- 27 Şubat 2012
- 204
- 17
- 318
- 36
normal bekleyıpte gunu yaklaşan anneler ne gibi değişimler var vucudunuzda...
1 saattir rahmime oyle boyle değil muthiş bi bıçak saplaması gibi sancı var...arada baldırıma vuruyor hareketsizleşiyorum açılma belirtisimi?
siz neler hissediyorsunuz.ikinci gebelik olmasına ragmen bunda cok farklı şeyler yaşıyorum herşey şaşırtıyor beni...
Benim de ikinci gebelik canım ama kestiremiyorum bir şey ilki gercekten çok farklıydı
Ara ara kasılmalar oluyor bende aniden gelcek diyorum arkası yok ben artık belirti olarak ya su yada sık gelen devamı olan sancı bekliyorum gerisi boş
hadi hayırlısı canım ya ben o listede olmak için sabırsızlanıyorumcanımcım aslında bizim sat a göre 19 mayıs tı ... sonraları dr 1 hafta kadar erken gelir deyince 16 sı yaptık burdaki takvimi...şimdilerde ise hiç gelecek gibi durmuyo daha kanala yerleşmemiş düşün ...neyse artık hayırlısı ...
bu arada elimden geldiğince tabloyu haftada 2 sefer güncellicem Allah tan bir mani çıkmazsa adını o listede görüceksin tatlım
hadi hayırlısı inşallahBenim yarin son gunun olmasi gerekiyor ama ayni seninle ayaktaykeb oluyor sag kasigima bicak saplaniyor gibi oluyor bir haftadir bir cm acilmam oldugunu soyledi doktor belki swninde acilmaya baslamistir dub geceden bu saate kadarda adet agrisi gibi karnim agriyo o kadar baskada bisey yok
Iyi akşamlar kızlar. Tek tek alinti yapamadım. Hepinize cok teşekkür ederim. Doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Yapamayanlarada Allah yardımcınız olsun. Rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde sizleri evlatlariniza kavuştursun. Cuma sabahı nisanim geldi. Hemen doktorumuzu aradım. Hastaneye gelmemi istedi. Eşimle kahvaltı yaptık, hazırlanıp hastaneye gittik. Doktorum önce açıklığa baktı va bomba 1 cm acilmam varmis. Iki üç gune kadar doğum gerçekleşird dedi. Eşimle o kadar mutlu olduk ki çünkü bende o gune kadar herhangi bir doğum belirtisi yoktu. Ve son zamanlar geçmek bilmiyordu. Artık cok sıkılmıstim kızımı biran önce kucağıma almak istiyordum. Ama doğum başlamıştı. Nst ye girdim sancı baya yüksekti ve ben birşey hissetmiyordum. Eşimle hastaneden çıktıktan sonra çarşıda gezdik. Ben kendimi o kadar iyi hassediyordum ki. Neyse tam eve döneceğimize zaman belimden kasiklarima doğru ağrı hissetmeye başladım. Aman Allahım bu sancimiydi demeye basladim. Sonra eve geldik. Cok yorulmustum biraz uyudum. Ama ara ara sancı girmeye başlaı. Akşam eşimi ise yolladım. Evde tek basimayim. Sancılar akşam 11 gibi düzene girdi. Not almaya başladım. Sancı arliklari 5-4-6 dakika arasında gidip geliyordu. Canim hic yanmiyordu. Hatta acisi o kadar,azduki makinaya çamaşır bile attim. Gece saat iki gibi eşimi aradım. Ve saat 5 kadar sancıları evde karsiladik. Sonra hastaneye gittik. Yatisim yapıldı. Acilmam iki santim olmustu sancılar dayanilmayacak gibi değildi. Saat 8 gibi suni sancı verildi. Sancılar gittikçe dayanılmaz olmaya başladı. Ben artık dayanamiyordum. Eşim ve anneme yalvariyordum. Ya sezeryan yada epidural yapılsın diye. Epidural icin 4 cm açılması gerekiyormuş. Ama ben dayanamıyordum. 3,5cm lik acilmayla epidural yapıldı. O anki rahatlığı anlatsmam. Kuş gibi oldum . Epiduralden iki buçuk saat sonra güzeller güzeli kızım doğdu. O ilk bakış, doktorunmun elinde, yüzü bana dönük ve ciyak ciyak ağlayan bir melek... Aylardır beklediğim melek artık kollarındaydi. Reyyanim 39 hafta 4 günluk iken, 3 445 kilo 52 cm boyunda doğdu. D biraZ uzun oldu kızlar kusura bakmayin. Epidural olmasaydı normal doğum yapamazdım. Doğum yapacak annelere sancisiz ağrısız dogumlar diliyorum.
hayırlı olsun
ilk doğumumda bende uzun süren sancılar sonunda epidural istemiştim epidural bi nimet gibi
bu sefer başka bir semtte oturuyorum başka dr a gidiyorum dr iyi fakat epiduraldoğum yok
inşallah gerek kalmaz ama gene aynı uzunlukta olursa nasıl dayanırım bilmiyorum
sezeryan yolu mu görünür yoksa daha uzakta olan bir hastanede epidural mi vurdururum o sancıyla bilmiyorum
bu saatten sonra hastane dr değiştirmek de zor