allah askina ne zamani yaaa yeter cahilmiyim ben yaaa delirttiiiiii bizi dr ya.......ben genel anestezi sezarye olucam wer tarihimi geleim her hafta kontrole ben yine yaaa.....40. haftayi sayma 1 hafta sonrada cagirdiina gore kontrole nezman alcak bu cocugu bu yaaa........sakinlesemiorummmm saat kac oldu....
Gelelim CATİ muaynesine.......allah askina kizlar bu mudur yani cati cati yahu....hic alttan muayne olmuomusunuz onun gibi bisi bunda ultrason deil dr eliyle bakio okadar boyle koltuga cikinca 123 die nefes alirken baktim bittii..... bende saniom ki bisi le bakcakta uctan uca olccekte ohooo.....heee acidi mi derseniz azcik acidi iste nefes alip wrene kadar bitti....acida degil kasilmali refklesli bisi yani..sizi gibi.....4 tup kan aldirirken canimdaha cok yanmisti gecen ay walla...bunda sade masanin pozisyonu gerio adami....hatta yardimci kiz cok heweslisin ilk boyle bu odaya giren gordum dedi bemde sewinmem mi yaaa burdan cikinca sezaryen tarihimi wercekmis ole demisti gecen ay dedim...bole odaya dr a pozitif gupucukler sactimmm ama fosssss

Bugun gorus gunuydu:)) 34+0 kilomuz 2400 sezeryan tarihi 20 mayis .aslnda 15 mayisti fakat sehir disindaymis bekle beni dedi canim sıkildi tansiyonum 15-8 telaslandi idrar ve kan istedi.birda olc dedi.bana yarin bildir dedi...yuksek cikarsa ne olur kizlar bilen varmii

Cnm kesinlikle oturuyor olmaktan kaynaklaniyor.bende gecen hafta isteydim son haftamdi.12.30 da oglen yemegi yiyip oturuyordum 1 saat icinde ayaklarim babaetten tasiyordu.corabimi cikariyordum fln..oglwn arasi yuruyus yapinca daha iyi oluyordu.bu hafta evdeyim hic sismedim.yuruyus yapiyorum duzenli ayaklarimi uzatiyorum.hic sis olmuyor.kan dolasimini saglaman lazim.ofis tarzi biryerdeysen ayaklarini sandalye uzerine birak.iyi geliyor.bagdasda kurabikirsin

normal dogum yapmayi cok istiyorum, bebegin sagligi acisindan olumluysa tabi ki. Tek korkum bi aksilik cikar da sezeryana alirlar diye..
Uc gun once nisan geldi, kanala inmemis minnos, sanci da cikmadi.. Sanki dogum baslayacak da bizimkinin gelmeye niyeti olmayacak mecburen cekip alacaklar diye bir korkuya kapildim (
Gordugunuz ornek var midir boyle?
DESİDER....
Beni anlatmissin arkadasim.bende allahin izni ile normal istyorum.allah aksilik vermz.insallah.doktoruma hic guvenmiyorum o ayri.sezaryanci cok hemde
Hep kirkum son anda aksilik olmasi.
İnsallah allah isteyen herkese saglikla istedikleri dogum sekliyle anne olmayi nasip eder.

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

çok güzel bilgiler verdin canım ama sanki o sancı anında bunların hiç biri aklıma gelmez benim eminim aklımda planladığım herşeyde uçup gidecek yazsammı ne yapsam enazından yanımdakilere derim okuyup hatırlatın bana

zaten su kiz bi ciksin anasini satim tip okucam discilik kadi dogumculuk hemsirelik herseyi herseyi olucam...bu ne ya bize sormadan nasil werir....yok olmucak bole ben ewde kendi kendime dogurcam walla )) ohhh karisan gorusen yokkk ne ka guzel.....
kesinlikle katiliorum.....zaman ne gostericek bilemeyiz.....ayrica sut geliosa cocuga yetiosa zaten mama wermez kimse...ama oyle aglatmakta gunah ac bu cocuk ve sana muhtac....
ben warim 35+4 yani 36 daha 3 haftam warmis mis mis....

tatlim bu bizlerin karar wercegi bisi degil malesef sadece bebek ve sutumuz le alakali...bende cok istiyorum soyle catir catir emsin fakat kismet...sutum olursa emcek olmazsa emmicek we sarilik weya baska si bi hastapik olmasin die en fazla 3 saat ac kalir hemen mama werim...gunah kiamam die dusunuom....sonucta tekarar denicez tekrar denicez ac kalir 3 saat daha yine weririz mememizi pes etmek yok ama kasikla werince memeyi birakmaz diolar biberonla cok cok cekince gohsu istemezmis...sende cay kasigi al yanina kendin doyur gerekirse...insallah sutumuz gelir ugrasmayiz ama cok dusunme bunu bakma sen 3,,,5 ac kalsa bisi olmaz tok doguo diyenlere ben kendi adima konusuyum...bem hic emmemisim kizim 3 yasina kadar emze emzirim ama catlatana kadar aglamasina vicdanim el wermez....yeterki sutumuz gelsin relaks...

soyle ayrintili anlatiosun ya bayiliorum ) )) ozaman ilk 3 saat mama wermez pes etmez emzirmeye calisabiliriz cok rahat..

Canım eger sımdıden eher gün yapmaya alısmazsan, o anda yapman cok zor... Gunluk hayatta bilr gevsemek zırken, dogum anında daha zor... Sana tavsıyem doguma kdr her gun vakit ayır uygula

cnm sagsalim gittim geldim cok sukur.bebek sekeri kalmisti sadece.e tabi gidince sus pus almadan donmuyoruz :)
Resimleri paylasicamm.ama cok zor artik gercekten.esim arabayla birakip geri almasina ragmen bu halde eminonu zor

Cok şükür:) Resimleri bekliyoruz:)
Artık gerçekten çok zor, düz yolda yürümek bile... Ben de bebek şekerlerimi bitirdim ama resim çekemedim en kısa sürede yükleyeceğim.

mrb cnm. tahmini doğum tarihimiz aynı. benim de sezeryan olacak sanırım bebek biraz iri. dr sezeryan tarihini neye göre belirledi. bir de ayda bir mi dr idiyorsun yoksa iki haftada bir mi

Selamm eyiicann.normal dogum tarihinden 10gun once almamiz yeter dedi
Yani 38.hafta ama benimki38+5 olcak..Iki haftada bir gidiyorum.diger gidisimde nst bagkiycam dedi.senin bebk kac kilo

Tarih icin neden acele ediyorsunki canim sıkma canini. Benim 2. Dogumum sezaryen olacagi kesin oldugu halde tarihi bugun verdi. 37+1deyim su anda. Allah gonlune gore bir dogum versin insallah

canım sen ankaradamıydın ?? bacım etlik zübeyde hanımda doğum yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…