Pek bahsetmiyorum ama; bir süredir Demir çok az yiyor, zor yiyor, okula giderken enerji ve coşkuyla giden oğlum sürüne sürüne, her yaptığını zorla yaparak gidiyor.
Pazartesi herkes doğumda olacak, evden en son Demir çıkacak ve onu okula yardımcı hazırlayacak. Ben bile zor yedirip hazırlıyorsam, henüz bir aydır tanıdıgı yardımcı hayatta beceremez diye dusunup duruyordum kaç haftadır. Herkes benle ve bebekle ilgilenirse (ki ne yaparsam yapayım öyle olacak) oğlum 2-3 gün evde aç, ilgisiz ve mutsuz mu kalacak diye kara kara düşünüyordum.
Bu sabah özellikle herseyı yardımcıya bıraktım bakalım araları nasıl olacak diye, izledim. Yemeğini yemedi, ilacını, vitaminin içmedi, giyinmek istemedi, dişini fırçalamadı. Oğlum bak doğum için 2-3 gün evde olmayacağım, sen böyle yemez içmez, iyi olmazsan aklım hep sende olur, hastanede seni düşünüp merak ederim ağlarım dedim. Başladı annecim biliyorum tamam diye ağlamaya((((
Yardımcımız olmadığı günlerde başka yere bırakamadığımız için hastaneye, odayı seçmeye filan hep geldi. Hatta biliyorsunuz, annem bu banyoda düşer diye bir odayı istememişti de hemşire gülmekten bayılmıştı. Acaba herşeyi bilip bu sürece bu kadar dahil etmekle hata mı ettim, fazlasıyla stres yaşıyor sanırım. Garip bir çocuk, çocuk gibi de değil ki, kandıramıyor oyalayamıyorsun, herseyı anlıyor ve onunla konusmadıgında da daha cok gerılıyor...
Bugun okuluna gidip öğretmenleri ve rhberlik servisi ile konusacagım. 2-3 gun sabah erken gıtsın okula, orada arkadaslarıyla kahvaltı etsın, bıraz daha az stres yasar dıye dusundum. Bakalım okuldakıler ne dıyecekler? Servise bindirirken de, servıs söförü ile konusuyordum durumu, siz merak etmeyin biz Demir'e iyi bakarız diyince başladım ağlamaya, benimki de camdan bana öpücük yapıyordu..... Dayanamadım....
Kuzumdan ilk kez bu kadar ayrı kalacağım, ne kadar zormuş Allah'ım başka türlü ayrılık gösterme.........
bence o kabullenmiş ama sizinde normal davranmanız lazım öyle evden çıkarken sarılıp falan ağlamayın her zamanki vedalaşmanı yap okul çıkışı bizi görmeye geleceksin unutma tamm mı de çık evden sen normalleştir şu an onların algıları çok açık her şeyi hissediyorlar hatta ona bir hediye alın bunu akşam gelirken getirmeyi unutma diyin falan o zaman daha mutlu olur
BEn yeğenimi annesi doğum yapacağı zaman alıp kendi evime getirmiştim. Bana da çok düşkündür. 4 yaşındaydı ve gece kardeş istemiyorum vazgeçtim annemin yanına gidicem diye ağladı. İyi ki hastanede. Değildi, yengemin moralini çok bozabilirdi. Doğumdan sonra gr sey normale dönünce gittik hastaneye, annesine de gece olanları anlatmadık. Çocuk zaten bebeği annesini görünce mutlu oldu, her şeyi unuttu. Teyzesi ya da halası varsa onlara emanet etmek ve hastaneye doğumdan sonra götürmek daha uygun bence.
Bir de hem sezeryan hem normal doğum yapan arkadaslar hastanede gecelîk mi giydiniz pijamamı?
Doğurmayan ve henüz günü belli olmayan 10 kişi fln. Kaldık sanırım..
Oyy en buyuk derdim de benim bu. Kizim cok uysal aslinda halasi gelecek babasiyla kalacak ama yine de dusunmeden edemiyorum. Iki yatakli oda tutsam onu Da yanimda mi yatirsam diyorum bazen. Dogumum sirasinda gelinimiz ve kuzeniyle kalacak onlari cok seviyor. Annemin evi de hastaneye cok yakin ama icim hic rrahatdegil. Herseyin de farkinda. Dun gece bunu dusunup saatlerce agladim. Bir de genel anestezi olacagim uyanamaz onu goremezsem diye de korkuyorum. Ama dusununce hersey birkac saat icinde olup bitecek. Allah yardimcimiz olsun.
Ben daha hamileligimin baslarinda herseye hakim olsun diye (seninle ayni mantikla) herseyi anlattim anlatirken 1 gece hastanede kalcam demis bulundum, o gunlerde buna cok takti ve pisman oldum bu kismi soyledigime. Simdi yine kalacak misin diye sormaya basladi ve buna cok uzuluyor.Senın kızın evde mı kalacak yoksa hastaneye gelecek mı cnm?
Oyy en buyuk derdim de benim bu. Kizim cok uysal aslinda halasi gelecek babasiyla kalacak ama yine de dusunmeden edemiyorum. Iki yatakli oda tutsam onu Da yanimda mi yatirsam diyorum bazen. Dogumum sirasinda gelinimiz ve kuzeniyle kalacak onlari cok seviyor. Annemin evi de hastaneye cok yakin ama icim hic rrahatdegil. Herseyin de farkinda. Dun gece bunu dusunup saatlerce agladim. Bir de genel anestezi olacagim uyanamaz onu goremezsem diye de korkuyorum. Ama dusununce hersey birkac saat icinde olup bitecek. Allah yardimcimiz olsun.
cnm bende hazırlamadım nette halinde yazıyor bi çok sitede.Şimdilik kendi çantama 2 tane gecelik bi tane pijama,2 tane emzirme sütyeni, bol iç çamaşırı ama anne çamaşırlarına benzer sezeryan olursan normal iç çamaşırı dikişine geliyormuş ondan yüksek belli aldım. 2-3çift çorap,terlik, orkid en büyük boy, göğüs pedi ve göğüs ucu kremi, makyaj çantası(deodorant,tarak,sabun,kağıt havlu, ıslak mendil,kolonya,diş fırçası macun,belki saç maşası, ),gögüs kalkanı ile göğüs ucuna takılan yara olursa die bebeğin emmesini sağlayan silikon aventin bi ürünü varmış onu alcam, süt pompası,loğusa tacı,minik ayna.bunlar kendim için aklıma gelenler eksik olabilir
Ben daha hamileligimin baslarinda herseye hakim olsun diye (seninle ayni mantikla) herseyi anlattim anlatirken 1 gece hastanede kalcam demis bulundum, o gunlerde buna cok takti ve pisman oldum bu kismi soyledigime. Simdi yine kalacak misin diye sormaya basladi ve buna cok uzuluyor.
Bende en son dedim ki eger doktor orda kalmami isterse sen de gelip benimle durabilirsin ama senin icin sıkıcı olur , oyle deyince rahatladi ve kalmak istemem dedi. Yani yine korkutucu bisey olmadigini tavirlarimla belli etmeye calistim. Benim kiz babaanne anneanne rahatlikla kaliyor son 1 senedir yanlarinda, kendi evimize babaanne gelecek bir gece onceden, gunduz okula onlar goturup onlar okuldan alacaklar. O gun okulda olmasi da daha iyi, daha kolay atlatir sureci. Hatta dedim ki eger endiseli degilse o aksam hic getirmezsiniz ki ben serum kelebek ne takiliysa cikartmis olurum ertesi gun, daha sakin karsilar hastaymis imaji cizmemis olurum diye dusundum. Hele ki o gun hastaneden cikarsam yani ertesi gun, onunla alir cikariz diye planliyorum.
Velhasil en son soyle kararim: o gun sabah normalmis gibi o okula ben hastaneye, aksama baktim psikolojisi kotu, getirin dyecegim hastaneye, ama dogumda ne olursa olsun yanimizda o sureci yasamamali daha buyuk endise kaynagi olur baska biriyle kalmaktan, inan
Benimki zaten tombik gidiyor 34+2 deyken 2.800dü.. :18:
Çarşamba kontrolüm vardi 36+0 da ama başka sorular sormaktan ve heyecandaan, en en en çok merak ettiğim şeyi sormayi unuttumm. Doktor da unuttu ve soylemedi kilosunu. Nst ye gidip yatinca aklima geldi birden ama doktorumun küçük bebeği olduğu için mesaisi erken bitiyor süt izniyle cikiyo o yüzden gidemedim tekrar yanina. Halbuki deli gibi merak ediyodum ne kadar oldugunu
ama bunda da vardır bu hayir diyorum demekki duymamam gerekiyomus su anda.. Nasilsa biz mayıs sonu anneleri olaaraakk dogumumuza varr. Bi dahaki kontrole artik inşallah :))
Canım benım genel anesteziyi 1 sn bile dusunmeme sebebimdır suan bılıyor musun bu dedıgın... Ilk dogumumda solunum problemım vardı zaten mumkun degıldı doktor cok rısklı yapmam dedı. Sımdı de hem epıduralın ne oldugunu bılıyorum bence genele gore daha ıyı hem de aynı sekılde dedıgın durum...
Ben de aynısını dusunuyorum hastaneye gelmemelı. B baannesıne de sabah bunu soyledım. Buyukler bazen cok garıp dusunebılıyorlar, gelsın odayı fılan gorsun sonra ben onu alır cıkarırım bıze gıderız dıyor. Anne gıtmem dıye aglarsa sonra benı amelıyathaneye ındrımeye fılan gelırlerse krız ortamı olur cok fena olur hastaneye gelmemlı dedım... Bıraz ısrar ettı ama sen bılırsın dedı.
Pek bahsetmiyorum ama; bir süredir Demir çok az yiyor, zor yiyor, okula giderken enerji ve coşkuyla giden oğlum sürüne sürüne, her yaptığını zorla yaparak gidiyor.
Pazartesi herkes doğumda olacak, evden en son Demir çıkacak ve onu okula yardımcı hazırlayacak. Ben bile zor yedirip hazırlıyorsam, henüz bir aydır tanıdıgı yardımcı hayatta beceremez diye dusunup duruyordum kaç haftadır. Herkes benle ve bebekle ilgilenirse (ki ne yaparsam yapayım öyle olacak) oğlum 2-3 gün evde aç, ilgisiz ve mutsuz mu kalacak diye kara kara düşünüyordum.
'
Bu sabah özellikle herseyı yardımcıya bıraktım bakalım araları nasıl olacak diye, izledim. Yemeğini yemedi, ilacını, vitaminin içmedi, giyinmek istemedi, dişini fırçalamadı. Oğlum bak doğum için 2-3 gün evde olmayacağım, sen böyle yemez içmez, iyi olmazsan aklım hep sende olur, hastanede seni düşünüp merak ederim ağlarım dedim. Başladı annecim biliyorum tamam diye ağlamaya((((
Yardımcımız olmadığı günlerde başka yere bırakamadığımız için hastaneye, odayı seçmeye filan hep geldi. Hatta biliyorsunuz, annem bu banyoda düşer diye bir odayı istememişti de hemşire gülmekten bayılmıştı. Acaba herşeyi bilip bu sürece bu kadar dahil etmekle hata mı ettim, fazlasıyla stres yaşıyor sanırım. Garip bir çocuk, çocuk gibi de değil ki, kandıramıyor oyalayamıyorsun, herseyı anlıyor ve onunla konusmadıgında da daha cok gerılıyor...
Bugun okuluna gidip öğretmenleri ve rhberlik servisi ile konusacagım. 2-3 gun sabah erken gıtsın okula, orada arkadaslarıyla kahvaltı etsın, bıraz daha az stres yasar dıye dusundum. Bakalım okuldakıler ne dıyecekler? Servise bindirirken de, servıs söförü ile konusuyordum durumu, siz merak etmeyin biz Demir'e iyi bakarız diyince başladım ağlamaya, benimki de camdan bana öpücük yapıyordu..... Dayanamadım....
Kuzumdan ilk kez bu kadar ayrı kalacağım, ne kadar zormuş Allah'ım başka türlü ayrılık gösterme.........
selamm cnmm teşekkür ederım :) bende ınşiallah hfata sonuna kadar hazır edeceğim çantamı daha bı ıkı eksığım var terlık vs alıcam.. gec kaldığımı dsunuyorum bu konuda ama daha 1 haftadır evdeyim anca hazırlıcam çalşırken hıc bısı yapamadım..gçğüs ucu ıcın çatlak kremını aldım ama avebtın sılıkon urununu bılmıyordum onuda arastırıcam ıyı oldu.. allah sağ salım hepımızı kurtarsın canım..
Kızlar nişan illa kanlı mı olur bende de kansız sarı sümüksü bir akıntı geldi nişan olabilir mi
Iki gün önce bende de sarı sumuksu bir akıntı geldi dr uma sordum evet nisan dedi. Bu sabahda koyu kahve sumuksu ve damla şeklinde geldi. Az önce doktorunun yanından geliyorum. Korkulacak birşey yok dedi. Nisan bu doğum başlamış 1 cm acikligim varmış.
Mrb kızlar sabah nisanim geldi kahverengi sumuksu. Bu arada kizim 39 hafta 3 günlük.drumu aradım gel bakalım dedi. Eşimle hastaneye gittik. 1 cm acilmam varmış doğum başlamış dedi. 2-3 gun için doğabilir dedi. Istersen yatisini yaptiralim ama ben sancıları evde karşılamak istiyorum. Cok mutluyum kızlar kızıma kavusmama az kaldı. Darısı minnoslarini bekleyen tüm annelerin başına. Rabbim sağlıklı ve kolay bir şekilde evlatlarimizin kucagimiza almayı nasip etsin.
Şu süslü çikolatalar var ya tatlım onlardan almayı düşünüyorum :) misafire ikramlıktan ayrı olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?