2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Slm cnm bendede var ama doktorum öyle bişey demedi,sezeryan lafını ağzına bile almadı,
Tam tersi normale yönlendiren bi doktor,yarın sabah gidicem yatışımı yapıcaklar,
Suni sancı değil ama farklı ilaçlarla açılmamı kolaylaştırıp ağrısız normal doğum yapıcam kısmetse.

Tebrik ederim cnm maşallah sana ve yavruna

:nazar Taaa en baştan anlatıyım geçen temmuz ayında evliliğimizin 3. Yılını kutladık ve artık çocuk yapmaya karar verdik tabi eşimin yoğun isteği üzerine  ama iyiki de ısrar etmiş vee Allaha binlerce şükürki hiç aratmadı ilk ay aldık müjdeli haberi sabah eşimden habersiz sğlık ocağına gittim kan tahlili için sonuçlar ertesi sabah çıkar dediler sabah eşime sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gitmemiz gerekiyomuş bi oraya ugrayalım dedim (yeni evimize taşınmıştık ama kayıt işini ben önceki gün halletmiştim ) tamam dedi çıktık doktor isim neydi dedi direk tahlil falan demeden söledim ekrana baktı vee aaaa ne güzel hamilesiniz dedi eşim şook tabi bilmiyo ya tahlili bakınca anlaşılıyomu falan diyo o şaşkınlıkla 
Hamilelik biraz sorunlu geçti ilk aylar kanamalar % 60 düşer denmeler üstüne bibe şeker ama yinede ben hergünden tat almaya çalışarak geçirdim sonuçta mutsu hamilelik musmutlu bi bebiş demekti  bu ara da kızımız olacağını öğrendik ki çok mutlu olduk çünkü ramazan ayında arkadaşlarımız gelmışti ve minik bi kızları vardı eşimin kucağından inmemişti eşimde keşke bizimde kızımız olsa demişti demek ki dua kapıları açıkmış diyorum 
Derken sona yaklaştık 39. Haftaya girdim ama hastenemden memnun değildim bi cesaret baksa bi hastaneden randevu aldık ve 2 mayısta kontrle gittik doktorum çok iyi karşıladı baya ilgilendi bu arada nts de sancı çıkınca açılma varmı diye muayne etti (bence o muayne doğumu başlattı ) hiç açılma yok bebişte çok yukarda gününü geçecek gibi duruyo dedi hayırlısı dedik hastaneyi doğumhaneyi gezdik beğendik 
Ordan eşim işe ben markete gittim magaza gezdim iki saat falan dolaştım eve geldim zaten akşam olmuştu yemek falan yedik saat 10.30 da bi ıslaklık hissettim lavbya gittim çamaşırım el kadar ıslanmış eşime seslendim hadi hastaneye didi bavulu falanda almadık daha erken diye  acilde kayıt yaptırırken bir su geldi acayip çook hiç o kadar beklemiyodumm şaşırdım ( haa bu arada yeni hasteneye gittik) yatış yapıldı doktorum aradı nst falan ama bende bi gram sancı yok gayet normalim eşimle uzandık beyaz sow izleyip gülüyoruz o denli  bu arada suyum gelmeye devam ediyor serum lar falan doktorum geldi 3 seçenek sundu sabaha kadar serumla açılma olmasını bekleyebiliriz sunu sancı verebiliriz ya da sezryan olabilir ama bence bekleyelim normal doğumu deneyelim dedi tamam dedim gece boyu nts ve muayne ama hiç açılma yoktu sabah oldu doktorum geldi hiç açılma yok suni sancı tutmayabilir çok yıranırsın bide üstüne sezryn olman gerekebilir dedi bizde spinal sezryan karar verdik bu arada kimseyede haber vermedik o anı baş başa yaşayalım istedik hemen beni hazırladılar ben gayet rahatım gülüyorum falan ama ben önlüğü giyince eşimin gözler dolu  ben onu teselli ediyorum yarım saate kızımızı geircem diye derken öpüştük koklaşık aldılar beni ortam acayıp soğuktu içinm titredi ama insanlar çok komikti baya gırgır muhabbet anestezi uzmanıyla hemşehri çıktık tam o anda bir ağlama sesi ama inanamadım ben başladıklarını bile fark etmemiştim hemen yanıma getirtilr çoook güzel dediğimi hatırlıyorum 
Sonra kızım temizleyip babasına götürmüşler giderken ben ebeye eşimle kızımı baş başa bırakın demiştim öle yapmışlar eşim baya ağlamış ebeler söledii yarım saat sonra benide çıkardılar ilk bakışma emzirme falan baya farlıydı ama çok güzeldi
Bu arada tesadüfen hastenede kızımızn adınıda eski bir bakan koydu 
Hastenemden doktorumdan çook memnun kaldım Allaha şükür her şey çoook güzel gelişti
Şimdi kızım 10 günlüük darısı bekleyen tüm hamiş arkadaşların başına sizleri çokk seviyorum burada birbirimize çok destek olduk iyiki varsınız  ayy gözlerim doldu
NOT: süt için hurma öneririm bebişiniz uyumakta zorlanıyosa da fetih süresini dinletin özellikle nasser al qatami nin sesinden benim kızda işe yarıyor 

tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın ve anne olmak isteyen tüm kadınların anneler günü nü kutluyorum

Masalalhh subaallah seni okurken icime huzur çöktü. Bende carsamba gidiyorum doguma biraz korku biraz endise ve buyuk mutluluk var icimde
....umarim benimkide senin kadar kolay gecer.oglumu saglikli kucaklarim.sanirim dikis agrilarinda pek olmamis..kizinla esinle mutluluklar diliyorum

Harılı olsun canım maşallah ikinizede

Bu erkekleri bazen ıslak sopayla dövmek lazım bence :)) sakin olalım kızlar, az kaldı ha gayret

Canım benim öncelikle hayırlı olsun, maşallah ikinizede..
Bn henüz emzirme aşamasına gelemedim ama çok okudum, çok dinledim kendimce.. Herşeyden önce dinlenmen lazım o kadar uykusuz kalman demek direk sütünün azalması demek zaten. Gün İçinde bebişin ıyurken mutlaka senin de dinlenmen lazım, boşver bırak herşeyi, kim ne derse ne yaparsa yapsın o uyurken sen de uyu. Bol su ve yeşillik önerdiler gebelik kursunda bize. Sürekli etrafınızda yeşillik olsun dediler. Diğer karbonhidratlı şekerli şeylere çok girmememizi söylediler.
Onun haricinde geçen kontrole gittiğimde bi bebek vardı beş aylık ama tostombik bişey :) maşallah dedik, size tavsiyem sütünüz için mutlaka boza için dedi kadın, benim ilk zamanlarda az az geliyordu ama boza çok etkili oldu dedi..
Onun haricinde tomrisin emzirme notları diye googleye yazarsan çok faydslı bilgiler var orda. Özellikle emzirme kampından bahsetmiş. Üç günlük bi kamp sadece emzirip uyuyacaksın bebeğinle birlikte, onun haricinde hiç bir işle uğraşmayacaksın yemek, temizlik vs.. Ama bebiş gak dese meme guk dese memeyi vereceksiniz diyor. Ama orda da en önemli şeyin uyuymak dinlenmek ve moralli olmak gerektiğini herseferinde üzerine basa basa söylüyor. Nese fazla uzatmayayım okursan zaten görürsün ne demek istediğini. umarım işe yarar denediklerin bol sütlü günler diliyorum ve güzel haberlerini bekliyorum :))

canım yukarda mine arkadaşıma ufak bikaç şey snlattım kendi okuduğum duyduğum şeylerden. İnşallah aralarında işe yarayan bişeyler çıkar senin için. Henüz emzirme mertebesine erişemedim ama bunları duydum okudum etraftan çokça.. Kolay gelsin boool sütlü günler...

Sen anlatırken bende eski günlere döndüm sırıtarak :)) ne günlerdi hakkaten hey gidi günler heyyy :)
Hayırlı olsun canım, beraber nice güzel, sağlıklı, huzurlu günlriniz olsun inşallah..

Gözün aydın canım tebrik ederim sütün gelir inş cwnım benim üçüncü gün doldu göğsüm saatbaşı emzirmeye çalış

Cvp vermişler zaten canım koy diyecektim ben de beli sıcacık durur hem

Ah şu kocalar geçen ben de yedim başını. Misafir gibi niye oturupduruyosun herşeyi kardeşim yapıyo mutfak büyük oğlumun oyunu bakımı. Yardım et biraz dedim az işe yaradı

Kizimla anneler gunu muhabbetimiz
Kizim : anne sana hediue aldik ama ne oldugunu soylemem.
Ben :ipucu ver bakalim.
Kizim : soyle boyna takilan bisey :)
:)) çok tatlı

Ya her hafta ayrı bi problem koyuyo önüme-ki biz gayet sağlıklıyız bence:) Çok iyi bi doktor ama beni kesmeye kararlı. Beklemenin sakıncalı olabileceğini söyledi. ilaçla falan normal doğurulabilecegini ilk kez duydum. Ben canı isteyince gelmesi taraftarıyım ama bunlar hiç bilmediğimiz konular olunca doktora güvenmek zorunda kalıyoruz. Ben yine biraz direteyim bi de başka dr a gideyim en iyisi.
Az önce hastanede sezeryandan yeni çıkmış bebek gördüm annesinin çıkmasını bekliyodu. Öyle güzel ki anlatamam. Onun bi saat önce benim bıdığım gibi karın içinde olduğuna inanamadım:) Yarın seninki de karnında değil baş ucunda olacak. Oyyy oy darısı başımıza insallah. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benimde kan uyuşmazlıgi var ama dr um hiç böyle birşey demedi.

taze annişler size bi sorum olacaktı bebişinizin göbeği düştümü düştüyse kaçıncı gün düştü bide ilk banyosunu ne zaman yaptırdınız bizim doktor göbeği düştükten bir gün donra yıkayın dedi ama 10 oldu yıkamak istiyorum ama bilemedimm

Puff geldim hastaneden 50civarinda sancilarim acilmam hala 1cmmis geri gonderdi eve peesembe cagirdi bir daha persembe de gelmezse dedim burcu buyuk ihtimal suniyle doguracaksin gibi kafasi asagida degil hala dedi persembe gelmezse pazartesi bitiyor suniyi yicem hic sansim yok

Canım benim de süütm ilk günden beri yetmiyor. Degil 40 ml, benden en faz 5 ml cıkıyor sagdıgım zaman. emzirdikçe artar dediler, Tomrisin emzirme notlarından kampımı da yaptım. Nafile...Bütün gün memede zaten benim bebişim, emme refleksi cok kuvvetliymiş..Öyle çekiyor da çekiyor... Ama günde 300 ml mama verilmesi lazım diyor dr. İlk başta doktorun dediği kdr vermedim, inat ettim, bebeğim hala 3 kilonun üstüne cıkamadı, kilo almadı. Olmayınca olmuyor yani, bebeğimin gelişiminin geri kalmasından, aç kalmasından daha önemli bir şey yok. Sütüm çogalsın diye de yemediğim, içmediğim şey yok hala... İlk başta inanılmaz üzüldüm, hala ac kalıp mamaya saldırısnı gorunce içim acıyor, ama yapacak bir şey yok... Kendimi perişan ettikçe 2 damla olan süt de kaçıyor... Kısmet böyleymiş...

Canim on gun cok uzun bir sure bence. Bebegini yika kendin de yikan mis gibi koklasin. Yikandiktan sonra gobegini stetilize edip hemen kurut hicbir sey olmaz. Biz eve gelir gelmez yikariz. Cocuk yikandikca gelisir. Oglumu da hemen yikayacagim. Iki gunde bir yikariz bir sure. Havalara dikkat etmek gerek tabi. Usutmesin. Bebisin de rahatlar :))

arada dogum hikayeni cok begendim. Esinle kizinin basbasa kalma muhabbetinde gozlerim doldu. Rabbkm ayirmasin.

Son düzenleme:
Canim eşimle de tartıştık zaten bugün adamın üzerinde bir rahatlik var ki sorma.hiç bir şey yapılmamış az zaman var bir de diyor ki beyim arada hadi gidip aldiralim çocuğu sezeryanla...Bu adam bana 6.5 aylıkken çanta hazirlatan adam üstelik.daha bebek odasiyla ilgili hiçbir fikrimiz yokken gidip boya alıp yapma diye yalvardigim halde sırf aceleden, ben daha zaman var sonra yaparız dediğim için bana kızıp duvarı okul koridoru gibi kırmızı beyaz boyayan adam.inan nasıl davranacagimi şaşırdım.
Bugün de sinirden kaldırdım o koltuğu arada bana öyle bi deli cesareti deli kuvveti gelir.allahtan bebeğim hareketli. bebeğime birsey olursa kafasını duvara surterek kıvılcım çıkarırım....eşek kafalı😠[/QUOTE]

Sakin ol ve bebeğini düşün ne işin var koltukla senin. Boş ver sıkıntıyı onlar değil bayanlar çekiyor. sen aldırış etmemeye çalış. Bebişin de stres olmasın :)

Bazenbenimki de beni kizdirinca doğumdan sonra yüzüne bakmayacağım sadece bebeğim olacak diyorum.abartılı biliyorum ama hassasim napim
Belki iyi sagamiyorsundur.fırsat buldukça emzir emzirme aralarında da kalkan kullan.sıcak soğuk kompres yapmak da hem akışı hızlandırır hem rahatlatır allah korusun süt kanalların tıkalıysa açar.
Canim kaçta de still tea de süt yapmiyormus.dün markette inceledim biraz emzirme kaynaklı artan mineral vitamin ve süt ihtiyacını karsiliyormus.yani ondaki espri de vücuda sıvı sokmak sanırım.
Hmm inşallah gönlüne göre olur. Biz son zamanlarda seyrelttik ama hiç birakmadik ilişkiyi tabi benim israrim üzerine.zira ben de doğumu kolaylaştıracaktır düşünüyorum.acaba diyorum son çare göğüs ucunu uyarmak olabilir mi😕
Kizimla anneler gunu muhabbetimiz
Kizim : anne sana hediue aldik ama ne oldugunu soylemem.
Ben :ipucu ver bakalim.
Kizim : soyle boyna takilan bisey :)
Ahahah kızın çok tatlı maşallah ağzı da pek sıkı😊
Çooook tatlı bir hikaye olmuş.keşke bende sadece eşimle gitsem doğuma.ama öyle olacağını sanmıyorum zira eşim panik.bu durumda yalnız olmaktan çekinir.

Yarın olan randevumu bugüne çekmek istedim.kahvaltı sofrasini toplayıp duşa girip çıkacağım.gerçi hiç kasilma sancı yok suan.geceleri çatı bel ve karın kaslarım ağrıyor ama dalga halinde değil sürekli ağrı.hiç uyutmuyor nefes dahi alırken kipirdadikca inliyorum acidan.

Güzel anneler merhaba,

Uzun zamandır yazamadım. Anne olanları tebrik ederim:) Benim gibi hala bebişini bekleyenler inşallah hayırlısı ile tez zamanda yavrularımıza kavuşuruz:)
İzne 2 hafta önce cıktım. cıkmam ile hastalıklarla boğuşuyorum önce nezle sonra sinüzit bütün korktuklarım başıma geldi ve bugün itibari ile kendime geldim çok şükür.
Kızımın keyfi yerinde gelmeye niyeti yok galiba ama adet sancıları gibi ve bel, sırt ağrılarım başladı. İnşallah bu hafta kavusurum.

Canim yürüyüş plates topu falan dene istersen.
Hiç üzme kendini 2 damla sütünün tadını alıyor ya o bile yeter bence.dinlenmeyi ve bol sıvıyı ihmal etme yine de

Sakin ol ve bebeğini düşün ne işin var koltukla senin. Boş ver sıkıntıyı onlar değil bayanlar çekiyor. sen aldırış etmemeye çalış. Bebişin de stres olmasın :)[/QUOTE]

Sırf korkudan randevumu öne çektim sancı kasilma olmamasına rağmen.

Merhabalar kızlar dün çıktık hastaneden oglum sarilik oldu hala geçmedi sütüm az mama takviyesi yapıyorum. Dogum sirasinda oğlumun kolunda sinir sıkışması olmus sag kolunu oynatamiyor kolay kaynar gecer dediler.

Dogum hikayemizi anlatayim.
Çarşamba 7, mayista gece agrim sidettlendi az az suyum gelince hastaneye gittik 23:30 da. Hemen doğumhaneye aldılar sancılarım dk da bire düştü 5 cm acilmam vardı iki saat içinde 10.cm oldu ve Doğum gerceklesti cok şükür. hep dua ettim. Asil hikaye dogum sonrası oldu iste sarilik ve kolundan dolayi.
8 mayis gece 01:20 de dogum gerceklesti.
Gecmisi okuyamadım inşallah herkes iyidir.
Annelik inanılmaz bir duyguymus. Allahim herkesi yavrusuna bagislasin.
Öpüyorum sizi. Dualarinizi eksik etmeyin.

Sırf korkudan randevumu öne çektim sancı kasilma olmamasına rağmen.[/QUOTE]

Denemedigimiz kalmadi.mslesf

Canım benimde kan uyuşmazlıgi var ama dr um hiç böyle birşey demedi.

Allah Allah...Günün doldu mu? Bana da daha önce bundan bahsetmedi. Bugün 40 haftalık oldum. Hala kanala girmediğini görünce; bunun gelmeye niyeti yok, bak artık suyun da azalmış, kan uyuşmazlığın var karnında fazla kalmasını istemiyorum dedi. Nst ve çatı muayenesi yapıldı 1 buçuk gibi gidip yorumlarını alıcam. Çok iyi adam ama güvenmiyorum bu konuda pufff

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…