Bana nedense nişan gibi gelmedi sancım falanda yok dün doktorum 2 cm açılma var dedi daha 37 haftalığım ama bebek iri o yüzden 1 hafta içinde olsa iyi olur dedi:18:
Bende de sancı yok. Nst de sancıların yüksek çıkıyor. Iki gün önce 100 de idi. Bugün 60-70 lerde çıktı. Ama ben bir şey hissetmiyorum. Iyi şeyler düşün ki iyi olsun strese girme ve bol bol yürü.[/QUOTE
Çok halsizim yatmaktan başka bişey yapamıyorum. İnşallah hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız.
Amin canım inşallah.hadi gözün aydın.bende 38+3 üm yaklŞık 1 hafta önce nişanım geldi ama açılmam yok daha inşallah benim de açılmam biran önce olur ve doğumum başlar 😥😥
ah canim ah butun duzenim bozuldu 5 e dogru uyudum simdi uyandim arayan mwrak eden lafta bi dunya ay uykucu diolar uyuyodum deyince....5 te uyudum diom neden demio kimse yemin ederim nefret ediorum herkesten.....ah kuzum ahhh gecsin bitsin su gunler artik....bestem cim gidip yatsana yavrum şurda kaldı 3-4 günün uykuyu depola depolayabildiğin kadar hadi bakem
bitanem aynen oyle iste banada epidurali yapioz dese kabul etcektim ama spinal de hem yan etkiler oluomus kesin hemde yapan yapilan kurum kalitesi ck onemlimis...sanirim bnm dr.mda biraz bni anladigi icin karar tamamen senin dedi..keske epidural olsadi....neyse senin icinde hayirlisi bu mus...gercekten banada o gun ck ii gelmisti yaaa tahliller dosyalar odalar hazirlandi insana morel falan oluo yaaaaherseyin yolunda olmasina cok sewindim...kuzunun masallahi war...Bızım de dun son kontrolumuz vardı. Nst'ye girdim, bir tane buyuk sancı cıkmıs, doktor sıklasırsa dogum baslayabılır hemen gelırsın dedı. Ben de artık kasılmalar, sıddetı konusunda fılan uzman oldum ya"ooo sız buna sıddetlı kasılma diyorsanız, evde gelenler nefes aldırmayan cınste, en az 3-4 katı sıddetlı dedım" ama hıcbır duzen yok, gunde 4-5 kez olup gecıyor dedım. "Aa cok ıyı sonucta her kasılmada bebek doguma hazırlanıyor, sutun hazırlanıyor oyle dusun" dedı...
Onun dısında kontrolde cok sukur hersey normaldı. Kızım 3450 olmus yaklasık, 38+3'üz. Maksımum 3300 dogacak bence ama bakalım saglıkla gelsın de yavrum.
Tahlıller ıcın kanlarımı verdım. Daha once yapıldıgı ıcın anestezı uzmanı ıle gorusturmeye muayeneye gerek gormedıler.
Spınal ve basagrısı durumlarını sordum. Bızım yontemde kesınlıkla basagrısı olmaz dıyınce sasırdım kesın konusmasına, arkadaslar ıcın soruyorum tam olarak ne yapacaksınız dedım? Spınal degıl, epıdural dedı. Spınalde ıgne kalınmıs, epıdural ıgnesı ıncecıkmıs. Kombıne epıdural gıbı bırsey de soyledı ama tam anlamadım artık. Herkes epıdural yapamaz ama spınal cok yapılıyor o yuzden dedı? Spınalde agrı olma ıhtımalı daha fazla olabılıyormus.
Cok heyecanlıydım gıtmeden once. Iyı kı gıttım. Heyecanım azalmadı aslında ama bıraz daha rahatladım. Insallah en az ılkı gıbı kolay bır dogum olur...
canim hayirli mujdelerini dort gozle beklioz hayatim allahhh nasil gectigini bile hissettirmesin insaalllhh...Bu sabah cok dinc ve enerjik kalktim agrim pek yoktu ilqclar misil misil uyuttu beni... demin kontrole geldiler bayagi bi acilmam olmus6 cm kadar suyumda gelmemis ben akintiyi su sanmistim :))) bu yuzden suyu kendileri patlaticaklar... dus aldim simdi kahvalti yapmamizi bekliyolar sonra doguma hayirlisiyla...
Licasofie ve dıger arkadaslar iyi dilwkleriniz icin cok sagolun... herseyin hayirlisi olsun insallah. .. simdiye kadar memnunum durumumdan bakalim dogum hikayem nasil olucak bende merak ediyorum.
?... dualariniza ihtiyacim var kizlar... öpuldunuz kocaman
Pek bahsetmiyorum ama; bir süredir Demir çok az yiyor, zor yiyor, okula giderken enerji ve coşkuyla giden oğlum sürüne sürüne, her yaptığını zorla yaparak gidiyor.
Pazartesi herkes doğumda olacak, evden en son Demir çıkacak ve onu okula yardımcı hazırlayacak. Ben bile zor yedirip hazırlıyorsam, henüz bir aydır tanıdıgı yardımcı hayatta beceremez diye dusunup duruyordum kaç haftadır. Herkes benle ve bebekle ilgilenirse (ki ne yaparsam yapayım öyle olacak) oğlum 2-3 gün evde aç, ilgisiz ve mutsuz mu kalacak diye kara kara düşünüyordum.
Bu sabah özellikle herseyı yardımcıya bıraktım bakalım araları nasıl olacak diye, izledim. Yemeğini yemedi, ilacını, vitaminin içmedi, giyinmek istemedi, dişini fırçalamadı. Oğlum bak doğum için 2-3 gün evde olmayacağım, sen böyle yemez içmez, iyi olmazsan aklım hep sende olur, hastanede seni düşünüp merak ederim ağlarım dedim. Başladı annecim biliyorum tamam diye ağlamaya((((
Yardımcımız olmadığı günlerde başka yere bırakamadığımız için hastaneye, odayı seçmeye filan hep geldi. Hatta biliyorsunuz, annem bu banyoda düşer diye bir odayı istememişti de hemşire gülmekten bayılmıştı. Acaba herşeyi bilip bu sürece bu kadar dahil etmekle hata mı ettim, fazlasıyla stres yaşıyor sanırım. Garip bir çocuk, çocuk gibi de değil ki, kandıramıyor oyalayamıyorsun, herseyı anlıyor ve onunla konusmadıgında da daha cok gerılıyor...
Bugun okuluna gidip öğretmenleri ve rhberlik servisi ile konusacagım. 2-3 gun sabah erken gıtsın okula, orada arkadaslarıyla kahvaltı etsın, bıraz daha az stres yasar dıye dusundum. Bakalım okuldakıler ne dıyecekler? Servise bindirirken de, servıs söförü ile konusuyordum durumu, siz merak etmeyin biz Demir'e iyi bakarız diyince başladım ağlamaya, benimki de camdan bana öpücük yapıyordu..... Dayanamadım....
Kuzumdan ilk kez bu kadar ayrı kalacağım, ne kadar zormuş Allah'ım başka türlü ayrılık gösterme.........
kızlar selam :)
29.04.2014 tarıhınde dogurdum yavrumu..
ınanın herseyı bır bır not aldım sıze yazmak ıcın..
ama halen toparlanamadım tam anlamıyla..
herseyı tek tek yazcam ınsallah.. şu dikiş agrım bır gecsın de..
hepınıze hayırlı dogumlar nasıp etsın Allah.
bu zamana kadar yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım. hakkınızı helal edin :)
eskısı gbı cok gıremıyorum hatta kapak acamıyorum.. 2 gunluk bebegımın duzenıne alısmaya calısıyorum :) umarım zorlanmam..
Sayfanın yeni renkleri çok güzel olmus
Ben de bende 40 i bitirdim sancı çok az açılma da çok az suni sancı verebiliriz dedi doktor sen dusunmedin mi suni sancı ya da doktor söylemedi mi ben de korkuyorum ama normal olsun istiyorum..kızlar 40. haftanın içindeyim hiç açılma yok sancıda cok hafif oluyor günde birkaç kere doktor son tarih 8mayıs sezeryan yaparız dedi acaba şimdiden sonra açılma olur mu?? :44::44::44:
Arkadaşlar sizleri yaklaşık 5 Haftadır takip ediyorum gizli gizli:) uye olup yazmaya karar verdim.bebegim 40 haftayı bugün doldurdu ama Hala gelmek istemiyo sanirim yerinden memnun.nisanim geleli 2 hafta oluyo açıklığa 2 hafta önce bakmisti doktorum 1-2 cm demişti tabi ilk bebeğim olduğu için ben herkesi telaslandirdim başıma topladım. Şimdide doğmuyor minik kuş. .Bugün doktorum 41+3 e kadar bekleyebiliriz ya da pazartesi günü acikligin 3 cm olduysa suni sancı veririz dedi bende suni sancı dan korkuyorum ne yapmalıyım bilmiyorum bebeğin suyu plesenta si iyiymis bi sıkıntı yok suan sizce bu durumda sabırla kendi sancı mi mi bekleyelim. Bu arada nst dede sancim çıkıyor ama çok fazla değil. .uzun yazdım biliyorum hepimize sezeryan ya da normal kolay doğumlardan diliyorum..Allah yardımcımız olsun..
agzi olan konusuo biliosunuz ben henuz herkese duyurmadim tarihi buna rahmen bilenler daraltio.....
Sezaryen tarihim de 38+2 yani 39 dan 2 gun almis oluoz erken mi vicdanimi rahatsiz edio insanlar....sonucta acelemiz yok dr.um bakalim en uygun tarih bu dedi werdi sonucta.....ama sizce nasil dr.dan bldaha bilge kankicanlarim.....
agzi olan konusuo biliosunuz ben henuz herkese duyurmadim tarihi buna rahmen bilenler daraltio.....
Sezaryen tarihim de 38+2 yani 39 dan 2 gun almis oluoz erken mi vicdanimi rahatsiz edio insanlar....sonucta acelemiz yok dr.um bakalim en uygun tarih bu dedi werdi sonucta.....ama sizce nasil dr.dan bldaha bilge kankicanlarim.....
Canım benimki 37+4 te alınacak . Seninki dahada büyük olacak doktorun en doğru kararı vermiştir eminim . Benim şekerden dolayı daha fazla bekletilemiyor malesef.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Erken değil canım vicdanın rahat olsun ben 37+2 devdoğurdum mis kokulum yanımda şimdi bak :)
Bu arada doğuran arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Ben pek giremiyorum şu ara bebeğimle vakit uçuyor sanki okadar çabuk geçiyor. Pazartesi yarınkırkımız :) misafirliğe gideceğiz. Öptük hepinizi
Erken değil canım vicdanın rahat olsun ben 37+2 devdoğurdum mis kokulum yanımda şimdi bak :)
Bu arada doğuran arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Ben pek giremiyorum şu ara bebeğimle vakit uçuyor sanki okadar çabuk geçiyor. Pazartesi yarınkırkımız :) misafirliğe gideceğiz. Öptük hepinizi
merhaba canım hoşgeldin topiğimize ... bende oğlumu 41+3 te almıştım sancım falan yoktu üstelik , suyum gelmişti hem suni sancı yedim hemde bu kadar beklediğimle kaldım ...tabii zamanı o zamanmış gelmek istedi geldi ... 4.200 gr doğdu paşam , zor bir doğum oldu
diyeceğim oki kg si fazla değilse kendi kendine başlasın doğum haa ama benim ki gibi 3, 3.500 gr sanılıpta neredeyse 1 kg fazla doğmasıda şans galiba... Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?