Evet ilk bnm suyumda alt sınırda. Suni sancıyla doğurmaktansa sezaryan olmak daha mantıklı geliyo bana. Bakalım dr ne diyecek tabii önemli olan o
Canım doktor belli bir saglık sorunundan dolayı mı suni sancı ile başlatmak istedi? Rahim ve bebek tam anlamıyla hazır olmadan hiç bir yontem kesin dogumu baslatır denemez. Dr unun bir bildiği vardır demekle beraber, nacizane tavsiyem, eger ki bir risk bir saglık sorunun yoksa kendi dogal sancılarını beklemen. Cunku dogal sancılar sana 2 dkkalık aralarda dinlenme süresi ve bol agrı kesici endorfin veriyo. Ama suni sancı da aralık yok. Gercekten oldukça zor, gebeler genellikle epidural alıyorlar dayanamayıp haklı olarak, e bu da dogumu uzatıyor. Bazen suni sancı ile bile açılma olmayabiliyor. Bir tıbbı müdahale beraberinde bir çok tıbbi müdahaleyi getiriyor. Ama en önemlisi senin için daha zor bir süreç oluyor. Sayet bir saglık riskinden dolayı doktorun bunu uygun gördüyse o zaman yazdıklarımı kaale alma elbette. Doktorunun vardır bir bildiği diye düşünüyorum.
Bu tansiyon kaçta giderse yüksek kabul ediliyor benim dünden beri 13-14 gibi . Ellerim hiç şişmezdi dünden beri şişiyor başım ağrıyor ara ara.pazartesi doktora gideceğim soracağım.nidilat kullanıyordum bıraktım oda tansiyonu baskılarmış zaten.şeker tansiyon süperim yani.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
neden suni sancıyla doğum yapmak yerine sezaryen olmak daha mantıklı geliyor? ben sezaryen yerine suni sancıyı tercih ettim de :)
canım benim 4 haftadır suyum az olduğu için 3 günde bir kontroldeyim. aynı zamanda riskli gebeyim bir önceki bebeğimi kaybetmiştim. perinatologa gidiyorum. 38+2 de almaya karar verdi dr.um. ben sezaryen istemediğim için suni sancıyla normal doğum yaptıralım o zaman dedi. eğer bebek sorun çıkarırsa sezaryene çeviririz dedi. hastaneye yattıgımda epidural için kateterim takılacak. ne zaman dayanamıyorum dersem ilaç verilecekmiş. ikinci doğumun olduğu için daha kısa sürede olur dedi doktorum. bakalım ben de ona güveniyorum. normal doğum yapabilmeyi çok arzulamıştım şimdi de suni sancı almadan kendi sancımın gelmesini çok arzuluyorum inşallah bu dileğim de gerçekleşir :)
Tansiyonum kucugu 90 lardayken gitgide yukseldi ve 140/105 i buldu... idrarimda protein cikti..kan aldilar 2 saat sonra sonucu alicaz organlarimda sorun olup olmadigina bakilicak...
sancimda 10 dk da 1 varmis bebek bugunlerde veya heran gelebilirmis bebegin kalp atimi 150/170 arasiydi normalmis...
Insallah zehirlenme filan degildir... Dualarinizi eksik etmeyin kizlar sonucu yazarim suan beklemedeyiz
Anladım canım, nasıl hayırlı olacaksa öyle gelsin inşallah, önemli olan o... Ne güzel doktorun senin seçimine saygı duymus, bundan sonrasında sen kafana birşey takma, hersey o lacagına varır...İkinci dogumlar genellikle daha kısa sürede oluyor... Brbişinle konuş, ona da durumu anlat, nasıl gelmek istersen öyle gel, biz seni burada bekliyoruz de:))
idrarda protoin ne demek ne gibi durumlarda bakilan neden kaynakli bisi.....simdi nasilsin canim cihazin war mi kendin takip edebilio musun...cok gecmis olsun...Tansiyonum kucugu 90 lardayken gitgide yukseldi ve 140/105 i buldu... idrarimda protein cikti..kan aldilar 2 saat sonra sonucu alicaz organlarimda sorun olup olmadigina bakilicak...
sancimda 10 dk da 1 varmis bebek bugunlerde veya heran gelebilirmis bebegin kalp atimi 150/170 arasiydi normalmis...
Insallah zehirlenme filan degildir... Dualarinizi eksik etmeyin kizlar sonucu yazarim suan beklemedeyiz
Artık hiçbişeye sabrım kalmadı ağrılarım var hareketlerim kısıtlı evimde misafir var artık herşey üstüme geliyor ağlamak istiyorum bağıra bağıra yeterrrrr diye.
çok haklısın hakkımızda hayırlısı inş. doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum o yüzden içim rahat. bebişimi hastaneye gitmeden önce sancıları başlatıcaksın tamam mı annecim diye tembihliyorum :) bakalım anne sözü dinleyecek miyoksa yanlış mı yapıyorum baskı mı yapıyorum çocuga :) senin dediğin gibi sen nasıl istersen mi demeliyim :)
çok teşekkürler ilk defa gördüm yeni doğan bebek şekeri modelini arkası mıknatıslı bi kaç beğendiğim model daha var toplam 60 adet olucak diğerleri de bunlar babamız da beğenirse tabi :)
Eki Görüntüle 1077918 Eki Görüntüle 1077919 Eki Görüntüle 1077921 Eki Görüntüle 1077922
Mooonrose geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah henen toparlanırsın. Benimde bel ağrım var biraz. Ben genel oldum ama önce spinal denediler iki üç kez. Kendimi kastığım için olmamış. Doktorumda daha sonra dediki iyiki genel yapmışım. Dokuların okadar serttiki spinalde kendini kasınca dahada sertleşirmiş işimiz zorlaşırdı dedi. Ama boğaz gıdıklanması ve öksürme isteğim hala var entübasyondan dolayı. Öksürünce dikişlerim acıyor biraz. Bugün bende bebişte ilk banyomuzuyaptık. Diğer günlere göre daha iyiyim.
Biraz süt olayına takığım kafam bozuk. Sütüm azıcık gelmeye başladı ama kv beni lohusa depresyonuna sokmaya kararlı gibi. Süte benden çok kafayı takmış durumda ve artık saçmalıypr. Göğüs uçlarım olmadığı için bebek alamıyor. Diyorki anneme ablamın göğüs uçları yoktu çıksın diye kayınvalidesi emdi. Anneme diyorki sende em istersen. Annemde olurmu öyle şey dedi mikrop kapar zaten asla yapmam öyle bişey dedi. Bu ne iğrençlik. Nasıl teklif edebildi anlamıyorum. Ben kızımı emzirmeye uğraşıyorum. Gelip göğüslerimi sıkıyor sanki ben sıkamıyorum kendim. Ya gerçekten dün artık öyle sinirlendimki odaya kapadım kendimi pompayla büyütmeye çalıştım artık morarmaya başlamıştı göğüs uçlarım. Sonrada ağlamaya başladım. Eşimde farkında herşeyim ama bişey diyemiyor. Ama böyle giderse papaz olacağız. Zaten daha ağrım var çocuğumun tadına varamıyorum. Birde nelerle uğraşıyorum ya :s
maşallah bebişine de sanada gözün aydın. sağlıklı bir ömür dilerim.Kizlarrrrr ben kizima kavustum. Darisi hepinizin basina 3,550 gr 50 cm bir melek hersey yolunda cok şükür öpüyoruz sizi :)
o kadar tiksindim ki anlatamam seni düşünemiyorum bile. bu farkında olup da bişey demeyen eşlere de fitil oluyorum. büyüktür annedir cahildir vs saygısızlık yapmayalım diye susuyoruz ama bazen cevaplarını vermek gerekiyor. sıkma canını herşey yoluna girecek inş.Mooonrose geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah henen toparlanırsın. Benimde bel ağrım var biraz. Ben genel oldum ama önce spinal denediler iki üç kez. Kendimi kastığım için olmamış. Doktorumda daha sonra dediki iyiki genel yapmışım. Dokuların okadar serttiki spinalde kendini kasınca dahada sertleşirmiş işimiz zorlaşırdı dedi. Ama boğaz gıdıklanması ve öksürme isteğim hala var entübasyondan dolayı. Öksürünce dikişlerim acıyor biraz. Bugün bende bebişte ilk banyomuzuyaptık. Diğer günlere göre daha iyiyim.
Biraz süt olayına takığım kafam bozuk. Sütüm azıcık gelmeye başladı ama kv beni lohusa depresyonuna sokmaya kararlı gibi. Süte benden çok kafayı takmış durumda ve artık saçmalıypr. Göğüs uçlarım olmadığı için bebek alamıyor. Diyorki anneme ablamın göğüs uçları yoktu çıksın diye kayınvalidesi emdi. Anneme diyorki sende em istersen. Annemde olurmu öyle şey dedi mikrop kapar zaten asla yapmam öyle bişey dedi. Bu ne iğrençlik. Nasıl teklif edebildi anlamıyorum. Ben kızımı emzirmeye uğraşıyorum. Gelip göğüslerimi sıkıyor sanki ben sıkamıyorum kendim. Ya gerçekten dün artık öyle sinirlendimki odaya kapadım kendimi pompayla büyütmeye çalıştım artık morarmaya başlamıştı göğüs uçlarım. Sonrada ağlamaya başladım. Eşimde farkında herşeyim ama bişey diyemiyor. Ama böyle giderse papaz olacağız. Zaten daha ağrım var çocuğumun tadına varamıyorum. Birde nelerle uğraşıyorum ya :s
ben 36+5 teyim bebeğim 2500 gr sen hiç üzülme :)kızlarr sizin bebeişleriniz kaç kilo oldu benim 35. haftalıkken 2.400 gr dı doktor az dedi 13-14 mayıs da doğum yapcam ama o zamana kadar kilo alır mı bebeğim bende gebelikte olan troid çıkmıştı ilaç kullannıyorum bebeğim ve ben pek kilo alamıyoz yaa...
Tansiyonum kucugu 90 lardayken gitgide yukseldi ve 140/105 i buldu... idrarimda protein cikti..kan aldilar 2 saat sonra sonucu alicaz organlarimda sorun olup olmadigina bakilicak...
KIZLAR bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Allah sizlerde nasip etsin. 3050 gr 48 cm boyu. Meleğim bi tatlı ki görseniz :) spinal anestezi olamadım malesef. Çok stres yaptığımdan dolayı yapamadılar. Genel anestezi yapıldı. Şuan ikimizde iyiyiz çok şükür. Ağrım yok ağrı kesici vuruyorlar sürekli. Darısı başınıza :)
O kadar sakinmama ragmen sifayi kaptim.bende..bogazimda acaip bi yanma hissi burnum tikali..hapsirip duruyorum vede cok korkuyorum beebgime bisi olcak diye..kizlar zarari olurmu acaba sizler neler yaptiniz hastalaninca..doktora gitmek istemiyorum.cunku burasi kucuk bi ilce acile gitsem.simdi yeni mezunlarla doludir guvenipte ilac icemem verdikleri insallah kolay atlatirim yaaa cok uzgunummm
O kadar sakinmama ragmen sifayi kaptim.bende..bogazimda acaip bi yanma hissi burnum tikali..hapsirip duruyorum vede cok korkuyorum beebgime bisi olcak diye..kizlar zarari olurmu acaba sizler neler yaptiniz hastalaninca..doktora gitmek istemiyorum.cunku burasi kucuk bi ilce acile gitsem.simdi yeni mezunlarla doludir guvenipte ilac icemem verdikleri insallah kolay atlatirim yaaa cok uzgunummm
3uyu beraber yapalim 3 yil dona( 40 olmadan:)
sewiyorum seni tatlı annetabii ki haklısın ... bakalım zaman ne göstericek hepimiz için ,sonuçta hepimiz kaderimizi yaşıyoruz ...
laf aramızda bende 4 tane istiyorumtabii Rabbim izin verirse, aslında 3 tü sonra düşündüm belki acımasızca ama 4. yü kendim için istiyorum . şöyleki öbürleri büyüyecek okuldur askerliktir, elimde en küçüğü kalsın ki onunla geçireyim vaktimi diyorum , yani onunla avunayım napym
Mooonrose geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah henen toparlanırsın. Benimde bel ağrım var biraz. Ben genel oldum ama önce spinal denediler iki üç kez. Kendimi kastığım için olmamış. Doktorumda daha sonra dediki iyiki genel yapmışım. Dokuların okadar serttiki spinalde kendini kasınca dahada sertleşirmiş işimiz zorlaşırdı dedi. Ama boğaz gıdıklanması ve öksürme isteğim hala var entübasyondan dolayı. Öksürünce dikişlerim acıyor biraz. Bugün bende bebişte ilk banyomuzuyaptık. Diğer günlere göre daha iyiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?