2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ben uykuzum canim....poponu kasi nadir bole anlasan aileler....
hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....

hepsini bende oyle biliom...ama bebek gobegi dusmeden yikanmaz gobus mikrop kapar die derler

Yok canim dogru anladin. Gobegi dusene kadar yikamiycam. Hem enfeksiyon riskinden hem de dogdugunda bebegin ustunde adini hatirlayamadigim bi tabaka oluyor ya o bebegi koruyormuymus neymis. Kafasini falan oyle kanli pis birakmam tabi de. Zaten ortalama 1 hafta suruyor gobek dusmesi. Yani suan icin boyle dusunuyorum :)

hihh tamam iste gidrrsin istedigin gunler ama vence hic takilma kendini korkutma.....

hepsini bende oyle biliom...ama bebek gobegi dusmeden yikanmaz gobus mikrop kapar die derler
Haklisin bi de onu dert etmeyim simdi :)

Kaşıdım bestekiz;-) yıkanma konusuna gelince olur mu öyle şey canım ıslak bırakmadığın süre hiç bir şey olmaz. Bebeği su geliştirir. Bilmem ben ilk defa sizden duyuyorum. Biz bebekler
doğar eve gelince yıkarız. Hatta bazı hastane lerde bile yıkanır bebek. Vücudunun gözenekleri açılır.

Doktorlar göbeği düşmeden yıkanmasını istemiyor bebeklerin tüm yakınlarım da öyle yaptı ...

Sevgili pek saygi deger Braxton hicks kasılmaları.halimi hatrimi sikca sorar oldu Eksik olmasin. Saliya kontrol var heyecandan yerimde duramıyorum
Cilginlar gibi kilo aldim hala da biseler yemek istiyorum:131:
Ah bir de geceleri uyuyabilsem. Bacaklarimda vucudumda soba yaniyor sanirim

Cok sagol canm...Yuzunu görebildim elini agzina göturuyordu :) Bu sey benim icimdemi simdi diye sasirdim cok buyuk mucizeler tasiyoruz icimizde

Bugun yine kontroldeydik yine ayni kontrolleri yaptilar nst ye bagladilar, idrardaki proteine baktilar ve tansiyon ölculdu....
tansiyonum hala ayni yukseklerde geziyor....nabizda cok yuksekmis kalbimin nasil hizli attigini duyuyorum arada...
ama bugun biraktigim idrar temiz cikti protein falan yoktu sanirim bu protein durumuda sabit olan bisey degil cumartesi olan protein pazar gunu kaybolmus..
Sali tekrar tansiyonuma ve idrara bakicaklar malesef... aksam burnumda kanadi tansiyonla alakasi varmi bilmiyorum ama soguk havalarda kanayabiliyor gerci bugun sicakti ama ustunde durmak istemiyorum artik eve gidebilirsin dediklerine göre abartilicak durumda yoktur umarim...
tek sorun tansiyon ve idrardaki protein bu protein durumuda degisip duruyor gibi.
gitmekten skildim cok bekletiyolar ya alin ya da su son gunlerimde rahat birakin diyesim var

Lohusalikta yanliz kalinmaktan bahsedilmis bende yurtdisinda oldugum icin kimsem yok olanda 40 gun asla kalmaz... baba tatili diye birsey var burda cumartesi ve pazarlarida sayarsam 14 gun boyunca esim yanimda olabilicek sonra bebisimle yanliz kalicaz... önemli olan gece yanliz kalmamak esimde 4 ten sonra isi bitirdigi icin rahatim bu yönden.... bu tur seyleri okumasak iyi olur ve nasil dusunursek öyle ilerleriz diye dusunuyorum... Herseyin hayirlisi Allahtan... evde oldugum surece Kuran surelerini acicam evin icinde yayilsin diye sesi....

Birde bebisin en cok 3 gun icinde yikanmasi gerektigini dusunuyorum... göbek kordonu 2 hafta hatta nadirde olsa 3 hafta dusmeyen bebisler de var...
hem gözlerimle gördum teyzemin torunu oldu ve oglumun kordonu dusmeden asla yikamam mikrop kapar diyordu annesi... anneanneside 2 gun sabretti 3.gun annemide alip yikadilar bebisi... bebis yikandiktan sonra nurtopu gibi rengi acildi sacildi biseyler oldu sakinlesti rahatladi.
Tabi bu benim dusuncem belkide doktorum baska bisey der bende onu uygularim buyuk konusmiyim :))

Son düzenleme:
nasilsin hersey yolunda mi ??? birde yazdim mi hatirlamiom ciciler cok guzel hele dolap ici dizayna esya sepetlerine bayildim ) ;) bi cirpida eskitin insallahhhh
Cok sagol canimm Hersey yolundami bende bilmiyorum hergun kontrollerdeyim tansiyon sorunum var... artik ya alsinlar yada rahat biraksinlar istiyorum

Kizlar kontrole gittigim hastane dogum yapicagim yer...
biz esimle koridorda beklerken dogum yapmak uzere olan bir kadinin sesi geliyordu ciglik cigliga bagiriyordu garibim korktum strese girdim korkudan aglamamak icin kendimi zor tuttum :)) sonra bir an kadinin sesi kesildi ardindan bi kac saniye sonra bebisin aglama sesleri hastaneyi inletti resmen...
Ben bile rahatladim o aglama sesiyle susmak bilmedi bir turlu esim de baba olmus gibi bebegin aglamasiyla hem sasirdi hemde cok sevindi sanirim oda degisik psikolejide suan heyecanli sabirsiz ve urkek görunuyor :))

Gunaydinlar kızlar..hala doğurmadım bekliyoruz..bugun kontrolumuz var sanırım bu hafta dogum olması gerekiyo artık yarın 38 e giricez cunku dualarınızı bekliyorum .. Cok heyecanlıyım tarif bile edemem iki bebek ve ben nası olucaz acaba:)

Insaallah bir sikinti cikmadan kucagimiza aliriz bebislerimizi canm.
Dogumdan sonra bir iki gun gecince iki gune bir yikanabilir bebis yani hem yaz geliyor kuzucuk da rahatlar. Bizim tanidik surekli yikiyo cocugunu onemli olan oda isisi yani. Bebek yikandiktan sonra dedigin gibi yuzu gozu aciliyor

Saglikla kucagina al insaallah canim

Hayirlisi olsun canim bak ne haftalar gordun 36 yi bekliyordun birde:) insallah sapasaglam kavusursun yavrucuklarina :) habersiz birakma yarin dogum olacaksa:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biz de haftasonu bebek bakımı eğitimine gittik, göbek düşene kadar yıkamayın dediler canım

Biz de haftasonu bebek bakımı eğitimine gittik, göbek düşene kadar yıkamayın dediler canım

Bebişin göbeği suyla temas ederse daha geç düşermiş, kuruma süreci etkilendiği için. Bir de mikrop kapabilir tabii(

Oğlumun göbeği epey geç düşmüştü, o vakte kadar silmiştim vs ama sonrasında her gün yıkadım. Halen de öyle, benimki çok sever yıkanmayı koşa koşa gider ama ablamın oğlu bebeklikten beri kıyametleri koparırdı yıkanırken. Koca adam oldu halen yüzüme su gelmesin der:) Biraz da bebeğine bağlı galiba

İşte kaçak oldugu için biz de tereddüt ettik nerede yaptırsak diye... Bir fiyat soralım bakalım civardaki yerlere..sagol canım

Bende fark ettim benim esimin de bi degisti psikolojisi cok garip oldu bazenleri bana soruyor anlatiyor hatta ne gaeip hic bisi yoktu gezioduk dolasioduk simdi karninda bi bebek var bi canli o.Bi canlinin icinde bi canli daha var ne kadar garip die konuso arasira.,.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…