2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Cok tesekkur ederiz teyzeleri..darısı basınıza..yok boyle bise anne olmak cok guzel butun zorluklarına ragmen..

ayyy canım yaaa çok sevindim bebişlerinin iyi olmasına çok merak ediyodum seni allahım analı babalı sağlıklı sıhatli büyütsün inşallah

Cok dogru demissin canm malesef annem onu diger kardeslerime göre daha cok simartiyo evin buyugu o kaldi diye... bende öyle alistim sanirim 18 yasindaki kiza balli sutmu verilir diyorum simdi... bu saatten sonra boyu uzamiycak ya... dun esimde evdeydi diye anneme rahat anlatamadim ve zaten birden anlatmak istemedim biraz zaman sonra tekrar konusunu acip anlaticam anneminde morali cok bozuldu en kucuk kardesim bile abla cantandan para sesi geliyor bakabilirmiyim diyordu bak dedigimde 1 tanesini alabilir miyim diyordu herseyi izin alip yapiyordu ama bunun huyu farkli tek korktugum baskasina bunu yapmasi baskasi onun bu hatasini afetmeyip buyutur kendinide ailesinide rezil eder
Turkiyede su yarim ustler oluyor bolero onlardan carsidan 5 liraya alirdim asiri ucuz kaldiki burada onlardan yok boleroya benzer birsey bulsam bile en az 70-100 tl arasidir bu ulkede textil olmadigi icin hem kiyafet kitligi hemde pahaliligi var... turkiyeden 5 liraya aldigim o bolero bile benden habersiz aldiklari esyanin icindeydi..

Bizim ülkemizin kontrolleri sıkı değil ki. Bi de hayvan kılı olmalı o çünkü ben yıkamıştım öyle ağır kokmuştu ki
Umarim at kilidir o.

Onunla aramizda konustuk halettigimizi sanmistim... birsey varsa bile cantasinda bu konusmadan sonra benden habersiz tekrar yerine koyar diye ummustum.... ama havaalanina gittigimizde yolda kilon fazla olursa kirmizi valizinden bikac esya cikarmamiz gerekebilir dedim...
bizimki yine strese girmis ses tonuyla gerek yok onu acmaya sirt cantamda anneme yolladigin kumaslar var onlari cikaririz dedi... olurmu sirt cantanin zaten kilosuna bakmiyolar bile elindekine bakiyolar diyince gerilmisti o an anladim ki eli bos gitmiyor burdan uzatmadim ustune bide ihtiyaci olmadigi halde harclik verdim ona bilerek yine belirttim elimizin darda oldugunu biliyorsun dedim kendine bi kac kiyafet alirsin hediyem olsun demistim...

Bazi kiyafetlerim vardi bana suan gelmeyen sadece BURDA giymesi icin ona vermistim gardirobundaydi... ve asiri fazlaydi... birde dogumdan sonra giyebilecegim yazlik kiyafetlerim bir valizdeydi onlari da bir cantaya cantayida salondaki baska bir gardiroba katmistim yani hem ona sadece BURDA oldugu surece giysin diye verdiklerimi hemde benim orda burda sakli olan cantamdaki esyalarimida kurcalayip almisti...yani izin almadan bir posete katip baglayip valizine katmisti.. hatasindan ders almis olsaydi gözlugu almazdi en önemlisi bu olaydan sonra ona verdigim kiyafetleri almamasi gerekirdi...

Masrafimizi harcamalarimizi herseyi biliyordu canim sonucta ayni evdeydik bebisin buyuk ihtiyaclarini son aya biraktik onunda gitmesi derken elimiz s1k1smisti...
Hatta esim kardesimin önunde bana dedi ki kardesine suan tel filan almayalim elimizde para kalmiyor gelecek ay o telin parasini yollariz ordan alsin dedi... basladi bebege alinmasi gereken ihtiyaclari saymaya daha bu su var nasil yetisicez dedi ki bende kizdim olurmu hediyesizmi göndericez kardesimi dedim kavga ettik bu yuzden kardesim agzini acip tek kelime etmedi en azindan acelesi yok önemli olan (ilk) yegenimin ihtiyaclari vs diyebilirdi...
annemin koltugunu degistirmesi lazim eskidigi icin ben yine kardesime dedim biz kahvaltidayken telefon 500 lira kadar yapiyo ben 300 daha ekliyim anneme yollasam 800 lira koltugunu alsa daha iyi degilmi hediyemiz olur dedim. basladi bizimki yok telefonsuz olurmu bana telefon sart siz almasaniz anneme aldiricam deyip surat asti... neyse ertesi gunu esim onuda alip telefon almisti ona...

Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandır giremiyordum, yada kısa kısa girip çıkıyordum, sayfalar var okuyamadığım. doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın, tansiyon, preeklemsi, kolestaz vs. yaşayan tüm arkadaşlarım sabırlar diliyorum, az kaldı, dayanalım.. 37. haftasına kadar çalışmak zorunda olan bütün arkadaşlarıma da sabırlar diliyorum. benim pazartesi son günüm, ama bu hafta 4 gün rapor aldım, çok bel ve pubik kemik ağrım olduğu için, yarın yine işe gideceğim

Sizinle paylaşmak istediğim şeyler var, daha doğrusu iç dökmek istedim. Haftalardır uyuyamıyorum zaten, sabahın kör şafağında uyandım yine, çamaşır yıkadım, bişiler atıştırdım, annemi aradım, gel kahvaltı yapalım diye, işim var gelemem yemek yapıyorum, makinede çamaşır var dedi, sen gel dedi, tamam dedim, gelme, bende evdeyim o zaman dedim kapattım, çıktım evden yürüdüm amaçsız, parka oturdum, çocuklu anneleri izledim, eve döndüm. bunalıyorum, nefes alamıyorum, bı sıkıntı var içimde . annem aradı, işini bitirmiş, arkadaşına gidecekmiş, seni de götüreyim dedi, ama arkadaşı hastaymış, bi arayım dedi, iyileşmiş mi dedi. heveslendim, değişiklik olur dedim, kendime kıyafet hazırladım, şunu giyeyim, bunu takayım diyordum ki, hop telefon, arkadaşı biraz halsizmiş, sen bilirsin, ben emin olamadım ama iyileşmiştir gel istersen dedi, gönülsüz konuştu gibi geldi, başladım ağlamaya, yok gelmem dedim, anlamadı bile sesimden ağladığımı. zaten pazartesiden sonra hep evdesin dedi, çarşamba da temizlik var evinde zaten gelicem sana dedi, peki dedim, bak keyfine, çarşambaya kadar git arkadaşlarına, ben evdeyim, otururum dedim. sıkıldım belki çıkarım dedim, bişey olmaz bigünden otur evinde dedi, ihtiyacın yok bişeye çantanı filan hazırlarız haftaya nolcak dedi. kapattı telefonu. kendimi o kadar yalnız, o kadar dışlanmış hissettim ki, dakikalarca ağladım. ben çağırdığımda gelmem demişti, evde yalnızım biliyo, çıktı gitti arkadaşlarıyla kahveye, bişey olursa ara dedi!! o kahve sigara yaparken, ben ne diye arıycam ki? ben evde sıkılıyorum,ağrım var bi iş yapamıyorum, açım yemeğim yok, ne diycem?
şu an bunları yazarken bile ağlıyorum, öyle böyle değil çok ağırıma gitti.. Allah eksikliğini göstermesin başımdan eksik etmesin ama çok zoruma gitti, ne yalan söyleyim..

saol cnm..ilac almiyrm. hic almadim bilerek.ayaklarimi dikeyum ben o zaman.

Canim keske evin kucugu olsa gercekten en kucugumuz simarik diyip bu kadar uzulmezdim suan evin en buyugu ve onun disinda 2 kucuk kardesim daha var... gözluk dedigim gibi sevdigim bir arkadasimdan hediyeydi maddi degeri yoktu bile... digerleri neysede o gözluge cok kiymet veriyordum cunki bana veren arkadasimi yillardir görmuyorum isvecten baska ulkeye tasindilar diye.

Bendede bu belirtiler vardi hep dogum yaklasti iste gelicek diyordum belirtilerim gitgide azaldi... sadece karnim bazen cok sert oluyor.

ayyy canım yaa üzme kendini valla yakın olsan (nerde olduğunu da bilmiyorum ) ama gel beraber gezelim dicem sen öyle anlatınca üzüldüm cidden benim bütün ailem başka şehir de yalnızlığa alıştığım için bana pek koymuyo tek başıma dışarı çıkmak

Bahsettigimiz firca bu canim sekli domuz kilina benziyor ama anladigim kadariyla naylon bu organik degil...
esime sorunca aksam cok abartiyorsun öyle birsey olsa musluman ulkelerinde satilmaz bu dedi
Eki Görüntüle 1083983

Ben bir yerde daha okudum da naylon degil organikmis ondan dolayi aklima o geldi ay ortaligi karistirmis gibi olmiyim yani ben bilen var mi dedim belki de baska bir kildir ama muslumanlarin cogunlukta oldugu bir ulkedeyiz fakat maalesef onun etini de satan kasaplar var. Hatta gozumle gormedim ama M. Ile baslayan bir marketin büyük olanlarinda bu et d eti diye satiliyormus. Ya i bana o kadar imkansiz gelmedi cok tatli bir tarak seti ama bunu bana dusundurmesi bile yetti. Iade edecekti esim.

Belki de samur kili falandir canim yani ortaokuldayken boyle fircalar kullanmistik samur kili demisti hocamiz... yani cok inceledim sanki yaa kendimi oyle hissettim ama insaallah degildir canim ithalatci firmanin iletisim bilgileri yaziyormus arkasinda oraya sorabilirsiniz ama ben aldigim yere sordum hicbir yorum yapmadilar ve siz iade edin dediler.

Bozma moralini canim bizim hormonlarda tavan yapmis durumda malesef insanin ailesinden beklentileri var özellikle bu zor gunlerde... bende öyle bir sorun yasadim kardesimle ilgili sözde hamileyim diye yanima getirmistim yardimci olsun diye hamileligimi unutur olmustum sayesinde gidincede iyiki vizesini uzatmamislar ohh be benim evim benim esyam ben hamileyim dikkat etmem lazimmis megersem demistim :)))

Çok teşekkür ederim, burası aktif yazmasam sadece okusam bile beni çok rahatlatıyor, şimdi bide sanki karşımdaymışsın gibi yazınca çok mutlu oldum :)
Ankaradayım ben.
hamileliğimin şimdiye kadarki bütün sürecini çalışarak geçirdim, artık ağırlaşıp ağrım olunca rapor aldım, bu süreçte de, hiç yalnız kalmam, birileri gelir gider, ne biliyim beni gezdirirler filan sandım ben. öyle otur evinde diyince bi zoruma gitti, hormonlar işte

)
oyun oynuyor bu bebisler bizimle. benim durumum biraz farkli. pihtilasmadan dolayi igne yaptigim icin normal dogum yapabilme ihtimalim dusuk. o nedenle biraz daha merak ettim.

biride at kuyrugu demisti... dun esime konuyu actigimda cok abartiyorsun demisti :)) bugun yine konuyu acicam olmadi gidip kendim alirim ama cocuguma domuzun orasindan burasindan alinmis killardan taragi kullandirtmam... en fazla bir mail atip sorsun cevabini ertesi gun yollarlar bende buraya yazarim bakalim ne diycekler eger ikna edip yazdirtabilirsem o maili

Bir arkadas atmis mail canim yüzde yuz keci kiliymis. iade etmese miydim

Canım benim suyum bitmişti doğuma aldılar.. seni her hafta nst ye çağırmış sonuçları doktoruna gösterirken merak ettiğini daha sık gelmek istediğini söyle kaldıki bir sorun olmasa bile son ayda daha sık çağırması gerekir benim doktorum haftada bir çağırıyodu son zamanlarda 3 günde bire düştü....sen o çağırmasa bile git ihmal etme bide hareketleri sormuştun bende biraz azalma olmuştu eskisi kadar şiddetli değildi benim bilgim bukadar canım... bende su eksikliği ve bebekde gerileme tansiyondan dolayı olmuştu sende niye oluyomuş?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen hormonlar.. artık gözyaşlarımız durmuyor..
Senin sürecini okudum, tansiyon ve protein sorununu da, kardeşinin sana yaptıklarını, eşyalarını toplayıp götürüşünü de. bu süreçte bebeğinden başka hiç bişey düşünme. gözlüğün manevi değeri olmasa umursamazdın sanırım, ama yine de doğumunu beklerken, üstelikte, bu süreci eşinle birlikte yalnız yönetmeye çalıştığın bir dönemde böyle birşey yaşıyor olmak hiç kolay değil.

bak ben 3-4 gün yalnız kalınca ne hale geldim, sen gurbettesin bide..
Allahım yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…