Simdi geldim doktordan36+1 gunluguz.normalde 20 si dogumdu.bugun bakti kafasi asagiya inmis kilo 3100 beklemez dedii 14 mayis verdii randevuyu.....epidural dedi.bide cesaret ignesii vururz dedi....sabah olcakmis islem.nstye girdim sonucu birazdan alcam.ama beninki hic hareket etmedi umarim bi sorun cikmaz
Arkadaşlar sizleri yaklaşık 5 Haftadır takip ediyorum gizli gizli:) uye olup yazmaya karar verdim.bebegim 40 haftayı bugün doldurdu ama Hala gelmek istemiyo sanirim yerinden memnun.nisanim geleli 2 hafta oluyo açıklığa 2 hafta önce bakmisti doktorum 1-2 cm demişti tabi ilk bebeğim olduğu için ben herkesi telaslandirdim başıma topladım. Şimdide doğmuyor minik kuş. .Bugün doktorum 41+3 e kadar bekleyebiliriz ya da pazartesi günü acikligin 3 cm olduysa suni sancı veririz dedi bende suni sancı dan korkuyorum ne yapmalıyım bilmiyorum bebeğin suyu plesenta si iyiymis bi sıkıntı yok suan sizce bu durumda sabırla kendi sancı mi mi bekleyelim. Bu arada nst dede sancim çıkıyor ama çok fazla değil. .uzun yazdım biliyorum hepimize sezeryan ya da normal kolay doğumlardan diliyorum..Allah yardımcımız olsun..
arkadaşlar saç boyatma sorulmuş benim doktorum saçlarımı gördüğünde neden boyatmıyorsun fotoğrafta iyi görün demişti ben de sakıncası olduğundan yaptırmadığımı söylemiştim (kendisi ilk 4 ay izin vermedi bu arada) doğal boyalar var boyatmanın bir sakıncası yok demişti. ben yine de takıntılı olduğum için boyatmadım ama isterseniz siz boyatabilirsiniz
Pek bahsetmiyorum ama; bir süredir Demir çok az yiyor, zor yiyor, okula giderken enerji ve coşkuyla giden oğlum sürüne sürüne, her yaptığını zorla yaparak gidiyor.
Pazartesi herkes doğumda olacak, evden en son Demir çıkacak ve onu okula yardımcı hazırlayacak. Ben bile zor yedirip hazırlıyorsam, henüz bir aydır tanıdıgı yardımcı hayatta beceremez diye dusunup duruyordum kaç haftadır. Herkes benle ve bebekle ilgilenirse (ki ne yaparsam yapayım öyle olacak) oğlum 2-3 gün evde aç, ilgisiz ve mutsuz mu kalacak diye kara kara düşünüyordum.
Bu sabah özellikle herseyı yardımcıya bıraktım bakalım araları nasıl olacak diye, izledim. Yemeğini yemedi, ilacını, vitaminin içmedi, giyinmek istemedi, dişini fırçalamadı. Oğlum bak doğum için 2-3 gün evde olmayacağım, sen böyle yemez içmez, iyi olmazsan aklım hep sende olur, hastanede seni düşünüp merak ederim ağlarım dedim. Başladı annecim biliyorum tamam diye ağlamaya((((
Yardımcımız olmadığı günlerde başka yere bırakamadığımız için hastaneye, odayı seçmeye filan hep geldi. Hatta biliyorsunuz, annem bu banyoda düşer diye bir odayı istememişti de hemşire gülmekten bayılmıştı. Acaba herşeyi bilip bu sürece bu kadar dahil etmekle hata mı ettim, fazlasıyla stres yaşıyor sanırım. Garip bir çocuk, çocuk gibi de değil ki, kandıramıyor oyalayamıyorsun, herseyı anlıyor ve onunla konusmadıgında da daha cok gerılıyor...
Bugun okuluna gidip öğretmenleri ve rhberlik servisi ile konusacagım. 2-3 gun sabah erken gıtsın okula, orada arkadaslarıyla kahvaltı etsın, bıraz daha az stres yasar dıye dusundum. Bakalım okuldakıler ne dıyecekler? Servise bindirirken de, servıs söförü ile konusuyordum durumu, siz merak etmeyin biz Demir'e iyi bakarız diyince başladım ağlamaya, benimki de camdan bana öpücük yapıyordu..... Dayanamadım....
Kuzumdan ilk kez bu kadar ayrı kalacağım, ne kadar zormuş Allah'ım başka türlü ayrılık gösterme.........
Inşallah canim seninde acilman olur cok heyecanlıyım. Çünkü cok sıkıldım beklemekten. Son zamanlarda burda doguranlari görünce ben niye dogurmuyorun diye canim sıkıliyordu. Doğum iznini alınca da son günler geçmek bilmedi. Ama şimdi durum cok farklı inşallah 2-3 gün sonra kızıma kavusacam inşallah.
Bekledimdeee gelmedinnnn diye naralar atasim var yaa benim hic belirtim yok sanki 6-7 aylik gibiyim. Sali günü kontrolum var bakalim ne olacak. Bende ne nişan ne söz evde kaldik biz :))
Bekledimdeee gelmedinnnn diye naralar atasim var yaa benim hic belirtim yok sanki 6-7 aylik gibiyim. Sali günü kontrolum var bakalim ne olacak. Bende ne nişan ne söz evde kaldik biz :))
aynen canım bi o kadar da benden dr 2-3 hafta önce bebek kanalda falan diyince heyecan basmıştı herhalde erken gelicek diye her an gelebilir dedi ilk zamanlar korktum beklesin dedim şimdi de bekliyorum gelmiyo :)
Benimki bir aydan fazladır doğum pozisyonunda kafası da oldukça asagidaymis bu iyi bişey tabi Dr her seferinde bikacgune gelir dio ama tık yok bizim kizdan..son anlara kadar dönebilir diyorlardı burdan kızlar. Ins döner senin bebis de..hayırlısı olsun.Amin..
birşey merak ettim bebeğin dönükmü .. yani başı aşağıda mı acaba ? suni sancı verilirse normal doğuma uygunsun demek
benimkiler dönmuyo aniden dönerler miki
Ay evet hep 35.haftadan önce dogurmayayim diye dua ederdim simdi 39.hafta bitiyo tık yok bide doğum yapan arkadaşlar olunca hevesleniyorum merak heyecan korku karmakarisigim
Benimki bir aydan fazladır doğum pozisyonunda kafası da oldukça asagidaymis bu iyi bişey tabi Dr her seferinde bikacgune gelir dio ama tık yok bizim kizdan..son anlara kadar dönebilir diyorlardı burdan kızlar. Ins döner senin bebis de..hayırlısı olsun.
Nişanım geldi demissin, geçen hafta benimde geldi, çok panikledim. Burdaki kızlar sağolsunlar beni çok rahatlattı. Nişanın geldikten sonra 24 saat içinde de olabiliyormuş, bebeğin 1-2 hafta beklediği de olabiliyormuş. Dr. A gitsen, açılma, kasılma var mu bi baksa??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?