2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Evet ilk bnm suyumda alt sınırda. Suni sancıyla doğurmaktansa sezaryan olmak daha mantıklı geliyo bana. Bakalım dr ne diyecek tabii önemli olan o

neden suni sancıyla doğum yapmak yerine sezaryen olmak daha mantıklı geliyor? ben sezaryen yerine suni sancıyı tercih ettim de :)

canım benim 4 haftadır suyum az olduğu için 3 günde bir kontroldeyim. aynı zamanda riskli gebeyim bir önceki bebeğimi kaybetmiştim. perinatologa gidiyorum. 38+2 de almaya karar verdi dr.um. ben sezaryen istemediğim için suni sancıyla normal doğum yaptıralım o zaman dedi. eğer bebek sorun çıkarırsa sezaryene çeviririz dedi. hastaneye yattıgımda epidural için kateterim takılacak. ne zaman dayanamıyorum dersem ilaç verilecekmiş. ikinci doğumun olduğu için daha kısa sürede olur dedi doktorum. bakalım ben de ona güveniyorum. normal doğum yapabilmeyi çok arzulamıştım şimdi de suni sancı almadan kendi sancımın gelmesini çok arzuluyorum inşallah bu dileğim de gerçekleşir :)

benim dr.um 14/9 u geçerse hemen beni ara demişti. sınır bu sanırım :44:

Anladım canım, nasıl hayırlı olacaksa öyle gelsin inşallah, önemli olan o... Ne güzel doktorun senin seçimine saygı duymus, bundan sonrasında sen kafana birşey takma, hersey o lacagına varır...İkinci dogumlar genellikle daha kısa sürede oluyor... Brbişinle konuş, ona da durumu anlat, nasıl gelmek istersen öyle gel, biz seni burada bekliyoruz de:))

Canım çok geçmiş olsun. Hayırlı haberlerini bekliyorum

çok haklısın hakkımızda hayırlısı inş. doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum o yüzden içim rahat. bebişimi hastaneye gitmeden önce sancıları başlatıcaksın tamam mı annecim diye tembihliyorum :) bakalım anne sözü dinleyecek mi yoksa yanlış mı yapıyorum baskı mı yapıyorum çocuga :) senin dediğin gibi sen nasıl istersen mi demeliyim :)

idrarda protoin ne demek ne gibi durumlarda bakilan neden kaynakli bisi.....simdi nasilsin canim cihazin war mi kendin takip edebilio musun...cok gecmis olsun...

bence sen bi dok icini de rahatla hem yaz hem agla burdayiz bak olmedik daha....ne die kendine sikinti ediosun....kendi ewinde hamile bi insani huzur bulmamasi ve buna wesile olanlari allah gorsun diorum...tansiyonunu yabana atma bak nurgulalperinde tansiyondan basladi anladigim kadari ile.....zatn risklisin her yerden bi de tansiyon etkisi yasatma kuzuya.....ve lutfen uzat ayaklarini dinlen....ya hasta olan kocasi kadin nezaketen senin elinden tutmali ewini actigin icin neyse gerilmeyelim .......sen anladin beni )))

Ben sen nasıl istersen i tercih ediyorum, cunku onun da kararı ama sen de nasıl istersen öyle konuş bebişinle

İKizlar 9 ay hamileligim gecti kocamdan hic bisey istemedim.kizkardesim hep.abla bir ani birakmadin geriye bisey aldirtsaydin diye kafama girdi.esimin hic bulamayacagi bisey istedim.bu mevsimde bulmasi.imkansiz.ne oldugunuda gorse bile tanimaz bisey.hic orali olmadi.
Kicini.kaldirip arayisa girmedi.bide utanmadan bana diyoki macrocenter lara bak orda bulursun. ..
Her sabah aksam inadina o seyi isatiyorum.adamin umrunda degil.
Gecen haftada ilk defa onunla pazara ciktik.insan bi sorar caninin istedigi bisey varmi diye.allahtan gordugum herseyi yedim.tatmadigim meyve sebze.yok yeni cikanlardan.ve nefsime cok hakimimdir herzaman.canim istwsede soylemedigim zamanlar olur.

Neyse gelelim o istedigim seye yahu google bile yazip aratmadi.bogazina cok duskundur.asla hesapci falan degildir.ancak boyle kayitsiz kalmasina dayanamiyorum.2 gecedir ilk.defa mide yanmalarim asiri rahatsiz edecek dereceye ulasti.yalvardim biseylr yap diye.su getirdi.sonrada off ne zaman bitecek bu hamilelik.dediz yaaa.gikim cikmad hic biseyden sikayet etmedim.edincede boyle oldu
Ne okuzmus yaaa

Zaten bu süreçte insanlar seni depresyona sokmak için özel çaba içinde oluyolar bi bilmişlik herkeste karışan karışana. Allah yardımcın olsun daha neler duycaz kırmadan söyle de olduk olmadık konuşup seni üzmesin

o kadar tiksindim ki anlatamam seni düşünemiyorum bile. bu farkında olup da bişey demeyen eşlere de fitil oluyorum. büyüktür annedir cahildir vs saygısızlık yapmayalım diye susuyoruz ama bazen cevaplarını vermek gerekiyor. sıkma canını herşey yoluna girecek inş.

ben 36+5 teyim bebeğim 2500 gr sen hiç üzülme :)

dualarımız seninle cnm. güzel haberlerini bekliyoruz.

maşallah canım şimdi bambaşka bir dönem başlıyor, Allah sağlık sıhat versin.

kızlar zeytinyağı içmek doğumu kolaylaştırıyomuş annem doğuma giderken zeytinyağı iç dedi inanmadım araştırdım nette, kasları yumuşatıyomuş sizce doğrumudur ne dersiniz

O kadar sakinmama ragmen sifayi kaptim.bende..bogazimda acaip bi yanma hissi burnum tikali..hapsirip duruyorum vede cok korkuyorum beebgime bisi olcak diye..kizlar zarari olurmu acaba sizler neler yaptiniz hastalaninca..doktora gitmek istemiyorum.cunku burasi kucuk bi ilce acile gitsem.simdi yeni mezunlarla doludir guvenipte ilac icemem verdikleri insallah kolay atlatirim yaaa cok uzgunummm

bende hamileliğimde çok ağır bi grip geçirdim süründüm resmen ama dr ilaç vermedi bol ıhlamur bal zencefil karışımı içtim kendliğinden geçmesini bekledim atlattım şükür zencefil çok iyi geliyo tavsiye ederim

Bogaz acisi icim pastillerle uyuyordum yine de gecmiyordu. Maden suyu ile gargara yaptim cok iyi geldi.
Burnuna da cekebilirsin. Burnuna tuzlu su da iyi gelir.

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Doyulmaz ki onları sevmeye... Şöyle bayram seyran olsa, sofralar kursam, kapılar çalsa arka arkaya, çocuklar torunlar gelinler damatlar boy boy dizilse:)))) off işte hayatın keyfi:))

Canım senin yazını okuyunca, hemen sana yazmak istedim. Okuduklarım beni çok üzdü, tüylerim diken diken oldu. Ne demek gögsünü sıkmak, ben emeyim demek? Daha doğumdan sonraki ilk günlerin, bazı şeyleri düzeltmek müdahale etmek için halen zamanın var.
Öncelikle emzirme sağma işlerini hemen mahremine al. Emzirceğin sağacağın vakit başka bir odaya geç, kapını kapat ya da bu mümkün değilse hemen emzirme örtüsü edin o da yoksa bir şal, tülbent... Böylece densiz insanlarla arana bir mesafe koymuş olursun...

İkincisi gögüs ucu düzse muhtemelen uç çıkarıcı pompa ile çıkmayacaktır. Canını yakma daha fazla. Pompan var mıydı bilmiyorum, yoksa hemen vakit geçirmeden sağmaya başla. İki damla dahi gelse, bir-iki saatte bir en az 15 dk. Her iki gögüsten de sağma işlemi yap. Eğer düzenli yaparsan, kimsenin moralini bozmasına izin vermezsen ; kısa sürede şakır şakır sütün gelecek. Üstelik emziren annelerden daha çok gelecek. Benim kaç tane gögüs ucu hiç olmayan arkadaşım, hemen sağmaya başlayarak bir yaşına dek emzirdiler çocuklarını.... Üstelik sütleri o kadar boldu ki anlatamam. Çünkü düzenli sağma işlemi sütü çok arttırıyor.

Sağdığın sütü anne gögsüne en yakın cam biberonlarla bebeğine vermeye başlayabilirsin, ilk başlarda az olsa iki damla bile olsa steril kaşıkla da verebilirsin. Sağdığın sütü vereceğin zaman sessiz sakin bir yerde bebeğinle baş başa kalıp. Onu gögüs ucuna en yakın poziyona getirip biberonu gögüs ucun üzerinden ağzına ver. Biraz deneyince senin kokunu alarak, tenine değerek, aynen senin memeni emiyor gibi olacak. Bir elinle sırtını ya da ayağını okşayabilirsin. Böylece hem senin sütünü alacak, hem de bağınız güçlenecek.

Sütün için çok bol su, humana still tea, TAHİN HELVASI, az az sık sık ye, fırsat buldukça uyu muhakkak, ve seni üzen strse sokan herseyden uzak dur, insanın dünya kadar sütü olsa bir damla gözyaşı aktığında kesilir bunu unutma...

Moralini bozma ve lütfen dediklerim senin için mantıklıysa uygulamaya çalış. Sakın zayıf görünme. Nedense lohusalık döneminde anneler kvalideler bu konularda garipleşiyorlar. İzin verirsen muhakak senin ve kızın arasında son derece özel olan bu bağa müdahale edeceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…