arkadaşlar bu konu konuşulalı çok oldu biliyorum ama ben sayfayı bulamadım..bana yardımcı olurmusunuz?elektrikli mi manuel olanlarımı önerirsiniz ve hangi marka tavsiye edersiniz?kafam karıştı ama gerekli bişey bence belli olmaz bebek doğunca belki emmeyebilir yada göğüste kalan süt ateş sıkıntı faaln yapıyomuş böle bişe yaşamk istemiyorum bir an önce almak istiyorum...kullananlar yada alanlardan tavsiye bekliyorum sevgilerr...
Sezaryen olan anneler size bir sorum olacak.ameliyettan ne kadar sonra dus alabildiniz
arkadaşlar bu konu konuşulalı çok oldu biliyorum ama ben sayfayı bulamadım..bana yardımcı olurmusunuz?elektrikli mi manuel olanlarımı önerirsiniz ve hangi marka tavsiye edersiniz?kafam karıştı ama gerekli bişey bence belli olmaz bebek doğunca belki emmeyebilir yada göğüste kalan süt ateş sıkıntı faaln yapıyomuş böle bişe yaşamk istemiyorum bir an önce almak istiyorum...kullananlar yada alanlardan tavsiye bekliyorum sevgilerr...
Maşallah büyümüş toparlamış annesiTeyzeler biz bugün 23 günlük olduk....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Doğum başlamış gibi belirtiler canımmerhaba bişe sormak istiyorum. Bende bugün adet ağrısı gibi bel ağrısı vardı. bulaşıkları yıkarken ayaktayım diye oluyodur dedim. sonra sürekli tuvalete gittiğimdendir diye tuvalete gittim. iç çamaşırım hafif ıslaktı. ya suyu geldiyse dedim. sonra da yok akıntıdır dedim. temizlenirken de tuvalet kağıdına hafif kan geldi. çamaşırıma dahi bulaşmamıştı. yürüyüşe gittim geldim. tabi
bu arada adet ağrısına benzer ağrım da vardı. geldim. tuvalette yine ara ara sızıntı şeklinde tuvalet kağıdında kan vardı. ağrım hafifler gibi oldu. bebek de hareket ediyor. acaba hastaneye gitmeli miyim? yoksa erken mi? aranızda bilen var mı acabaCevap verirseniz çoook çok memnun olurum. şimdiden sağ olun.
Sezaryen olan anneler size bir sorum olacak.ameliyettan ne kadar sonra dus alabildiniz
Sezen'im yanimda kizlar :)
Ozeldeki eski doktoruma geldik esimin istegiyle bu sabah..2 gunun kalmis dedi doktor,riskleri vs herseyi anlatti..son hafta ters donmustu makat gelisliydi minigim biliyorsunuz..
Iyi ki de gelmisiz 3 kez kordon dolanikmis boynuna..Eger bekleseydin cok zorlanabilirdiniz ikinizde dedi..cok sukur atlattik..
1 bucukta ameliyata girdik spinal sezeryan,minnosparem 2640 ve 50 cm dogdu..
Rabbim hic kimseyi bu kokudan mahrum etmesin..
Simdi uyuyor ve özlüyorum..
Hala dogurmayanlar😊
inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
Ladydiamond 11-20 mayıs sezeryan-normal
Eylulguzeli 12 mayis normal
burcuarslnn 12 mayis(normal)
plojovic 12-14 mayis(sezeryan)
deniz1006 14 mayis(sezeryan)
yawyaw 14 mayis(sezeryan)
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
Emineveaydin 15 mayıs normal
SevdaSoner 15 mayıs normal
Kocaman 16 mayis normal
Silzi22 16 mayis normal
mneeee 16 mayis(normal)
hayatnebayat 16 mayis(normal)
ses06 19 mayıs(normal)
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
Mestcan 20 mayıs sezeryan
esra25 21 mayıs(normal)
handrake 23 mayis(normal)
Patatya005 23 mayis normal
Şenay60 26 mayis normal
kubra1453 28 mayis(normal)
vefalim 29 mayis(normal)
Önümüzdeki hafta içi yogun olacak gibi görünüyor😊
Zorluklarina rağmen güzel bir hikaye olmuş.annelik böyle demekki tüm zorluklara rağmen guzelFırsat varken bende doğum hikayemi anlatayım:)
Malum doktorum su gelmesi sebebi ile bebeği almayı teklif etmişti 37+2'de. Dikkatli olmak koşulu ile 3 gün daha bekleyecektik. Eşim bu heyecanlı duruma dayanamayıp müdürüne rest çekip yanıma İstanbul'a geldi. 37+5'teki kontrole beraber gittik yani. İyiki de gelmiş :)
Suyun gelmesi devam ediyordu. Doktor muayene etti. O sırada hiç beklemediğim birşey oldu yani habersiz çatı muayenesini yaptı. Canım yandı ama daha öncede aynı şekilde yanmıştı. Bebek kanala girmemişti. Suni sancı veririm ama çok zorlanırsınız bebekte strese girebilir ben o riske girmek istemem sezeryana alalım bugün dedi. Pinpirikli kocamda hemen tamam dedi :) Öğlen yemek yemiştim. Akşam 6'da alınacaktı o yüzden.
Eve telefon ettim valizim falan geldi beşiğe çarşafları falan serin dedim :) Bi yandan eksikler vardı eşim onlara koşturuyo bense sadece korkuyorum.. Herkes gelip gidiyo falan ama film şeridi gibi tek tük şeyler hatırlıyorum tek düşündüğüm yavrumu görebilecek miyim bu işin sonunda ?
Saat 6 oluyor ama gelen giden yok bekliyoruz bekliyoruz. Benim korku ve heyecan giderek açlığa dönüşüyorNormal doğumlar sezeryana dönmüş diye bir haber geldi. Bekliyoruz hala. Saat 20:00'da haber geldi ameliyathaneye indirdiler beni. Biraz orda da bekledim. 20:45 gibi masaya aldılar ama çok korkuyorum bayıltılmaktan falan. Anestezi uzmanı ve hemşire çok iyiydi ellerimi falan tutuyorlar. Doktorum geldi sonra o an rahatladım. Onu görmek huzur verdi neden bilmiyorum. Gelmemi istiyor musun diye naz yapıyor birde bana Çok istiyorum çokta korkuyorum dedim. Kime benzesin bebek falan diye beni lafa tuttular o arada bende babasına benzesin çok akıllı dedim. Doktorum güldü o anda her yer döndü. 'Aaa demek böyle dönüyormuş' dedim bi gülme sesi geldi. Sonrası yok Genel anestezi oldu bu arada.
Ve öyle bir acıyla uyandımki önce bebeğim nasıl diye sordum iyi dediler. Acıdan duramıyorum ama yardım edin diye bağırıyorum. Kimse dönüp bakmıyor gibi geliyordu. O sırada eşimi gördüm kapıda başladım ağlamaya acıdan. Geçicek ağrı kesicin vuruldu falan diyorlar. Ama yok böyle bir acı. Benim için kötü bir tecrübe oldu açıkcası. Odaya çıkardılar. Hemen bebeğimi getirdiler. Çok güzeldi bakakaldım. Herşeyi tüm acıyı gerçekten unutuyormuş insan. İnanamadım defalarca sordum bu mu benim yavrum diye. Kaç kilo diye sordum hemen 2990 gr, 48 cm dediler:) Emzirmeye çalıştılar tabi ben yerimden doğrulamıyorum bile. Sütüm geldi çok şükür. Kuzumu emzirmek harika bi duygu. Yani nerden buluyor nasıl biliyor emeceğini çok şaşırdım hom hom hom diye bi saldırışı vardıEltim ve eşim uğraştı hep benle. Ama tüm acım 3 saat içinde geçti. 6 saat sonra yürüttüler. Bir adım oda. Ben tuvalete gidicem dedim hemşire emin misin başın dönmüyor mu diye soruyor Dönmüyordu valla sonra ayaklandım gece boyu yürüdüm. Ama o gaz çıkarma mevzusu yok mu beni mahvetti. Hamileyken yersiz yersiz gelirdi zor tutardım Gelmek bilmedi. Hele ağrısı 27 yıllık hayatımda meğerse hiç gaz sancısı yaşamamışım o gün anladım Birgün fazladan bekledik gaz mevzusu yüzünden. Doktor ilk kontrole geldi kime benziyo diye sordu hemen Gerçekten yavrum aynı babasına benziyor dudak büzmelerine kadar gece uyurken baktım ikiside aynı şekilde uyuyor ben korkudan bebekten gözümü alamıyorum tabi uyuyamadım
Rabbime şükürler olsun ki bu mucizeyi nasip etti bizlere. Uzun bir süreç gibi gelmişti. Düşük tehlikesi, plesanta previa sorunları hareket etmedi, az hareket etti ne zaman doğacak, doğsun gözümün önünde olsun derken 9 ayı devirdik ve bebeğim kucağımda. Buradaki herkese de çok teşekkür ediyorum sahiden iyi günde de kötü günde de yanımda oldunuz. Allah hepinizden razı olsun binlerce kez.
Yok canım annem en erken bdt ye 4 5 gün kaka gelecek zira doğumdan sonrası için sakliyorum hakkımı.kardeşlerim sınava hazırlanıyorlar gelmedikleri gibi annem de çok ihmal edemiyor onları.eşim haftada 1 gun izinli.kv esnaf dükkanı bırakamıyor zira 2 ay önce kayınpederimi kaybettik is ona kaldı.gorumcemin 2 küçük çocuğu var olmasa da gel bana yardım et diyemem zaten.fenalardayim o yüzden..
Neden cnm eşin annen ablan vs kimse yok mu yardımcı olabilecek????
Çokk tatlıı:)) Birer birer kavusuyoruz meleklerımıze:)) Güzel günlerde büyütün cnm:))
Canim dr u ara istersenmerhaba bişe sormak istiyorum. Bende bugün adet ağrısı gibi bel ağrısı vardı. bulaşıkları yıkarken ayaktayım diye oluyodur dedim. sonra sürekli tuvalete gittiğimdendir diye tuvalete gittim. iç çamaşırım hafif ıslaktı. ya suyu geldiyse dedim. sonra da yok akıntıdır dedim. temizlenirken de tuvalet kağıdına hafif kan geldi. çamaşırıma dahi bulaşmamıştı. yürüyüşe gittim geldim. tabi
bu arada adet ağrısına benzer ağrım da vardı. geldim. tuvalette yine ara ara sızıntı şeklinde tuvalet kağıdında kan vardı. ağrım hafifler gibi oldu. bebek de hareket ediyor. acaba hastaneye gitmeli miyim? yoksa erken mi? aranızda bilen var mı acabaCevap verirseniz çoook çok memnun olurum. şimdiden sağ olun.
Tabikisi 😉decanm benide doğurmayı bekleyen anneler listesine eklermisin
bdt 27 mayıs doktor normal olabilir dedi doğum
Hala dogurmayanlar😊
inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
Ladydiamond 11-20 mayıs sezeryan-normal
Eylulguzeli 12 mayis normal
burcuarslnn 12 mayis(normal)
deniz1006 14 mayis(sezeryan)
yawyaw 14 mayis(sezeryan)
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
Emineveaydin 15 mayıs normal
SevdaSoner 15 mayıs normal
Kocaman 16 mayis normal
Silzi22 16 mayis normal
mneeee 16 mayis(normal)
hayatnebayat 16 mayis(normal
FatmaBetül 18 mayis normal
ses06 19 mayıs(normal)
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
Mestcan 20 mayıs sezeryan
esra25 21 mayıs(normal)
handrake 23 mayis(normal)
Patatya005 23 mayis normal
Şenay60 26 mayis normal
Avukat16 27 mayis normal
Sec 27 mayıs normal
kubra1453 28 mayis(normal)
vefalim 29 mayis(normal)
Kolik 29 mayis normal
Zorluklarina rağmen güzel bir hikaye olmuş.annelik böyle demekki tüm zorluklara rağmen guzel
Yok canım annem en erken bdt ye 4 5 gün kaka gelecek zira doğumdan sonrası için sakliyorum hakkımı.kardeşlerim sınava hazırlanıyorlar gelmedikleri gibi annem de çok ihmal edemiyor onları.eşim haftada 1 gun izinli.kv esnaf dükkanı bırakamıyor zira 2 ay önce kayınpederimi kaybettik is ona kaldı.gorumcemin 2 küçük çocuğu var olmasa da gel bana yardım et diyemem zaten.fenalardayim o yüzden.
Canim dr u ara istersen
Tabikisi ��de
Evet mayis başı annelerinin çoğu sezeryan doğum yaptığı için nisanda dogurdular.Genelde bekleyenler normal doğum bekliyor, Allah herkesin gönlüne göre versin.ben günü geçer de sezeryan olmak zorunda kalırım diye çok korkuyorum. Gelsin artık yeter bu kadar..
Sen listede yoksun hiç de caktirmiyorsun insan söyler ama...hemen yazıyorum seni decevap yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim. şimdilik bekleyeceğiz ama sancım çoğalacak galiba yakın zamanlarda. 21 mayıs tahmini doğum. Ama galiba erken de olabiliyor.
Canim eşimle de tartıştık zaten bugün adamın üzerinde bir rahatlik var ki sorma.hiç bir şey yapılmamış az zaman var bir de diyor ki beyim arada hadi gidip aldiralim çocuğu sezeryanla...Bu adam bana 6.5 aylıkken çanta hazirlatan adam üstelik.daha bebek odasiyla ilgili hiçbir fikrimiz yokken gidip boya alıp yapma diye yalvardigim halde sırf aceleden, ben daha zaman var sonra yaparız dediğim için bana kızıp duvarı okul koridoru gibi kırmızı beyaz boyayan adam.inan nasıl davranacagimi şaşırdım.Çok ters bir durummuş ama yine de koltuk kaldırma. Komşunun kapısını çalıp rica etsen yine de milet severek taşır koltuğunu istediğin yere. Karnı burnundasın sen, sakın yapma
Eşin de akşamları evde çalışsın bu durumda yapsın ne istiyorsan.
Sezen'im yanimda kizlar :)
Ozeldeki eski doktoruma geldik esimin istegiyle bu sabah..2 gunun kalmis dedi doktor,riskleri vs herseyi anlatti..son hafta ters donmustu makat gelisliydi minigim biliyorsunuz..
Iyi ki de gelmisiz 3 kez kordon dolanikmis boynuna..Eger bekleseydin cok zorlanabilirdiniz ikinizde dedi..cok sukur atlattik..
1 bucukta ameliyata girdik spinal sezeryan,minnosparem 2640 ve 50 cm dogdu..
Rabbim hic kimseyi bu kokudan mahrum etmesin..
Simdi uyuyor ve özlüyorum..
Bir anneler gününü anne olamadan geçirdik.41. haftaya giriyorum artık. Sevgili can yoldaşlarım anneler gününüz kutlu olsun. Allah olmayanlara da versin İnşallah.
Sütte mi yaramazmış ya böyle diyenlere sibir oluyorum. Gerizekalılar. Canım benim sütün yarar sen kimseyi dinleme bol bol emzir. Sütünü emzirirken tartamıyorsun az geliyordur. Bebeğin az alıyorsun bi süre sonra oynamaya başlıyordur oyüDen kilo alamıyordur. Ah allahım keşke bebeğim emseydi diye dua ediyorum sütüm bitmezdi. 16 Nisan'da doğum yaptım bi kere bile emmedi yavrum. Sütümde kesildi tabiki. Artık sağıncadagelmiyor. Sakın kimsenin lafına bakma.Merhabalar kızlar doğum hikayemi ne zamandır yazacaktım ama bir türlü fırsatım olmadı..
DOĞUM MACERASI:
Öncelikle kızım 24. gününde.. 15 Nisanda doğdu.. 37 haftalıkken.. Erken geldi çünkü tansiyonum 16 - 10 a çıktı dr gebelik zehirlenmesi nedeni ile hemen almak istedi aşırı da ödemim.. Bebeğim 3000 gr 50 cm doğdu erken olmasına rağmen çok şükür normal kilo ve uzunlukta.. Gelelim doğum hikayesine.. Biraz ani oldu tansiyon fırlayınca dr hemen alalım dedi.. Genel anestezi oldu ve ameliyat esnasında da tansiyonum çıkmışYarım saat içinde uyandım.. Bebeğim benden 15 dak önce anneme verilmiş.. :) Ben bunları göremedim tabi.. Ameliyattan çıkar çıkmaz odama geldim annem kızımı koynuma verdi.. Evet genel anest. olduğunuzda yavrunuzu ilk siz görmüyosunuz ve bi süre uyku ve uyanıklık hali içinde oluyosunuz.. Ama epidural olup sorun yaşayanlar da çok.. ( Bence genel anst. de de korkulacak bişiy yok.. Ama ben sağlık prob. nedeniyle genel oldum 2 yıl önce fıtık ameliyatı olduğum için.. )
SARILIK &MAMA &SÜT:
Sezeryan ve erken doğduğu için sarılıktan dolayı 4 gün snr hastaneye yattık tekrar.. 17 sınırmış bizim 17.6 idi. bi gün snr 9 a düştü çıktık fakat 2 snr tekrar kontrole gittiğimizde 14 e yükselmişti 2 gün snr tekrar gittik 13 e düştü dr düşmeye başladıysa düşecek dedi fakat kızımın yüzü hala sarı kırmızıbu arada sarılık nedeni sütümün inmemiş olması ve benim emzirmeyi becerememem kızımın emmeyi becerememesi inatla mama verdirmeyişim oldu.. Kızlar size tavsiyem mama verilmez verilmemeli diye düşünmeyin ben sütümün yetmeyeceğini gelmeyeceğini göğüs uçlarımın küçük olduğunu düşünmemiştim bence mama verin ki bebeğiniz sarılık olmasın.. tabiki emzirmeye de çalışın ama zaten sonradan geliyor benim sütüm daha yeni yeni arttı diyebilirim.. lactamil önerirm..
YARDIM:
tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacak çevremdekiler sütün yaramıyor diyor sürekli doğruluğu nedir sütümün yaraması için ne yapabilirim?insanın morali bozuluyor pek küçük dediklerinde acaba 5 kilo mu doğmalıydı çocuk anlamıyorum
bir de uyumayıca kucağımda uyutuyorum annemde sürekli kucağa alıştırdın diyor daha 24 günlük ama ne yapmalıyım bilmiyorumne yapmalıyım?
Allah doğum yapmayanlara hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Doğum yapanlara da geçmiş olsun bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?