ben uykuzum canim....poponu kasi nadir bole anlasan aileler....İyi akşamlar kızlar. Nasılsınız. Benim gibi uyuyamayan var mi aranızda. Bugün pek rahatım yok. Kaç gündür iş yapıyorum. Bugün bitti çok şükür. Kaynanam geldi bugün artık doğuma kadar yanımda. Sağolsun çok yardımı dokunuyor. Annem de cuma günü gelecek. Ama o pek kalamayacak çünkü küçük kardeşlerim var okula giden. Doğumda da en fazla bir hafta kalacak. Ama çok sorun etmiyorum. Çünkü kaynanam ile iyi anlaşıyoruz. Hem genç olduğu için yardımı da dokunuyor. Kayınbabam desem şeker gibi bir adam. Benim eşim vardiya lı çalışıyor ev de merkezde değil o yüzden bir erkek şart evde. Bu arada bizim kız beni sürekli kandırıyor. Sancı var ama gelmiyor. Artık çok merak etmeye başladım.
hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....Yikanma kismini duymamistim. Ben kataterim cikar cikmaz yikanmayi dusunuyorum hem sicak su sut getirir diyorlar ya. Bebegi de gobegi dusunce yikiycam Allahin izniyle. Ne bileyim kafama takildi annem 40 gun kalir diye dusunmustum sartlar oyle gelismedi. İllaki yanima kalcak birini bulurum ama ben evimde yabanci biri olunca hic rahat edemiyorum. Surekli arkalarindan dolasiyorum bi temizlik manyakligi geliyo duzenim bozulunca da sinirlerim de bozuluyo agresiflesiyorum vs vs 20 gunluk bebekle araba kullanabilirsem kvalideme fln giderim artik gunduzleri aksam da donerim napayim
Canım yıkamak derken 40 in çıkmadan tabiki ki yıkanırsın. Ama dinimiz de 40 günü dolduran doğum yapmış bayan kırkını çıkarmak için banyo yapar. O değilde sen bebeği göbeği düşene kadar yıkamayı düşünmüyor musun. Ben mi yalnış anladım.
Canım yıkamak derken 40 in çıkmadan tabiki ki yıkanırsın. Ama dinimiz de 40 günü dolduran doğum yapmış bayan kırkını çıkarmak için banyo yapar. O değilde sen bebeği göbeği düşene kadar yıkamayı düşünmüyor musun. Ben mi yalnış anladım.
Haklisin bi de onu dert etmeyim simdi :)ben uykuzum canim....poponu kasi nadir bole anlasan aileler....
hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....
hepsini bende oyle biliom...ama bebek gobegi dusmeden yikanmaz gobus mikrop kapar die derler
ben uykuzum canim....poponu kasi nadir bole anlasan aileler....
hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....
hepsini bende oyle biliom...ama bebek gobegi dusmeden yikanmaz gobus mikrop kapar die derler
Yok canim dogru anladin. Gobegi dusene kadar yikamiycam. Hem enfeksiyon riskinden hem de dogdugunda bebegin ustunde adini hatirlayamadigim bi tabaka oluyor ya o bebegi koruyormuymus neymis. Kafasini falan oyle kanli pis birakmam tabi de. Zaten ortalama 1 hafta suruyor gobek dusmesi. Yani suan icin boyle dusunuyorum :)
Kaşıdım bestekiz;-) yıkanma konusuna gelince olur mu öyle şey canım ıslak bırakmadığın süre hiç bir şey olmaz. Bebeği su geliştirir. Bilmem ben ilk defa sizden duyuyorum. Biz bebekler
doğar eve gelince yıkarız. Hatta bazı hastane lerde bile yıkanır bebek. Vücudunun gözenekleri açılır.
Cok sagol canm...Yuzunu görebildim elini agzina göturuyordu :) Bu sey benim icimdemi simdi diye sasirdim cok buyuk mucizeler tasiyoruz icimizdeSonunda hazirlamissin cantani:) esyalariniz pek cici olmus. Vaktiyle gelsin de kullansin minnos
Bu arada da ultrasona girmen iyi olmus sanki:) yuzunu gorebildin mi? Heyecanlanmis olmalisin:)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok sagol canimmnasilsin hersey yolunda mi ??? birde yazdim mi hatirlamiom ciciler cok guzel hele dolap ici dizayna esya sepetlerine bayildim) ; ) bi cirpida eskitin insallahhhh
Bugun yine kontroldeydik yine ayni kontrolleri yaptilar nst ye bagladilar, idrardaki proteine baktilar ve tansiyon ölculdu....
tansiyonum hala ayni yukseklerde geziyor....nabizda cok yuksekmis kalbimin nasil hizli attigini duyuyorum arada...
ama bugun biraktigim idrar temiz cikti protein falan yoktu sanirim bu protein durumuda sabit olan bisey degil cumartesi olan protein pazar gunu kaybolmus..
Sali tekrar tansiyonuma ve idrara bakicaklar malesef... aksam burnumda kanadi tansiyonla alakasi varmi bilmiyorum ama soguk havalarda kanayabiliyor gerci bugun sicakti ama ustunde durmak istemiyorum artik eve gidebilirsin dediklerine göre abartilicak durumda yoktur umarim...
tek sorun tansiyon ve idrardaki protein bu protein durumuda degisip duruyor gibi.
gitmekten skildim cok bekletiyolar ya alin ya da su son gunlerimde rahat birakin diyesim var
Lohusalikta yanliz kalinmaktan bahsedilmis bende yurtdisinda oldugum icin kimsem yok olanda 40 gun asla kalmaz... baba tatili diye birsey var burda cumartesi ve pazarlarida sayarsam 14 gun boyunca esim yanimda olabilicek sonra bebisimle yanliz kalicaz... önemli olan gece yanliz kalmamak esimde 4 ten sonra isi bitirdigi icin rahatim bu yönden.... bu tur seyleri okumasak iyi olur ve nasil dusunursek öyle ilerleriz diye dusunuyorum... Herseyin hayirlisi Allahtan... evde oldugum surece Kuran surelerini acicam evin icinde yayilsin diye sesi....
Birde bebisin en cok 3 gun icinde yikanmasi gerektigini dusunuyorum... göbek kordonu 2 hafta hatta nadirde olsa 3 hafta dusmeyen bebisler de var...
hem gözlerimle gördum teyzemin torunu oldu ve oglumun kordonu dusmeden asla yikamam mikrop kapar diyordu annesi... anneanneside 2 gun sabretti 3.gun annemide alip yikadilar bebisi... bebis yikandiktan sonra nurtopu gibi rengi acildi sacildi biseyler oldu sakinlesti rahatladi.
Tabi bu benim dusuncem belkide doktorum baska bisey der bende onu uygularim buyuk konusmiyim :))
Gunaydinlar kızlar..hala doğurmadım bekliyoruz..bugun kontrolumuz var sanırım bu hafta dogum olması gerekiyo artık yarın 38 e giricez cunku dualarınızı bekliyorum .. Cok heyecanlıyım tarif bile edemem iki bebek ve ben nası olucaz acaba:)
Gunaydinlar kızlar..hala doğurmadım bekliyoruz..bugun kontrolumuz var sanırım bu hafta dogum olması gerekiyo artık yarın 38 e giricez cunku dualarınızı bekliyorum .. Cok heyecanlıyım tarif bile edemem iki bebek ve ben nası olucaz acaba:)
Sabırsız erkekler!!! Onlar analarının karnında 2 gün mü durmuşlar:))))
Kaşıdım bestekiz;-) yıkanma konusuna gelince olur mu öyle şey canım ıslak bırakmadığın süre hiç bir şey olmaz. Bebeği su geliştirir. Bilmem ben ilk defa sizden duyuyorum. Biz bebekler
doğar eve gelince yıkarız. Hatta bazı hastane lerde bile yıkanır bebek. Vücudunun gözenekleri açılır.
Biz de haftasonu bebek bakımı eğitimine gittik, göbek düşene kadar yıkamayın dediler canım
Canım, ben ablam doktor oldugu ıcın anlasmalı laboratuvarından bırıne yaptırdım. Cunku o kadar cok kısıye bosu bosuna yaptırmam gerektı kı, bır servet tutacaktı. Bıran evvel gotursenız ıyı olur dıye dusunuyorum. Bu yakada hıpokrat laboratuvarı var, oradan ve netten yazdırınca cıkan yerlerden fıyat alın bence hangısı uygunsa ona yaptırın. Bır de eger kacak degılse, pasaportu ıle zaten tum tahlıllerı yaptırırsınız sorun olmaz. Kacaksa o durumu konusmanız lazım.
Kizlar kontrole gittigim hastane dogum yapicagim yer...
biz esimle koridorda beklerken dogum yapmak uzere olan bir kadinin sesi geliyordu ciglik cigliga bagiriyordu garibim korktum strese girdim korkudan aglamamak icin kendimi zor tuttum :)) sonra bir an kadinin sesi kesildi ardindan bi kac saniye sonra bebisin aglama sesleri hastaneyi inletti resmen...
Ben bile rahatladim o aglama sesiyle susmak bilmedi bir turlu esim de baba olmus gibi bebegin aglamasiyla hem sasirdi hemde cok sevindi sanirim oda degisik psikolejide suan heyecanli sabirsiz ve urkek görunuyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?