2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım 4.gunumuz bugün çarşamba günü gideceğiz kontrole

sezryan olan arkadaşlar acaba göbeğinizi sardınızmı ya da korse falan takan var mı gelen giden göbek kalır sar diyo ama kararsızım fikir verinn

Canım 4.gunumuz bugün çarşamba günü gideceğiz kontrole

Erkenmiş daha değil mi, kanama normal uzun zaman sürebilir demişti bana ebe hemşire.

sezryan olan arkadaşlar acaba göbeğinizi sardınızmı ya da korse falan takan var mı gelen giden göbek kalır sar diyo ama kararsızım fikir verinn

Henüz çok erken canım. Ben sarmadım. Kilo kalmazsa göbek filan özellikle kalmıyor sezeryanla hiçbir ilgisi yok inan.
İlk altı aydan sonra, sabah aksam yataktan kalkarken/yatarken mekik çekmek çok faydalı mesela toparlıyor hemen. Daha öncesinde karın içi basıncı arttıran hareketler, ağır spor hareketleri vs yasak.

canım aslında toplam 12 kilo aldım 7 si gitmiş 5 kğ kalmışş ben hiç takmıyomm ama gelen giden sölüyo sinirleniyomm

takvimi görünce duygulandım daha 2 günün var görünüyo doğuma ama kızım şimdi 9 günlükk :)

Kizlar ben nisan geldi galiba yazdigim gün ayin sekizinde aksam dogurdum : ) simdi çok iyiyim ve çok mutluyum.

gozunuz aydın....ne mutlu size Allah analı babalı buyutsun.Bol sutlu gujnler
Nisanmis canim bebeğim uyuyor yaninda : )
herkese gore değişiyor demekki kahverengi pıhtı bendede açıklık kontrolunun sonraki gunu oldu hala gelen giden yok.bende muayeneye yordum.

Kizlar merhaba bende dun aksam 18.10 da dogim yaptim 40+6 olmustum suni sanciyla normaldogum

ne guzel ne mutlu size Rabbşm analaı babalı buyutsun. Bol sutlu gunlerf szie.

6 mayis saat 8.31 de epidural sezeryanla 3200 gr 50 cm boyunda oglum arasi kucagima aldim..

gozunıuz aydın...pıtır pıtır geliyor bebişler mayıs ortası çok yoğun geçiyor anlaşılan...

Kizlar ben nisan geldi galiba yazdigim gün ayin sekizinde aksam dogurdum : ) simdi çok iyiyim ve çok mutluyum.

Kizlar merhaba bende dun aksam 18.10 da dogim yaptim 40+6 olmustum suni sanciyla normaldogum

6 mayis saat 8.31 de epidural sezeryanla 3200 gr 50 cm boyunda oglum arasi kucagima aldim..

maşallah hepinize gözünüz aydın

Tün cici annelerimizin anneler gününü kutluyorum Allahım bize bu mucize duyguyu tattırdığı için binlerce şükürler olsun ona

Hala dogurmayanlar😊

inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
Ladydiamond 11-20 mayıs sezeryan-normal
Eylulguzeli 12 mayis normal
burcuarslnn 12 mayis(normal)
deniz1006 14 mayis(sezeryan)
yawyaw 14 mayis(sezeryan)
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
Emineveaydin 15 mayıs normal
SevdaSoner 15 mayıs normal
Kocaman 16 mayis normal
Silzi22 16 mayis normal
mneeee 16 mayis(normal)
hayatnebayat 16 mayis(normal
FatmaBetül 18 mayis normal
ses06 19 mayıs(normal)
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
Mestcan 20 mayıs sezeryan
esra25 21 mayıs(normal)
handrake 23 mayis(normal)
Patatya005 23 mayis normal
Şenay60 26 mayis normal
Avukat16 27 mayis normal
kubra1453 28 mayis(normal)
vefalim 29 mayis(normal)

Gözünüz aydın anneler gününe yetistiniz😊

Oyyy maşallah ne tatlı

Tüm annelerin ve anne adaylarının günü sadece bugünü değil her günü kutlu olsun.

merhaba guzeller,
okuyorum okuyorum ama yazamaıyorum. genelde bebek kucagımda oluyor ben size bakarken onun dısında ya ayaktayım yemekle evle uğraşıyorum yahut uyuyorum. her yeni bebeği ve annesini kutluyorum, herkesi çokkkkk öpüyorum.

size normal doğumla ilgili deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

benim bu 2. n. dogumum oldu. 1.si ve 2. arası tam 4 yıl. ancak 1.sinde ile 2. arasında bir sürü uygulama farkı yaşadım. bundan 1 ay kadar önce hayalimdeki normal doğumu yazmıştım buraya. neredeyse hepsi gerçek oldu. ustelik yazıp dr vermem gerekirken(siz de yazıp verebilirsiniz ben böyle bir doğum istiyorum diye) erkenden gelen bebeğim bana fırsat vermedi.

-öncelikle her iki doğumda da 1. de zamanında sancıları fark edemediğimden 2. de yalancı mı gerçek mi derken 5 dk bir sancı gelene kadar evde kaldım.

-bu esna da guzel sıcak bir duş aldım ki çok iyi geldi gun boyu iyi ki almışım dedim.

-1. doğumda önce suyum geldi ancak ikinci de suyum açılmam 10 cm olup bebek kafayı kanala sokana kadar beklenip sonra plastik bir çubukla patlatıldı. su dikkatle kontrol edildi. bebek kaka yapmış mı diye sanırım berrak dendiğini duydum.

-hastaneye vardığımda 1. de 8, 2. de 10 cm açıklığım, ve dayanılmayacak kuvvette-e dayanılıyor tabi-sancım vardı. ne kadar açıklık o kadar sık ve kuvvetli sancı seklinde oldu benim surecim. dr en doğrusunun mumkun olduğu kadar evde sancı çekmenin anneyi daha az yorduğunu ve psikolojik olarak daha güçlü kıldığını söyledi sonrasında, genelde hastanede çekilen ağrılar bir çok anneği çarçabuk sezeryana itiyormuş.

-1. de surekli ha doğurdum hadoğurucam derken bebek hep kafası çatıda neredeyse oturamaz olmuştum popomun ağrısından. hooop bebek 34 hafta 5 gunde geli verdi- ama 2. de bir kaç saat önce bu bebek 40 bekler 42 bulur diye dusunuyordum. çünkü çok yukarı da idi hiç çatı ağrım yoktu 1. de olduğu gibi aralanmamıştı bacaklarım.. hatta gece sancılar başladığında resmen karnımda balıklama kanala girmeye çalışır gibi her sancı öncesi debelendi bebek, hayrete duştum. resmen 5 saat surede bebek kendini aşağıya itti ve 37 hafta 5. gunde doğdu.yani yukarı da hayatta doğmaz bu bebek yakınlarda demeğin.

- hastaneye vardığımda odaya alındım her iki doğum da da 1 saat kadar odam da ağrı çektim. 1. de hiç nst ye bağlanamadım, yatarak karşılayamadığım için ağrıları ayağa kalktım sürekli. 2. de tam tersi yatakta yan yatıım ve belimden kuyruk sokumuma doğru hemşirelerin masajları omurlarıma yapılan baskı sayesinde daha kolay atlattım sancıları. kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. yan yatıyoruz belimizden aşağıya doğru bebekle beraber her omura sıra ile baskı uyguladılar. bunu ayakta yatağa koyduğunu yastıkların üstüne yaslanarak da yaptırabilirsiniz.

- 1. de lağman yapıldı(burada çok tartıştık hatta gerekli mi diye). acılı bir sey değil zaten o an çektiğimiz acını yanında deve de kulak kalır. 2. de yapılmadı. dr gerek görmedi. hatta ıkınırken kaçırdım, dr aferin doğru ıkınıyorsun, bu sekilde k. yapar gibi itiyoruz dedi ben utanmyı bırakıp işime baktım,.

- damar yolum açıldı, açılmasın isterdim çok anlamsızdı çünkü gerek kalmadı. sanırım 1-2 kere kan alınmış çünkü baya ciddi tarama raporu verdiler.

- yanınızdaki insanlar çok önemli benim eşim vardı bir tek ama yeterli idi elimi hiç bırakmadı. sakin bir ses tonu ile telkin etti. 2. de tüm ebe ve drın sakinliği de iyi geldi.

- sancılarda bağırmak o an iyi hissettirecek gibi gelse de çok anlamsız. bunun yerine burundan çok derin nefes alıp çok ağır veriyoruz. bunun nedeni bağırma gibi kontrolsuz nefes alışlar bayılmaya yahut tansiyona neden oluyor ve yoruyor. unutmayın. her sancıda derin nefes ve nefese konsantrasyon iyi gelir.

-epudural olmak için 2 doğumda da yalvarsam da aslında istemiyordum. zaten 30 dk etkin hale geliyor ve açıklık7 cm geçtiyse yapılmıyor. istemememin nedeni ağrılar kabus gibi olsa da anne bebek arasında bir iletişim aracı. yani o sinyaller hem anneyi hem bebeği yönlerdiriyor. ama 5 cm açıklığim olsauydı ve o sancıyla girseydim hastaneye 100 de 100 epudural olurdum. çok faydalı sancılarla başa çıkmak için. kendinize bakın, eğer kritik açılmayı aşana kadar dayanırsanız sonrasında da Allah veriyor kuvvet.

-doğum masasına çıktıktan sonra ıkınma işi başlıyor. o ana enerji saklamak sart, çunku yorucu. yapamıyorum dedim durdum ben mesela. dr ve personel elbette eşim baya sakin bitiyor bitmek uzere diyerk bana yıllar gibi gelen 15 dk atlatmamı ve bebeği dışarı çıkarmamı sağladılar.

- 1. de karnımın üzerin de zıplayan bir ebe olmasına rağmen 1 kg ağır ve yukarıda olan bebek için kimse karnıma dokunmadı. sanırım bu karna bastırma doğru bir uygulama değil. yine 1. de plesanta zorla hatta kazınarak çıkartıldı. doğumdan çok cnm yandı, ama 2. de dikiş esnasında beklenerek kendiliğinden çıkıverdi plesanta. sonrasında dr dikkatle inceledi plesantayı. eksik olup olmadığına rengini vs. tartmış bile olabilirler.

- neyazıkki 1. de olan dikişlerim açıldı. tam bebek dışarı çıkmıştı bacakları sanırım yırttı ve 3 dikişim oldu. dikiş faslı çok uzun sürdü. dikiş için vurulan iğneğide hissetmedim ben. sonrasında çok ağrım olmadı. ancak volteren fitil verildi makattan sabah.

-bebek doğunca hemen kaldırdılar babamız kordon bağını kesti. inanılmaz bir an hatta bir taraftanda video çekmiş eşim. unutulmayacak bir anı oldu onun ve benim için.

- bebeği kendi tutup çekenler var ama ben cesaret edemedim o an kollarımda derman kalmamıştı. emzirmeği dahi isteyebilirsiniz. ben emzirmedim yanağıma kondu 1-2 dk . hemen yanımızda kontrolleri yapıldı. çocuk dr hemen ordaydı bebek çıkınca kontrol etti.

- ben bebeğin yıkanmamasını istedim silinip verildi yanımıza. aminyon sıvısı üstünde kalsın istedim değilmi en pahalı gençlik kremleri bu sıvıdan yapılıyor.

-bebek yanımıza geldi yarımsaat içinde ilk emzirme çalışmamızı yaptık. sırayla her göysü denedik. ben sütü yani şeffaf kolostromu36. saatte gözümle gördüm. öncesinde kan şekeri ölçüldüğü için hemşireler beslendiğine beni ikna etmeye çalıştılar.

-kadın doğumcum ilk 24 saat emmese bile sorun olmayacağını bebeğin anne karnından tok doğduğunu söyledi. ama o 36 saat delirecektim. bir de bebek emerken alıp sıkarak bakın. o zaman sut görünüyor. yani açıp dururp dururken baktığınızda görünmeyebilir sut. biraz bebek emsin kanalları aktive etsin o zaman kontrol edin. benim öyle görünüyor ancak.

-ilk gun malt içecek, humana still tea, hoşaf, losa serbeti,4 litre su içmeme rağmen 36 saat sürdü sutun görünür olması. yani telaş etmeğin. yine dr sut için malt içme bira iç hem sen gevsersin hem bebek iyi uyur dedi hatta. malt içecekler korkunç kalorili çünkü(bir arkadaş 1000 kolori diyor). ben tadını beğenmedim resmen pekmezli bira berbat. still tea ise dr göre su yerine geçiyor çok anlamlı değil. bol su herşeye deva.

- olduda mastit oldu. hemen duşa girip çok sıcak suyla memeleri sağmak gerekiyor duşta.

-alabilirseniz hemen duş alın. ben 1 gun sonra aldım öyle iyi geldiki. dr dikişlerin en kolay iyileşen yerde olduğunu ve sıcak su tutmanı çok yararlı olduğunu gunde 2 kere duş almam gerektiğini söyledi.

-baktopan dikiş ile silme işlemini 3 gun yaptım her wc den sonra yaptım sonra gereksiz dedi dr.bıraktım. kanamam ilk 3 gun kuvvetli sonra azaldı. benim ilk hafta ağrım oldu sonra kalmadı çok ağrım.

normal doğum için deneyimler böyle. zaman bulursam birde doğum hikayesi yazarım. normal doğum isteğenlere bir fikir verir inşallah yaşadıklarım.

Son düzenleme:
Teyzeler biz bugün 23 günlük olduk....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1399818816306.webp
    21 KB · Görüntüleme: 96
  • $1399818858733.webp
    8 KB · Görüntüleme: 81

teşekkürler canım okumak gerçekten iyi geldi elbet acılar çekilecek Allah dayanma gücümüzü de versin yanında

maşallah size çok tatlı görünüyor

Maşallah annesi çok tatlı oğlunnnn

Ellerine sağlık üşenmemiş yazmışsın herşeyi.. Kendi adıma çok teşekkür ederim canım benim.. Şimdilik normal görünüyor benim de, umarım senin gibi kolay atlatırım.. Bebişinide kokla yerime maşallah ikinizede

Oy oy oy yerim ben bunların hepsiniiiii

supersin arkdaşım cok guzel anlatmışsın.benimde ikinci gebeliğşim aradan 8 yıl geçti herşeyı unutmuş gibiyim.deneyimleini dikkkatle okudum bakalım bizde surec nasıl ilerleyecek....

annesi çok tatlı bu....bahtıda kendi gibi guzel olsun inş.

Ya katılıyorum Allah askına kımseyle tartışmayın ben ne zmn tartışsam sütüm duruyor!! Cok su iç bir de bebegınle yalnız ol emzirirken dua oku ellerine dokun bırak o da sana dokunsun.. Annemde başlarda bana dıyodu sütün yok doymuyo aç bu cocuk bilmemne önce onu guzelce tersledim sonra herkesi püskürttüm etrafımdan başbaşa kaldım evladımla 1 hafta boyunca da humana still tea içtim :) cok sukur 1haftada 230 gr aldık nolur sıkmayın canınızı

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim gerçekten doğuma motive oldum.cok faydali bilgiler bunlar.

Maşallah ya yerler o boncuk gözleri.

Çok sinirliyim kızlar 38+2 oldum hala evde heryer heryerde...boyacı nin eşi doğum yaptı bebek sarılık olmuş adam gelmedi hala.boya temizlik ilaçlama tekrar temizlik...Bu süreci nasıl atlatacağım nasıl yetistirecegim bilmiyorum.bana 6. Ayda çanta hazirlatan bebek odasını erken hazırlamak için yalwardim halde istemediğim bir renge kendi boyayan adam şimdi bilgisayar oyunu oynuyor ya😠

Böyle beklemek iyice strese sokuyor beni depo olarak kullandığımız odayı boşalttı sinirden kapıdan gecmeyen çift kişilik koltuğu dikleye sürükleye attım odadan koridora.şimdi bel kasık ağrısından duramıyorum.aglayacagim ya😣

Ohh içimin yağları eridi:)))) Ağzına sağlık:)))

Canım ne yapıyorsun? Böyle son zamanlarda ağır kaldırmanın doğumu başlatmaktan daha tehlikeli bazı sonuçları var...
Buraya kadar geldik yapma Allahaşkına rahat dur gider ayak, koltuk taşımak ta nesi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…