Arkadaslarim,
dua eden, iyi dilekte bulunan tum yoldaslarima tesekkur ederim.
Gece 2.39 da suyum ve 1 sanci ile baslayan surecim,5 de hastaneye gelmemiz ve 6 cm aciklik oldugunu ogrenmemizle basladi.sancim cok azdi.suni sanci ile devam ettik.hastanede mukemmel bir ekip karsiladi bizi
Doktorumuzla bulustugumuzda ilk cati muaynemi olmus oldum.
Saat 6 da sancinin derecesini yukselttiler, plates topu ile egzersiz yaparak acilmayi ve bebegin basinin asagi gelmesini saglayarak normal dogumum basladi.
cok korktum dogum sureci sezeryana donermi diye.yapamayacagimi dusundum.sancilar siddetliydi, kac kez dilimin ucuna geldi dayanamiyorum sezeryana gecin diye derken.3.siddetki sancida ikinmam ile yavrym dunyaya geldi.
gul kokuyordu.annem ve esum dogumdaydi, esim kordonu kesti.
hemsire gogsumu sıkıp ilk sari sutu bebege verdi.sonra gogus uclarima sıktı.
4 dikis sonrasi kesi yapilmis bu arada esim gormus, odamiza ciktik.
emzirdim, cok guzel bisey,
bebegimiz saglikli cok sukur bende oyle.simdi ondan kan aliyorlar.tsh ve hemogram olcumleri yapilacak.sonrada emmeye gelecek.3.120 gr.51 cm bu arada.
hepinize saglikli hayirli dogumlar diliyorum.yavrulariniza kavustursun allahim huzurla hepinizi.
Arkadaslarim,
Gece 2.39 da suyum ve 1 sanci ile baslayan surecim,5 de hastaneye gelmemiz ve 6 cm aciklik oldugunu ogrenmemizle basladi.sancim cok azdi.suni sanci ile devam ettik.hastanede mukemmel bir ekip karsiladi bizi
Saat 6 da sancinin derecesini yukselttiler, plates topu ile egzersiz yaparak acilmayi ve bebegin basinin asagi gelmesini saglayarak normal dogumum basladi.
cok korktum dogum sureci sezeryana donermi diye.yapamayacagimi dusundum.sancilar siddetliydi, kac kez dilimin ucuna geldi dayanamiyorum sezeryana gecin diye derken.3.siddetki sancida ikinmam ile yavrym dunyaya geldi.
bebegimiz saglikli cok sukur bende oyle.simdi ondan kan aliyorlar.tsh ve hemogram olcumleri yapilacak.sonrada emmeye gelecek.3.120 gr.51 cm bu arada.
hepinize saglikli hayirli dogumlar diliyorum.yavrulariniza kavustursun allahim huzurla hepinizi.
Canım benim suyum bitmişti doğuma aldılar.. seni her hafta nst ye çağırmış sonuçları doktoruna gösterirken merak ettiğini daha sık gelmek istediğini söyle kaldıki bir sorun olmasa bile son ayda daha sık çağırması gerekir benim doktorum haftada bir çağırıyodu son zamanlarda 3 günde bire düştü....sen o çağırmasa bile git ihmal etme bide hareketleri sormuştun bende biraz azalma olmuştu eskisi kadar şiddetli değildi benim bilgim bukadar canım... bende su eksikliği ve bebekde gerileme tansiyondan dolayı olmuştu sende niye oluyomuş?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaslarim,
Kizlaar
suyum geldi.saat 2.30 da nisanda.yoldayiz.hastaneye gidiyoruz.en kalbi dualarinizi bekliyorum
pc yi açık bırakıp doğuma mı gitti ki :) yada her an doğumu paylaşayım diye online da olabilir
Arkadaslarim,
Sekreter biraz gicik ya randevusuz bakmiyolar ..buarada nst bilgi verirmi. Su hakkinda falanki bilemiyorum ya gozumu karartip baska bi ilemi gitsem acaba
Görunusude tatliydi dimiBir arkadas atmis mail canim yüzde yuz keci kiliymis.iade etmese miydim
Benim de karnım kaburgalari çok ağrıyor sanki üzerine yatmisim da ezilmiş gibi...Sırt karin kaburga kalça...hepsi genişliyor açılıyor sonuçta onun ağrısı olabilir
Gittiginde bizide bilgilendir canim.Ayni seyler bendede oluyordu ama 2mayisa kadar dogum olmazsa gitmicem dedim kontrole yada bi problem olmazsa cuma gunu kontrole gitmeyeli 15 gun olmus olucak bakalim 2mayisa dayanabilicekmiyiz bebisime zarar gelsin istemiom agrim sizim oluyo ama hareketlerinide hafif hissediom.
Kızlar o şekildeki karın ağrısı bebek kıkırdağınının yavaş yavaş sertleşmeye başlamasından kaynaklanıyormuş korkulacak birşey yokmuş...Güzel haberlerle gel canım. Günlerimiz aynı, gün verir inş deyince heyecan yaptım
İnşallah ben de senin gibi bunlardan zevk alırım doğumdan sonra çünkü ben 9 ay önceye kadar eşim işten gelince ve yemeğini bitirince gidip kucağına oturuyordum sandalyeye beni sevsin, saçlarımı okşasın diye. Bakalım şimdi kızımıza yapacak, aynı şekilde ben de kızımıza yapacağım onu yine bu kadar özleyecek miyim çok merak ediyorum..Maalesef çocuktan sonra evlilik değişiyor canım. O hırçınlıklar, gel gitler oluyor tabii ama işin özünde ya evlilik bağı çocuklar sayesinde güçleniyor ve tam bir aile oluyorsunuz, ya da günün sonunda bakıyorsun ki çocuklar uğruna eşini uzaklaştırmışsın....
3.cüyü konusurken burada yazdım belki hatırlarsın, ben ilk çocuğuma balayında hamile kaldım. İkimiz de çok çocuk istiyorduk, mucize gibi gelmişti çok sevinmiştik. Diğer taraftan bu Temmuz'da 4 senelik evli olacağız kısmetse ve iki çocuğumuz olacak. Eşimle çok uzun bir flört dönemimiz de olmadı. Adamcağız evlenir evlenmez koca göbek, şiş ayaklar, varisli bacaklar, tombalak surat, uykusuz mor gözler, emzirme, sağma vs sorunlar ile karşılaştı.
Düşününce hep derim; demek ki eşim beni gerçekten seviyormuş diye... Başkası olsa belki çoktan daha farklı şeylere yönelirdi ya da sevgisini kaybederdi. (Bunlar normal demiyorum tabii sadece erkekleri biliyorsunuz işte)
Başbaşa mum ışığında bir yemektense, şişko göbişmle koltuktan kalkmak için böcek gibi debelenirken gözgöze geldiğimizde canım karım diyip tebessüm edip gelip beni kaldırması daha romantik geliyor artık bana:)))))
Şimdi ikimiz de hiç konuşmadan çocuklarımızın biraz büyümesini bekliyoruz...
Canııııımmmm hayırlı olsun Rabbim acılarını göstermesin..Kızlar selam
Cok sukur kızlarıma kavuştum :) kuzularım 2500 doğdular cok sukur kuvoze girmediler..yArin eve çıkıyoruz..dualatiniz için cok teşekkürler..allah hepinize yaşatsın Cook guzel bi diygu..
Keşke bir ay önce aklımıza gelseydi canım yaaaaa, ben de çok isterdim hediyeleşmeyi :)Kızlar yaa keşke çekiliş yapıp birbirimize yani bebeklerinize hediye gonderseydik doğumlar başlamadan ne güzel olurdu...ilkokulda yapardık ya hani onu gibi
Bebişin hayırlı uğurlu olsun şimdiden, Allah bol sütlü lohusalık nasip etsin :)ALLAH izin veirse yarın doğuma giriyorumdualarınızı esirgemeyin lütfen
Sağ salim bebiğini kucağına almak nasip olur inşallah, tedirgin olma hiç annesi erkenden kavuşuyorsun miniğine :)Bugun ki doktor konrolunde bebegimin son 2 haftada gelismemesinden kaynakli Doppler test yapildi, plasenta kan akisinda ki problemden oturu acilen cumartesi sezeryan yapacaklar. henuz 35 haftadayiz. Cok tedirginim. Malezyadayim saat sabahin besi ve ben uyuyamiyorum(
Canım şu anda odaklanman gereken iki şey var 1. bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak 2. sağlıklı ve bol sütlü bir lohusalık geçirmek. Lütfen tüm düşüncelerini bunlardan sonraya sakla ve bebeğini düşün, tansiyonunu düşün hem kendine hem bebeğine haksızlık etme. Ondan sonra zaten annenle konuşursun ve durumu anlatırsın annen tüm eşyalarını sana kargolasın, kardeşine de profesyonel bir destek lazım. Dediğim gibi lütfen şimdilik bunlar için üzülme olur muBelki hatirlarsiniz kardesimi 3 bucuk ayligina (avrupaya) yanima getirtmistik elimiz dar olmasina ragmen gidis gelis alicaklari kiyafet hediyesi derken 5 milyar kadar giderimiz olmustu ama suan okadar pismanimki onu evime getirdigime
Gitmeden 2 gun önce benden habersiz bir canta kadar kiyafetimi cantasina katmisti dilim varmiyor ama calmisti malesef öyle gitseydi dogumdan sonra giyicek hicbirseyim yoktu nerdeyse....
neyse farkettim bu durumu son anda konustum yanlis oldugunu söylemistim hatta yine cogunu ona vermistim... oda hata yaptim demisti....son 2 gunu deyip olayi bosverip guleryuzlu bir sekilde evimden yolcu etmistim onu...
Havalar artik gunesli oldugu icin gunes gözlugumu yerinden cikarayim arabada dursun dedim esiminki yerindeydi ama benimki yoktu herseyin yerini bildigi icin kardesime tel actim nerde oldugunu biliyormusun 3 gundur aramaktan öldum dedim.... bi stres bi panlikli ses tonuyla gardirobundaki kutuda dedi bende biliyorum onu enisteninki orda ama benimki yok dedim ki konusmasindan onun almis oldugunu anladimmmm
gözlugu cook sevdigim ve suan bu ulkede olmayan görusmedigim bir arkadasimdan hediye oldugunu da biliyordu sekli burdakilere göre farkliydi arkadasim dubaiden almis maddi degeri yoktu ama manevi degeri cooook yuksek derecedeydi...
annemede anlatmamistim bunu bugun dayanamayip söyledim detaylara girmeden bikac esyami almisti onunla guzelce konus hatasini anlasin suanda gözlugume kadar almis dedim sadece tansiyonu var diye kurcalamadim..
Dusundukce moralim bozuluyor hep iyilikle yaklastim ona burda oldugu gunler cocuk gibi davrandim 18 yasindaki kiza her gece balli sutunu verirdim kilo alsin diye sandivicini o hic beni dusunmemis megerse...
hep kendini dusundu burdaykende evde son bir meyve yada herhangi birsey kalsa ablam hamile ona kalsin demez kendi yerdi beni hic dusunmezdi...
o gittikten sonra hamile oldugumu anladim sizinde varmi böyle hayirsiz kardesiniz ya ben cok kötuyum herseyi yoluna katip yolladim derken suan aradigim esyayi bulamamak okadar zoruma gidiyorki muhtac olmadigi halde neden böyle yapti kikimbilir bilmedigim daha ne var aldigi
Hareketlerinin azalmasının sebebi suyunun azlığı bebek hareket edecek yer bulamıyor içeride maalesef, bol su içerseniz, protein ağırlıklı beslenirseniz ve portakal suyu içerseniz belki biraz artırabilirsiniz bebeğin suyunu, çok da takılmayın çünkü artık çok şükür ki bebeklerimiz doğsa bile kendilerini kurtarabilecek seviyeye geldiler.Canlarim bahsetmistim gecenlerde kontrolde doktor suyun azalmis.ama.tehlikeli boyutta degil demisti birde haftada bir nstye gel.demisti .ayrica kontrolude bir ay sonraya vermisti suan bnm kontrole daha iki hafta var ama ben su isini kafama iyice taktim ya dahada azaldiysa.,ustelik aptal doktorum (ozel olmasina ragmen)o kadar raht bi doktorki..yani insan demezmi iki hafta sonra gel suya bakalim yada sunlari sunlari ye ic diye..ne bilim asiri evhammi yapiyorum ama tedirgin olmaya basladim sizin doktorlariniz.neler soledi su hakkinda paylasirmisiniz? Birde naapmam lazim bi tehlike olup olmadigini anlamak icin hareketlerinimi takip edim buara uyuyo sanirim hateketleri azaldi gibi..bende de evham tavan yapti..burda bi arkadasti sanirim suyu bitmisti dogum yapmisti bama yardimci olurmusnuz lutfennnn
Anaaaaaammm bu dünyaya bir melek daha geldi, darısı bizimkilere :)Arkadaslarim,
Amin cumlemizin yardimcisi olsun insallah... Ama az kaldi hayirlisiyla kendi canimizdan olan minik arkadaslarimiz olucak benimde tek tesellim bu.... yillarca hamile kalamama tup bebek sorunlari yasadim nasip etmemisti rabbim hamile kalmami herseyi bosverdigimiz bir anda kendiliginden hamile kalmistim...Aynen hormonlar.. artık gözyaşlarımız durmuyor..
Senin sürecini okudum, tansiyon ve protein sorununu da, kardeşinin sana yaptıklarını, eşyalarını toplayıp götürüşünü de. bu süreçte bebeğinden başka hiç bişey düşünme. gözlüğün manevi değeri olmasa umursamazdın sanırım, ama yine de doğumunu beklerken, üstelikte, bu süreci eşinle birlikte yalnız yönetmeye çalıştığın bir dönemde böyle birşey yaşıyor olmak hiç kolay değil.
bak ben 3-4 gün yalnız kalınca ne hale geldim, sen gurbettesin bide..
Allahım yardımcın olsun..
Bu arada 6 da baslayan dogum sureci 8.15 de sona erdi.
cok uzun surermi diye cok endiseliydim.cok sukur 3 saatle atlattim.
en rahat dogumlari diliyorum sizlere
Arkadaslarim,
Arkadaslar bikac sy once yazmis arkadasimiz...
Kızlar o şekildeki karın ağrısı bebek kıkırdağınının yavaş yavaş sertleşmeye başlamasından kaynaklanıyormuş korkulacak birşey yokmuş...
İnşallah ben de senin gibi bunlardan zevk alırım doğumdan sonra çünkü ben 9 ay önceye kadar eşim işten gelince ve yemeğini bitirince gidip kucağına oturuyordum sandalyeye beni sevsin, saçlarımı okşasın diye. Bakalım şimdi kızımıza yapacak, aynı şekilde ben de kızımıza yapacağım onu yine bu kadar özleyecek miyim çok merak ediyorum..
Canııııımmmm hayırlı olsun Rabbim acılarını göstermesin..
Keşke bir ay önce aklımıza gelseydi canım yaaaaa, ben de çok isterdim hediyeleşmeyi :)
Bebişin hayırlı uğurlu olsun şimdiden, Allah bol sütlü lohusalık nasip etsin :)
Sağ salim bebiğini kucağına almak nasip olur inşallah, tedirgin olma hiç annesi erkenden kavuşuyorsun miniğine :)
Canım şu anda odaklanman gereken iki şey var 1. bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak 2. sağlıklı ve bol sütlü bir lohusalık geçirmek. Lütfen tüm düşüncelerini bunlardan sonraya sakla ve bebeğini düşün, tansiyonunu düşün hem kendine hem bebeğine haksızlık etme. Ondan sonra zaten annenle konuşursun ve durumu anlatırsın annen tüm eşyalarını sana kargolasın, kardeşine de profesyonel bir destek lazım. Dediğim gibi lütfen şimdilik bunlar için üzülme olur mu
Hareketlerinin azalmasının sebebi suyunun azlığı bebek hareket edecek yer bulamıyor içeride maalesef, bol su içerseniz, protein ağırlıklı beslenirseniz ve portakal suyu içerseniz belki biraz artırabilirsiniz bebeğin suyunu, çok da takılmayın çünkü artık çok şükür ki bebeklerimiz doğsa bile kendilerini kurtarabilecek seviyeye geldiler.
Anaaaaaammm bu dünyaya bir melek daha geldi, darısı bizimkilere :)
Masallah rabbim bizede böyle guzel dogum nasip eder insallah arkadasim 3-4 gun cekti acilmasi olmamisti ama seninki hemencik olupta bitmis Allah anali babali buyutsun insallah minik meleginizi..Bu arada 6 da baslayan dogum sureci 8.15 de sona erdi.
cok uzun surermi diye cok endiseliydim.cok sukur 3 saatle atlattim.
en rahat dogumlari diliyorum sizlere
Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandır giremiyordum, yada kısa kısa girip çıkıyordum, sayfalar var okuyamadığım. doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın, tansiyon, preeklemsi, kolestaz vs. yaşayan tüm arkadaşlarım sabırlar diliyorum, az kaldı, dayanalım.. 37. haftasına kadar çalışmak zorunda olan bütün arkadaşlarıma da sabırlar diliyorum. benim pazartesi son günüm, ama bu hafta 4 gün rapor aldım, çok bel ve pubik kemik ağrım olduğu için, yarın yine işe gideceğim
Sizinle paylaşmak istediğim şeyler var, daha doğrusu iç dökmek istedim. Haftalardır uyuyamıyorum zaten, sabahın kör şafağında uyandım yine, çamaşır yıkadım, bişiler atıştırdım, annemi aradım, gel kahvaltı yapalım diye, işim var gelemem yemek yapıyorum, makinede çamaşır var dedi, sen gel dedi, tamam dedim, gelme, bende evdeyim o zaman dedim kapattım, çıktım evden yürüdüm amaçsız, parka oturdum, çocuklu anneleri izledim, eve döndüm. bunalıyorum, nefes alamıyorum, bı sıkıntı var içimde . annem aradı, işini bitirmiş, arkadaşına gidecekmiş, seni de götüreyim dedi, ama arkadaşı hastaymış, bi arayım dedi, iyileşmiş mi dedi. heveslendim, değişiklik olur dedim, kendime kıyafet hazırladım, şunu giyeyim, bunu takayım diyordum ki, hop telefon, arkadaşı biraz halsizmiş, sen bilirsin, ben emin olamadım ama iyileşmiştir gel istersen dedi, gönülsüz konuştu gibi geldi, başladım ağlamaya, yok gelmem dedim, anlamadı bile sesimden ağladığımı. zaten pazartesiden sonra hep evdesin dedi, çarşamba da temizlik var evinde zaten gelicem sana dedi, peki dedim, bak keyfine, çarşambaya kadar git arkadaşlarına, ben evdeyim, otururum dedim. sıkıldım belki çıkarım dedim, bişey olmaz bigünden otur evinde dedi, ihtiyacın yok bişeye çantanı filan hazırlarız haftaya nolcak dedi. kapattı telefonu. kendimi o kadar yalnız, o kadar dışlanmış hissettim ki, dakikalarca ağladım. ben çağırdığımda gelmem demişti, evde yalnızım biliyo, çıktı gitti arkadaşlarıyla kahveye, bişey olursa ara dedi!! o kahve sigara yaparken, ben ne diye arıycam ki? ben evde sıkılıyorum,ağrım var bi iş yapamıyorum, açım yemeğim yok, ne diycem?
şu an bunları yazarken bile ağlıyorum, öyle böyle değil çok ağırıma gitti.. Allah eksikliğini göstermesin başımdan eksik etmesin ama çok zoruma gitti, ne yalan söyleyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?