2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bu sabah cok dinc ve enerjik kalktim agrim pek yoktu ilqclar misil misil uyuttu beni... demin kontrole geldiler bayagi bi acilmam olmus6 cm kadar suyumda gelmemis ben akintiyi su sanmistim :))) bu yuzden suyu kendileri patlaticaklar... dus aldim simdi kahvalti yapmamizi bekliyolar sonra doguma hayirlisiyla...
Licasofie ve dıger arkadaslar iyi dilwkleriniz icin cok sagolun... herseyin hayirlisi olsun insallah. .. simdiye kadar memnunum durumumdan bakalim dogum hikayem nasil olucak bende merak ediyorum.... dualariniza ihtiyacim var kizlar... öpuldunuz kocaman

Son düzenleme:

Şuan sezaryendesindir sanırım :) çok mutlu bi ömrünüz olsun oğlun ve eşinle birlikte inşallah arkadaşım.. Boool sütlü günler :)

Bende korkuyorum vala tombik olmasından, bi önceki kontrolümde 2 haftada 600 gram almıştı dedim böyle giderse yandık, Allah tan bu sefer 300-350 gram almış 2 haftada. Doktor çok iyi dedi kilolu olmasına gerek yok daha rahat doğurursun dedi, aynen bende öyle düşünüyorum. Şuan 2850 civarında, seninki kaç kilo?

Kızlar suyum geldi benim şuan hastanedeyim mst ye bağladılar. Hiç ağrı hissetmiyorum dr umda şehir dışındaymış

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
35116630]Yahu herkes niye gelmedi falan yaziyor.ben tarihleri goremiyorum ama adi uzerinde mayis anneleri daha bugun mayisin ilk gunu.yokmu benim gibi mayis sonlari doguracak olan.bende erken gelne diyorum oglusa surekli.kendimi nisan annelerinde yaziyormus gibi hissediyorum :)))[/QUOTE]

Ben varımmmm hiç erken gelecek gibi de değil vala. Sen öyle soranlara beni söyle, bak sefamolsun benden sonra sıkmayın canımı de

Vala bende çok merak ediyorum.

Sorma ya bi önceki kontrolde 40-41 bulur demişti. Gerçi ozaman incelme filan hiç bişey yoktu ama bilmiyorum. Benimde içimden hep dediği gibi geç gelecek gibi bi his var hayırlısı olsun bekliyorum elim kulağımda :)) ama siz ben gibileri arasıra ziyaret edin, tecrübelerinizi paylaşın emi

Ne güzel rahatladığın bi görüşme olmuş.. Ama kaçıncı olursa olsun insan yine heyecanlanır bence ya, düşinsene yeni bi hayat başlıyor senle beraber, nasıl olacak, kime benzeyecek, huyu suyu nasıl olacak, kardeşiyle anlaşabileceklermi :) birsürü soru olur insanın kafasında.. İnşallah senin için de hepsi çok çok güzel sonuçlanır canım, güzel haberlere heep devam etmen dileğiyle :)

Çok güzel bi doğum hikayesi bekliyor bizi bence. Ağrısız sızısız, uyuyarak 6 cm olmuş bile ne güzel.. Hadi bakalım bi an önce sağlıkla al minnoşunu kucağına inşallahhh..

Son düzenleme:
Papatya canım güzel haberlerini bekliyoruz dualarım seninle

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

6 cm.mi? Harikasın canım hadi bundan sonrası da kolayca olur inşallah. Çook sevindim.

ooo sonunda bekledigin an gelmiş canım ne güzel ya allah yardımcın olsun inşallah ben bunları yazarken sen bebegine kavuşmuş olursun bile

hamişşlerrrr güzell annelerrr inşallah bebeişlerinizi hayırlısıylaaa kucağınıza alırsınızzzz nur topu gibi bebişleriniz olur hayatınıza tüm güzellikleriii beraberinde getirirler :) hamişlerin duası kabul olurmuşşş kızlarrrrr dua edinn arasınnn beniiiiii inaşallah evleniriz bu yılll okuyan hamişerrr aminn diyinnn lütfennn

Pek bahsetmiyorum ama; bir süredir Demir çok az yiyor, zor yiyor, okula giderken enerji ve coşkuyla giden oğlum sürüne sürüne, her yaptığını zorla yaparak gidiyor.
Pazartesi herkes doğumda olacak, evden en son Demir çıkacak ve onu okula yardımcı hazırlayacak. Ben bile zor yedirip hazırlıyorsam, henüz bir aydır tanıdıgı yardımcı hayatta beceremez diye dusunup duruyordum kaç haftadır. Herkes benle ve bebekle ilgilenirse (ki ne yaparsam yapayım öyle olacak) oğlum 2-3 gün evde aç, ilgisiz ve mutsuz mu kalacak diye kara kara düşünüyordum.

Bu sabah özellikle herseyı yardımcıya bıraktım bakalım araları nasıl olacak diye, izledim. Yemeğini yemedi, ilacını, vitaminin içmedi, giyinmek istemedi, dişini fırçalamadı. Oğlum bak doğum için 2-3 gün evde olmayacağım, sen böyle yemez içmez, iyi olmazsan aklım hep sende olur, hastanede seni düşünüp merak ederim ağlarım dedim. Başladı annecim biliyorum tamam diye ağlamaya((((
Yardımcımız olmadığı günlerde başka yere bırakamadığımız için hastaneye, odayı seçmeye filan hep geldi. Hatta biliyorsunuz, annem bu banyoda düşer diye bir odayı istememişti de hemşire gülmekten bayılmıştı. Acaba herşeyi bilip bu sürece bu kadar dahil etmekle hata mı ettim, fazlasıyla stres yaşıyor sanırım. Garip bir çocuk, çocuk gibi de değil ki, kandıramıyor oyalayamıyorsun, herseyı anlıyor ve onunla konusmadıgında da daha cok gerılıyor...

Bugun okuluna gidip öğretmenleri ve rhberlik servisi ile konusacagım. 2-3 gun sabah erken gıtsın okula, orada arkadaslarıyla kahvaltı etsın, bıraz daha az stres yasar dıye dusundum. Bakalım okuldakıler ne dıyecekler? Servise bindirirken de, servıs söförü ile konusuyordum durumu, siz merak etmeyin biz Demir'e iyi bakarız diyince başladım ağlamaya, benimki de camdan bana öpücük yapıyordu..... Dayanamadım....

Kuzumdan ilk kez bu kadar ayrı kalacağım, ne kadar zormuş Allah'ım başka türlü ayrılık gösterme.........

canm kendine bu kadar stres yapma inanamıyorum yazdıkalrını okuyunca tüylerim diken diken oldu bence bu kadar zor olmamalı ne güzell bakk yeni bebiş için ayrılıyorsunuz canına can katacaksınız demirinde çok seveceği bir kardeşi olacak kiii istediği her an gelip sizi ziyaret edebilecek bu kadar stres yaparsan demirde etkilenir tabi bu durumdan ona normal davranırsan o da normal davranır ama sen böyle panik yapar üzülürsen o da bu durumun normal olmadığını algılar ve her zamankinden farklı durumlar sergiler.... bence oğlunu yanına oturt süreci anlat ve istediğin her an yanınıza gelebileceğini söyle hatta ona bir hediye alın geldiğinde kardeşine getirmesi için hatta onada bşr hediye alın verin bunu kardeşin sana getirmiş gelirken vs.... onu bu stresten uzaklaştırın

Benimki zaten tombik gidiyor 34+2 deyken 2.800dü.. :18:
Çarşamba kontrolüm vardi 36+0 da ama başka sorular sormaktan ve heyecandaan, en en en çok merak ettiğim şeyi sormayi unuttumm. Doktor da unuttu ve soylemedi kilosunu. Nst ye gidip yatinca aklima geldi birden ama doktorumun küçük bebeği olduğu için mesaisi erken bitiyor süt izniyle cikiyo o yüzden gidemedim tekrar yanina. Halbuki deli gibi merak ediyodum ne kadar oldugunu
ama bunda da vardır bu hayir diyorum demekki duymamam gerekiyomus su anda.. Nasilsa biz mayıs sonu anneleri olaaraakk dogumumuza varr. Bi dahaki kontrole artik inşallah :))

Canim sen yazacaklarimi zaten iyi biliyorsun ama su an duygusallik agir basiyor tabii ki, sen bu hislerini bu duygusalligini kuzununa hissettirmeyeceksin ki, o da annem endiselendigine gore kotu bir durum var korkmaliyim diye dusunmesin.
Cocuklar herseyi ama herseyi davranislarimizdan cok kolay anliyor, sen cok kolay gidip gelecegim diye anlatacaksin ki ve oyle davranacaksin ki, o da endiselenmesin. Benim kizim da cok olgundur, hic cocuk gibi dusunemeyip hep dogrulari anlatmaya calistim ona, her surece dahil edip ne olacagini dogrudan anlatmaya calistim ama sanirim bazen oyle olmamasi gerekiyor, bazen onlari sadece cocuk diye gorup anlamalari gerektigi kadar anlatmak gerekiyor.
Dedgim gibi , ortada onemli bisey olmadigini, gidip hemen kardesini alip gelecegini ve bunun cok rahatlikla olacagini hissettirirsen daha kolay atlatirsiniz diye dusunuyorum.

Herseyi anlattım aslında biliyor, tamam anne diyor. Pek dillendirmesem de suan en buyuk korkum; sezeryan için evden onun okul saatınden erken cıkacagım. Yanı mecburen o benı ugurluyor olacak. Nereye gıdecegımı de bıldıgı ıcın, bıranda arkamdan anne gıtme dıye ağlayıp ortalıgı yıkma olasılıgı var. Yapmaz dıyordum ama gecen kontrole gıderken aynı bu dedıgımı yaptı sasırdım. Ben de bebegı gorecegım dıye nasıl agladı.. Şimdi düşünüyorum aynısını ben doguma gıderken yaparsa ben onu o vaziyette nasıl bırakır da gıderım. Benım ıcın cok kotu bır ayrılıs olur evden. Acaba doguma onu goturmelıyım mı dıye bıle dusunuyorum. En azından orada babaanne anneanne yanında olacak. Onlar oyalarken ben amelıyathaneye gıdıverırım. Obur turlu evde tek basınave henuz bır aydır tanıdıgı bırıyle kalacak.
Hıc bılmıyorum basım agrıyor dusunmekten. Okulda soracagım bugun rehberlık servısıne. Cocuguna dogdugu andan ıtıbaren sadece annesının bakması, baska kımseye alısık olmaması ve hıc ayrılmamaları harıka bırsey ama ıste boyle durumlarda ne kadar buyuk zorluk oluyor. Oncekı yardımcıya alısıktı, ıkı senedır bızımleydı, o olsaydı bu kadar olmazdı, hanı su hepatıtım dıye yalan soyleyıp yarı yolda bırakan.....

Canım yapma böyle seni o kadar iyi anlıyorumki. Ben kuzeyin yanında bu konuyu bu güne kadar çok gündeme getirmedim geçen gece alıp karşıma pazartesi olacakları detay detay amlattım eminim yarısını anladıysa yarısını anlamadı. Bu süreçte elbette biraz düzenleri bozulacak ben sırf bu sebebten bir gün kalacağım hastanede. Aslında ogün okulda arkadaşları ile olması daha iyi bence. Kafası takılmaz düşünmez. İştah konusuna gelincede çok üzülme kuzeyde bu ara kuş kadar besleniyor mevsimsel bir durım diye düşünüyorum iki üç gün bişey olmaz sende biliyorsun elbette onlar yemeyinve biz çok üzülüyoruz ama birde yemek baskısı oluşturmal iyi değil çocukta en azından benim oğlumda böyle. Birde ağlama canım demirin yanında hepten endişelenmesin sana bişey olacak kaygısı taşımasın. İnan çocuklar bizden daha güçlü biz süreci doğru yönetmeliyiz sadece. Anlatacak çok şey var keşke yanında olsam benzer şeyleri yaşıyoruz konuşurduk telden yazıyorum umarım anlatmaya çalıştığımı yazmışımdır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Senın kızın evde mı kalacak yoksa hastaneye gelecek mı cnm?

Son düzenleme:

bence götürme heba olur oaralarda yazık hastane ortamı birde orda o anı daha çok yaşar daha çok gerilir çocuk...bence ya siz biraz erteleyin çıkışınızı ya da o biraz geç gitsin uyandırmayın eğer çok olay yaratırsa sabah bence alıp götürün izi kalmasın ama uzak tutmak daha mantıklı bence

Evet keske yuzyuze konusabılseydık zaten bastan berı çok benzer seyler yasadık hep. Isımlerımız, yasımız bıle aynı:)

Sen Kuzey'i anneanneyle bırakacaktın galiba. Gazelle'ye yazmaya çalıştım biraz eğer okuyabilirsen daha iyi anlatmış olacağım kendimi.
Babaanne anneanne baba herkes doğuma gelmek istiyorlar. Anneanneye zaten alışık değil, yılda 1-2 kez gördü ya da görmedi. Babaanne kalmak istemiyor, iki kere annen kalmaz mı acaba o gün evde diyip duruyor. Herkes tedirgin ama kimse çözüm üretmiyor. Doğuma giderken 3 yasındaki çocugu bir aydır tanıdıgımız birine bırakırken benim anne olarak içim ne kadar rahat olabilir ki?
Acaba birine baskı yapıp evde kalmasını mı sağlasam diyorum. Sonra doğum sonrası tavırlar surat ekşitmeler, laf sokmalar olursa hiç kaldıramam o hormonlarla biliyorum. Doğum sonrasında onlara ihtiyacım da var herseyden once Demir için biliyorum........
Hep erteledim erteledim işte gunu geldi şimdi bir çözüm bulmalıyım.

Amin inşallah hakkında hayırlısı ne ise o olsun

Sabah yedı bucukta uyanır hiç şaşmaz. Dokuz bucukta onun servıs saatı ve aynı zamanda benım sezeryan saatım, baska musaıtlığı yok doktorun, en gec sekız bucukta hastanede olun dedı.
Bakalım o gunkı tavrı herseyı belırleyecek aslında. Sımdı herseyı anlattıgımda tamam annecım dıyor. Oglum bız gıdecegız kardesın gelecek. Sen okula gıdıp geleceksın, okuldan gelınce baban senı alıp bana getırecek, benı ve kardesını goreceksın dıyorum, sevınıyor.

bence o kabullenmiş ama sizinde normal davranmanız lazım öyle evden çıkarken sarılıp falan ağlamayın her zamanki vedalaşmanı yap okul çıkışı bizi görmeye geleceksin unutma tamm mı de çık evden sen normalleştir şu an onların algıları çok açık her şeyi hissediyorlar hatta ona bir hediye alın bunu akşam gelirken getirmeyi unutma diyin falan o zaman daha mutlu olur

BEn yeğenimi annesi doğum yapacağı zaman alıp kendi evime getirmiştim. Bana da çok düşkündür. 4 yaşındaydı ve gece kardeş istemiyorum vazgeçtim annemin yanına gidicem diye ağladı. İyi ki hastanede. Değildi, yengemin moralini çok bozabilirdi. Doğumdan sonra gr sey normale dönünce gittik hastaneye, annesine de gece olanları anlatmadık. Çocuk zaten bebeği annesini görünce mutlu oldu, her şeyi unuttu. Teyzesi ya da halası varsa onlara emanet etmek ve hastaneye doğumdan sonra götürmek daha uygun bence.

Bir de hem sezeryan hem normal doğum yapan arkadaslar hastanede gecelîk mi giydiniz pijamamı?

Doğurmayan ve henüz günü belli olmayan 10 kişi fln. Kaldık sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…