- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Canim bence en iyi karari doktorun vericektir 100/1 bile risk varsa sezeryan ol derim...ki bence bu durumda sezeryan daha iyi gibi görunuyor...kızlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. şöyle ki;
şuan 37+0 haftalık gebeyim. 33. haftadan beri su azlığım sebebiyle 3 günde bir kontrol ediliyorum. bu kadar sık kontrol edilmemin nedeni daha önce bebek kaybetmiş olmam doktorumun bana sabıkalısın işi sıkı tutmalıyız demesi. 3 hafta boyunca suyum sınırda ve bebeğin durumu iyi gitmişti. 36+0 da sezaryenle bebeği alıcaktı. normal doğum yapamazsın, suyun az iki kasılmada bebeğin kordonu bebekle rahim arasına sıkışır kalp atışları yavaşlar seni apar topar sezaryene alırız bunlar hep yaşadığımız şeyler gerek yok demişti. mecbur kabul etmiştim. sezaryen tarihini kesinleştirmek ve bebeğin durumuna bakmak için gittiğim kontrolde bi baktık suyum kayda değer şekilde artmış. 35+4 idim o kontrolde. sonraki kontrolde suyum yine azalmıştı ama sanırım eskisi kadar azalmamıştı çünkü sonradan normal doğumu deneyebiliriz demeye başladı doktorum. o günden beri hala 3 günde bir kontrole gidiyorum. ve son kontrolde 30 nisanda 38+2 oldugum gun bebeği alalım dedi doktor. normal doğumu çok istiyorsun suni sancıyla normal doğumu başlatırız her şey yolunda giderse sancı tutarsa bebek sorun çıkarmazsa normal doğum yaparsın eğer aksi olursa sezaryene çeviririz dedi. çok sevindim. çünkü sezaryen olmayı asla istemiyordum. bir de şöyle bir husus var bebeğim şu an 2.5 kg. çok büyük bebeği zaten doğuramazsın dedi neden çatım mı dar dedim ( o gun çatı muayenesi yapmıştı) minyonsun anneye göre bebek dedi. hala anlayabilmiş değilim bu ne demek. buyuk derken kaç kiloluk bebeği kasdetti 3 kilo buyuk değildir herhalde. neyse asıl soruma döneyim. şu an kafam biraz karışık çünkü yakın bir aile dostumuz var kadın doğumcu gebeliğimin başından beri hep telefonla konuşuyoruz. bana neden normal doğumda ısrar ediyorsun sezaryen olman senin için daha iyi şartların onu gerektiriyor. suni sancı tutmayabilir dedi. bir önceki gebeliğimde normal doğum yapmıştım suni sancıyla 11 saatte olmuştu dedim. o bebek yaşamıyordu gözden çıkarmışlardı bu farklı dedi. kalp atışları yavaşlayabilir vs vs. e iyi tamam ama hep varsayımlara göre hareket edilmez ki. forumda da suni sancıyla ilgili bazıları 5 saatte doğum tamamlandı çok rahattı derken bazıları hayatımın hatasını yaptım bilmem kaç saat sancı çektim nefes aldırmayan bir sancıydı sonunda sezaryene alındım açılma olmadı doğum başlamadı demiş. ben açıkçası bir önceki doğumda sancının tutmasına ve epidural yaptırıcagım için dayanılmayacak sancıları çekmeyeceğime güveniyorum. bu nedenle normal doğumu denemek istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz kızlar? siz olsaydınız ne yapardınız?
Cok gecmis olsun....Benekli kasintilar mi bunlar acaba? arkadasimdada vardi ayni durum gebeligin son gunlerinde cikiyormus ilac yazmislardi kirmizi benekler vardi vucudunda..buza bastirip duruyorrdu.merhaba kizlar... 3 gündür cok fena kasiniyordum avuc iclerim bacaklarim her yerim.. bugun doktorumu aradim hemen tahlil istedi kan ve idrar vermeye gittim yarin cikacak sonuclar. gebelik kolestazi diye bisey varmis ondan suphelendi eger varsa bebek ölümü sendromuna sebep olabileceginden 37 haftayi doldurduğu gibi aliyorlarmis canim sikkin kasina kasina yatiyorum. yarin nasil gelicek.. allahim bi sag salim alsaydik kucagimiza. .
Cati muayenesi dedikleri seyi bende oldum :) 5-10 saniyelik birseydi kendimi kastigim icin ertesi gunu biraz aci duydum... rahat olmaya bak...Kızlar günler geçtikçe heyecan sevinç endişeler artıyor Dr haftaya çatı muayenesi yapıcam dedi şimdiden endişeleniyorum 37 haftadayım doğum şeklini düşünemiyorum oğlum nasıl gelmek isterse öyle gelsin diyorum. Dünden beri felaket bir sol bacak ağrım var özellikle baldırda yaşayan var mı ?
sol bacaginin agrisi belki bebisin soldadir diye oluyordur veya ayakta durdugun zaman 2 ayaginin ustunde esit durmadigin icin de olabilir benimki genelde bileklerimde oluyor...
Benimkide tam tersi kalabaligi seviyor misafir varken karnimi ordan buraya göturuyor :)) belli olmasin diye hirkayla dolaniyorum evin icinde yoksa herkesin gözu karnima kayip duruyor ne oynak bebis varmis icinde diye :)))senin kalp dinleme aletin vardı sanırım onunla dinle bakalım ya da sağlık ocağı yakınsa oraya git
benimde bi haftadır misafirim vardı görümcem rahatsız burda bi hasteneye geliyo ve bizde kaldılar çok severiz birbirimizi ama evde misafir varken hiç rahat edemedim ben gerildikçe sanırım bebişte gerildi o kadar az hareket ettiki korkmaya falan başladım dün misafirleri yolculadık bu gün bizimki bayram ediyo habire bi hareket içinde yani dicem oki senin ev kalabalık sende gerğinsin normal hareketsiz olması
Bende 9 aydir yapmadigim temizligi yapmaya basladim gelsin diye...ananas yemeye basliycam faydasini görenler olmusbenim kızımın gelmeye niyeti yok sanırım. bekledikçe iyce stres oldum kendimi temizliğe vurdum
insallah bebisinin hareketleri normale dönmustur canim biz farketmesekte onlar hareket edebiliyor gecen nst ye baglandigimda fark ettim ne kadar hareketli oldugunu kalp ritmi kaybolup duruyordu tabi hepsini farketmiyordum ben... sende surekli farketmeyebilirsin bu minik hareketleri...Kızlar bebek hareketleri yerine bol bol karnımda sertleşme olmaya başladı doktora gitmedim bu hareketler başlayınca bişey yoktur diye karnımda sertleşme ve toplanma hissi var ağrı yok sorunda yoktur diye düşünüyorum bu son haftalar çokmu evham yapıyorum acaba bu kasılma ve toplanma hissi sizdede oluyormu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kasilma toplanma bendede oluyor karnim tas kesiliyor ve sanki bebis karnimi tasla itekliyor gibi ama biraz dinlenince normale dönuyor.
Bende 1 haftadir olan bir durum daha cok baski yapiyor oraya sanki ve artik acitan turden sanirim dogumun yakin oldugunun habercisi daha önce böyle bisey yasamamistim..Merhaba kızlar bende 36+5 oldum.Allah nasip ederse bir kızımız olacak.ancak 4-5 gündür afedersiniz sanki makatıma ve rahmime bıçak saplanıyor gibi acı giriyor beni yerimden hoplatıyor.acaba bu doğumumun yaklaştığını mı gösteriyor.aranızda böyle sancılar hisseden var mı?
Korkutma kendini canim hepimiz ayri ayri sorunlar yasiyoruz malesef bazen iste geliyor gelicek derken bi bakmisiz daha coook varmis gelmesine....insallah senin bebisinde zamaninda gelir..Kızlar bacak ağrılarımla birlikte kasık ağrımda başladı eşim gelsin Dr gideceğiZ sol kasığım çok ağrıyor çünkü nolur bana dua edin korkuyorum ya doğurursam diye çantamı yanıma alıp almamayı bile düşünüyorum nolur bir kaç hafta daha beklesin bana dua edin arkadaşlar
Merhaba kizlar nasilsiniz 34 haftalik oldum 4 hafta kaldi mayis 20de dogum cok heyecanliyiz bebegim 2200 olmus kilosu normal dedi doktor doguma kadar 1 kilo daha alir dedi hastane oda suslemesi icin haftasonu goruscem bi yerle bakalim dogum fotorafcisi istiyodum ama masallah baya pahali agzim acik kaldi bakalim uygun bulursam anlascam biriyle bulamazsam arkadasimi sokmayi dusunuyorum oda kan tutar beni diyo :))) iki kizim var kizlarda hicbirsey yapamadim ne oda suslemesi nede baska bisi hersey icimde kaldi bu bebegimde istiyorum bide son cocugum guzel olsun istiyorum hersey... doktorum kordonlarini baglatmayi dusunurmusun dedi kabul etmedim karsiyim bu duruma cunku neolur neolmaz Allah evlatlarima omur versin ama insanin basina ne gelecegi belli olmaz diye dusunenlerdenim.. sertlesmeler benim hala oluyo karnimda bu normal dedi doktor bebegin hareketleri artik eskisi gibi degil buda normal cunku yeri daraldi bebisimingecen gun doktora garibim dogsada oda rahatlasa daracik yerde dedim yaniliyosun o halinden gayet memnun emin ol dedi. dudaklarim silikonlu gibi oldu kizlarda boyle olmamistim ama oglusumda baya baya guzellestim 20 kilo aldim ama dudaklar super oldu :)) dogumdan sora sisler inerse yaptircam diyorum ben kalin dudakli nnkadar guzelmisim :)) bu arada dogum yapan arkadaslar olmus canlarim ya Allah anali babali buyutsun hayirli evlatlar olsun insallah
o dogum fotografcilari banada cok pahali geliyor biz onun yerine biraz fazla paraya kiyip iyi bir kamera aldik hem dogumda hemde dogumdan sonra kullanabilecegimiz birsey olsun istedik....
kordonu baglatmamaklada cok iyi yapmissin doktorun sormasi bile yanlis...
Halamin kizi henuz 25 indeyken 4 cocugu vardi ve kordonunu baglatmak istedigini söylemisti doktoruna...
Doktoru ben baglamam cok istiyorsan baska doktora gidebilirsin diyip azarlamisti onu sebebini soruncada doktorun yanina baska bir kadin gelmis henuz 30-35 lerinde ve malesef 3 cocugunuda depremde kaybetmisti esiyle yapayanliz kalmis....kordonunuda baglatmis... kuzenimin doktoruna yalvarmis ne olur yardim edin bir evladim olsun gitmedigim yer kalmadi bari siz yardim edin diye....
malesef kordon baglandiktan sonra öyle bir imkan kalmiyor