biri kız öbürünü bilmiyoruz hala ne kadar baktılarsada göstermiyor diyeri
20. haftalarımda başka bir doktora gidiyordum uzuun uzun bakıp biri kesin erkek demişti ... bir kız bir erkek de olabilir süprizde olabilir bilemiyoruz
canım doktoruma gecen muayenede sormuştum nişanım gelirse geleyim mi diye gelme demişti.bugün nişandan 4 saat sonra ulaştım. doğum 1 haftaya kadar uzar dedi, sancı veya suyun gelmesini bekle , öyle gel dedi.nişanım gelince nasıl sevindim sana anlatamam. ama hiç sancı mancı yok..senin geçen hafta gelmiş bilmiyordum oraları okumamışım.senin doğumuna daha varmış. Allah en hayırlı zamanda ve kolayca nasip etsin
Kizimda spinal sezeryan oldum hic sorun yasamadim cok sukur. Sadece ameliyathanenin soguklugu yuzunden bir hafta boynum sirtim tutuldu. Yine istiyorum aslinda ama bu kez isler yolunda gitmezse diye korkuyorum. Bir de kizimda deli cesareti alttan kesilip bicilirken bayagi bi korku duymustum. Simdi herseg olsun birsin istiyorum. Daha doktorumla konusmadik gerci. Yarin kesinlesecek. Daha 20 gun var deyip kendimi avutuyorum :)
canım arkadaşım seni okadar iyi anlıyorum ki insanın yüreği ikiye ayrılıyo . yarısını evde bırakıp gidiyorsun mecburen ,inşaAllah su gibi geçer zaman ....
birde 2-3 gün fazla değil mi hastane için, tabii bilemiyorum hastanenin şartlarını, koşullarını ama , demirde gelse gitse yanına hatta durabildiği kadar dursa yanın da ne bileyim bende kızımda aynını yaşadığım için, oğlu mu bırakıp gitmek çok zoruma gitmişti... üstelik benimkide 3 yaşındaydı
hatta küçük bir şey anlatayım ; eve geliyorum hastaneden oğlumu aldık yolda babaannesinden kucağımda kızım tabii biz oğlumla salya sümük ,kim bakar o anda kıza ilk kez bu kadar ayrı kalmıştım yavrumdan.... neyse eve geçtik, hemen oğlumla ilgilendim kızımı yatırdım yatağına, başladım üzerini değiştirdim, elini yüzünü yıkadım ,karnını doyurdum ,tabii biz bu arada nasıl hasret gideriyoruz , sonra akşam oldu yatıcaz kız kardeşimde bende o benimle yatıyo işimle oğlumda salonda yatıyolar 1 kaç gece böyle devam etti, ayrı yatmalarımız. tabii geceleri hiç uyku yok bi gece kızım kucağımda salona geldim, dolmuşum birde nasıl ağlıyorum kızıma bakıp bakıp ,sen ayırdın bizi diyorum ciddi ciddi sonra eşim uyanıp korktu beni o şekilde görünce aynı beni bebek avutur gibi avutmaya çalışıyordu , hala aklıma geldikçe gülüyorum kendime ...ertesi sabahta sen git kocaman bir bebek al kızımdan daha büyüktü getirdi bu bebek senin dedi ayy nasıl mutlu olmuştum
Allah tan kısa demişim
ah canim ah butun duzenim bozuldu 5 e dogru uyudum simdi uyandim arayan mwrak eden lafta bi dunya ay uykucu diolar uyuyodum deyince....5 te uyudum diom neden demio kimse yemin ederim nefret ediorum herkesten.....ah kuzum ahhh gecsin bitsin su gunler artik....
bitanem aynen oyle iste banada epidurali yapioz dese kabul etcektim ama spinal de hem yan etkiler oluomus kesin hemde yapan yapilan kurum kalitesi ck onemlimis...sanirim bnm dr.mda biraz bni anladigi icin karar tamamen senin dedi..keske epidural olsadi....neyse senin icinde hayirlisi bu mus...gercekten banada o gun ck ii gelmisti yaaa tahliller dosyalar odalar hazirlandi insana morel falan oluo yaaaaherseyin yolunda olmasina cok sewindim...kuzunun masallahi war...
canim hayirli mujdelerini dort gozle beklioz hayatim allahhh nasil gectigini bile hissettirmesin insaalllhh...
cnm kime alisik ise o kisinin ewde kalmasini cok rica et...babane sanirim bu...ayrica bu tamamen suan senin psikolojinden kaynaklio bem seni birdan taniorum sadece ve asla o ewde onun yanliz ilgiaiz kalmicagina eminim sen ck ii bi annesin ve herkesi yonlendircegine eminim ben bunca seye eminsem var bi bildigim kuzum)) erken okula gidip arkadaslariyla wakitgecirmesi guzel olur bencede...sonucta oda suan anlamaya calisio ne zaman niye gitmen gerek nezaman doncen nie yasiosunuz bunlari ne kadar da izah etsen cocuk bu tatlim endiswleri korkulari elbette tepki olarak belli edicek....allah yardimciniz olsun ikinizinde inan bi kac gun icinde bunlar hic yasanmamis gibi alisicak o bu duruma cunku onun bunu toparlicak bi annesi war...sen biraz ayaklandiginda da iki ewladinada yeticeksin...ve inan bana demir hic te psikolojik bi yara ve bosluk hissetmicek...
Canım ben de arkadaşlara katılıyorum sen nasıl hissettirirsen o da öyle hisseder rahat olmaya çalış çok düşünme olacak bitecek inş herkesin kardeşi oluyor annesi doğuma gidiyor bu normal bi durum biliyosun benim de oğlum var bu duygusallık hormonlardan kaynaklanıyor bence. Ben de giderken yüzüne bakmamaya çalıştım yoksa ağlardım hastanedeyken telle konuşursun ona da sana iyi gelecek. Akıllı bi çocuk senin oğlun uslu uslu bekler annesini. Biraz ihmal edilğyo ama misafir geldiğinde ya da yolculuk vs durumlarda da aynı şeyleri yaşamış oluyolar önceden. Merak etme etkilenmez bu durumdan.
Canım çok üzüldüm Çok zor gerçekten o iyi olsun da gelir geçer inş diyelim artık Allah yardımcınız olsunSlm kızlar. Kızlar çok kötüyüm. Kızım da sarılık çıktı hastahaneye aldılar. Küvezde şu an. Saat 7 de emzirip gideceğiz eve. Ama ben kuzum u nasıl burada bırakacağım bilmiyorum. Ne olur bana dua edin ne olur. Çok kötüyüm çünkü
canım doktoruma gecen muayenede sormuştum nişanım gelirse geleyim mi diye gelme demişti.bugün nişandan 4 saat sonra ulaştım. doğum 1 haftaya kadar uzar dedi, sancı veya suyun gelmesini bekle , öyle gel dedi.nişanım gelince nasıl sevindim sana anlatamam. ama hiç sancı mancı yok..senin geçen hafta gelmiş bilmiyordum oraları okumamışım.senin doğumuna daha varmış. Allah en hayırlı zamanda ve kolayca nasip etsin
Benim nisan geleli 2 hafta oluyo:) nisana güvenmeyin kızlar gerçi belli olmaz ama..kişiden kişiye değişiyor mus bu durum. .sancı bekleyelim gelecek minikler inş saglikla. Yine acaip gaza geldim doğurmak için:) bazen Allahım ben nasi yapcam diorum korkuya kapiliyorum.bazen de deli cesareti geliyo:) bakalım nası bi Psikolojide olacağım doğum başladığında.
Benim bitek karnim sertlesiyo bazen baska da bisey yok :)aynen öyle canım gecen hafta adet sancısı gibi agrılarım vardı evet bunlar dogum sinyalleri dedim ama degilmiş bu hafta da tık yok neyse bekliyip görücez genelde nişan gelen arkadaşlar ve suyu gelen arkadaşlar doguruyo bizde bişey yok beklemeye devam
Ayyyy çok güldüm canım ya.bizde nişan var da ne oluyor.ne kına var ne düğün var.bekliyoruz.benim 8 gün oldu nişanım geleli ama 1 cm bile açılmam yok😞😞
selam cnmm senınle doğum tarıhlerımz aynı gonunuyor benım oğlanda senın kı gıbı önde gıdyor canım 34 haftalıkken 37 hafta görünüyordu, yarın randevumz var bakalım ne dıcek dr. sana dr.un doğum tarıhıyel ılgılı bısı dedı mı ? benım bellı değil henüz yarın sanırım bı tarıh verır merakla bekliyorum.. senın kız mı erkemıydı canım?
Canım çok üzüldüm Çok zor gerçekten o iyi olsun da gelir geçer inş diyelim artık Allah yardımcınız olsun
Ya nasıl gelme diyolar benim ilk doğumumda nişanım geldi bi soralım düye hemen gittik hastaneye 4 cm açılmışım hemen yatış yaptılar sancım olmamıştı hiç. Sonradan başladı falan toplam beş altı saat sonra doğdu
kafam karıştı iyice canımya.sancın var mıydı , benim sancım yok. nişan dediğimde sümüksü sarı 2 damla kanlı bi şey ,böylemiydi senin de
Canım maşallah hayırlı olsun. Seni ve kuzunu tebrik ederim.slm arkadaslar bizde dogum yaptik normal olcakti ama sancim nst de yukseldikce bebegin kalp atisi dusuyodu dr swzeryana aldi
Kızının dediği lafa bayıldım gülmekten karnım hopladi. Maşallah kuzuna ömrü hep gülücüklerle geçsin.Merhaba kizlar bugun muayene oldum bebeim 2 bucuk kilo olmus dr 3 kilo dogar dedi mayisin 13 yada 20 si arasi alirim dedi annem gununu doldur diyo gununu doldurursam normal dogum baslar diyorum laf anlatamiyorum kimseye belim cok agriyo hatta baya agriyo 35+5 bugun bisi kalmadi heyecan sardi dortbir yanimi besigimiz aksam geliyo benim ufak kiz basladi kardes gelene kadar ben yatsam kardesimin yataginda bisi olurmu sabah erkek olarak uyanmam dimi diyo :))) korkuyorumabuk subuk seyler soyluyolar sinirlerim bozuluyo yok doguma iki gun kala birinin bebegi ölmüş yok 3. Sezeryanini yapan bi kadin masada kalmis ya bu insanlar beni cildirtcaklar ve isin en kotu yani en yakinlarim bunlar ben zaten pinpirikliyim bide ustune boyle seyler duyunca cinleniyorum kimseyle gorusmuycem gelenide kovacam boyle giderse kizlarimda boyle abuk subuk yediler beni sutum az geldi ve icime ata ata en son kesildi anca 2 ay emzirebildim simdi net tavirliyim boyle deli eden olursa hadi yallah diycem valla...
Canım çok geçmiş olsun. Acil şifalar yavruna kısa zamanda kuzunu tekrar kucaginiza alman dilegimleSlm kızlar. Kızlar çok kötüyüm. Kızım da sarılık çıktı hastahaneye aldılar. Küvezde şu an. Saat 7 de emzirip gideceğiz eve. Ama ben kuzum u nasıl burada bırakacağım bilmiyorum. Ne olur bana dua edin ne olur. Çok kötüyüm çünkü
Ben kesilme vs hiç olumsuz birşey hissettmedim yalnız bebeğin çıkış anında çok hissetmiştim ama olumsuz değil de duygusal bir andı. Biraz korku heyecan her aşamada oluyor tabii. İnşallah herşey yolunda gider canım, sağ salim yavrularımıza kavuşuruz hepimiz...
Yazdıklarını tebessüm ederek okudum. Çok tatlı bir ailesiniz, maaşallah Allah ayırmasın sizi canım. Ben de senin gibi oğluma hep kendim baktığım ve bugune dek hiç ayrılıp bir yere gitmediğim için bugun bu durumda olduk sanırım.neyseki aşağıda yazdığım çözümü buldum, içim rahatladı. Trafiğe filan takılmazsak hastaneye yetişirken bir sorun olmayacak inşallah.
Babaanneye alışık ama babaanne hem evde kalırım demiyor hem de panik atak hastası. İlaç alıp gelecek doğuma. Demir ağlasa o daha beter oluyor yani normalde 1-2 saat gözü gibi bakar ama böyle ameliyat vs heyecanlı olaylarda iptal oluyor. Benim anne ve babamı biliyorsun, onlar şimdiden kim eşiyle gelecek gelmeyecek derdindeler... İlk kes benim doğumumda karşılaşacak annem, babamın yeni eşiyle... Neyseki aşağıda yazdığım formülü buldum. Eee kurda sormuşlar ensen neden kalın diye, kendi işimi kendim hallederim de ondan demiş. Karnı burnumda halimle kasıla kasıla ay off diye diye okuluna gittim bugun ve çözdüm.
İnşallah çözdüm canım sorun olmayacak umarım.
Kızlar, çok rahatladım. Bugün okula gittim hem sınıf öğretmeni hem de rehber öğretmenle konuştum. Rehber öğretmen çok iyi bir pedagog aynı zamanda. Düşündüğüm yaşadığım herşeyi anlattım. Doğum yapacağım sabah evde kimsenin kalmayacağını, yardımcının henüz bir aydır çalıştığını ve Demir'le yeni yeni iletişim kurduklarını, Demir'i peşimden ağlarken, iyi tanımadığım biriyle evde tekbaşına bırakarak doğuma girmek istemediğimi söyledim. Hak verdiler. Sağolsunlar o gün birazcık daha erken gelecekler. Biz doğuma gitmeden önce yuvaya bırakacağız Demir'i. Öğretmeni ve sevdiği güvendiği insanlar olacak, zaten yarım saat sonra arkadaşları gelmeye başlayacak, kahvaltı edecek ve normal rutin bir yuva gününü yaşayacak orda. Böylece ben de, o da strese girmeden ayrılmış olacağız inşallah...
ah canim ah bu insanlarin agzini buzmek degil wakkumlamak istiorum resmen...en acisifa yakin es fostun bunlari yapmasi ayni sekilim bende birilerini kirmadan su 1 ayi atlatalim insallah YOKSA ELİMDEN Bİ KAZA CİKİCAK KARDESİMMMMMMMerhaba kizlar bugun muayene oldum bebeim 2 bucuk kilo olmus dr 3 kilo dogar dedi mayisin 13 yada 20 si arasi alirim dedi annem gununu doldur diyo gununu doldurursam normal dogum baslar diyorum laf anlatamiyorum kimseye belim cok agriyo hatta baya agriyo 35+5 bugun bisi kalmadi heyecan sardi dortbir yanimi besigimiz aksam geliyo benim ufak kiz basladi kardes gelene kadar ben yatsam kardesimin yataginda bisi olurmu sabah erkek olarak uyanmam dimi diyo :))) korkuyorumabuk subuk seyler soyluyolar sinirlerim bozuluyo yok doguma iki gun kala birinin bebegi ölmüş yok 3. Sezeryanini yapan bi kadin masada kalmis ya bu insanlar beni cildirtcaklar ve isin en kotu yani en yakinlarim bunlar ben zaten pinpirikliyim bide ustune boyle seyler duyunca cinleniyorum kimseyle gorusmuycem gelenide kovacam boyle giderse kizlarimda boyle abuk subuk yediler beni sutum az geldi ve icime ata ata en son kesildi anca 2 ay emzirebildim simdi net tavirliyim boyle deli eden olursa hadi yallah diycem valla...
arkadaslar. yarim cati muayenesi var. nasil birsey? yani ben hic vajinal muayenede olmadigim icin bir fikrim yok.
Slm kızlar. Kızlar çok kötüyüm. Kızım da sarılık çıktı hastahaneye aldılar. Küvezde şu an. Saat 7 de emzirip gideceğiz eve. Ama ben kuzum u nasıl burada bırakacağım bilmiyorum. Ne olur bana dua edin ne olur. Çok kötüyüm çünkü
Nişanım geldi diye heyecanla yazmıştım ama herkesin derdi başından aşkın , cevabı bilen de yok neyse ben internetten araştırdım arkadaşlar.
Papatyacım ben de senden haber bekliyordum. Epidural türkiyede 4 cm olmadan yapılmıyor. 4 ten sonra yapılıyor. emin misin orda öyle olduğuna. çok kolay doğum dilerim
Maşallah canım sağlıkla kolaycacık al kucağına güzel haberlerini bekliyorum
Canim doktorum bana epiduralde 5 cm acilana kadar demişti. 5 cm açıldıktan sonra epidural yapılıyormuş. Asıl sancilarda ondan sonra geliyormuş.
ah canim ah bu insanlarin agzini buzmek degil wakkumlamak istiorum resmen...en acisifa yakin es fostun bunlari yapmasi ayni sekilim bende birilerini kirmadan su 1 ayi atlatalim insallah YOKSA ELİMDEN Bİ KAZA CİKİCAK KARDESİMMMMMM
canim ufak bi bilgi paylasim ozaman su dogum sandalyesi war ona cikiosun tek gicik kismi bu diyebilirim....sonra dr iki parmagi ile wajinandan muayne edio ama 1 sn falan 1..2.. derken kalkabilirsin dio....ve benim hic canim yanmadi hatta bitmedi sandim....korkulcak bisi degil kafana takip kasilip sikma kendini))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?