- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Canim her sekilde dogum yapan annelerin elbet sikayet ettigi veya memnun oldugu seyler vardir...bi cok sey okudum arkadaslar we sezaryenden degil anestezi seklinden sikayet eden cok...epiduralin bi sekli beyne giden omirilige bitanesi bel kisminda kalan omirilk te kaliomus....beyne gidenden daha cok sikayet war ama adini karistiriom suan bisi diemicem....bu arada nurgulalperin nesi wardi dr gerilemis demis yeni dr a gitmisti o yanlismi hatirliom......
canim ebe leri birak dr lar bile bi bok bilmio ve bizler can emanet edioz bu insanlara sadece dogum degil kastim.....sen cok mu bilion adam dr olmus dien olabilir ama neler duyoz 10 kisiden sadece 2 si memnundur herhangi bir hasyaliginda gittigi dr.dan.....ben aslinda cok memnun kalirdim dr.larimdan ama dogum stresi bambaskaymis meger.....o yuzden inan son saatte de o oraya inebilir sikinti etme yuruyuss etkili die duymustum ama merak etme icini rahat tut....Ayyy agzindan bal damliyor canim insallah yaniliyordur ben haftaya dogurmanin hayayili kuruyorum birde gununu bile belirledimhaftaya cuma veya cumartesi gelsin bencede bisey bilmiyor o...karnim okadar buyudu okadar catladim ki anlatamam 42 ye kadar kalsa ne halde olurum bilemiyorum.
kafasini biraz daha itelicek sadece esimin dedigi gibi ev tasimiycak ya
http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/crazy.gif
Kızlar bebeğimi yeni doğan yoğun bakıma almışlar kardeşim konuşmaya gitti bilgi alıcak inş çabucak çıkar en son hızlı nefes alıp verdiğini bu yüzden kobtrol altında tutucaklardı... daha yavrumu görmedim bile
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar bebeğimi yeni doğan yoğun bakıma almışlar kardeşim konuşmaya gitti bilgi alıcak inş çabucak çıkar en son hızlı nefes alıp verdiğini bu yüzden kobtrol altında tutucaklardı... daha yavrumu görmedim bile
bi cok sey okudum arkadaslar we sezaryenden degil anestezi seklinden sikayet eden cok...epiduralin bi sekli beyne giden omirilige bitanesi bel kisminda kalan omirilk te kaliomus....beyne gidenden daha cok sikayet war ama adini karistiriom suan bisi diemicem....bu arada nurgulalperin nesi wardi dr gerilemis demis yeni dr a gitmisti o yanlismi hatirliom......
benım drumda epiduralı önerdi. ıkı cocugunuda epıduralle dogurtmuş..spinalı önermedi. sekıl cızerek arasındakı farkı anlattıydı 2 hafta önce...yasanan sıkıntıları görunce tırsttım valla...ıyıce kafam karıştı. valla bebek dönse çatırcatır normal doğurcam. 3-5 saat sancı cekerım sonra rahat ederım..bestekız nette bunu buldum
Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Nefesden dolayı yoğun bakıma alınmış kalıcı bir hasarmı yoksa doğumla alakalımı ona bakıcaklarmış ilk doğduğunda ayakları falan morarmış nefesinden kaynaklı o geçmiş çok şükür en erken pazartesi belli olurmuş suan damardan sıvıyla besliyolarmış yarın süt sağıp vercekmişim bizden bu kadar inş ömerim iyi olur kalıcı değildir
ewet bende bole bi metin okumustum isimleri yanlis yazmaktan kafa karistirmaktan korktum....bende gebel anestezi die amilyat kapisinda yatip aglayabilirim....korkuorum cunku yan etkiler cok fazla....ama vas agri riski az olan ve ilac takili olan epidural daha mantikli sanirim...spinal de o suvi beyne kaciomus gibi seler le aciklamislar bas agrisi sebebini...belki moonsrose nin de bole olmustur......cok tedirginim hemde cok....ozellikle ayni hastane arkadasimin kotu olmasindan
canim ebe leri birak dr lar bile bi bok bilmio ve bizler can emanet edioz bu insanlara sadece dogum degil kastim.....sen cok mu bilion adam dr olmus dien olabilir ama neler duyoz 10 kisiden sadece 2 si memnundur herhangi bir hasyaliginda gittigi dr.dan.....ben aslinda cok memnun kalirdim dr.larimdan ama dogum stresi bambaskaymis meger.....o yuzden inan son saatte de o oraya inebilir sikinti etme yuruyuss etkili die duymustum ama merak etme icini rahat tut....
offf canim offf allahhh kawustursun yawruna dilerim hersey yolunda gider kuzu da panik yapmistir annesi ondandir.....az kaldi bi kac gune biticek sikintilarin....tebrik ederim seni gecemizin yeni annesi....bol sutlu saglikli gunler....
Allah guc kuvvet versin minik Ömere insallah atlaticaksiniz canim dualarim sizinle Allah yardimciniz olsun.... insallah bir an önce minigide alir evinize gidersinizKızlar bebeğimi yeni doğan yoğun bakıma almışlar kardeşim konuşmaya gitti bilgi alıcak inş çabucak çıkar en son hızlı nefes alıp verdiğini bu yüzden kobtrol altında tutucaklardı... daha yavrumu görmedim bile
Bana devlet hastanesi olduğu halde sordu belden aşagımı uyusturalım yoksa tamamen uyutalımmı diye uyutun hiç birşey görmim duymim dedim:)
kizlar soluk sikintisi bizim akrabada da olmustu bebegi yogu bakimda bi gun tutular sadece omer nie taaa pazartesiye kadar bekletilio acaba ...nurgulalperin sikintisi neydi daha once ki.....de tekrar dra gitmisti..... bu yurek carpmasi cok fena dimi ana yuregi sanirim bu olsa gerek omer yine sansli hastanesine yogun bakim unitesi war benim o bile yok
Nefesden dolayı yoğun bakıma alınmış kalıcı bir hasarmı yoksa doğumla alakalımı ona bakıcaklarmış ilk doğduğunda ayakları falan morarmış nefesinden kaynaklı o geçmiş çok şükür en erken pazartesi belli olurmuş suan damardan sıvıyla besliyolarmış yarın süt sağıp vercekmişim bizden bu kadar inş ömerim iyi olur kalıcı değildir
İkinci dogum daha kolay degil miydi yani?
Bir de bir sey soracagim sana, Atlas yukardaydi dedin ya, kanala girmis miydi peki? Yoksa sancilar falan artti artik son dogum aninda mi girdi? Tam catiya inmemisti demissin ama bu o mu demek tam anlamadim..
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aklına sakın kötü şeyler getirme..ömerin sağlıklı bır bebek bunu sakın unutma...solunumu normale dönsun dıye bu işlemler yapılıyor. üzme kendını ömere süt lazım. olumlu düşün oğluşunla eve gıdecegın gunu hayal et. pazartesıden sonra bak gule oynaya evınıze gıdeceksınız.dualarım senle allahım yavrunu korusun
ilk mi canım senin benim ikinci gebeligim ilkte kötü bi deneyim yaşadım sancım yoktu suyumda azalma oldugu için dogumu başlattılar suni sancı verildi hep acılma ise cok gec oldu bu nedenle cok korkuyorum umarım bu defa kendi sancımla olur
Cnmmm sende doğum yaptın demek maş sana ve oğluna. Sıkıntılı durumların vardı.bebeğin ii olucak inş bütün hamişlerin duası birbiriyle çünkü peki sen nasılsın sezaryan olmuşsun sanırım nasıl ağrın sızın
Eki Görüntüle 1076878 Eki Görüntüle 1076879 Iz Kizlar resim eklemeyi becerebildim.bebek sekerlerimizi begenecekmisiz bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?