2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bugun saat 15;33 gibi dogumumuz gerceklesti.Simdi emisioz biraz sancim var dikislerde baska pRoblem yok hamdolsun anlaticam kendimi toplayinca anlaticam ins.Uykum var simdi.,.

Canim annelik hüznü nam i diğer lohusalık depresyonu bu ben de mutsuzum bu aralar bu psikolojide çıkarmam lazım kendimizi ama havalar da hiç yardimci olmuyor ki😕bu arada bdt ni ve doğum şeklini yazarsan seni de henüz dogurmayanlar listesine yazayım şurda 3 5 kişi kaldık kimler var diye liste yapıyorum
Doğum yapan anneler gözleriniz aydın olsun anneler gününe yetistiniz valla bol sutler diliyorum sizlere
Yaa bi de bu göğüs ucu yarasına ne iyi geliyo pek çaresi yok gibi ama tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum..
Canim lansinoh krem var. Bir de ayva çekirdeğini bir gece az suda bekletip surmek cok iyi geliyormus.her emzirme den sonra biraz süt bırak göğüs ucunda bir de göğüs kalkanı olmazsa olmaz denildi forumda...Tecrübeli değilim ama şimdiye kadar edindiğim bilgiler bunlar

Bütün gece ağrım vardı karin kaslarim sızlıyor sanki çok spor yapmış gibi sağa sola hareket edemiyorum bacak aram çatı bölgesi kemikleri kırık gibi sızlıyor sanki sopayla dövmüşler gibi agri oluyor her yerimde bel ağrısı kaçınılmaz zaten....ama kasilma dalga falan yok.uykusuz her gece şarkısini söylüyorum😨

11 mayis 1 hafta normalu beklicez olmazsa sezeyan tatlim

kuzucuğum biz üvey evlatmıyız mneeee 16 mayıs %80 normal gibi demiş dr amca

kızlar duvara yazı yazdıktan sonra düzeltme yeri nerde yaaww doğum yapan annelerimizi de eklemek istiyorumda tabloya

Sizde çıkmış yine bu durum bizde hiç yok hayret..
Çok teşekkür ederim canım dışardan diilde bunu yaşayan biri bu şekilde yazdığı zaman bir süre rahatlıyorum:)
Bugün daha sakin uyandım. Zaten yaptırsam sadece harmony yaptırıcaktım ama birşey yaptırmayacağım heralde..
Tekrar teşekkürler ve çok çok sağlıklı doğumlar:)

Çok geçmiş olsun, zor bir doğummuş. Avent'in silikon gögüs uçları var, onlarla rahatça emzirirsiniz. Şimdi daha fazla zorlarsanız yara olur dikkat edin. Hiçbiri olmuyorsa sağıp biberonla verebilirsiniz. Hem sütünüz çok bol olur hem de anne sütü almış olur. Benim sıfır gögüs ucu olan bir arkadasım bu sekilde 6 ay sağıp besledi kuzusunu...

Canımmm cok iş varmış yapılacak ve çok azzz zaman kalmış beni bile heyecan bastı okurkennnn...acil yardım iste.....

Hayırlı olsun öncelikle, analı babalı büyütün:))) Ben nasıl deliriyorum bir bilsen bu tür süt söylemlerini duyunca... Daha 4-5 aylık hamileydik herhalde ben bir yazı yazmıştım lohusalıkla ilgili... Çevremizde annemiz bile dahil olmak üzere tüm kadınların el birliği etmişçesine, sizi emzirmemeye mamaya sevk etmeye çalışacağını anlatmıştım. Ağızlarından emzirmenin faydaları ve emzirmeniz gerektiği düşmez ama sürekli sizi baskı stres yoluyla bu konuda yetersiz anne oldugunuza ikna etmeye calısırlar... Siz tamamen mama ile besleyinceye dek rahat etmezler ve buna rağmen emziremediğinize dair o, zavallı sabiye acıyan bakıslarını yuzlerınden hıc eksık etmezler...
Birincisi yaramayan anne sütü diye bırsey yoktur. Her annenin sutu, kendı kuzusunun ıhtıyaclarına ozel olarak olusur. Bır damlası bıle kıymetlıdır, onu bıle akıtsanız gogsunuzden dokmeyın gıdıp cay kasıgını sterıl edıp bebegınıze verın. Kımseyle ne kadar sutunuz var, ne zaman ne kadar emıyor, bebegınız kılo aldı mı dıye paylasmak zorunda degılsınız... Bu sızınle doktorunuz arasında bırseydır. Zaten sıze saglınızı, yardıma ıhtıyacınız olup olmadıgını DEGIL DE; sutunuzun yetıp yetmedıgını ve bebegın kılo alıp almadıgını soran bırı ıyı nıyetlı degıldır.... Ona gore sutunuz yoktur gelmemıstır..... Çıkarıp gogsunuzden sut sıksanız suratına bu sefer de o sut degıl kı sudur suu, cunku cocuga yaramıyordur......... :))

Hepsıne gulup gecın....... Beynınızdekı en ufak huzun stres endıse kırıntısına bıle tahammulu olmayan sut salgısı bezlerınızı sacma sapan sozler yuzunden kusturmeyın. Emzırıdıgınız surece hep sutunuz olacaktır ve Allah'ın mucizesi olan bu gıda bebegınızı her turlu besınden daha ıyı besleyecek kadar yararlıdır.
Çok çokk bol su ve sulu gıdalar için
Milupa still tea gunde 3 kereye kadar içebilirsiniz
Isırgan otu çayı ya da aktardan karısım caylar yaptırıp içebilirsiniz
Proteın acısından zengın beslenın; yumurta et urunlerı baklıyat gıbı ( sezeryan olduysanız baklıyat gaz yapar en az bır ay bekleyın)
Dereotu soğan cevız az sekerlı komposto vs sut artırır
Sulu meyveler sut arttırır ( tam zamanı gelıyor; kiraz karpuz kayısı seftalı vs)
Sutu en cok arttıran sey emzırmek
Uyku ve huzur....
Kendınızle gurur duyun; onu dokuz ay tasıyıp dogurdunuz onu ömru boyunca kımse sızden cok sevemeyecek, tanıyamayacak, onun ıcın neyın dogru oldugunu kalbınız her zaman sıze soyleyecek; bu hıs bugun beslenmesı ıle ılgılı olacak; 30 yasına geldıgınde es ya da ıs secımıyle ılgılı olacak:)
Kavga edın aglayın yorgunluktan uykusuzluktan bıtap dusun, sutun yok yaramıyor dıyenlere ınanın; ne yersenız yıyın sutunuz kesılecektır
Emzırırken yavrunuzu huzur ve sevgıyle emzırın, onu besleyebılmenın mutlugunu hıssederın derınden
Emzırdıkten sonra kalan sutu pompa ıle cekın muhakkak

Gule gule buyutun. Bebegınız mukemmel kıloda dogmus maasallah. Kılolu bebek, ılerı de ırı ya da saglıklı cocuk demek degıldır.

Son düzenleme:
doğum yapan annelerimizi tebrik ediyorum ...Rabbim hayırlı ömürler nasip etsin

kızlar duvara yazı yazdıktan sonra düzeltme yeri nerde yaaww doğum yapan annelerimizi de eklemek istiyorumda tabloya

Mnneecim uzerınden zaman gecınce kayboluyor ama sayfada yayınlanan yazının hemen sag sol alt koselerınde mesaj duzenleme oluyor; ordan yapabılırsın. Ellerıne saglık cnm.

Alıntı yaptım ama yok oldu ınsallah yazımı gorur belkı ısıne yarar.

Bildigimiz gogus pedının ortasını gogsunuzun ucu kadar buyuklukte yuvarlak kesın. Gogus kalkanının ıcıne delıgı, kalkanın delık kısmına denk gelecek sekılde yerlestırın; boylece pedlı gogus kalkanı oluyor. Bır de kalkanı emzırme sutyenı vb degılde takabılecegını en buyuk bedende sporcu sutyenı gıbı yarım penye atletler var hanı, onlar ile takarsanız sıkma vb sorunları yasamazsınız.

Benım tavsıyem bu ama ınsallah sıze de ıse yarar...

Herşey mümkün 20 mayıs epidural sezeryan :) çok heycanliyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok anacım fazla teknoloji bana göre değil... kızlar bir daha ki tabloya eklerim sizleride (doğum yapan ve eksik bilgilerini veren anneler) öpüyorum sizleri

maşallah hepsine
seninde eline sağlık canım
yazdıgım yazamagım tüm anneler hayırlı saglıklı sıhatli olsun inşallah bebeklriniz

Guzel arkadaslarim kactir giricem elime aliorum gelen den firsat bulamiorum.....hemen ozet gecicem herseyi sizleri okuyamadim kusura bakmayin....hepinizi cok ozledim ayaklarimi uzatip elimde eriklerim sizlere laf yetistirmeyi cok ozledim...

Malum sabah oldu esim yataktan kalkti ben kalkmicam die basladim aglamya zorla kalktim titreyerek giyindim hastane kapisinda yine agladim ..odamizi susledik sinra onluk geldi malum hazirliklar basladi sonda ve lama hic biri kotu degildi gotururlerken cok agladim aileme esime veda etmek zor geldi titreyerk agladim oyle bayilmisim oyle de ayilmisim aglayarak titreyerk bayiltilana kadar ebem yanimdadi cok guzeldi aglamama rahmen...uyanirken canim yandi sadece dikislerim yandi igne vurdular ayildigimda tek sorunum susuzluktu agrim sizim yoktu 8 saat yandim susuzluktan sondalar doldurdum buna rahmen....su ictgimde daha ii dim.kizim tam bi pogaca inanilmazdi...gelen giden bilmem ne iste...sonra sonda cikartildi yurutuldum....sadece yataktan kalkmak zordu ebem kalk otur sonra yuru demesine rahmen ben yurudum..gaz cikartamadim ogece hic uyumadim bebis bi yandan ve yuruyus yapma cabam dan...sabah gaz cikartiim dikisim estetikmis sabah pansuman yapildi..kuzum muayne edildi yani agrilarimda igne wuruldu ewe geldik ewde bawulumu kendim bosalttim giyindim suslendim yattim yatagima ...yani hersey cok guzeldi normal dogurdum sandilar.....insan cok istedigi seyden pisman olmasin dilerim ...atladiim bisi warsa yazarim yine artik..gece uykusu yok caki yapti beni gunduz de gelen giden felaket...cok titreyip usudum die grip oldum bide hapsir oksur iste bole sekerler pisman degilim dogum seklimden...kizim huysuz ve gelen giden tek derdim suan...opuorum.....allaha emanet olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…