Guzel arkadaslarim kactir giricem elime aliorum gelen den firsat bulamiorum.....hemen ozet gecicem herseyi sizleri okuyamadim kusura bakmayin....hepinizi cok ozledim ayaklarimi uzatip elimde eriklerim sizlere laf yetistirmeyi cok ozledim...
Malum sabah oldu esim yataktan kalkti ben kalkmicam die basladim aglamya zorla kalktim titreyerek giyindim hastane kapisinda yine agladim ..odamizi susledik sinra onluk geldi malum hazirliklar basladi sonda ve lama hic biri kotu degildi gotururlerken cok agladim aileme esime veda etmek zor geldi titreyerk agladim oyle bayilmisim oyle de ayilmisim aglayarak titreyerk bayiltilana kadar ebem yanimdadi cok guzeldi aglamama rahmen...uyanirken canim yandi sadece dikislerim yandi igne vurdular ayildigimda tek sorunum susuzluktu agrim sizim yoktu 8 saat yandim susuzluktan sondalar doldurdum buna rahmen....su ictgimde daha ii dim.kizim tam bi pogaca inanilmazdi...gelen giden bilmem ne iste...sonra sonda cikartildi yurutuldum....sadece yataktan kalkmak zordu ebem kalk otur sonra yuru demesine rahmen ben yurudum..gaz cikartamadim ogece hic uyumadim bebis bi yandan ve yuruyus yapma cabam dan...sabah gaz cikartiim dikisim estetikmis sabah pansuman yapildi..kuzum muayne edildi yani agrilarimda igne wuruldu ewe geldik ewde bawulumu kendim bosalttim giyindim suslendim yattim yatagima ...yani hersey cok guzeldi normal dogurdum sandilar.....insan cok istedigi seyden pisman olmasin dilerim ...atladiim bisi warsa yazarim yine artik..gece uykusu yok caki yapti beni gunduz de gelen giden felaket...cok titreyip usudum die grip oldum bide hapsir oksur iste bole sekerler pisman degilim dogum seklimden...kizim huysuz ve gelen giden tek derdim suan...opuorum.....allaha emanet olun...
Guzel arkadaslarim kactir giricem elime aliorum gelen den firsat bulamiorum.....hemen ozet gecicem herseyi sizleri okuyamadim kusura bakmayin....hepinizi cok ozledim ayaklarimi uzatip elimde eriklerim sizlere laf yetistirmeyi cok ozledim...
Malum sabah oldu esim yataktan kalkti ben kalkmicam die basladim aglamya zorla kalktim titreyerek giyindim hastane kapisinda yine agladim ..odamizi susledik sinra onluk geldi malum hazirliklar basladi sonda ve lama hic biri kotu degildi gotururlerken cok agladim aileme esime veda etmek zor geldi titreyerk agladim oyle bayilmisim oyle de ayilmisim aglayarak titreyerk bayiltilana kadar ebem yanimdadi cok guzeldi aglamama rahmen...uyanirken canim yandi sadece dikislerim yandi igne vurdular ayildigimda tek sorunum susuzluktu agrim sizim yoktu 8 saat yandim susuzluktan sondalar doldurdum buna rahmen....su ictgimde daha ii dim.kizim tam bi pogaca inanilmazdi...gelen giden bilmem ne iste...sonra sonda cikartildi yurutuldum....sadece yataktan kalkmak zordu ebem kalk otur sonra yuru demesine rahmen ben yurudum..gaz cikartamadim ogece hic uyumadim bebis bi yandan ve yuruyus yapma cabam dan...sabah gaz cikartiim dikisim estetikmis sabah pansuman yapildi..kuzum muayne edildi yani agrilarimda igne wuruldu ewe geldik ewde bawulumu kendim bosalttim giyindim suslendim yattim yatagima ...yani hersey cok guzeldi normal dogurdum sandilar.....insan cok istedigi seyden pisman olmasin dilerim ...atladiim bisi warsa yazarim yine artik..gece uykusu yok caki yapti beni gunduz de gelen giden felaket...cok titreyip usudum die grip oldum bide hapsir oksur iste bole sekerler pisman degilim dogum seklimden...kizim huysuz ve gelen giden tek derdim suan...opuorum.....allaha emanet olun...
Allah sana bağışlasın yavrunu canım cok sevindim herseyın iyi gecmesine bnde cok özledim burayı ama gelen gidenden fırsatım olmuyor. Aynı.. Bugun 11 günlk olduk hayırlısıyla.. Kızlara doğum hikayemi yazcaktım göya.. Çok utanıyorum hala yazamadım herkes doğurdu.. Tek tesellim zaten herkesin doğum hikayesi farklı oluyor..hamileyken sdc bilmediğimiz için nasıl olur acaba düşüncesiyle merak ediyoruz işte.. Benımkı hıc bekledıgım gbı olmadı mesela. Cunku doku katlanması varmış rahmımde.. Bebeğime engel oluyormuş meğer .. Başka bi dr olsa sezeryanla alırdı ama benım dr um saolsun fikrime saygı duydu içten biraz fazla kesti ama bebeği çıkardı sonucta :) ben doğurmadım yanı dr cıkardı :) hersey kısmet Allah herkese hayırlısını verdın :)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bende öyle düşünüyorum canım ilk 50ye girermiyim diyordum ama şimdi 80-90 100 bulmam herhalde yaa yoksa bulurmuyumilk 30 kişi filan yazdıında dedimki bu gidişle ilk 50ye zor girecem. tablo almış başını gitmiş 60ı bulmuş. 75i görebilirmiyim acaba:18:
Bugun saat 15;33 gibi dogumumuz gerceklesti.Simdi emisioz biraz sancim var dikislerde baska pRoblem yok hamdolsun anlaticam kendimi toplayinca anlaticam ins.Uykum var simdi.,.
Herkes sapır sapır doğumunu yapıyo masallah Rabbim sağlık sıhhat versin. Bizim gibi bekleyenlere de sabır kolaylık...
Bu son hafta bi bencillik var üstümde hayırlısı. Dogurmak istemiyorum. Kimseyi görmek istemiyorum. En yakınlarımdan bile soğudum nasıl bi ruh haliyse... Hiç olmazdı ama bu hafta hep ağlayasım var...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar bende bugün yavruma kavuştum 12 saat suni sancı çektikten sonra açılmam çok yavaş ve bebeğim suyunun gelmesi azalması sebebi ile sezeryana girdim ikimizde iyiyiz dilerim bekleyenlerde
Hayırla alsınlar kucaklarına
Kizlar cok guzel bi duygu Sıksık emdirmeye calisiyorum ins.buhun ogleden sonra taburcuyuz.Sonra size anlaticak bol bol vaktim ins.Benide ekleyin Yavrusunun mis kokusuna kavusanlar arasina mneeee
Kızlar bebeğim her baktığımda Allah böyle guzElligi herkese ama herkese nasip etsin diorum.uykusuzluktan geberiyorum. Goguslerim yarildı yarilacacak hersey meydanda geziyorum:) ama o mis kokusunu alınca hepsi bitiyo.rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu inş. .uyanmadan yazayım mnee:
Kızım 40+6 da 2900 gram 50 cm olarak dünyaya Merhaba dedi..
1.Burcuarslnn 12 mayis normal
2.Plojovic 12-14mayis sezeryan
3.Deniz1006 14 mayıs sezeryan
4.Yawyaw 14 mayıs sezeryan
5.Handrake 23 mayis normal
5.Vefalim 29 mayis normal
Hadi bakalım yok mu arttıran😉
kuzucuğum biz üvey evlatmıyız mneeee 16 mayıs %80 normal gibi demiş dr amca
aaaa süpermiş ben ilkte sorun yaşamıştım ikinci de yaşarsam denerimAlıntı yaptım ama yok oldu ınsallah yazımı gorur belkı ısıne yarar.
Bildigimiz gogus pedının ortasını gogsunuzun ucu kadar buyuklukte yuvarlak kesın. Gogus kalkanının ıcıne delıgı, kalkanın delık kısmına denk gelecek sekılde yerlestırın; boylece pedlı gogus kalkanı oluyor. Bır de kalkanı emzırme sutyenı vb degılde takabılecegını en buyuk bedende sporcu sutyenı gıbı yarım penye atletler var hanı, onlar ile takarsanız sıkma vb sorunları yasamazsınız.
Benım tavsıyem bu ama ınsallah sıze de ıse yarar...
işin zor mneee ama inan çok mutlu oluyoruz listeyi gördükce lütfen vazgeçme kendi ismimi de heyecanla görmek istiyorum listede bakarsın alt alta olur ismimizyok anacım fazla teknoloji bana göre değil... kızlar bir daha ki tabloya eklerim sizleride (doğum yapan ve eksik bilgilerini veren anneler) öpüyorum sizleri
kızlar duvara yazı yazdıktan sonra düzeltme yeri nerde yaaww doğum yapan annelerimizi de eklemek istiyorumda tabloya
Estağfurullah tatlım senin başında bir liste var zaten.kuzucuğum biz üvey evlatmıyız mneeee 16 mayıs %80 normal gibi demiş dr amca
Çok geçmiş olsun, zor bir doğummuş. Avent'in silikon gögüs uçları var, onlarla rahatça emzirirsiniz. Şimdi daha fazla zorlarsanız yara olur dikkat edin. Hiçbiri olmuyorsa sağıp biberonla verebilirsiniz. Hem sütünüz çok bol olur hem de anne sütü almış olur. Benim sıfır gögüs ucu olan bir arkadasım bu sekilde 6 ay sağıp besledi kuzusunu...
Canımmm cok iş varmış yapılacak ve çok azzz zaman kalmış beni bile heyecan bastı okurkennnn...acil yardım iste.....
Hayırlı olsun öncelikle, analı babalı büyütün:))) Ben nasıl deliriyorum bir bilsen bu tür süt söylemlerini duyunca... Daha 4-5 aylık hamileydik herhalde ben bir yazı yazmıştım lohusalıkla ilgili... Çevremizde annemiz bile dahil olmak üzere tüm kadınların el birliği etmişçesine, sizi emzirmemeye mamaya sevk etmeye çalışacağını anlatmıştım. Ağızlarından emzirmenin faydaları ve emzirmeniz gerektiği düşmez ama sürekli sizi baskı stres yoluyla bu konuda yetersiz anne oldugunuza ikna etmeye calısırlar... Siz tamamen mama ile besleyinceye dek rahat etmezler ve buna rağmen emziremediğinize dair o, zavallı sabiye acıyan bakıslarını yuzlerınden hıc eksık etmezler...
Birincisi yaramayan anne sütü diye bırsey yoktur. Her annenin sutu, kendı kuzusunun ıhtıyaclarına ozel olarak olusur. Bır damlası bıle kıymetlıdır, onu bıle akıtsanız gogsunuzden dokmeyın gıdıp cay kasıgını sterıl edıp bebegınıze verın. Kımseyle ne kadar sutunuz var, ne zaman ne kadar emıyor, bebegınız kılo aldı mı dıye paylasmak zorunda degılsınız... Bu sızınle doktorunuz arasında bırseydır. Zaten sıze saglınızı, yardıma ıhtıyacınız olup olmadıgını DEGIL DE; sutunuzun yetıp yetmedıgını ve bebegın kılo alıp almadıgını soran bırı ıyı nıyetlı degıldır.... Ona gore sutunuz yoktur gelmemıstır..... Çıkarıp gogsunuzden sut sıksanız suratına bu sefer de o sut degıl kı sudur suu, cunku cocuga yaramıyordur......... :))
Hepsıne gulup gecın....... Beynınızdekı en ufak huzun stres endıse kırıntısına bıle tahammulu olmayan sut salgısı bezlerınızı sacma sapan sozler yuzunden kusturmeyın. Emzırıdıgınız surece hep sutunuz olacaktır ve Allah'ın mucizesi olan bu gıda bebegınızı her turlu besınden daha ıyı besleyecek kadar yararlıdır.
Çok çokk bol su ve sulu gıdalar için
Milupa still tea gunde 3 kereye kadar içebilirsiniz
Isırgan otu çayı ya da aktardan karısım caylar yaptırıp içebilirsiniz
Proteın acısından zengın beslenın; yumurta et urunlerı baklıyat gıbı ( sezeryan olduysanız baklıyat gaz yapar en az bır ay bekleyın)
Dereotu soğan cevız az sekerlı komposto vs sut artırır
Sulu meyveler sut arttırır ( tam zamanı gelıyor; kiraz karpuz kayısı seftalı vs)
Sutu en cok arttıran sey emzırmek
Uyku ve huzur....
Kendınızle gurur duyun; onu dokuz ay tasıyıp dogurdunuz onu ömru boyunca kımse sızden cok sevemeyecek, tanıyamayacak, onun ıcın neyın dogru oldugunu kalbınız her zaman sıze soyleyecek; bu hıs bugun beslenmesı ıle ılgılı olacak; 30 yasına geldıgınde es ya da ıs secımıyle ılgılı olacak:)
Kavga edın aglayın yorgunluktan uykusuzluktan bıtap dusun, sutun yok yaramıyor dıyenlere ınanın; ne yersenız yıyın sutunuz kesılecektır
Emzırırken yavrunuzu huzur ve sevgıyle emzırın, onu besleyebılmenın mutlugunu hıssederın derınden
Emzırdıkten sonra kalan sutu pompa ıle cekın muhakkak
Gule gule buyutun. Bebegınız mukemmel kıloda dogmus maasallah. Kılolu bebek, ılerı de ırı ya da saglıklı cocuk demek degıldır.
Kiizzz nerdesin sen gece rüyamda gördüm seni komşuymusuz meğer seni bebeği ziyarete geliyorum çok tatlı bir kızın var sonra bi bakıyorum 2 yaşında kızın...cok ilginçti eşime diyorum rüyamda ben bestekiz a gidiyorum o da bana gelir sonra diye.😁 kararından pişman olmamana sevindim tatlım geleni gideni sav aramıza dön😉Guzel arkadaslarim kactir giricem elime aliorum gelen den firsat bulamiorum.....hemen ozet gecicem herseyi sizleri okuyamadim kusura bakmayin....hepinizi cok ozledim ayaklarimi uzatip elimde eriklerim sizlere laf yetistirmeyi cok ozledim...
Depresyona girdim bile saldim artik ne ne kadar olursa yoksa kafayi yiyecegimSelamunaleykum...
24 nisanda kizim dogdu sezeryanla. Sutum bazen az bazen cok...
Mama da veriyorum. Aptamil yiyo gunde 4 kere 60 cc.
Sutumu iyi ictigini dusundugumde bile mamayi ayni olcude yiyo.
Cevreden gelen klasik yorumlardan biri: sutun yaramiyo, sutun yagsiz, sutun yavan(
Acaba ben bunu nasil anlarim, kizim ne zaman sutumle doycak ?
Tesekkur ederim simdiden...
Rabbim evlatlarinizi size bagislasin. Hayirli, saglikli, uzun omurleri olsun insaallah... :)
Gözünüz aydın annişler darısı başımıza artık.bol sutler diliyorumDoğum yapan arkadaşlar hepinizn göZü Aydın Allah anneli babalı büyütsün sağlık versin epudural Sezar'yan oldum 29 Nisan da bebeğim 37.4 günlük 3.600 gr doğdu doğum anı çok heyecanlı ve güzel geçti doktorumla konuşarak doğum gerçekleşti sonra oğluma 10 sn kadar yüzüme koydular kokladım onu çok güzel bir duyguydu oğlum 24 saat küvezdeeee kaldı hızlı nefes alıp veriyor diye 4 gün hastahanede kaldık gözetim altında tutulduktan sonra evimize geldik çok şükür yanlız benim çok gaz sancım oldu daha yeni yeni toparlamaya başladım sütüm gelmiyor oğlum emiyor ama doymuyor ek mama vermeye başladıksüt gelmesi için çaylar laptamiller hepsini içiyorum sizce başka ne yapabilirim
neshcim sende hiç görünmüyosun hayatım, senden de rica edicem doğum haftanı ve kg sini yazarmısın , yeni tablomuza ekliycem ...... paşayı da kokla benim için
Hala dogurmayanlar😊
1.inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
2.burcuarslnn 12 mayis(normal)
3.plojovic 12-14 mayis(sezeryan)
4.deniz1006 14 mayis(sezeryan)
5.yawyaw 14 mayis(sezeryan)
6.belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
7.mneeee 16 mayis(normal)
8.hayatnebayat 16 mayis(normal)
9.ses06 19 mayıs(normal)
10.hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
11.esra25 21 mayıs(normal)
12.handrake 23 mayis(normal)
13.kubra1453 28 mayis(normal)
14.vefalim 29 mayis(normal)
Hala dogurmayanlar😊
9.ses06 19 mayıs(normal)
Yaa bi de bu göğüs ucu yarasına ne iyi geliyopek çaresi yok gibi ama tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum..
Hala dogurmayanlar😊
9.ses06 19 mayıs(normal)
Hala dogurmayanlar😊
inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
burcuarslnn 12 mayis(normal)
plojovic 12-14 mayis(sezeryan)
deniz1006 14 mayis(sezeryan)
yawyaw 14 mayis(sezeryan)
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
SevdaSoner 15 mayıs normal
Silzi22 16 mayis normal
mneeee 16 mayis(normal)
hayatnebayat 16 mayis(normal)
ses06 19 mayıs(normal)
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
esra25 21 mayıs(normal)
handrake 23 mayis(normal)
kubra1453 28 mayis(normal)
vefalim 29 mayis(normal)
Önümüzdeki hafta içi yogun olacak gibi görünüyor😊
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?