Evet kzlar 16 nisanda cinarim 3710 gr 52 cm dogdubhesspsiz sukurler olsun yuce rabbime yazamadim cunku goguslerim ameliyatli idi benim emziremiyorum beceremedik mama vericez bunun uzuntusunu yasadim cok ancak yazabildim darisi dogum yapmayan diger arkadaslara ha buarada oglum cccoooookkk tatli
Evet kzlar 16 nisanda cinarim 3710 gr 52 cm dogdubhesspsiz sukurler olsun yuce rabbime yazamadim cunku goguslerim ameliyatli idi benim emziremiyorum beceremedik mama vericez bunun uzuntusunu yasadim cok ancak yazabildim darisi dogum yapmayan diger arkadaslara ha buarada oglum cccoooookkk tatli
Benimki son kontrolde( 1 hafta once 3200 dedi) fakat 2 kere olcum yapmis- 1. De 2970, 2. De 3380 gibi gorup ortalama deger soyledi, 3200 civaridir dedi. Dogumda bebek 3680 (masallah) cikti, boyu 51 denmisti 50 cikti. Ama zaten ilk olcumlerde boy kolay olculmuyor . Kivrik heryeri. %10 -+ olabilir.
maşallah canım bebişine saglıklı olsunlar inşallah kızım sabırsızlıkla oglumuzu bekliyor
maşallah canım hayırlı olsun dogum haberleri almak cok güzel ben gün yaklaştıkca cok korkuyorum
Kusura bakma aksam kizim rahatsizlandi birden cikmak zorundankaldim. Ameliysttan yarim saat sonra uyusukluk geciyormus igne vuruyorlarmis agri icin. Rahatca bebegi kucsklarsin emzirirsin dedi. Ayaga kaldirirlarmi hemen bilmiyorum ama bebegi kucakliyabiliyoruz. Bu katayer takili olanmi bilmiyorum o konuda bisey demedidusun beynim ne kadar dolu senle muhabbet edip sen oldugunu bilmiom))) caydanligin altina cay ust demliine su koydum fala esim wazgecti cay dan falan )) peki ne kadar da ayaga kalkicakmissin...bide amilyati ilk yarim saatinde aci yok sonra igne mi wurcaklarmis.....bu katater takili olmaya dimi....eger beni de panikletme sus dersen susarim ama kendi dr.mun agzini acmamasi beni bugunn cok uzdu dayanamicam aglamak istiorum ;(((((((
İyi bir peritanalog olan f.yazicioglu normal dogum icin soyle bir soz soyledi, "bazen anne ve bebek mukemmel uyumu yakalarlar bu sayede dogum kolayca gerceklesir." Dogum suresince hep bebegimin vucudun icinde hareket edisini dusundum. Dalgalar cok siklastiginda cok dusunemedim yalan olmasin:) ama bebek anneyle beraber bir takim olararak calisiyor. Son ikinmalar bile oyle. Emzirmekte. Emzirdikce rahim kuculuyor. Ne ilginc degilmi. Bebek dogumdan sonrada anneye yardim ediyor, anne de ona.
Masallahh cinara.sana da gecmis olsun.bahti acik olsunEvet kzlar 16 nisanda cinarim 3710 gr 52 cm dogdubhesspsiz sukurler olsun yuce rabbime yazamadim cunku goguslerim ameliyatli idi benim emziremiyorum beceremedik mama vericez bunun uzuntusunu yasadim cok ancak yazabildim darisi dogum yapmayan diger arkadaslara ha buarada oglum cccoooookkk tatli
selam kizlar biz geldik dr.dan ikidir yazip yanlislikla cikiorum ayarim kacik sanirim yine benim....moonstre1607 goremedim taburcu olmus dedilerrr....kontrolumuze gelim hemen
*2700kgmuz 35+4 haftamiz....yani 36 icindeyiz demi....
*kizim gayet ii mis bi sorun yok allaha sukur....
* yine tarih wermedi bu sefer esimde biz karar werdik zaten kararlastiralim dedi ..dogum icin daha 3 haftasi war zaten aceleye gerek yok dedi.....
busefer esimde gerildi hepinizin tarihi belli bu adam nie bole yapio ya......cok kizginim hic konusamadik zaten ne bilim bi garip oluorum ben hewesim kirilio yaaaa bekledigimi bulamayinca.....
ilk gittik oturduk bunpari konustuk falan sonra dediki simdi farkli bir muayne yapicaz catina bakicaz sana normal dogumu anlaticam.....ewet dedim cok istiorum bunun olup bitmesini cunku son sonra sezaryen tarihimi werirsiniz yok dedi her haftaya distu kontreller daha war dedi ...sonra muayne etti cati gayet normal rahim normal bebek olmasi gereke pozisyon ve yerde dedi......bu muayneyi normal dogumda yarim saatte bi ebeler yapicak en son bu masada e fazla yarim saatte dogum yapicaksin 40.haftaya kadar bekler gelmezse mudehale ederiz dedi.....bem sezaryen istiorum normal dogum istemiorum dedim ama gozlerimden ates cikio.....oda dediki ben sana saygi duyucam zaten daha 3 hafta war bunu konusuruz.....ama ben sezaryen sekli icin de fikrinizi alicaktim dedim zamani war dedi...allah askina ne zamani yaaa yeter cahilmiyim ben yaaa delirttiiiiii bizi dr ya.......ben genel anestezi sezarye olucam wer tarihimi geleim her hafta kontrole ben yine yaaa.....40. haftayi sayma 1 hafta sonrada cagirdiina gore kontrole nezman alcak bu cocugu bu yaaa........sakinlesemiorummmm saat kac oldu....
Gelelim CATİ muaynesine.......allah askina kizlar bu mudur yani cati cati yahu....hic alttan muayne olmuomusunuz onun gibi bisi bunda ultrason deil dr eliyle bakio okadar boyle koltuga cikinca 123 die nefes alirken baktim bittii..... bende saniom ki bisi le bakcakta uctan uca olccekte ohooo.....heee acidi mi derseniz azcik acidi iste nefes alip wrene kadar bitti....acida degil kasilmali refklesli bisi yani..sizi gibi.....4 tup kan aldirirken canimdaha cok yanmisti gecen ay walla...bunda sade masanin pozisyonu gerio adami....hatta yardimci kiz cok heweslisin ilk boyle bu odaya giren gordum dedi bemde sewinmem mi yaaa burdan cikinca sezaryen tarihimi wercekmis ole demisti gecen ay dedim...bole odaya dr a pozitif gupucukler sactimmm ama fosssss
Dogdugundan beri emziriyorum, 36 saatte sikinca gozumle gordum masallah kolostrumu(seffaf bir sivi), yarin aksama ancak beyaza donerdendi ( daha da uzayabilir dediler). Yarin sarilik olculecek kilo kaybimiz normal dendi, masallah, ama 1. De de denmisti. 3 gun kontrolunde sinifta kalmis, % 10 kaybi asmistik. Agirliginin %10 dan fazlasini kaybetmemeliymis- bebek %15 civari kaybedince yatirmak istemislerdi ben yatirmayip sutu sagip kasikla vererek sureci tersine cevirmistim, ama zordu stresli idi. Uzunbir sarilik donemi yasadik. Makul sinirda sarilik 1 ayda kayboldu.
Bu bebekle ilgili gelismeleri yazarim, ilk 36 saat gozumle mememden cikan sivi gormedim, ama hemsireler o emiyor aliyor dedi. Gorucez...
Buarada gunde 4 litre su ictim, hosaf, losa serbeti, meyve suyu, bu sabahla beraber malt icecek( 1 adet), 300 ml humana cay ictim extra.
Dr sakin malta iceceklere sarma cok kalorili gereksiz, bol su ve protein ile git dedi. Still tea ler icinde sivi aldiriyor cok gerekli degil dedi.
Emzirme ile ilgili hembir dr, hem diyetisyen geldi. Onlar da yazarim birara.
Bende cok skildim daraldim( bugun ebe kontrolde bebegin basi henuz kanala tam girmemis dedi... normalde dogumdan 1 ay önce kanala girer deyince iyice gerildim 1 ay daha (
Peki 40 ta dogmasa napicaz dedim normal kontrollere devam. .. 42 ye kadar gelmese 41+6 da aliyoruz suni sanciyla dedi....
Turkiyede bambaska sartlar bazen daha guzel burda herseyi asiri dogal yolla hallediyorlar hamilelikten cok bu ulkedeki sistemden skildim
Evet cnm ilk doğumum spinal epidural... Kesinlikle tercihim de yine bu. Şimdi genel anestezi olmak isteyen vardır kafa karıstırmayayım ama kendımce ıyı yonlerını soyleyeyım; genel anestezi risklerini almamıs oluyorsun. Bebegını ılk sen gorup sevıyorsun. Uyanma surecındekı sarhosluk, kusma vb durumlar yok. Dogum anınında bılınclı olmak ve o anı yasamak cok guzel bır duygu. Belınde katater takılı oldugu ıcın oradan agrı kesıcı verılıyor, cok hızlı etkılı oluyor ve kesınlıkle konforlu bır durum, elının altında düğme, ağrın oldukca kendın basıyor ve ılac gonderıyorsun.
Bır ıkı arkadasım, dogum anından zıyade amelıyat oluyorum ve hıssedıyorum duygusunu atlatamam dıye korku hıssedıp genel anestezi oldular. Tabii cok anlasılır bır duygu bu da... Yalnız epidural için bence iyi bir narkozitör, işinin ehli biri (epidurali de onlar yapıyor) şart... Yani hayatında yaptıgı 3. epidurali olmamalısın bence. Tabı bu genel anestezide de gecerli aslında.
Sen neden korkuyorsun tam olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?