Merhaba kızlar artık hiç foruma giremiyorum. Umarım hepiniz iyisinizdir. Benim bebeğim geceleri hiç uyumuyor. Çok zor durumdayım sürekli ağlıyor. Moralim çok bozuluyor. Çaresiz kalmak hiçbirşey yapamamak çok kötü. Sizin bebekleriniz nasıllar. Birde ben sezaryen doğum yaptım. Kanamam nerdeyse yok denecek kadar az. Normalmi bu durum. Yada ne yapmamngerekir kanamanın olması için.fikir sahibi olanlar lütfen alıntıya cevaplasın. Forumu takip edemiyorum çünkü
Selam güzel anneler. Çoook uzun zaman oldu yazmayalı ama hep takipteydim. Bebeğini kucağına alanlara gözleri aydın, geçmiş olsun demek ve henüz doğurmamış olanlara kolaylıklar diliyorum. İkinci kızım pazartesi spinal anestezi ile dünyaya geldi. İlk kızım da spinaldi ve çok memnundum. Ne baş ağrısı ne başka şikayetim olmadı. Fakat şimdiki spinal beni resmen yatağa bağladı. Tarifsiz baş ağrısı, kafa içi basınç, baş dönmesi ve kulaklarda uğultu tıkanma hissi. Çok pişmanım ama nerden bilebilirdim çünkü ilk spinal doğumum çok iyiydi. Size tavsiyem, iğneden sonra ameliyat masasında başınızı sabit tutun. Bunu bana söylemediler. İlk 48 saat başı hep yukarda ve fazla hareket ettirmeden durun. Hergün litrelerce su, birçok nescafe, ilaç takviyesine rağmen çok çok az kalkabiliyorum. Öyle kötüyüm ki afederiniz ama wc'ye gidemiyorum. Ablam bez bağlıyor. Çok karamsar anlattım umarım aynısını kimse yaşamaz. Kızımı kucağıma bile alamadım henüz. Hep yatar pozisyondayım. Doktorunuza mutlaka öncesinde yapılması gerekenleri sorun.
Merhaba kızlar artık hiç foruma giremiyorum. Umarım hepiniz iyisinizdir. Benim bebeğim geceleri hiç uyumuyor. Çok zor durumdayım sürekli ağlıyor. Moralim çok bozuluyor. Çaresiz kalmak hiçbirşey yapamamak çok kötü. Sizin bebekleriniz nasıllar. Birde ben sezaryen doğum yaptım. Kanamam nerdeyse yok denecek kadar az. Normalmi bu durum. Yada ne yapmamngerekir kanamanın olması için.fikir sahibi olanlar lütfen alıntıya cevaplasın. Forumu takip edemiyorum çünkü
Kizlar lütfen dua edin. Su Anda hastanedeyim. Yatisim yapıldı. Dün aksamdan beri sancı çekiyorum. 2 cm acilmam varmış. 4-5 dakikada birsancim var. 10 cm nasıl açılacak bilmiyorum.
tek tek tesekkur ederım kızlar o kadar cok sey yazmak ıstıyorumkı.. bıyerden baslasam aslında cok ıyı olacak ama.. sakin bi kafayla bastan sona durumu anlatıp oyle baslamak ıstıyorum sıze sorular sormaya.. sımdılık ıyıkı sezeryan olmamıs yoksa dıkıs acısı basa bela olurmus dıyorum kendımce.. ama dogumdan cıktıgımda da "normal dogum aklı verenın kafasına .ıçayım" dıyordumhayırlısı olsun.
inanınkı bu tıp seyler gercekten hayırlısıymıs onu anladım.. Allah kım neyı ne kadar cekebılecekse ona gore verıyor basına bu durumları.. ben dogum sonrası yatmaya gelebılecek bırı olmadıgımıcın muhtemelen bana normal dogumu reva gordu rabbım.. sezeryan olsaydım muhtemelen suan cok agrasıf olmustum devamlı hareketlerım engellendıgı ıcın..
yaa neler var aklımda da sımdı baslamak ıstemıyorum hepsını toparlayıp oyle yazacagım
dualarınızdan oturu tesekkur ederım.. Allah herkese bagıslasın yavrusunu .. oyle guzel bı duygukı.. hayatımda hıc aglamadıgım kadar agladım.. her sabah melek yuzune baktıgımda yıne ağlıyorum.. cok baska bıse cokkk...
bır de sunu solıym.. meryem ana eli otu kullanmayı dusunen varsa aman dıbı dar bı surahıye koymayın!!! gerızekalı gıbı 6 cm capında bı kavanozun ıcınde hastaneye goturdum ve sunı sancıya ragmen sadece 6 cm acılmam vardı.. neysekı sonradan akıl edıp esıme 5 lt lık sulardan aldrıp onun ıcne attık otu.. -tabı bu arada esım homurdanıyor bunlara bel baglıyosun diye- ınanın sanıyede buldum 10cm i.. 15 saat boyunca 6 cm de kaldı.. sonra bı anda 10cm oldu.. bu tesaduf degıl !!!
yazıcam hepsını sıze bır bır..
Bende var meryem ana otu ama nasıl ve ne zaman kullanmam gerektiğini bilmiyorum 39. hafta bebişimin gelmeye hiç niyeti yok sancı başladığında mı kullanmak lazım biraz bilgi verirmisin..
Bende var meryem ana otu ama nasıl ve ne zaman kullanmam gerektiğini bilmiyorum 39. hafta bebişimin gelmeye hiç niyeti yok sancı başladığında mı kullanmak lazım biraz bilgi verirmisin..
canım soyle kullanıyorsun..;
DOĞUM BASLADIGI ANDAN ITIBAREN SUYA KOYUN!!!
dogumun nasıl basladıgı hıc bellı olmaz bazısı sancılanır bazısının pat dıye suyu gelır..
mesela benım oyle oldu.. 38+2 gunlukken gece 2.55 te suyum patladı.. ne bır sancı ne bırsey hıcbısey yok ortada ama suyum bıttı .. sabah 8 e kadar suyum bosaldı tamamen hatta odemlerım bıle ındı .. ben dogum yapamamıstım hala.. yavrum ıcımde sıkıstı kaldı.. dusmedı asagı.. kuru kuru dogum yaptım.. cok sukur sadece uzayan sureden oturu sıkıldım bıraz.. bır de alttan muayene!!! Allah kahretsın onu!
hasaneye gıttıgımde 4 cm acıklıgım vardı bıle.. cunku otu suya koyup gıtmıstık ama cok fazla suyum gelınce şor dıye ben korkup anneme cıkarttırdım sudan.. nolur nolmaz dr u bekleyelım sonra koyarız dedım.. yaa yemın ederım bı sonrakı muayenede acıklıgım 4 ten 3 e dusmustu!! şoktaydık!!
tekrar koyduk suya.. 6cm acıldım hıc sancısız.. sunı sancı verdıler o bıle gıdıkladı hıc acı cekmıyordum.. ama 6 cm de takıldım kaldım.. o alttan muayenelerı Allah bıldıgı gıbı etsın.. nefret ettım gelenın elı ıcımde gıdenın kolu!!! o onemlı degıl de 6 cm ı aşmaması sıkıntı oldu sureklı.. en sonunda akıl ettıkte cıkardık ufacık kavanozdan buyuk su sısesıne koyduk.. saat 7 de suya koyduk saat 8 de 10 cm acılmıstım!!! bak cıddı bı rakam!!!
20.24 te doğurdum paşamı.
gecenın 3unden berı 6 cm olan acıklık 1 saatte 10 cm olsun!!!! ınanılır gıbı degıl! Rabbım cok buyuk! ÇOOK!
tek tek tesekkur ederım kızlar o kadar cok sey yazmak ıstıyorumkı.. bıyerden baslasam aslında cok ıyı olacak ama.. sakin bi kafayla bastan sona durumu anlatıp oyle baslamak ıstıyorum sıze sorular sormaya.. sımdılık ıyıkı sezeryan olmamıs yoksa dıkıs acısı basa bela olurmus dıyorum kendımce.. ama dogumdan cıktıgımda da "normal dogum aklı verenın kafasına .ıçayım" dıyordumhayırlısı olsun.
inanınkı bu tıp seyler gercekten hayırlısıymıs onu anladım.. Allah kım neyı ne kadar cekebılecekse ona gore verıyor basına bu durumları.. ben dogum sonrası yatmaya gelebılecek bırı olmadıgımıcın muhtemelen bana normal dogumu reva gordu rabbım.. sezeryan olsaydım muhtemelen suan cok agrasıf olmustum devamlı hareketlerım engellendıgı ıcın..
yaa neler var aklımda da sımdı baslamak ıstemıyorum hepsını toparlayıp oyle yazacagım
dualarınızdan oturu tesekkur ederım.. Allah herkese bagıslasın yavrusunu .. oyle guzel bı duygukı.. hayatımda hıc aglamadıgım kadar agladım.. her sabah melek yuzune baktıgımda yıne ağlıyorum.. cok baska bıse cokkk...
bır de sunu solıym.. meryem ana eli otu kullanmayı dusunen varsa aman dıbı dar bı surahıye koymayın!!! gerızekalı gıbı 6 cm capında bı kavanozun ıcınde hastaneye goturdum ve sunı sancıya ragmen sadece 6 cm acılmam vardı.. neysekı sonradan akıl edıp esıme 5 lt lık sulardan aldrıp onun ıcne attık otu.. -tabı bu arada esım homurdanıyor bunlara bel baglıyosun diye- ınanın sanıyede buldum 10cm i.. 15 saat boyunca 6 cm de kaldı.. sonra bı anda 10cm oldu.. bu tesaduf degıl !!!
yazıcam hepsını sıze bır bır..[/QUO
kendini toplayınca yazarsın tek tum arkadaaşlarımız doğuruyor her sabah artık acaba kim doğurdu die merakla açıyorum siteyi..
ot hakkındaki bilgi içinde saol ...zorla buldum zaten otu ....bana kalsa bende bardak kase gibi bişeye koyardım şimdi evde kalacak olan kişiye legene koymasını tembihleyeceğim.doğum bitincede hemen sudan almak gerekiyormuş rahim çabuk toplasın die...
tecrube etmiş olman çok iyi oldu bizede bol sutlu gunler diliyorum.
Selam kizlat şans eseri gordum yazılarınızı bende 2013 ocak annesiyim cok şükür 15 aylik bi oğlum var mevlam hepinizede yavrularinizi kucaginiza almayi nasip etsin..Benim 39 haftaya kadar cok normal hamilelik geçirdim cok şükür annemin vefat etmesi dışında. . Gece saat 4te birden sancim geldi kayinvalidem geldi hemen su isitti biraz sonra o meryem anamizin elini büyük kavanoza koydu gittik ben bas bas bagiriyorum neyse ebeler muayene etti aaa dedi daha 1cm acilman var sen böyle bagirirsan simdiden isimiz var senle dedi beni odaya aldilar ben hala kendi sancimi.cekiyorum kayinvalidem o sudan bana bi yudum iccirdi birazda eliyle karnima sürdü 2saat sonra geldi ebe muayeneye bagirdin bagirmaninda hakkini verdin acilmis dedi tam 8'e 5vardi oglum dogdu hamd olsun bana göre ben sunni sanci almadim ama sancida dogumda bisekilde olduda dikis benim canimi.cok yakti özel hastane olmasina ragmen uyusuklugum gitmisti tekrar uyusturup dikmediler onun haricinde o denilen ota inanabilirsiniz..Hayirli doğumlarAy ne kadar ilginc ya sasirdim 5 kiloluk bi kaba koyucam o acildikca bende acilicam insanin inanasi gelmiyor ama bulabilirsem yapicam mutlaka.
Selam kizlat şans eseri gordum yazılarınızı bende 2013 ocak annesiyim cok şükür 15 aylik bi oğlum var mevlam hepinizede yavrularinizi kucaginiza almayi nasip etsin..Benim 39 haftaya kadar cok normal hamilelik geçirdim cok şükür annemin vefat etmesi dışında. . Gece saat 4te birden sancim geldi kayinvalidem geldi hemen su isitti biraz sonra o meryem anamizin elini büyük kavanoza koydu gittik ben bas bas bagiriyorum neyse ebeler muayene etti aaa dedi daha 1cm acilman var sen böyle bagirirsan simdiden isimiz var senle dedi beni odaya aldilar ben hala kendi sancimi.cekiyorum kayinvalidem o sudan bana bi yudum iccirdi birazda eliyle karnima sürdü 2saat sonra geldi ebe muayeneye bagirdin bagirmaninda hakkini verdin acilmis dedi tam 8'e 5vardi oglum dogdu hamd olsun bana göre ben sunni sanci almadim ama sancida dogumda bisekilde olduda dikis benim canimi.cok yakti özel hastane olmasina ragmen uyusuklugum gitmisti tekrar uyusturup dikmediler onun haricinde o denilen ota inanabilirsiniz..Hayirli doğumlar
Sabah 5:11 de kizim dünyada geldi..gelmeye niyeti olmadigi icin 3 gunluk ugras sonunda vakumla cektiler... kolay oldu diyemem ama cok guzel gecti...dogum hikayemizi en kisa zamanda paylasicaz... 5 dikisim var ve cook yorgunum...minik tosunum 3912 gram 53 cmolarak dünyaya geldi
Başın sağolsun canim öncelikle.
Sadece internetten satiliyo ya kredi karti kullanmadigim icin alamadim. Allah`im yardim eder inşallah kolay dogum olur. Bebeğini Allah bagislasin.
Ay ne kadar ilginc ya sasirdim 5 kiloluk bi kaba koyucam o acildikca bende acilicam insanin inanasi gelmiyor ama bulabilirsem yapicam mutlaka.
kendini toplayınca yazarsın tek tum arkadaaşlarımız doğuruyor her sabah artık acaba kim doğurdu die merakla açıyorum siteyi..
ot hakkındaki bilgi içinde saol ...zorla buldum zaten otu ....bana kalsa bende bardak kase gibi bişeye koyardım şimdi evde kalacak olan kişiye legene koymasını tembihleyeceğim.doğum bitincede hemen sudan almak gerekiyormuş rahim çabuk toplasın die...
tecrube etmiş olman çok iyi oldu bizede bol sutlu gunler diliyorum.
Saol cnm Allah razi olsun. .
Sadece nette satilmiyor cnm umreye haca giden yok mu cevrende tanidigin muhakkak vardir bu ara cok yayginlasti çünkü kabeden getiriyolar cogunlukla bulursun inş..
Masallah canim.bahti acik olsun.kurtuldun..bu meryem ana otu aktarlarda var mi ki
Masallah canim..
Okuyunca gozlerim doldu,bende artik cok merak ediyorum minicik yuzunuu,ellerini,herseyii..
Otu soylediginde cok iyi oldu :) kavanozla beraber bekliyor :) Annemede okudum hemen baska biseye koymaya karar verdik..
Onceden meryem suresi fetih suresi yasin vs okuyabilirsin sana niyetle,sancilarin basladiginda suya koyuyorsun o acildikca rahimde acilacak inanciyla..dogum olduktan sonrada cikarilmasi gerekiyor sudan..
Bendede var bakalim :)
Ama bak Nesh soylemis dar bi kavanoza koymazsin..
hahaa sesli güldüm buna anneler yaaa
Selam güzel anneler. Çoook uzun zaman oldu yazmayalı ama hep takipteydim. Bebeğini kucağına alanlara gözleri aydın, geçmiş olsun demek ve henüz doğurmamış olanlara kolaylıklar diliyorum. İkinci kızım pazartesi spinal anestezi ile dünyaya geldi. İlk kızım da spinaldi ve çok memnundum. Ne baş ağrısı ne başka şikayetim olmadı. Fakat şimdiki spinal beni resmen yatağa bağladı. Tarifsiz baş ağrısı, kafa içi basınç, baş dönmesi ve kulaklarda uğultu tıkanma hissi. Çok pişmanım ama nerden bilebilirdim çünkü ilk spinal doğumum çok iyiydi. Size tavsiyem, iğneden sonra ameliyat masasında başınızı sabit tutun. Bunu bana söylemediler. İlk 48 saat başı hep yukarda ve fazla hareket ettirmeden durun. Hergün litrelerce su, birçok nescafe, ilaç takviyesine rağmen çok çok az kalkabiliyorum. Öyle kötüyüm ki afederiniz ama wc'ye gidemiyorum. Ablam bez bağlıyor. Çok karamsar anlattım umarım aynısını kimse yaşamaz. Kızımı kucağıma bile alamadım henüz. Hep yatar pozisyondayım. Doktorunuza mutlaka öncesinde yapılması gerekenleri sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?