- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Benimde aklima gelmiyor degil öyle seyler tirnak, biyik uzamalari sacin uzamamasi, sirtin agrimasi, vucudun sismesi olur olmadik seylere aglamak cook fark var hamilelik öncesine göre bunlarda...İyi demissin ohhh :)
Ay kalip cumle ztn her gun duymazsam olmuyor.
Ama bisi varmis, dogumdan sonra hamileligini unutuyormus insan.. O zorluklari vs.. Unutmak isteniyor da olabilir, fotolara falan bakmak istemiyorum o zamanki diyorlar..
Hamileyken de eskiden nasildim unuttum diyordu gorduklerim, aynen ben de hamilelikten once nasildim unuttum.. Hareketli miydim..mutfakta is yaparken belime hemen agri girmiyor muydu mesela ilginc geliyor:)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benimki kiz oldugu icin tam tersi duruyor canm seninki sivri... koca kari isleri ama bazende tutuveriyor demekki :))
Amin cumlemizin yardimcisi olsun insallah... Ama az kaldi hayirlisiyla kendi canimizdan olan minik arkadaslarimiz olucak benimde tek tesellim bu.... yillarca hamile kalamama tup bebek sorunlari yasadim nasip etmemisti rabbim hamile kalmami herseyi bosverdigimiz bir anda kendiliginden hamile kalmistim...
esimde bana hep ailene cok duskunsun esek kadar kiza bebek muamelesi yapiyorsun aranizda sadece 4-5 yas fark var diyordu... ama artik seviniyorum kendi bebegin olunca beni bile dusunmuycegini biliyorum diyor :))
Haklısın canım suyun azaldı diyip bir ay sonra kontrole çağıran doktoru ben anlamıyorum. Bir ay sonra görecek kadar önemsizse meden söyleyip hastayı üzüyorsun, yok o kadar önemliyse bir ay kontrol etmemek ne demek? Mümkünse başka doktorlardan görüş alsan ve 1 ay dolmasını beklemesen iyi olur tatlım.
Ay cidden doğuma gidiyorum yazdın sandım bir anda yüreğim hop!etti:))
Sağ elim arkadaşlar(( Resmen avucuma dek şişiyor ve iğne batsa bile hissetmiyorum ( Akşama doğru biraz açılıyor, yarın kontrolüm var tekrar soracağım, ne olacak benim bu elim böyle (((
bu gün kontrolü var canım sanırım 3 gibi obana aktarır brnde sizlere inşaAllahson bir kaç gündür bel ağrıları artmıştı bakalım herşeyin hayırlısı
Rabbim yardımcımız olsun inş.canım dogunca bebişlerimiz anlarlar bizi inş.
Onuda diyeceğimiz günler gelecek inş.DEMİCEMMMGELSİ N ARTIK O GÜNNNN
İçin rahat değilse tekrar git olmazsa başka yere git senin ferah olman önemli içinde bi canlı taşıyorsun.,.
Arkadaslarim,
dua eden, iyi dilekte bulunan tum yoldaslarima tesekkur ederim.
Gece 2.39 da suyum ve 1 sanci ile baslayan surecim,5 de hastaneye gelmemiz ve 6 cm aciklik oldugunu ogrenmemizle basladi.sancim cok azdi.suni sanci ile devam ettik.hastanede mukemmel bir ekip karsiladi bizi
Doktorumuzla bulustugumuzda ilk cati muaynemi olmus oldum.
Saat 6 da sancinin derecesini yukselttiler, plates topu ile egzersiz yaparak acilmayi ve bebegin basinin asagi gelmesini saglayarak normal dogumum basladi.
cok korktum dogum sureci sezeryana donermi diye.yapamayacagimi dusundum.sancilar siddetliydi, kac kez dilimin ucuna geldi dayanamiyorum sezeryana gecin diye derken.3.siddetki sancida ikinmam ile yavrym dunyaya geldi.
gul kokuyordu.annem ve esum dogumdaydi, esim kordonu kesti.
hemsire gogsumu sıkıp ilk sari sutu bebege verdi.sonra gogus uclarima sıktı.
4 dikis sonrasi kesi yapilmis bu arada esim gormus, odamiza ciktik.
emzirdim, cok guzel bisey,
bebegimiz saglikli cok sukur bende oyle.simdi ondan kan aliyorlar.tsh ve hemogram olcumleri yapilacak.sonrada emmeye gelecek.3.120 gr.51 cm bu arada.
hepinize saglikli hayirli dogumlar diliyorum.yavrulariniza kavustursun allahim huzurla hepinizi.
İnsanlar hamilelik gecirmis de olsa unutuyorlar sanirim.. Hamile kisi evinde otursun, guvende kalsin, agir is yapmasin yeter diye dusunuyolar. Kimse ay bi gezdireyim sikilmistir sonra vakti de olmayacak, gideyim iki neselendireyim demiyor sanirim.. Vardir mutlaka istisnalar ama bizim psikolojiden anlamiyolar arkadas. Bu cocugu dogurana kadar guvenli yerde misin sagligin yerinde mi tamam.
İnan su halini o kdr cok yasadim ki. Mide bulandigi donemler yemegim yoktu, sonra kis geldi evde bunaldim, sonra temizlikler ve agirlasmalar.. Babam rahatsiz aylardir ona bakiyor annem haksizlik etmeyeyim yardima geldi yemek yolluyor vs. Ama kizim iyi hissediyor musun psikolojin nasil diye sormadi valla. Onemli olan saglik tabi bu ruhsal hallerimiz gecici ama iste yasarken kendi biliyor insanin..
Mutlaka haklisin arkadasim ama annenin niyetinin de iyi oldugunu senidusundugunu biliyrum. Sadece iste psikolojimizi anlamiyolar ve pek de umursamiyolar bence
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Banada hep erkek dediler ailedekiler 18. haftaya kadar erkek oldugunu dusundum sonra kiz oldugunu ögrendim cok sasirdik tabi ama cevreyi dinlememek gerekmis insanin aklini karistiriyolar sadece... simdi bile annem erkek olabilir diyo beni görmedigi halde...Walla ben anlamıyom ama senin gibi anlayanlar erkek diyo bi de öbür oğlum kız güzeli bunun arkası kız diye çok ümitlendirdiler ama olmadı o tutmuyo demek ki
Hastanede bebekle temas çok ilginçmiş babanın tişörtünü çıkarması hele. Eşimi hayal edemiyom bile o durumda :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Banada hep erkek dediler ailedekiler 18. haftaya kadar erkek oldugunu dusundum sonra kiz oldugunu ögrendim cok sasirdik tabi ama cevreyi dinlememek gerekmis insanin aklini karistiriyolar sadece... simdi bile annem erkek olabilir diyo beni görmedigi halde...
Bende esimi hayal edemiyorum o sekilde :)) ama hemsireler söyliyceklerdir her zamanki gibi mecbur kalip cikarir oda tisörtunu artik.... maksat bebisle temas kurmalarini saglamakmis daha cok rahatlamasina sebep oluyor aglamiyor diyor cogu anne babalar.
bak bu resimdeki burda dogmus bir bebisle babasinin ilk saatleri...
Eki Görüntüle 1085571
Arkadaslarim,
Gece 2.39 da suyum ve 1 sanci ile baslayan surecim,5 de hastaneye gelmemiz ve 6 cm aciklik oldugunu ogrenmemizle basladi.sancim cok azdi.suni sanci ile devam ettik.hastanede mukemmel bir ekip karsiladi bizi
Saat 6 da sancinin derecesini yukselttiler, plates topu ile egzersiz yaparak acilmayi ve bebegin basinin asagi gelmesini saglayarak normal dogumum basladi.
cok korktum dogum sureci sezeryana donermi diye.yapamayacagimi dusundum.sancilar siddetliydi, kac kez dilimin ucuna geldi dayanamiyorum sezeryana gecin diye derken.3.siddetki sancida ikinmam ile yavrym dunyaya geldi.
bebegimiz saglikli cok sukur bende oyle.simdi ondan kan aliyorlar.tsh ve hemogram olcumleri yapilacak.sonrada emmeye gelecek.3.120 gr.51 cm bu arada.
hepinize saglikli hayirli dogumlar diliyorum.yavrulariniza kavustursun allahim huzurla hepinizi.
Bende hepsi var sürekli sadece bel ve sırt ağrım hafif hala doğurmadım anlıcanarkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. aranizda yasayan var mi yoksa dogum sinyallerimi merak ettim..cumartesi kontrol ama dr.um bana hala dogum sekli konusunda bilgi vermiyr.
dunden beri:
- karnim cok sert
- bebek hareketleri asiri ve sert..canimi yakiyr
- dogum kanalina bicak giriyr resmen. rahmimden rahim agzina kadar.
- ayakta durunca da inanilmaz baski oluyr ve sanki icerden birsey bosalacak gibi oluyr.
- bel sirt kasik agrisi zaten rutin.
Ayy kıyamam ben ona Maşşalh ii alsın annesi ii bakıyorr.Rabbim hayırlı evlat yapsın inş.Bugün sağlik ocagında topuk kani alındı cok ağladı yavrum 2.400 gram doğmuştu 100 gram daha almış 48 cm boyu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Amin inş.Canım bebeğinle sağlıkla mutlulukla büyüt inş.Arkadaslarim,
Döner inş.Hem bebğin aşşağıya dönmesi için egzersizler canım istersen onları yap intte var.;http://www.do-um.com/content/yazilar/6-12-Hamilelik-Ters-Bebek-Dondurme_17.aspx veya https://www.google.com.tr/search?q=...e=UTF-8#q=bebeği+baş+aşağı+döndürme+egzersiziKizlar bise soracam ben iki gun once kontrole gittim bebek ters dönmüş falan hicbir sey demedi doktor. Bol bol yuruyus yap hareket et asagi insin dedi. 36 dan sonra da donebilir bu bebekler degil mi? Hani kilo alimlari hizlaniyor ya donmeleri zorlasir mi? Benim gibi bebegi asagi inmemis olan var mi?
Bende hepsi var sürekli sadece bel ve sırt ağrım hafif hala doğurmadım anlıcanBbek hareketleri azalıyor zaten doğum olacağı gün.,İçin rahat değilse bi görün ama.Şimdi nasılsın?
Ayy kıyamam ben ona Maşşalh ii alsın annesi ii bakıyorr.Rabbim hayırlı evlat yapsın inş.
Amin inş.Canım bebeğinle sağlıkla mutlulukla büyüt inş.
Döner inş.Hem bebğin aşşağıya dönmesi için egzersizler canım istersen onları yap intte var.;http://www.do-um.com/content/yazilar/6-12-Hamilelik-Ters-Bebek-Dondurme_17.aspx veya https://www.google.com.tr/search?q=...e=UTF-8#q=bebeği+baş+aşağı+döndürme+egzersizi
Canım ben 5.aya kadar düşük iğneleri ciddi kan boşalması sebepleriyle serumlarla büyüdü.Hergece doğum yapmış gibi kan boşalıyordu erken doğum riskim vardı benimde ama bu zamna geldik şimdide gelsin artık diğiyorum çok ağırlaştım ilk zamanların sebebiyle.Rahim ağzı kaşınıodu geçende benim çok garip nasıl kaşıcam die düşünüodum öyle kaşınıoduki geçti sonrada.Zaten baskı ağrı sancı ne ararsan var.,.teşekkür ederim.
kanala ara ara sancı giriyor.
ben riskli gebeyim. pıhtılaşma sorunum yüzünden her gün iğne olduğum için normal doğum şansım baya az. cumartesi kontrol. bakalım o zamana kadar bir şey olmazsa doktor artık haftaya gel der sanırım. bu arada 30+5de dönmüştü oğlum. şuan da 36+3 ve karnım artık kasıklarımda.
Çok teşekkür ederim, burası aktif yazmasam sadece okusam bile beni çok rahatlatıyor, şimdi bide sanki karşımdaymışsın gibi yazınca çok mutlu oldum :)
Ankaradayım ben.
hamileliğimin şimdiye kadarki bütün sürecini çalışarak geçirdim, artık ağırlaşıp ağrım olunca rapor aldım, bu süreçte de, hiç yalnız kalmam, birileri gelir gider, ne biliyim beni gezdirirler filan sandım ben. öyle otur evinde diyince bi zoruma gitti, hormonlar işte
le le sakine ni ye gittinn le le
6 MAYİS NE KİZLAR 6MAYİS
sina nay yawrum hopa sina na
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?