Tamam aklımda o halde uygun biri olursa buradan sana özel msj atarım. Benim yardımcının bir akrabası yakında geliyor özbekistandan ama Türkçesi nasıl ve tecrübesi var mı onu sorarım...
Buarada çok ama çok sayıda görüşme yaptım yatılı eleman bulmak için, bence sorulması gereken soruları senle paylaşayım dedim, belki bir faydası olur. Bir de kim olursa olsun hepatit, aids, parazit vs sağlık testlerini mutlaka ama mutlaka yaptırın.
Haftalık 24 saatlik izninde nerde kalacak? (Çoğu eşinden, ailesinden ayrı tekbasına geliyor ve "şirket" adı verilen garip ne idüğü belirsiz yerlerde kalıyorlar. Maalesef bu grup tehlikeli kanımca)
Evli mi, çocukları varsa kaç yaşında? Kim bakıyor? (Eşi burada yanında olanlar daha sağlam. Çocuğu küçükse ya da güvendiği biri bakmıyorsa heran yapamam diyip geri dönme riski var.)
Burada kaç sene kalmayı düşünüyor? (Uzun süre kalmayı düşünmüyorsa, hiçbir planı yoksa, ne kadar kalacağını bilmiyorsa bu da olumsuz bir şey olabilir)
Geleli ne kadar zaman olmuş, kaçak mı-belgeli mi? Geldiği süre ile çalıştığı süreler tutarlı mı? Örneğin ilk başta geleli 3 yıl oldu diyip, toplam çalıştığı seneler 1.5 yıl tutuyorsa; 1.5 yıl boyunca burada ne yaptı, işsiz miydi yoksa kötü ve arada anlatmadığı başka iş tecrübeleri mi var???)
Çalıştığı yerlerden ayrılma sebebi, çalışma süresi, yaptığı işler, referans için telefon numaraları... ( referansla muhakak uzun süre konusup ağzından laf almaya bakın. Biri gorusmede bana 3 çocuk baktım demişti, referans olan kadın ise konusmanın bir yerinde iki çocugum var diye agzından kacırınca resmen sahte referans oldugu anlasıldı)
Bildiğin orası katır kutur sesler eşliğinde ağrı yapıor işte.. Bacaklarımı ne kadar açarsam o kDar rahatladım! Aklında olsun.. Dizlerini kendineçek veya yere oturup ayaklarını acabildiğin kdr aç! Ben çok rahatladım acılmasına yardımcı olunca!
O değişik ni agrı yani gelince anlarsın :)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Herkese merhaba arkadaslar . Bieaz onxe yi e acilden geldim hayat zehir oldu bana asla ve asla spinal anestezi yaptirmayin. Kafami kaldiramiyorum hergun serum yiyorum. Minicik bebegimu evde birakip gidiyorumbugun tekrar gorustuk anesrezi uzmaniyla eger dahada devam ederse operasyon yapabiluriz dedi. Ben mahvoldum gunler agrilarimin tarifi yok ne bebegimi emzirebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum yataga makum hale geldim. Beste kiz cabuk cabuk yaziyorum canim ilaclar tesiri gecince yatalaj insandan farksizim çünkü. Sana tavsiyem genel anestezi. Ameliyat cok guzel gecti bende taki spinal yan etkisini gosterene kadar. Hemsirelerden h...va diye biri var sakin ona igne vurdurtturma beni felc birakicakdi nerdeyse esra hemsire var kizi var kapali mukemmel bir hemşire aklinda olsun. Gözlüklü bir bayan. Emzirme icin surekli yardim iste en cok onda isime yaradilar. Onun disinda ben yataga sigamadim malesef alt tarafi cikarttirdim. Pek rahat degildi. Onun disinda aklima gelenler bu kadar sizden tek istegim bana cok dua edin kizlar yataga mahkum oldum kafami kaldiramiyorumDua dua dua Allah' a yalvariyorum hergün
canim ne operasyonu gecirir ki bi bildiin warmi yani bas agrisi ve operasyon ben bi anlayamadim....Çok geçmiş olsun canım kötü bir tecrübe olmuş inş operasyona gerek kalmaz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar ben bugün geldim evimdeyim ama oğlum hastanede kaldı malesefeşim görüsmeye çalıştı hafta sonu ve nöbetçi doktor olduğu için bilgi vermiyolarmış malesef göstermedilerde ... yarın kendi doktoru bilgi verirmiş yarın gidicez eşimle..... hemşire biraz bilgi vermiş bebek iyi korkmayın yarın çıkarabilirler demiş inş çıkar yarın dua edin nolur.... süt sağmakla uğraşıyorum az az gelmeye başladı. İlk gelen ağız sütüde dolbaba koyuluyomu bide sağıp hemen dolaba koyunca bişey olmaz dimi bekletmem lazımmı bilen biri cevaplarsa sevinirim
Herkese merhaba arkadaslar . Bieaz onxe yi e acilden geldim hayat zehir oldu bana asla ve asla spinal anestezi yaptirmayin. Kafami kaldiramiyorum hergun serum yiyorum. Minicik bebegimu evde birakip gidiyorumbugun tekrar gorustuk anesrezi uzmaniyla eger dahada devam ederse operasyon yapabiluriz dedi. Ben mahvoldum gunler agrilarimin tarifi yok ne bebegimi emzirebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum yataga makum hale geldim. Beste kiz cabuk cabuk yaziyorum canim ilaclar tesiri gecince yatalaj insandan farksizim çünkü. Sana tavsiyem genel anestezi. Ameliyat cok guzel gecti bende taki spinal yan etkisini gosterene kadar. Hemsirelerden h...va diye biri var sakin ona igne vurdurtturma beni felc birakicakdi nerdeyse esra hemsire var kizi var kapali mukemmel bir hemşire aklinda olsun. Gözlüklü bir bayan. Emzirme icin surekli yardim iste en cok onda isime yaradilar. Onun disinda ben yataga sigamadim malesef alt tarafi cikarttirdim. Pek rahat degildi. Onun disinda aklima gelenler bu kadar sizden tek istegim bana cok dua edin kizlar yataga mahkum oldum kafami kaldiramiyorumDua dua dua Allah' a yalvariyorum hergün
canim ne operasyonu gecirir ki bi bildiin warmi yani bas agrisi ve operasyon ben bi anlayamadim....
canim hadi sen atlattin ewine kawustun....kuzu da atlaticak ewine kawusucak hic merak etme....hepiniz cok mutlu olucaksiniz...kuwezlere bakan hemsireler genelde bilgili olur deneyim edinmistir kesin cikar ozaman sadece kendi dr gorsun die bekletiodur.....ay hadi insallah ii hayirli haberlerini beklioz tatlim.....ben bildiimden deilde kulaktan duyma ne sagiosan hemen sakla koy dolaba diolar tatlim...bence sagmissin onlari sakla hemen dolaba bekletme disarsa sifa olsun kuzuya...
Operasyon hakkında benimde bilgim yok canım
İnş dediğin gibi olur yarın eve getiririz yavrumu... sütü sağdığım gibi koydum dolaba ama yanlışmı yapıyorum diye kuşku düştü
kızlar lohusa 40 gün yalnız bırakılmaz diye bir inancınız var mı sizin de? ben öyle duymuştum. annem ancak 20 gün kalabilecek yanımda öbür 20 gün napıcam derdi sardı beni. bu konuda pek araştırma yapmak da istemiyorum korkutucu şeyler yazabiliyor bazıları bazı şeyleri bilmemek daha iyi. siz ne düşünüyorsunuz?
bilmek okumak istemedigim tek konu bu....sonra su bile gidemiorum aylarca.....bu inanci hep duymusum dur fakat geceleri yanliz birakilmaz die biliorum.....esim olur heralde benm...kendim de yasamadigim icin henuz bi kac tanidigim burda gurbette ewliler hic kirk gun birileri kalmadi yaninda hatta bitanesinin annesi 1 hafta kalip gitti 40 cikinca yikanirmis ya anne cocuk onu bile kendi kendine yapti.....bu tarz seler biraz batil inanc olabilir deyip gecmek lazim ne kadar kafa yorarsan okadar takilir ve korkarsin....bence hic oralikli olma heryer de kuran yasin ne bilim otarz seler olsun gerisi allaha emanet...
Kızlar ben bugün geldim evimdeyim ama oğlum hastanede kaldı malesefeşim görüsmeye çalıştı hafta sonu ve nöbetçi doktor olduğu için bilgi vermiyolarmış malesef göstermedilerde ... yarın kendi doktoru bilgi verirmiş yarın gidicez eşimle..... hemşire biraz bilgi vermiş bebek iyi korkmayın yarın çıkarabilirler demiş inş çıkar yarın dua edin nolur.... süt sağmakla uğraşıyorum az az gelmeye başladı. İlk gelen ağız sütüde dolbaba koyuluyomu bide sağıp hemen dolaba koyunca bişey olmaz dimi bekletmem lazımmı bilen biri cevaplarsa sevinirim
Arkadaşlar bu arada ben telefondan giriyorum. Biri benim takvimi bana kopyalama bilir mi.
Yikanma kismini duymamistim. Ben kataterim cikar cikmaz yikanmayi dusunuyorum hem sicak su sut getirir diyorlar ya. Bebegi de gobegi dusunce yikiycam Allahin izniyle. Ne bileyim kafama takildi annem 40 gun kalir diye dusunmustum sartlar oyle gelismedi. İllaki yanima kalcak birini bulurum ama ben evimde yabanci biri olunca hic rahat edemiyorum. Surekli arkalarindan dolasiyorum bi temizlik manyakligi geliyo duzenim bozulunca da sinirlerim de bozuluyo agresiflesiyorum vs vs 20 gunluk bebekle araba kullanabilirsem kvalideme fln giderim artik gunduzleri aksam da donerim napayim
Yikanma kismini duymamistim. Ben kataterim cikar cikmaz yikanmayi dusunuyorum hem sicak su sut getirir diyorlar ya. Bebegi de gobegi dusunce yikiycam Allahin izniyle. Ne bileyim kafama takildi annem 40 gun kalir diye dusunmustum sartlar oyle gelismedi. İllaki yanima kalcak birini bulurum ama ben evimde yabanci biri olunca hic rahat edemiyorum. Surekli arkalarindan dolasiyorum bi temizlik manyakligi geliyo duzenim bozulunca da sinirlerim de bozuluyo agresiflesiyorum vs vs 20 gunluk bebekle araba kullanabilirsem kvalideme fln giderim artik gunduzleri aksam da donerim napayim
İşte cnm......
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 02-05-2014
Hamileliğimin 39. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 11 gün kaldı.
Bu günden itibaren bebeğiniz, rahimde kaldığı her gün ortalama 14gr. alacaktır. Rahminizin üst kısmında bulunan kaslar her kasılma sırasında yaklaşık 25 kg. a eşit bir kuvvet uygular. Bu doğum sırasında kasların rahim ağzının açılması ve bebeği dışarı itmek için ne kadar kuvvet uygulanması gerektiğini gösterir. Eğer bebeğinizin başı aşağıya dönmemişse sezeryan doğum yapabilirsiniz.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 3200 gr. - Yaklaşık boyu : 50.7 cm. (Baştan Topuğa)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?