Vallahi tarihi bilincede cok stres oluyor insan :) benim tercihimde tarih olmamasindan yanaydi ama risk almak istemedi doktor. Ilk dogumdaki dikisler yirtilabilir sanciyla dedi bende tarihi kabul ettim :)ya canim baksana taaa 25 mayislara tarih weren drlar war....icimiz rahat bekleyelim tarhimizi belli yani sezaryen istiom....bu kadar kararli hastayi bulmusun...wer tarihi marihi sen ugrascaksan normal dogum isteyen hastalarinla ugras sen mutlu ben mutlu.....ha bide bak 10 gun once almamiz yeterli dio mus dr....nie 39.haftada olsa ne olur ki ne kadar durursa durmuo mu bu cocuk.....okadar corba ki kafam.....zaten bu aksamda kimse beni okumuyorrr galiba....
ya canim baksana taaa 25 mayislara tarih weren drlar war....icimiz rahat bekleyelim tarhimizi belli yani sezaryen istiom....bu kadar kararli hastayi bulmusun...wer tarihi marihi sen ugrascaksan normal dogum isteyen hastalarinla ugras sen mutlu ben mutlu.....ha bide bak 10 gun once almamiz yeterli dio mus dr....nie 39.haftada olsa ne olur ki ne kadar durursa durmuo mu bu cocuk.....okadar corba ki kafam.....zaten bu aksamda kimse beni okumuyorrr galiba....
Ayy ben de korkuyorum. Genetik faktör önemli. Bizde tüm sülale çatlak. Benim şimdilik yok ama son haftada bile catlayabiliyomussun. ilerlemesin bari yağlan bol bol hep nemli olsun karnın
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bugun ilk catlaklarima merhaba dedimmm
Of pof azcik azcik baslamis karnim çatlamaya insaallah daha cok olmaz yaaa karnim paramparca olmaz insaallah
ewet ona gittim hayatim ama tam tawir degistirmek degil de bana gecen ay cati muayneni yapar sezaryene normal karar weriz sana saygi duyucam demisti iste....simdi ben gulucuk saca saca gittim cati muaynemi oldum onu dinledim tarii yine wermedi...bende sezaryen son kararim oldugunu belirttim....3 hafta war daha haftada bir gel bakariz dedi...kaldiki ben daha genel anestezi istedigimi cunku epiduralle ayaga kalkmak gec oluomus fala die konusmayi planliodum....son cumlesi 1 hafta sonra bekliorum senin kararina saygi duyucam ama daha erken dedi....buna uyuz oldum sadece wer tarihimi seklini konusalim rahat rahat bekliyim zaten bi dunya sey kafam da lanet olsun bu dewlet yonetimine gidip dewlette istedgimiz sekil dogurma hakkimizi elden alio.....Bestekız, sen hani en son istediğin şekilde doğurmanı destekleen hastane ve dr a gidecektin, ne oldu? O da mı tavır değiştirdi tam anlayamadım.
spinal anesteziye razi olan arkadas kimdi bulamuorum....demin gozumun onunde di...burnumun ucunu goremiom.....arkadasim demistin ki sezaryen olucam spinale razi etti dr.um.....yani bende sezaryen istiorum ya dr.un sana nasil bilgi werdi ikna etti...benim ki hala yorum yapmioda....kac saatte yuruomussun nelerden bahsetti sana zahmet olmazsa anlatirsin....
O bendim canim :) dogum sonrasi bas agrisi cekmek istemiyorum genel anestezi yapin bana dedim oda genel anestezide bebek ilactan cok etkileniyor. Bi daha dogum yaparmisin bilmiyorum ama onu ilk goren olmak guzel bisey dedi. Basagrisi onceden cok oluyordu ilactan dolayi ama artik ilaclarin dozu falan degisti 10 kisiden belki 1 kisi agri cekiyor dedi :) ilk yarim saatteki ameliyat agrisini hissetmiyorsun o cok agrili oluyor o ani atlatmis olmak senin icin iyi dedi. Zaten ben bebek cok etkileniyor lafini duyunca ben cekerim sıkıntıyı bebegim rahat olsun dedim :)spinal anesteziye razi olan arkadas kimdi bulamuorum....demin gozumun onunde di...burnumun ucunu goremiom.....arkadasim demistin ki sezaryen olucam spinale razi etti dr.um.....yani bende sezaryen istiorum ya dr.un sana nasil bilgi werdi ikna etti...benim ki hala yorum yapmioda....kac saatte yuruomussun nelerden bahsetti sana zahmet olmazsa anlatirsin....
Canim sen yine israrci kadina mi gittin anlamadim? Adam ilgiliydi ve sezeryana tamam demisti ona gidicektin?
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar, iyice büyümeye başladı karınlar, son zamanlarda cildinizin durumu nasıl?
Cildiniz alıştı mı yoksa kuruma, kaşınma, pul pul olma, nemsizlik vs var mı?
Anestezi icin kadin dogumcu degil de anestezi doktoruyla bi gorusme yapman cok faydali olur bence.. Belirsizlik su donemde bunaltiyor, bununla canini sikmamis olursun
madem ki kesilicem buna istekliyim bari ayaga hemen kalkim die genel istiorum aslinda baska bi sebebi yok...
O bendim canim :) dogum sonrasi bas agrisi cekmek istemiyorum genel anestezi yapin bana dedim oda genel anestezide bebek ilactan cok etkileniyor. Bi daha dogum yaparmisin bilmiyorum ama onu ilk goren olmak guzel bisey dedi. Basagrisi onceden cok oluyordu ilactan dolayi ama artik ilaclarin dozu falan degisti 10 kisiden belki 1 kisi agri cekiyor dedi :) ilk yarim saatteki ameliyat agrisini hissetmiyorsun o cok agrili oluyor o ani atlatmis olmak senin icin iyi dedi. Zaten ben bebek cok etkileniyor lafini duyunca ben cekerim sıkıntıyı bebegim rahat olsun dedim :)
Nişan bazı gebelerde daha önce gelebiliyor, tabi ki böyle örnekler var... öncelikle size tavsiyem mümkün oldugunca rahatlamaya calısmanız...Mesela gerçekten sizi rahatlatan müzikler eşliğinde, nefes çalışmaları yapabilirsiniz, bunu yaparken gözlerinizi kapatıp, sizi en çok rahatlatan yeri gözünüzün önüne getirmeye çalışın, hatta küçülüp küçülüp rahmin içine giderek bebeğinizle de konuşabilirsiniz...Doğumun yolunda gitmesi için en önemli olan şey sizin sakinliğiniz... Zihnimiz ve bedenimiz sürekli iletişim halindedir, vücuttaki herhangi bir gerilimi beyin hemen algılar, ona göre tepki verir, zihindeki gergin düşünceleri de vücut algılar ve tepki verir. İkisini de rahatlatmak çok önemli... şu an kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapın... Bedeninize güvenin, biz kadınız, uzuuuun yıllardır doguruyoruz...Vücudunuzu ve bebeğinize odaklanıp, onlarla iş birliği yaparsanız her şey yolunda gider...Biraz içe dönün... Doktorunuza da ihtiyaçlarınızı belirtin ve sonrasında güvenin... O sizi dogurtmayacak, siz doguracaksınız :)
Ben de genelde hemen kalkamiyorlar diye biliyorum ama tabi yanlis da olabilir.. Epidural yapan arkadasim hemen kalkmisti
Hastanedeki anestezi doktoruna yapisip sorsan mi
Baski falan uygulamislar bu doktorlara heralde.. Rahat ol sen ya istemeyen insani zorla nasil normal doguma alirlarmis, bence mumkun diil. Psikolojini bozuyolar ama hic umurlarinda degil
yani ben hemen yarin alsin demiom ki bana dese ki 39+4 te alcam su tip sezaryenle.....bi daha agzimi acmicam ama ne tarih icin ne de sezaryw sekli icin hic konusmamasi beni cok sikti.....heralde duyulmasin sezaryen yasak die mi yapti yani bilemiorum ki....bende 3 haftalik hamile degilim ki 9 aylik oldum yani biraz bilgi werebilirdi....sonucta hepimiz yeri gelio bi cok seye dr.la karar werip ona guwenioz....biraz icimi rahatlabilirdi en azindan sekiller hakkinda olumlu olumsuz yorumlar yapabilirdi...OZUR DİLERİM DR.UM KONUSSAYDİ SİMDİ SİZE BU KADAR DERT ANLATMİCAK SİKMİCAKTİM ONUN SUCU AFFEDİN BENİ ;((((
Benimki 34 te bi catladi, bi daha catlamadi.. Ani buyudu sanirim o sirada
sakız mideyi çalıştırdıgı için daha cok yakmaz mıı
smear bana da yapmıştı doktor ama ne bileyim hiç de öyle bi yorum yapmamıştı
bakalım zamanı gelince öğrencez inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?