2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Benimki küçük bir fil 36+3 te 3.340 kg olmuş. Heralde iri bi bebek olacak. inşallah çatı geniştir de normal doğum olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
masallah hayatim bizim oteki dr la bu doktorin cihazlari farkli birinde 2300 ciktigin da birinde 1800 cikio simdi de kendimce 3000 diorum ortasini kabul edip....2700 demisti....digerinde 3100 cikinca )) bu arada normal dogum istedigin icin soluorum cati darligi die bisi yokmus cati her kg bebegi cikartabilirmis.....o sezaryene bahane arayan dr.larin tercihimis...bide bizim akraba 5300kg normal dogurdu.....haa ben 2000 olsada doguramam da )) sen istion morel olsun die yazdim ))
Bugun ilk catlaklarima merhaba dedimmm
Of pof azcik azcik baslamis karnim çatlamaya insaallah daha cok olmaz yaaa karnim paramparca olmaz insaallah
ben cok yaglandim en guzel kremleri kullandim 7/24 karnimda tulbentle yaglarla kremle gezdim 6.ayda baya birden catladim ve baya alanda....sonra durdu taaa ki bu hafta ya kadar birde 9 ayda catladim daha az ama ben farkettim...goguslerimede karnimada catlak kremini suruyorum....ama duydugum kadariyla yarisi kayipolurmus.....yarisi hatira kaliomus...oysa ki kac renk mikinim war benim )))
ben dayanamiorum ) kasiorum.....

canim kuzenim genel anestezide 40 dk sonra kalkti sondasini cikarttilar falan...nortstarda ole anlatti dun...ama epiduralde hem bel icin sakincalimis hemde ugisukluk gitmiomus die okudum idda edemem...bende sondala saatlerce yatakta yatmak istemem...ama narkozda bebek hemen alinmazsa tehlikelimis bak arkadasa anlatmis dr.u.....artik allah buyuk diorum hayatim kizimi bana bagislasin en hayirli sekil ile...

doktorum bana bile pazartesiye randevu verdi. 38. haftam yarın bitiyor üstelik. acele etme bir bildiği vardır doktorunun sakin ol. çatı muayenesi de olmadım daha.

yurt dışında kurallar daha katı orada istediğinde ultrasona bile böyle sık giremiyorsun.. kaldı ki sezeryan falan hak getire... gene bizde isteyen sezeryan oluyor. hatta sezeryan istemeyen bile doktorun normal doğumu beklemeye üşenmesi yüzünden sezeryan olabiliyor.

haklisin canim orasi oyle papatya anlatinca sukur diorum ama iste arada kaptiriom kendimi bole )

bari bende kitap okuyim ama kafam almio ki kece susu yapim bari ;((( hepinize ii uykular canlarim kuzularim .....

Herkese Merhaba
Ben 2011 mayis annesiyim..Oglumun 3.yasinin dolnasiba gunler kaldi (13.05.2011) Yazdiklarinizi okuyunca eski gunler geldi aklima..Ben amnio sivisi azaldigi icin 38+2 de epidural sezeryan ile dogum yaptim..Kucucuktu kuzum...2500 gr 47 cm...Zaman nasil da cabuk geciyor...Allah hepinize saglikli mutlu dogumlar nasip etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok guzel anlatmissin canim
Emzirirken su icilmez demissin niye icilmez onu anlamadim

Son düzenleme:
madem ki kesilicem buna istekliyim bari ayaga hemen kalkim die genel istiorum aslinda baska bi sebebi yok...

Bestekiz genel olarak okudum sezeryan istiyorsun bunu anlamasi zor olmadi da telefondan kac haftalik oldugunu goremiyorum.ben riskli gebeydim oba ragmen 38 haftalikken tarih vermisti.
Cocuk gelismezse de illa bu tarihte cikacak diyemiyorsun.
Doktor artik tamam dogsa da kurtarir demeli.bi de oyle dese bile bak bebek bu cigerlerinde sorun olur kuvoze girebilir diye epey ciddi konusmalar yapiyosun
Spinal anestezi oldum basagrisi da cektim ama yine spinal isterim.
Ayaga kalkamama durumunu anlamadim gayet ayaga kalkabiliyosun.ayilmak bacak uyusuklugundan daha zor oluyo.
Ayrica hayatinda sadece bi kere gorebilecegin biseyi kacirma derim.
Agrilar geliyo geciyo ama cocugunun ilk sesi ilk cikisi gozunden kulagindan asla silinmiyo

Bende cok skildim daraldim ( bugun ebe kontrolde bebegin basi henuz kanala tam girmemis dedi... normalde dogumdan 1 ay önce kanala girer deyince iyice gerildim 1 ay daha (
Peki 40 ta dogmasa napicaz dedim normal kontrollere devam. .. 42 ye kadar gelmese 41+6 da aliyoruz suni sanciyla dedi....
Turkiyede bambaska sartlar bazen daha guzel burda herseyi asiri dogal yolla hallediyorlar hamilelikten cok bu ulkedeki sistemden skildim

Genel olarak ilk dogumlar heyecanli anladigim kadariyla :))
Ama ne yalan soyleyeyim bende sıkıldım artik.son ay zor geciyo agri sanci olsa olmasa da hareketler kisitlaniyor epeyce
Cocuk olunca ekstra enerjiye ihtiyacin oluyo.
Bi de dogumgunu yaptim bu arada haftabasi yatili falan geldiler
Herkes gidince nasil bayildigimi bilemedim ilk defa kramp falan girdi.yorgunluga gelemiyoruz artik (

Gerci bana kalsa bir ay daha dursun icerde.
Cikinca asil hayat basliyo.benim digeri fena kiskanclikta.muhtemelen nobet falan tutucaz bisey yapmasin diye.zamana ve sabira ihtiyacim oldugu icin bi ay daha dursunnnn nolurrrr :))

Bozma moralini canim haftada 1 kontrole gidiyorsan alirsin insallah haftaya randevunu simdiye dek vermesi lazimdi aslinda normal dogum taraftari olabilir...
sen yinede israrci davranne guzel secme sansin var en azindan...

Bugun ilk catlaklarima merhaba dedimmm
Of pof azcik azcik baslamis karnim çatlamaya insaallah daha cok olmaz yaaa karnim paramparca olmaz insaallah
Azcik azcik ne guzel dedin insallah devami gelmez... benimkini görseniz kediler parcalamis gibi

Burdayim malesef dedigin gibi ultrasyon olayi yok bu avrupa denen tip yönunden geride kalmis ulkede
Bebisimi 1 defa gördum 17+5 iken...
birde ölum kalim olmazsa asla sezeryan yok ne guzel en azindan doktorlariniz size secme sansini veriyor her yönden buradaki gibi illa kurallara göre gitmiyorlar...
eskiden severdim bu kadar dogalligi dogum standardi yönunden isvec dunyada ilk siralarda olmasina ragmen nefret ediyorum artik bu sistemden...
bugun tansiyonum 148/98 olmasina ragmen ebe bas agrin olursa acile git olmazsa gitmene gerek yok dedi asiri rahatlar... ki eltim zehirlenme yasadi tansiyondan dolayi burdaki ebelerin rahatligi yuzunden ölumden döndu... acilen suni sanciyla aldilar bebegini...
Bugun ebeme sordum 40 a kadar gelmezse hastaneye gidicekmiyim dedim
yok yine benim yanima geliceksin bebisin kalbini dinliyip karnini ölcucez tansiyonunu izliycez her zamanki gibi normal kontrollere devam dedi-.-
peki ne zamana kadar bekliycez diyince 42 ye kadar gelmezse suni sanciyla aliyoruz dedi hemde 42 dedi
aglamamak icin zor tuttum kendimi 1 ay daha bu sekilde dusunemiyorum insallah bebisim maximum 40 a kadar kalir....
ki ben haftaya dogurmanin hayalini kuruyorum

canım 148 14 oluyo bildiğim kadarıyla 14 e 9 deniliyor. 14 olduğunda ne oluyor bilemiyorum ama doktor 14 olursa gel dediğine göre kontrol edilmesi gereken bir şey var demektir.

Cok sagolun kizlar cevaplariniz icin aksama dogruda ölctugumde tansiyonum 140/100 cikti ne kadari normal bilmiyorum yuksek oldugu kesin....
ebem eger bugunlerde bas agrin siddetli bir sekilde olursa acile gitmemi söyledi ama bas agrim sadece aksamlari var hafiften dedigimde gunduzleride olursa fazlalasirsa gidebilecegimi söyledi...
idrarda proteine bakti temiz cikti ama oraya gitmeden 10 dk öncede evde wc ihtiyacimi karsiladigim icin tam göstermeyebilir dedi oyuzden sali gunune tekrar cagirdi kontrol icin....
Licasofie arkadasim dedigin gibi benimde asiri sekilde sag elimde uyusma oluyor özellikle gunduzleri bugun sag elimi duz tutmaya calistim fazlasiyla uyustugu icin agri hissettim aksamlari uyusuklugu biraz geciyor...
Hastaneye Gidipte sorunum olmadigini görunce yaramaz bir cocuk gibi hissediyorum kendimi sanki herkesi bosa ugrastirmisim yormusum gibi ciddi durumlarda salakca bir dusunce ama :)))
elde ayakta sisme surekli 1-2 aydir var zaten tansiyonumda normal seyrederken aniden böyle oldu.. yinede doktora gitmeli miyim bilmiyorum bebisin hareketleride gayet iyi sayilir?

Son düzenleme:

Dogdugundan beri emziriyorum, 36 saatte sikinca gozumle gordum masallah kolostrumu(seffaf bir sivi), yarin aksama ancak beyaza donerdendi ( daha da uzayabilir dediler). Yarin sarilik olculecek kilo kaybimiz normal dendi, masallah, ama 1. De de denmisti. 3 gun kontrolunde sinifta kalmis, % 10 kaybi asmistik. Agirliginin %10 dan fazlasini kaybetmemeliymis- bebek %15 civari kaybedince yatirmak istemislerdi ben yatirmayip sutu sagip kasikla vererek sureci tersine cevirmistim, ama zordu stresli idi. Uzunbir sarilik donemi yasadik. Makul sinirda sarilik 1 ayda kayboldu.
Bu bebekle ilgili gelismeleri yazarim, ilk 36 saat gozumle mememden cikan sivi gormedim, ama hemsireler o emiyor aliyor dedi. Gorucez...
Buarada gunde 4 litre su ictim, hosaf, losa serbeti, meyve suyu, bu sabahla beraber malt icecek( 1 adet), 300 ml humana cay ictim extra.
Dr sakin malta iceceklere sarma cok kalorili gereksiz, bol su ve protein ile git dedi. Still tea ler icinde sivi aldiriyor cok gerekli degil dedi.
Emzirme ile ilgili hembir dr, hem diyetisyen geldi. Onlar da yazarim birara.

Evet cnm ilk doğumum spinal epidural... Kesinlikle tercihim de yine bu. Şimdi genel anestezi olmak isteyen vardır kafa karıstırmayayım ama kendımce ıyı yonlerını soyleyeyım; genel anestezi risklerini almamıs oluyorsun. Bebegını ılk sen gorup sevıyorsun. Uyanma surecındekı sarhosluk, kusma vb durumlar yok. Dogum anınında bılınclı olmak ve o anı yasamak cok guzel bır duygu. Belınde katater takılı oldugu ıcın oradan agrı kesıcı verılıyor, cok hızlı etkılı oluyor ve kesınlıkle konforlu bır durum, elının altında düğme, ağrın oldukca kendın basıyor ve ılac gonderıyorsun.
Bır ıkı arkadasım, dogum anından zıyade amelıyat oluyorum ve hıssedıyorum duygusunu atlatamam dıye korku hıssedıp genel anestezi oldular. Tabii cok anlasılır bır duygu bu da... Yalnız epidural için bence iyi bir narkozitör, işinin ehli biri (epidurali de onlar yapıyor) şart... Yani hayatında yaptıgı 3. epidurali olmamalısın bence. Tabı bu genel anestezide de gecerli aslında.
Sen neden korkuyorsun tam olarak?

Maasallah canım. Eve çıktınız mı? Oğlunu merak ediyorum. Dalokay hastaneye geldi mi, kardeşini gördü mü, nasıl bir duygu ? :)

Son düzenleme:
Haklısın anlıyorum. Sen kesin kararını vermişken bu ısrar nıye anlasılır gıbı degıl. Normal doğumu kesınlıkle ıstemeyen, korkan bırını zorlamak, catı muayenesıne sokup ta senı yarım saatte dogurturuz demek te nedır? Belkı cıdden oyle olur. Allah razı olsun dersın adama ama ıstemedıgın seye zorlandıgın hıssı yeter. Psıkologanne ne guzel seyler anlatıyor baksana. Normal doguma kararlı ve ısteklı olmak, teknıklerı calısmak vs cok onemlı, sureci etkılıyordur muhakkak.
Sen canını sıkma senı ıstemedıgın seye zorlayabılecegını sanmam. Nedense garıp ama fıkrın degısır mı dıye beklıyordur sadece. Tarıhı bılmemek senı yıpratıyor anladıgım kadarıyla. Cogu doktor 38.haftada alıyor. Benım doktor 39. haftanın ıcınde hatta 39+4 te alacak. Tabii o zamana dek dogumun kendılıgınden baslayıp apar topar hastaneye gıtme ıhtımalı yasamam cok yuksek. Cunku ılerı bır hafta. Kendıme ve kızıma sureklı, ıyı bır enerjı gonderıp gunu bekleyeceksın kızım dıyorum. Nasılsa ne kadar gec olsa onun ıcın o kadar ıyı. Cıgerlerı ve kılosu gelısır. Sen de bıraz daha olumlu dusunmeye gayret et. Yasadıgın stresı burdan takıp edebılıyorum, haklısın ama kendın ve kızın ıcın pozıtıf ol kı; dogumun da pozıtıf olsun canım, yoksa olumsuz etkıleyeceksın surecı......Istersen doktoruna da bu hafta bıtımınde gıdıp duygularını oldugu gıbı anlat. Sezeryana kesın karar verdıgını, nrmale zorlanıyor gıbı oldugunu hıssetmenın senı ne kadar gerdıgını, tarıh ve surecı bılmemenın ne yasattıgını, bıraz duygu sömurusu yap işte:) son gunlerımı sıkıntılı uykusuz bu konuyu kafaya takmıs halde gecırıyorum lutfen bu konuyu cozelım benı artık huzura kavusturun de.

Gitmelisin canım.... Gebelıkte yuksek tansıyon cok onemlı bır bulgu, asla ıstenmıyor. Yakın takıp edılıyor, gerekırse ılac verılıyor. Artık bebekler buyudugu ıcın doktor gereklı gorurse, sırf yuksek tansıyon yuzunden bıle dogumu yaptırabılır.
Benım el uyusmam da cok kotu. Tansıyon da olunca, doktorum hemen acıl gel dedı, kardıyolojıye gonderdı. Ekg cekıldı 2dk surmuyor bıle. Sorunun kalp kaynaklı olmadıgı anlasılınca rahatladılar. Sımdı sık sık kontrol edıp 14 ve ustu stabıl kalıyorsa hemen haber verıcem. Uyusma sag elde oldugundan kalp olabılır dıye daha cok korktular, kalp cıkmayınca ona da karpal tunel sendromu dedıler, ödemdenmiş.

Cok ıyı canım. Bende de son haftalarda kremler, mustela fılan ıse yaramıyordu. Derım cok kurumaya baslamıstı. Johnson baby nın fısfıslı bır bebe yagı var, onu kullandım tesadufen. Dermokozmetık fılan degıl ama cıldım bebek gıbı oldu. Banyodan sonra tepeden tırnaga suruyorum.

Evet kzlar 16 nisanda cinarim 3710 gr 52 cm dogdubhesspsiz sukurler olsun yuce rabbime yazamadim cunku goguslerim ameliyatli idi benim emziremiyorum beceremedik mama vericez bunun uzuntusunu yasadim cok ancak yazabildim darisi dogum yapmayan diger arkadaslara ha buarada oglum cccoooookkk tatli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…