masallah hayatim bizim oteki dr la bu doktorin cihazlari farkli birinde 2300 ciktigin da birinde 1800 cikio simdi de kendimce 3000 diorum ortasini kabul edip....2700 demisti....digerinde 3100 cikincaBenimki küçük bir fil 36+3 te 3.340 kg olmuş. Heralde iri bi bebek olacak. inşallah çatı geniştir de normal doğum olur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben cok yaglandim en guzel kremleri kullandim 7/24 karnimda tulbentle yaglarla kremle gezdim 6.ayda baya birden catladim ve baya alanda....sonra durdu taaa ki bu hafta ya kadar birde 9 ayda catladim daha az ama ben farkettim...goguslerimede karnimada catlak kremini suruyorum....ama duydugum kadariyla yarisi kayipolurmus.....yarisi hatira kaliomus...oysa ki kac renk mikinim war benimBugun ilk catlaklarima merhaba dedimmm
Of pof azcik azcik baslamis karnim çatlamaya insaallah daha cok olmaz yaaa karnim paramparca olmaz insaallah
ben dayanamiorumEsim isten gelince 'ne olmus böyle size ' dedi :) birden büyümeye basladım gün gün :)
Ben vazelin sürüyorum kurumuyor hic ama özellikle banyodan sonra öyle tatli kasiniyor kiii :) giysilerimin üzerinden parmaklarimi gezdiriyorum sadece..
Ben de genelde hemen kalkamiyorlar diye biliyorum ama tabi yanlis da olabilir.. Epidural yapan arkadasim hemen kalkmisti
Hastanedeki anestezi doktoruna yapisip sorsan mi
Baski falan uygulamislar bu doktorlara heralde.. Rahat ol sen ya istemeyen insani zorla nasil normal doguma alirlarmis, bence mumkun diil. Psikolojini bozuyolar ama hic umurlarinda degil
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ewet ona gittim hayatim ama tam tawir degistirmek degil de bana gecen ay cati muayneni yapar sezaryene normal karar weriz sana saygi duyucam demisti iste....simdi ben gulucuk saca saca gittim cati muaynemi oldum onu dinledim tarii yine wermedi...bende sezaryen son kararim oldugunu belirttim....3 hafta war daha haftada bir gel bakariz dedi...kaldiki ben daha genel anestezi istedigimi cunku epiduralle ayaga kalkmak gec oluomus fala die konusmayi planliodum....son cumlesi 1 hafta sonra bekliorum senin kararina saygi duyucam ama daha erken dedi....buna uyuz oldum sadece wer tarihimi seklini konusalim rahat rahat bekliyim zaten bi dunya sey kafam da lanet olsun bu dewlet yonetimine gidip dewlette istedgimiz sekil dogurma hakkimizi elden alio.....
doktorum bana bile pazartesiye randevu verdi. 38. haftam yarın bitiyor üstelik. acele etme bir bildiği vardır doktorunun sakin ol.çatı muayenesi de olmadım daha.
yurt dışında kurallar daha katı orada istediğinde ultrasona bile böyle sık giremiyorsun.. kaldı ki sezeryan falan hak getire... gene bizde isteyen sezeryan oluyor. hatta sezeryan istemeyen bile doktorun normal doğumu beklemeye üşenmesi yüzünden sezeryan olabiliyor.
Cok guzel anlatmissin canimbiraz karışık bi konu arkadaşım...sut kiminde iki saat sonra geliyor bebiş meme tutamadığı için ememiyor; kiminde iki gun sonra geliyor bebiş guzel çekiyor en doğru kararı sen vereceksin.mama zaten hemşireler kaç cc vermen gerektiğini söyluyorlar emzirme konusunda başına gelip duzgun tutuyormusun bebek memeyı doğru tutuyormu yutkunuyormu tum bunları değerlendiriyor onagore ver yada verme diyorlar.
mamayıda zaten biberonla değil kaşıkla vermeyı tavsiye ediyorlar.ha bide anne memesi kıvamında biberonlar var onla verebilirsin diyenlerde var
gelelim bebeğin üç aç kalma konusuna...bebekler doğduklarında vucutlarında öyle bir yağ deposuyla doğarlarmışki;(olaki anneye bişey oldu yanlız kaldı yada oraya buraya bırakılan bebişer varya)açlığa dayanıklı olsunlar die rabbim öle yaratırmış..ordan gelir bebek uç gun ac kalsada bişey olmaz fenomeni...
ha şimdiki tıp bunu pek kabul etmez sarılık olur şekeri duşer vs vs...
sarılık olacaksa zaten oluyorlar onun bile kendi arasında bir suru ceşidi var yeni doğan sarılığı fizyolojik sarıık ABO uyuşmazlığı gibi.beslesende olabiliyor yani...
en doğru kararı siz vereceksiniz mamada verseniz bol bol memeye tutacak emmesini sağlayacak çekiş gucuyle zaten sut gelecektir.yorulacak ceneden destekliyeceksiniz yorulduğu için uykuya dalacak aaa uyudu deyip memeden cekmeye yeltendiğiniz anda tekrar cekmeye başlıcak aaa uyumuyormuş kerata diyeceksiniz....bi bakıcaksınız saatler olmuş...aynı pozisyondasınızsonra gelsin bel ağrıları tutulmalar muthiş su içme isteği ki illa etrafınızda aman emzirirken su içilmez şeklinde tenkid edenler
ayy özlemişimçok guzel bi duygu..bol sutlu gunler...
madem ki kesilicem buna istekliyim bari ayaga hemen kalkim die genel istiorum aslinda baska bi sebebi yok...
Bende cok skildim daraldimkızlar 9 ay gectı 14 gun gecmıyor artık daraldım..bebegım dogsun artık.... ne sancı ne kasılma var.ay saçmalıyorum bılıyorum zamanında gelsınde... evde olmaktan yatmaktan evde delı gıbı dolanmaktan bıktımmmm..bugun sıkıntıdan habıre cıkolata yedım bırazda olsa mutlu oldum. dogurmadan depresyona gırdım offffffffffffffff.annemler iş yaptırmıyooo karnıma carparlar diye dışarıda cıkarmıyolar offffffffffffff balkondan denızı ızlemekten baska şansım yokkk. kıtap okumaktan bıktım salak dızılerden bıktım.önceden bebek alışverısı ıcın cıkardım sımdı eksıkte kalmadı cıkarmıyolarrrr.
Bozma moralini canim haftada 1 kontrole gidiyorsan alirsin insallah haftaya randevunu simdiye dek vermesi lazimdi aslinda normal dogum taraftari olabilir...ya canim baksana taaa 25 mayislara tarih weren drlar war....icimiz rahat bekleyelim tarhimizi belli yani sezaryen istiom....bu kadar kararli hastayi bulmusun...wer tarihi marihi sen ugrascaksan normal dogum isteyen hastalarinla ugras sen mutlu ben mutlu.....ha bide bak 10 gun once almamiz yeterli dio mus dr....nie 39.haftada olsa ne olur ki ne kadar durursa durmuo mu bu cocuk.....okadar corba ki kafam.....zaten bu aksamda kimse beni okumuyorrr galiba....
Azcik azcik ne guzel dedin insallah devami gelmez... benimkini görseniz kediler parcalamis gibiBugun ilk catlaklarima merhaba dedimmm
Of pof azcik azcik baslamis karnim çatlamaya insaallah daha cok olmaz yaaa karnim paramparca olmaz insaallah
doktorum bana bile pazartesiye randevu verdi. 38. haftam yarın bitiyor üstelik. acele etme bir bildiği vardır doktorunun sakin ol.çatı muayenesi de olmadım daha.
yurt dışında kurallar daha katı orada istediğinde ultrasona bile böyle sık giremiyorsun.. kaldı ki sezeryan falan hak getire... gene bizde isteyen sezeryan oluyor. hatta sezeryan istemeyen bile doktorun normal doğumu beklemeye üşenmesi yüzünden sezeryan olabiliyor.
canım 148 14 oluyo bildiğim kadarıyla 14 e 9 deniliyor. 14 olduğunda ne oluyor bilemiyorum ama doktor 14 olursa gel dediğine göre kontrol edilmesi gereken bir şey var demektir.
arkadasım evde öilçme imkanın varsa surekli tansiyonunu saatlik konrol et ve not al.14 -9 yuksek bi tansiyon 10-7 10-8 11-7 11-8 12-8 gibi değerleri ve daha dusuklerini normal kabul ederler.yuksek tansiyondan korkarlar 14 belki bi nebze ama 15 16 ları goruyorsanız ya rayın doktorunuza danışın yada kalkın gidin haftanızı da doldıurmuşsunuz...gorumcem 16 ya yukseldi 2 saat konnrolde kaldı doktor seni bu sekilde eve gönderemem haftanı doldurdun alalım dedi konrole gitmişken bebeğimizi kucağımıza alıp geldik...
kendinizi surekli takip edin...
Papatya 140/70 demek 14/7 demek oluyor.benim 14/7, 13/8 , 12/9 gibi cikti.14 ve 9 yuksek degerler.benim sinirda oldugu icin dr alfemet isminde hap verdi.gunde 2 kez yutuyorum.hamilelikte yuksek tansiyon cok onemli cok.dr ile bunu konusun ihmal etmeyin.
Canım merhaba, geçmiş olsun. Bugun aynı şekilde 14-9 tansiyonum çıktı. Tansiyonum çıkınca göz kararması, fenalaşma, çarpıntı, bayılma hissi oluyordu. Sağ elimde ciddi uyuşukluk oluyor sabahları. Kadın doğum doktorumu haberdar edince, bekleme hemen gel, kardiyoloj görsün dedi. Normalde tansiyonum çok düşüktür; 7,8, en yuksek 9 dur. O yuzden 13'te cok fena oldum.
Neyseki kalp kontrollerimde bir sorun çıkmadı.
Tansiyonun gebelikte yükselmesini doktorlar cok önemsiyor. Preeklampsi diye bir gebelik rahatsızlığı var en büyük belirtisi anı tansıyon yukselmesı oldugu için; 14 uzerı tansıyon ıstemıyorlar.
Bana doktorumun önerisi, (kalpte bır sorun olmadıgı ıcın) dinlenme, bol su, limonlu su(özellikle tansıyon yukselırse), gunde en az uc kere tansıyonumu olcup 14 ve uzerı oluyorsa haberleselım dedı.
Ya kızlar doğum yapınca süt gelmezse mama vermeyi düşünüyor musunuz?
bazıları sarılık olmasın diye veriyorlar, bazıları da 3 gün aç kalsa bişi olmaz diyor. kafam karıştı.
bugün arkadaşımı ziyarete gittim dün doğum yaptı, sezeryanla, mama vermişler sarılık olmasın diye.
ben mama vermek istemiyorum aslında ama sarılık olmasında da korkuyorum :26:
Doğunca bol bol emzirirsin :) Şaka bir yana ultrason kilo ölçümleri en az artı eksi 300 gram sapmaya sahiptir, yani bebişin 2750 gr da olabilir. :))
Ya kulağa hep azıcık geliyor değil mi Allah'ım diyorum iki bucuk kilo ne ya (bizimki de yaklaşık o kiloda idi en son muaynede) ama sağlıklıysa 500 gramlık bebekler bile büyüyor, yaşıyor. Minicik oğlunu şimdiden öpmeye kıymaya başladığın günden itibaren benim için de öp mis kokulunu, sevgiler
Benimki son kontrolde( 1 hafta once 3200 dedi) fakat 2 kere olcum yapmis- 1. De 2970, 2. De 3380 gibi gorup ortalama deger soyledi, 3200 civaridir dedi. Dogumda bebek 3680 (masallah) cikti, boyu 51 denmisti 50 cikti. Ama zaten ilk olcumlerde boy kolay olculmuyor . Kivrik heryeri. %10 -+ olabilir.
Ankara.. Ya lilacsofiecim senin ilk doğumun da mı sezeryandı?
Ben başından beri rpidural istiyordum ilkinde de epidural oldu ama nedense bi korku başladı bende. Karar verrmiyorum netten araştırıyorum herkesin farklı farklı tecrübeleri ptesi randevum var drla konuşcam ama siz ne düşünüyosunuz dr bana epidural için olumlu konuşmuştu
Dogdugundan beri emziriyorum, 36 saatte sikinca gozumle gordum masallah kolostrumu(seffaf bir sivi), yarin aksama ancak beyaza donerdendi ( daha da uzayabilir dediler). Yarin sarilik olculecek kilo kaybimiz normal dendi, masallah, ama 1. De de denmisti. 3 gun kontrolunde sinifta kalmis, % 10 kaybi asmistik. Agirliginin %10 dan fazlasini kaybetmemeliymis- bebek %15 civari kaybedince yatirmak istemislerdi ben yatirmayip sutu sagip kasikla vererek sureci tersine cevirmistim, ama zordu stresli idi. Uzunbir sarilik donemi yasadik. Makul sinirda sarilik 1 ayda kayboldu.
Bu bebekle ilgili gelismeleri yazarim, ilk 36 saat gozumle mememden cikan sivi gormedim, ama hemsireler o emiyor aliyor dedi. Gorucez...
Buarada gunde 4 litre su ictim, hosaf, losa serbeti, meyve suyu, bu sabahla beraber malt icecek( 1 adet), 300 ml humana cay ictim extra.
Dr sakin malta iceceklere sarma cok kalorili gereksiz, bol su ve protein ile git dedi. Still tea ler icinde sivi aldiriyor cok gerekli degil dedi.
Emzirme ile ilgili hembir dr, hem diyetisyen geldi. Onlar da yazarim birara.
Haklısın anlıyorum. Sen kesin kararını vermişken bu ısrar nıye anlasılır gıbı degıl. Normal doğumu kesınlıkle ıstemeyen, korkan bırını zorlamak, catı muayenesıne sokup ta senı yarım saatte dogurturuz demek te nedır? Belkı cıdden oyle olur. Allah razı olsun dersın adama ama ıstemedıgın seye zorlandıgın hıssı yeter. Psıkologanne ne guzel seyler anlatıyor baksana. Normal doguma kararlı ve ısteklı olmak, teknıklerı calısmak vs cok onemlı, sureci etkılıyordur muhakkak.ewet ona gittim hayatim ama tam tawir degistirmek degil de bana gecen ay cati muayneni yapar sezaryene normal karar weriz sana saygi duyucam demisti iste....simdi ben gulucuk saca saca gittim cati muaynemi oldum onu dinledim tarii yine wermedi...bende sezaryen son kararim oldugunu belirttim....3 hafta war daha haftada bir gel bakariz dedi...kaldiki ben daha genel anestezi istedigimi cunku epiduralle ayaga kalkmak gec oluomus fala die konusmayi planliodum....son cumlesi 1 hafta sonra bekliorum senin kararina saygi duyucam ama daha erken dedi....buna uyuz oldum sadece wer tarihimi seklini konusalim rahat rahat bekliyim zaten bi dunya sey kafam da lanet olsun bu dewlet yonetimine gidip dewlette istedgimiz sekil dogurma hakkimizi elden alio.....
Esim isten gelince 'ne olmus böyle size ' dedi :) birden büyümeye basladım gün gün :)
Ben vazelin sürüyorum kurumuyor hic ama özellikle banyodan sonra öyle tatli kasiniyor kiii :) giysilerimin üzerinden parmaklarimi gezdiriyorum sadece..
Gitmelisin canım.... Gebelıkte yuksek tansıyon cok onemlı bır bulgu, asla ıstenmıyor. Yakın takıp edılıyor, gerekırse ılac verılıyor. Artık bebekler buyudugu ıcın doktor gereklı gorurse, sırf yuksek tansıyon yuzunden bıle dogumu yaptırabılır.Cok sagolun kizlar cevaplariniz icin aksama dogruda ölctugumde tansiyonum 140/100 cikti ne kadari normal bilmiyorum yuksek oldugu kesin....
ebem eger bugunlerde bas agrin siddetli bir sekilde olursa acile gitmemi söyledi ama bas agrim sadece aksamlari var hafiften dedigimde gunduzleride olursa fazlalasirsa gidebilecegimi söyledi...
idrarda proteine bakti temiz cikti ama oraya gitmeden 10 dk öncede evde wc ihtiyacimi karsiladigim icin tam göstermeyebilir dedi oyuzden sali gunune tekrar cagirdi kontrol icin....
Licasofie arkadasim dedigin gibi benimde asiri sekilde sag elimde uyusma oluyor özellikle gunduzleri bugun sag elimi duz tutmaya calistim fazlasiyla uyustugu icin agri hissettim aksamlari uyusuklugu biraz geciyor...
Hastaneye Gidipte sorunum olmadigini görunce yaramaz bir cocuk gibi hissediyorum kendimi sanki herkesi bosa ugrastirmisim yormusum gibi ciddi durumlarda salakca bir dusunce ama :)))
elde ayakta sisme surekli 1-2 aydir var zaten tansiyonumda normal seyrederken aniden böyle oldu.. yinede doktora gitmeli miyim bilmiyorum bebisin hareketleride gayet iyi sayilir?
Esim isten gelince 'ne olmus böyle size ' dedi :) birden büyümeye basladım gün gün :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?