Eline sağlık hazırlamışsın ne güzel sıra bebekte o da geliyo annesi az kalmış az sabır :))Dun neredeyse butun gunum hastanede gecti yuksek tansiyon ve idrarda cikan proteinden dolayi... tansiyonum 6 defa ölculdu hepsinde dahada yukseldi en son ebe birdaha bakmasam daha iyi olucak dedi pes etti ve birakti... 2 tup kan aldilar organlarima zarar verip verilmedigine bakmak icin oda temiz cikti...
2. kez bebisimi ultrasyonda gördum haftasiyla uyumlu 3150 grammis
catal dedikleri seye yatirildim acikligim varmi yokmu diye kontrol etti.. ve yoktu... ama sancim cikti nst de...ve dogum yakinmis
bebisin acilen alinmasi gerekebilirdi ama gerekmedi sukur.... simdilik tansiyon ve idrardaki protein sorunu var bakalim yarin ne olucak...
insallah en azindan bugun alinmasin diye dua ettim hep cunki hastane cantamiz bile hazir degildi
Duam kabul oldu yarin sabah yine kontrole gitmem sartiyla eve gönderildim geldigim gibi önce temizligimizi yaptik esimle sonra hastane cantamizi hazirladik... malesef siparis ettigimiz büyromuz henuz gelmedigi icin ust uste diziverdim Bebisimin gardirobuna cicilerini.... Sirkeli suyla silinicek esyalari sildim Bestekiz sagolsun önermisti
Yarinda olurda bebisi alabiliriz deseler ki insallah demezlerr... ama deseler buyrun hazirim diycem
Bunlar da bebisimin biten hazirliklari[/COLOR]
Eki Görüntüle 1078724 Eki Görüntüle 1078725 Eki Görüntüle 1078726 Eki Görüntüle 1078727 Eki Görüntüle 1078728 Eki Görüntüle 1078729
Kızlar ben hala hastanedeyim pazartesi çıkarım heralde çok şükür iyiyimde ufak tefek sızlama oluyo oda kalkarken sadece... tansiyonda doğumla birlikte uçmuş gitmis
Tek sıkıntım daha bebeğimi göremedim hafta sonu göstermiyolarmış pazartesiye kadarda bilgi yokmuş eğer pazartesi çıkartmazlarsa görebilirmişiz sütte istemiyolar nasıl iş anlamadım gittidoğummu yaptım ne yaptım belli değil ne zormuş insanın hemen bebeğini görememesi bir yandan alperide özledim bu öğlen gelcek paşamda onu görebilicem
Papatya kendini hiç sıkma muhtemelen senide hemen doğuma alırlar inş salıkla yavrunu kucağına alırsın
Norhstar o karıyı boğasım geldi Allah sana sabır versin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de uykusuzgillerden... Dün ebemizle konustuk, 42 ye kdr bekleyeceğiz dedi... Artık öyle bir şey olursa, burada siz bana telkin verirsiniz sabır diye... :)))) hep kendi kendine tekrarlıyorum, ne zaman gelmek isterse bebişim o zmn gelir diye ama işte her gün, bugun olur mu acaba diye kalkıyorum ne yalan diyeyim...neyse bugun pazar, kocamla son basbasa gecirecegimiz günler, uyansın gezmeye götür beni dicem, söyle beyimin arabasında hamile kadını gazdirsin azcık
Bazen heyecanlandiriyor bide topisler yaa heyecanlandiriyorsan gel dimi ne beklion.,.Bazen konusuyorum ben oglusum benim cok ozledimO kadar cok dogum hikayesi okudum ki dogurmadan cokbilmis oldum
Aklimda kalanlardan bazilari:
Dogumu tetikleyen seyleri papatya gibi yurtdisi da yasayan biri 42lere kalmamak icin yapmis, eskiden hamilenin sancilari kesilince ayaklarini sicak suya koyarlarmis. Ayaklarini sicak suya koymus, ananas dogum sancilarini tetikliyomus ananas yemis, bide sık sık esiyle birlikte olmus. Yani bi kere birlikte olmak yetmeyebilir
Sezeryanlilarin gaz cikarma mevzu icin de sezeryandan onceki gün ve dogumdan sonra kayisi kompostosu
Bebegin kanala inmesi icin bol bol merdivenden inme, cikmadan nasil incez derseniz cözümü asansorde bulmuslar, asansorle çıkıp hoppidi hoppidi ineceksin, sen indikce o kanala hop hop inecekmis
Ofertanin kaygisizlarina gıcık oluyodum simdi bide northstarin kaynanasi cikti, siz adresleri bi verin bakim
Northstar canim o cadiya hatirlat bebegin midesi senin koca gobegin gibi degil bilye kadar midesi var ona simdilik iki yudum da yetiyo, seni doyurmiycam ben sagmal inegi degilim sütüm yavruma yetiyo de
Ins.42 lerden once kucaklariz yavrulari.ben o kadar bekleyebilirmiyim bilmiyorum.sahsi olarak sabirsizimdir.dr da 40 dan sonra icerde kalmasi riskli demisti.bi kez daha derse aklina uyup masaya yatmaktan korkuyorum
Benim esimde sisari cikma konusunda cok sacma davraniyor.bugun annemlerle ailece piknige gidelim dedik.gecen haftada gitmistik cok iyi geldi.kiyameti kopardi.sen artik karni burnunda hamilesin boyl eseylerden uzak durmalisin.tehlikeli diyip duruyor.
oda yetmezmis gibi hamileligimin basindan beri dogumdan sonra 40 gun evden disari cikmayacaksin, bebek olunca sen gezmeyi unut.bitti artik falan hergun papagan gibi tekrarlayip sıkıyor beni.
oysa ben calusan bir kadinim.herzaman aktif hayatim ve sosyalnhayatim olmustur, boyle tehdit edilmek simdiden kara kara susunduruyor beni.
iyide yaz bebeği bizimkiler ne olacak çıksak yani 40 gün kimse benide evde tutamaz bunalırım çatlarım ben.
Ins.42 lerden once kucaklariz yavrulari.ben o kadar bekleyebilirmiyim bilmiyorum.sahsi olarak sabirsizimdir.dr da 40 dan sonra icerde kalmasi riskli demisti.bi kez daha derse aklina uyup masaya yatmaktan korkuyorum
Benim esimde sisari cikma konusunda cok sacma davraniyor.bugun annemlerle ailece piknige gidelim dedik.gecen haftada gitmistik cok iyi geldi.kiyameti kopardi.sen artik karni burnunda hamilesin boyl eseylerden uzak durmalisin.tehlikeli diyip duruyor.
oda yetmezmis gibi hamileligimin basindan beri dogumdan sonra 40 gun evden disari cikmayacaksin, bebek olunca sen gezmeyi unut.bitti artik falan hergun papagan gibi tekrarlayip sıkıyor beni.
oysa ben calusan bir kadinim.herzaman aktif hayatim ve sosyalnhayatim olmustur, boyle tehdit edilmek simdiden kara kara susunduruyor beni.
Kızlar daha önce konuşulmuştur kesin ama bulamadımisim konusunda hala kararsızım bir iki öneri yapabilir misiniz? :18:
Cinsiyeti ne canım. Benimki erkek adi deniz olacak. Ben pek modern isimleri sevmiyorum. Erkeklerde çınar. rüzgar gibi isimler hoşuma gidiyor. Senin kiz mi erkek mi
Kızlar ben hala hastanedeyim pazartesi çıkarım heralde çok şükür iyiyimde ufak tefek sızlama oluyo oda kalkarken sadece... tansiyonda doğumla birlikte uçmuş gitmis
Tek sıkıntım daha bebeğimi göremedim hafta sonu göstermiyolarmış pazartesiye kadarda bilgi yokmuş eğer pazartesi çıkartmazlarsa görebilirmişiz sütte istemiyolar nasıl iş anlamadım gittidoğummu yaptım ne yaptım belli değil ne zormuş insanın hemen bebeğini görememesi bir yandan alperide özledim bu öğlen gelcek paşamda onu görebilicem
Papatya kendini hiç sıkma muhtemelen senide hemen doğuma alırlar inş salıkla yavrunu kucağına alırsın
Norhstar o karıyı boğasım geldi Allah sana sabır versin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim benim gogus uclarimda seninki gibi cokbyok kizimda yani ilk cocugumda emzirmek icin cok savastim ozellikle dag gogsumu hic ememiyordu ve donra o gogsum ileri derece mastit oldu mastit goguste sut birikmesiyle baslayan bir rnfeksiyon sonu amelitata kadar gitti benim tam 4.5 saat ameliyat oldum temizlefiler birikenleri benim madtit gecmeyince kac meme cerrahina gittim sutu kes dediler fakat kayinvalide o bu hatta annem sut sakir sakir kesilirmi vs sonuc kalp ameliyati gibi sirtima kadar dikis var ve 1yadina kadsr emdi degermiydi bukadar aciya yavrular icin herseye deger ama olmuyorsa tevekkul etmek lazim denem oki kimseye bakma tatlim sen elinden geleni yap ama doktorlarinla danisarak yap herseyi kimseyi sallama ozellikle kvalidenii bende cok cektigim icin yazmak istedim bak ogllumda uzuldum cok ama ilaca basladim sut kesmek icin tek derdimiz bu olsun Rabbimin koruyup besledigine sen istersen kus sutu ver dimi canim cok opuyorim seni ve yavrunu uzme kendiniAy canım çok sevindim inanki Allah analı babalı büyütsün. Size bağışlasın :)
Olabilir saniyorum cunku geneldr afedersinizde kabz olanlara icin derler yumusatiyor bagirsaklari die.Demmekki oyle ozelligide varmis.Denemek gerek.,.kızlar zeytinyağı içmek doğumu kolaylaştırıyomuş annem doğuma giderken zeytinyağı iç dedi inanmadım araştırdım nette, kasları yumuşatıyomuş sizce doğrumudur ne dersiniz
3 yıl çok değil mi canım? Ben yaparsam, "aaa dikkatsizlik olmuş" arkasına sığınıp 6 ay sonra yapalım derim:)))))
valla 2 gun ust uste evde duramıyorum dogum iznine ayrılalı komsuyla hemen hemen hergun yuruyup geliyoruz.40 gun evde depresyona gireriz ay.
Gunaydinnn :)
PAPATYAA
Hayirlisiyla kucakla insallah yavrunu..
Hazirliklarda bitmis ne guzel olmus hersey,guzel gunlerde saglikla kullanin insallah :))
40 gun evde kalmak mi :))
Valla herkes baski yapip 'annelik huznunu' depresyona cevirmeye kararli gb gorunuyor lohusalara :))
iziiinn vermeyiiinn :) onlarin gorevi bizi simartmak sadece :)))
bu soylemleri eşiniz biryerlerden öğreniyor olmasın..40 gun dışarı çıkmamak imkansız. doktor kontrolunuz illaki olacaktır...ben kuafore bile gitmiştim ... geceleri uzun dışarda kalma bide geceleri uzaklara karanlıklara bakma derler okadar bebişin kıyafetlerini dışarda kurutuyorsan ikindiden sonra dışarda bırakma derler bide..onun haricinde kendinizi iyi hissetiğiniz derece bebekte huzurlu olduğu surece gezebilrsiniz...
zaten mayıs ayı polen ayı bi guneş bi ruzgar aman uşutmesin diye vazgececeksiniz.
Bence de derim birilerine kulak asiyorlarmis gibi geldi bana ben esim soylemeden soyledim gezmek bi yana 30 gun gecsin on gunlugune annemin yanina kalmaya gidicem die bisi demesin artik onada depresyona girdim dayanamam ben.Biz hamileyiz herkes bizi anlasin istiyoruz ama erkeklerde nasil bi sorumluluk psikolojisi oldugunu dusunmuyoruz, sen piknige rahatlamak hava almak gözüyle bakiyosun ama esin gittigin her yere ordan hastaneye nasil yetisirim gözüyle bakiyo dogal olarak. Sana da onun sorumluluk acisindan bakmadigin onu anlamadigin icin kiziyo olabilir.
40 gün disari cikmama mevzusunu bence simdi hiic dilinize dolayip stres yapmayin, sartlar ne getirecek bakalim. Simdi geziceeemm diye tepinirken o zaman emzirme lohusalik gaz misafirler derken buldugunuz her firsatta kendinizi kedi gibi mayismis uyuyo bulabilirsiniz. Arkadasim dogum yapali yaklasik üç ay oldu, oncesinde yillarca calismis sosyal birisi ama simdi yillarin acisini cikarircasina bütün gün bebisiyle yatiyor kedi gibi mayisiyor resmenalt katimda oturuyor, onceden iki gün birbirimizi görmeden gecmezken simdi bazen bir hafta göremiyorum, bi bakiyorum bebek büyümüs degismis
Yada simdi gezmeyi unuuutt diyen esiniz sizi cok bunalmis daralmis lohusa psikolojisinde görünce hadi gel bi hava alalim acilirsiniz diye kendisi teklif edebilir, arti bebeklerin kemik gelisimi icin gunese ihtiyaci var. Yada gitmeniz gereken yerler olur, sartlar o zaman ne gerektirir bilemeyiz ki..
Ama simdiden 40 gün cikardin cikmazdin tartisma baslarsa is inada binebilir, dogumdan sonra da acisini biz cekeriz.. sessiiiizz sessiiizz olalim bordo bereli askerler gibi isimizi caktirmadan götürelim
Herkese merhaba arkadaslar . Bieaz onxe yi e acilden geldim hayat zehir oldu bana asla ve asla spinal anestezi yaptirmayin. Kafami kaldiramiyorum hergun serum yiyorum. Minicik bebegimu evde birakip gidiyorumbugun tekrar gorustuk anesrezi uzmaniyla eger dahada devam ederse operasyon yapabiluriz dedi. Ben mahvoldum gunler agrilarimin tarifi yok ne bebegimi emzirebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum yataga makum hale geldim. Beste kiz cabuk cabuk yaziyorum canim ilaclar tesiri gecince yatalaj insandan farksizim çünkü. Sana tavsiyem genel anestezi. Ameliyat cok guzel gecti bende taki spinal yan etkisini gosterene kadar. Hemsirelerden h...va diye biri var sakin ona igne vurdurtturma beni felc birakicakdi nerdeyse esra hemsire var kizi var kapali mukemmel bir hemşire aklinda olsun. Gözlüklü bir bayan. Emzirme icin surekli yardim iste en cok onda isime yaradilar. Onun disinda ben yataga sigamadim malesef alt tarafi cikarttirdim. Pek rahat degildi. Onun disinda aklima gelenler bu kadar sizden tek istegim bana cok dua edin kizlar yataga mahkum oldum kafami kaldiramiyorumDua dua dua Allah' a yalvariyorum hergün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?