Ya kan uyuşmazlığı haftası geçen bebeğe zarar verir mi? Bu adam taktı illa beni kesecek. Kan uyuşmazlığı var seni bekletmek istemiyorum diyo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba kızlar dün sabah 06.38 de oğlum dünyaya geldi ... Son iki haftadır plesantada yaşlanma öok yüksekti artı suyum çok azalmıştı Cumartesi sabah 08.30 a randevu verdiler seZeryan için vr o gecenin 02.30 unda sancı çekmeye başladım doğum sancısıydı ama suyum olmadığı için normal dopum mümkün değildi bebeğim riske girerdi acil serzeryana alıcaz dedi doktorum hem sancı hem seZeryan a girdim epidurel Sezeryanla oğluma kavuştun 2720 gram 49 cm miniğim benim ikimizde sağlıklıyız şok şükür henüz sütüm gelmedi bugün taburcu olduk evimiZdeyiz miniğim benim kibar oğlumla inşallah sütümüz gelir de büyürüz bu arada sütüm gelmedi diye aç bırakanlardan değilim hem emziriyotım sürekli yorulunca da mama veriyorum Rabbim oğluşumun çabasını görüyor boş memeyi nasıl emıyor umarım bizim de rızkımız ayrılmıştır oğlum da emer annesini kıyamıyorum açken ona yetememek gözlerimin içine çaresiz bakması beni çok üzüyor(
tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın ve anne olmak isteyen tüm kadınların anneler günü nü kutluyorum
:nazar Taaa en baştan anlatıyım geçen temmuz ayında evliliğimizin 3. Yılını kutladık ve artık çocuk yapmaya karar verdik tabi eşimin yoğun isteği üzerine  ama iyiki de ısrar etmiş vee Allaha binlerce şükürki hiç aratmadı ilk ay aldık müjdeli haberi sabah eşimden habersiz sğlık ocağına gittim kan tahlili için sonuçlar ertesi sabah çıkar dediler sabah eşime sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gitmemiz gerekiyomuş bi oraya ugrayalım dedim (yeni evimize taşınmıştık ama kayıt işini ben önceki gün halletmiştim ) tamam dedi çıktık doktor isim neydi dedi direk tahlil falan demeden söledim ekrana baktı vee aaaa ne güzel hamilesiniz dedi eşim şook tabi bilmiyo ya tahlili bakınca anlaşılıyomu falan diyo o şaşkınlıkla 
Hamilelik biraz sorunlu geçti ilk aylar kanamalar % 60 düşer denmeler üstüne bibe şeker ama yinede ben hergünden tat almaya çalışarak geçirdim sonuçta mutsu hamilelik musmutlu bi bebiş demekti  bu ara da kızımız olacağını öğrendik ki çok mutlu olduk çünkü ramazan ayında arkadaşlarımız gelmışti ve minik bi kızları vardı eşimin kucağından inmemişti eşimde keşke bizimde kızımız olsa demişti demek ki dua kapıları açıkmış diyorum 
Derken sona yaklaştık 39. Haftaya girdim ama hastenemden memnun değildim bi cesaret baksa bi hastaneden randevu aldık ve 2 mayısta kontrle gittik doktorum çok iyi karşıladı baya ilgilendi bu arada nts de sancı çıkınca açılma varmı diye muayne etti (bence o muayne doğumu başlattı ) hiç açılma yok bebişte çok yukarda gününü geçecek gibi duruyo dedi hayırlısı dedik hastaneyi doğumhaneyi gezdik beğendik 
Ordan eşim işe ben markete gittim magaza gezdim iki saat falan dolaştım eve geldim zaten akşam olmuştu yemek falan yedik saat 10.30 da bi ıslaklık hissettim lavbya gittim çamaşırım el kadar ıslanmış eşime seslendim hadi hastaneye didi bavulu falanda almadık daha erken diye  acilde kayıt yaptırırken bir su geldi acayip çook hiç o kadar beklemiyodumm şaşırdım ( haa bu arada yeni hasteneye gittik) yatış yapıldı doktorum aradı nst falan ama bende bi gram sancı yok gayet normalim eşimle uzandık beyaz sow izleyip gülüyoruz o denli  bu arada suyum gelmeye devam ediyor serum lar falan doktorum geldi 3 seçenek sundu sabaha kadar serumla açılma olmasını bekleyebiliriz sunu sancı verebiliriz ya da sezryan olabilir ama bence bekleyelim normal doğumu deneyelim dedi tamam dedim gece boyu nts ve muayne ama hiç açılma yoktu sabah oldu doktorum geldi hiç açılma yok suni sancı tutmayabilir çok yıranırsın bide üstüne sezryn olman gerekebilir dedi bizde spinal sezryan karar verdik bu arada kimseyede haber vermedik o anı baş başa yaşayalım istedik hemen beni hazırladılar ben gayet rahatım gülüyorum falan ama ben önlüğü giyince eşimin gözler dolu  ben onu teselli ediyorum yarım saate kızımızı geircem diye derken öpüştük koklaşık aldılar beni ortam acayıp soğuktu içinm titredi ama insanlar çok komikti baya gırgır muhabbet anestezi uzmanıyla hemşehri çıktık tam o anda bir ağlama sesi ama inanamadım ben başladıklarını bile fark etmemiştim hemen yanıma getirtilr çoook güzel dediğimi hatırlıyorum 
Sonra kızım temizleyip babasına götürmüşler giderken ben ebeye eşimle kızımı baş başa bırakın demiştim öle yapmışlar eşim baya ağlamış ebeler söledii yarım saat sonra benide çıkardılar ilk bakışma emzirme falan baya farlıydı ama çok güzeldi
Bu arada tesadüfen hastenede kızımızn adınıda eski bir bakan koydu 
Hastenemden doktorumdan çook memnun kaldım Allaha şükür her şey çoook güzel gelişti
Şimdi kızım 10 günlüük darısı bekleyen tüm hamiş arkadaşların başına sizleri çokk seviyorum burada birbirimize çok destek olduk iyiki varsınız  ayy gözlerim doldu
NOT: süt için hurma öneririm bebişiniz uyumakta zorlanıyosa da fetih süresini dinletin özellikle nasser al qatami nin sesinden benim kızda işe yarıyor 
Fırsat varken bende doğum hikayemi anlatayım:)
Malum doktorum su gelmesi sebebi ile bebeği almayı teklif etmişti 37+2'de. Dikkatli olmak koşulu ile 3 gün daha bekleyecektik. Eşim bu heyecanlı duruma dayanamayıp müdürüne rest çekip yanıma İstanbul'a geldi. 37+5'teki kontrole beraber gittik yani. İyiki de gelmiş :)....
Hala dogurmayanlar😊
inci 11-18 mayıs (normal-sezeryan)
Ladydiamond 11-20 mayıs sezeryan-normal
Eylulguzeli 12 mayis normal
burcuarslnn 12 mayis(normal)
deniz1006 14 mayis(sezeryan)
yawyaw 14 mayis(sezeryan)
belinayazra61 14 mayis(sezeryan)
Emineveaydin 15 mayıs normal
SevdaSoner 15 mayıs normal
Kocaman 16 mayis normal
Silzi22 16 mayis normal
mneeee 16 mayis(normal)
hayatnebayat 16 mayis(normal
FatmaBetül 18 mayis normal
ses06 19 mayıs(normal)
hersey_mümkün 20 mayıs (sezeryan)
Mestcan 20 mayıs sezeryan
esra25 21 mayıs(normal)
Tekasur 21 mayıs normal
handrake 23 mayis(normal)
Patatya005 23 mayis normal
Şenay60 26 mayis normal
Avukat16 27 mayis normal
Sec 27 mayıs normal
kubra1453 28 mayis(normal)
vefalim 29 mayis(normal)
Kolik 29 mayis normal
Canim eşimle de tartıştık zaten bugün adamın üzerinde bir rahatlik var ki sorma.hiç bir şey yapılmamış az zaman var bir de diyor ki beyim arada hadi gidip aldiralim çocuğu sezeryanla...Bu adam bana 6.5 aylıkken çanta hazirlatan adam üstelik.daha bebek odasiyla ilgili hiçbir fikrimiz yokken gidip boya alıp yapma diye yalvardigim halde sırf aceleden, ben daha zaman var sonra yaparız dediğim için bana kızıp duvarı okul koridoru gibi kırmızı beyaz boyayan adam.inan nasıl davranacagimi şaşırdım.
Bugün de sinirden kaldırdım o koltuğu arada bana öyle bi deli cesareti deli kuvveti gelir.allahtan bebeğim hareketli. bebeğime birsey olursa kafasını duvara surterek kıvılcım çıkarırım....eşek kafalı😠
Ben de günü gelmiş ama hala dogurmayan, dogurmaya da niyeti olmayanlardanım. Karnım çeneme değecek öyle top gibi yukarda. Ne kanala girme, ne nişan, ne sancı...( Bugün ilk anneler günüm ve 9 aydır melek olan kocam 2 gündür hayatı zindan etti bana. Yarın ise gidince çilingir çağırıp kilidi degisicem eve almicam onu. Gitsin anasının yanına.
Merhaba kızlar dün sabah 06.38 de oğlum dünyaya geldi ... Son iki haftadır plesantada yaşlanma öok yüksekti artı suyum çok azalmıştı Cumartesi sabah 08.30 a randevu verdiler seZeryan için vr o gecenin 02.30 unda sancı çekmeye başladım doğum sancısıydı ama suyum olmadığı için normal dopum mümkün değildi bebeğim riske girerdi acil serzeryana alıcaz dedi doktorum hem sancı hem seZeryan a girdim epidurel Sezeryanla oğluma kavuştun 2720 gram 49 cm miniğim benim ikimizde sağlıklıyız şok şükür henüz sütüm gelmedi bugün taburcu olduk evimiZdeyiz miniğim benim kibar oğlumla inşallah sütümüz gelir de büyürüz bu arada sütüm gelmedi diye aç bırakanlardan değilim hem emziriyotım sürekli yorulunca da mama veriyorum Rabbim oğluşumun çabasını görüyor boş memeyi nasıl emıyor umarım bizim de rızkımız ayrılmıştır oğlum da emer annesini kıyamıyorum açken ona yetememek gözlerimin içine çaresiz bakması beni çok üzüyor(
:) en son Perşembe gecesi uyudum bu üçüncü uykusuz gecen oğlum uyurken başında bekliyorum annem var ama sağolsun top atılsa uyanmıyor uyumucam diyip oturduğu yerde uyuyor iş bana düştü yani dinlenmiyorum(( annem şuan karşımda oğlumda mışıl mışıl uyuyorlar ben nöbette nasıl sütüm artar onu araştırıyorum :)
canım yukarda mine arkadaşıma ufak bikaç şey snlattım kendi okuduğum duyduğum şeylerden. İnşallah aralarında işe yarayan bişeyler çıkar senin için. Henüz emzirme mertebesine erişemedim ama bunları duydum okudum etraftan çokça.. Kolay gelsin boool sütlü günler...benimde sütüm çok azbugune kadar en fazla 40 ml cıktı sagdıgımda bazen 10 bazen 20 aptamıl 1 verıyorum cunku sarılık oldu degerı cok yuksektı 26 ..ama cok sukur bebegım atlattı sımdı 20 gunluguz bende ona her mama verısımde cok uzuluyorum ozellıkle o aclıktan aglrken ben mama hazırlrken ...ınsanların emzır asla mama verme demesı zekasını etkıler su bu gıbı pek cok soylemle canımı sıkması cabası ac mı kalsın cocuk ! kaldı kı allaha sukur sureklı emzrıyorum ve mamayı max 150-200 ml yıyor sanırm anne sutuyle takvıye yapıyo..benım sıze sormak ıstedıgım bu konuda tecrubvesı olan ıkıncı kez anne olanlar ya da sgalık sektorunde olanlar sut bu kadar gunden sonra artar mı ? kımısı 40 ın cıksın falan der ya bırde ben atonı gecırdım kan takvıyesı falan yaptılar hala toparlanabılmıs degılım kotu bır dogumdu ... sunu sormak ıstıyorum benım goguslerım doluyo hatta bazen atletım sırılsıklam oluyor sut geldıgı ıcın ama gel gorkı gıdıp sagayım 30 u gecmıyor nasıl ıs anlamadım bebegım emdıgınde bosalıyo gogusleırm o sertlıgı gıdıyo bazı geceler resmen ateslı uyanıyorum bakıyorum goguslerım cok sert hemen emzırıyorum ama neden sagınca az gelıyor lansınoh elektrklı sut sagma makınesı ıle sagıyorum hastahnedede otomtk ıle sagdılr ondada 30 geldı nese kı artık mamaların cok tıtızlıkle kontrolden gectıgı anne sutune cok yakın yapıldıgını duymak rahatlatıyor benı yoksa doktorlar dahıl hıc ınsan psıkoljısınden ozlelıkle logusa ınsan hıc anlamıyorlar
:nazar Taaa en baştan anlatıyım geçen temmuz ayında evliliğimizin 3. Yılını kutladık ve artık çocuk yapmaya karar verdik tabi eşimin yoğun isteği üzerine  ama iyiki de ısrar etmiş vee Allaha binlerce şükürki hiç aratmadı ilk ay aldık müjdeli haberi sabah eşimden habersiz sğlık ocağına gittim kan tahlili için sonuçlar ertesi sabah çıkar dediler sabah eşime sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gitmemiz gerekiyomuş bi oraya ugrayalım dedim (yeni evimize taşınmıştık ama kayıt işini ben önceki gün halletmiştim ) tamam dedi çıktık doktor isim neydi dedi direk tahlil falan demeden söledim ekrana baktı vee aaaa ne güzel hamilesiniz dedi eşim şook tabi bilmiyo ya tahlili bakınca anlaşılıyomu falan diyo o:
Gözün aydın canım tebrik ederim sütün gelir inş cwnım benim üçüncü gün doldu göğsüm saatbaşı emzirmeye çalışMerhaba kızlar dün sabah 06.38 de oğlum dünyaya geldi ... Son iki haftadır plesantada yaşlanma öok yüksekti artı suyum çok azalmıştı Cumartesi sabah 08.30 a randevu verdiler seZeryan için vr o gecenin 02.30 unda sancı çekmeye başladım doğum sancısıydı ama suyum olmadığı için normal dopum mümkün değildi bebeğim riske girerdi acil serzeryana alıcaz dedi doktorum hem sancı hem seZeryan a girdim epidurel Sezeryanla oğluma kavuştun 2720 gram 49 cm miniğim benim ikimizde sağlıklıyız şok şükür henüz sütüm gelmedi bugün taburcu olduk evimiZdeyiz miniğim benim kibar oğlumla inşallah sütümüz gelir de büyürüz bu arada sütüm gelmedi diye aç bırakanlardan değilim hem emziriyotım sürekli yorulunca da mama veriyorum Rabbim oğluşumun çabasını görüyor boş memeyi nasıl emıyor umarım bizim de rızkımız ayrılmıştır oğlum da emer annesini kıyamıyorum açken ona yetememek gözlerimin içine çaresiz bakması beni çok üzüyor(
Cvp vermişler zaten canım koy diyecektim ben de beli sıcacık durur hemArkadaslar bi şey aklima takıldı ben iki takım hastane çıkış seti koydum çantaya bebeğin göbek kordonu olacağı için kullanılmaz diye citcitli badi leri koymadım onun yerine fazladan iç dış zibin koydum. Sorum.su sizler citcitli badi koydunuz mu bende koyayim mi lazım olur mu yoksa onu göbek düştükten sonra mi kullanicaz
Ah şu kocalar geçen ben de yedim başını. Misafir gibi niye oturupduruyosun herşeyi kardeşim yapıyo mutfak büyük oğlumun oyunu bakımı. Yardım et biraz dedim az işe yaradıValla kışlık ev terliklerini hurca kaldırdım diye başladı herşey. Annemler temizliğe gelecekti onlar gelmeden yapabildigimi yapayım dedim yazlıkları çıkarıp kışlıkları kaldırdım, günlerdir çamaşır, ütü... Mahvoldum... Annesi babasını kalmaya çağırdı (bunca isimin arasında keyfiyetten) Erkek işte anlamaz dedim yine caktırmadım, hizmetimi sohbetimi eksik etmedim ama o onlar geldiginde yarım kalan isime devam etmemi ailesine saygısızlık gibi algılayıp suçladı beni. Biseylere canı sıkkın ve hırsını benden çıkarıyo galiba. Annemlerin canı çıktı temizlikte ama giderlerken bi Güle güle bile demedi. Simdi de Tv yi açamadı diye olanca hakaret etti. Hiç yapmadığı şey... Şok oldum, cevap vermedim . Doğurup da bebeği göstermeyesim var :)
:)) çok tatlıKizimla anneler gunu muhabbetimiz
Kizim : anne sana hediue aldik ama ne oldugunu soylemem.
Ben :ipucu ver bakalim.
Kizim : soyle boyna takilan bisey :)
Slm cnm bendede var ama doktorum öyle bişey demedi,sezeryan lafını ağzına bile almadı,
Tam tersi normale yönlendiren bi doktor,yarın sabah gidicem yatışımı yapıcaklar,
Suni sancı değil ama farklı ilaçlarla açılmamı kolaylaştırıp ağrısız normal doğum yapıcam kısmetse.
Ya her hafta ayrı bi problem koyuyo önüme-ki biz gayet sağlıklıyız bence:) Çok iyi bi doktor ama beni kesmeye kararlı. Beklemenin sakıncalı olabileceğini söyledi. ilaçla falan normal doğurulabilecegini ilk kez duydum. Ben canı isteyince gelmesi taraftarıyım ama bunlar hiç bilmediğimiz konular olunca doktora güvenmek zorunda kalıyoruz. Ben yine biraz direteyim bi de başka dr a gideyim en iyisi.
Az önce hastanede sezeryandan yeni çıkmış bebek gördüm annesinin çıkmasını bekliyodu. Öyle güzel ki anlatamam. Onun bi saat önce benim bıdığım gibi karın içinde olduğuna inanamadım:) Yarın seninki de karnında değil baş ucunda olacak. Oyyy oy darısı başımıza insallah. .
benimde sütüm çok azbugune kadar en fazla 40 ml cıktı sagdıgımda bazen 10 bazen 20 aptamıl 1 verıyorum cunku sarılık oldu degerı cok yuksektı 26 ..ama cok sukur bebegım atlattı sımdı 20 gunluguz bende ona her mama verısımde cok uzuluyorum ozellıkle o aclıktan aglrken ben mama hazırlrken ...ınsanların emzır asla mama verme demesı zekasını etkıler su bu gıbı pek cok soylemle canımı sıkması cabası ac mı kalsın cocuk ! kaldı kı allaha sukur sureklı emzrıyorum ve mamayı max 150-200 ml yıyor sanırm anne sutuyle takvıye yapıyo..benım sıze sormak ıstedıgım bu konuda tecrubvesı olan ıkıncı kez anne olanlar ya da sgalık sektorunde olanlar sut bu kadar gunden sonra artar mı ? kımısı 40 ın cıksın falan der ya bırde ben atonı gecırdım kan takvıyesı falan yaptılar hala toparlanabılmıs degılım kotu bır dogumdu ... sunu sormak ıstıyorum benım goguslerım doluyo hatta bazen atletım sırılsıklam oluyor sut geldıgı ıcın ama gel gorkı gıdıp sagayım 30 u gecmıyor nasıl ıs anlamadım bebegım emdıgınde bosalıyo gogusleırm o sertlıgı gıdıyo bazı geceler resmen ateslı uyanıyorum bakıyorum goguslerım cok sert hemen emzırıyorum ama neden sagınca az gelıyor lansınoh elektrklı sut sagma makınesı ıle sagıyorum hastahnedede otomtk ıle sagdılr ondada 30 geldı nese kı artık mamaların cok tıtızlıkle kontrolden gectıgı anne sutune cok yakın yapıldıgını duymak rahatlatıyor benı yoksa doktorlar dahıl hıc ınsan psıkoljısınden ozlelıkle logusa ınsan hıc anlamıyorlar
taze annişler size bi sorum olacaktı bebişinizin göbeği düştümü düştüyse kaçıncı gün düştü bide ilk banyosunu ne zaman yaptırdınız bizim doktor göbeği düştükten bir gün donra yıkayın dedi ama 10 oldu yıkamak istiyorum ama bilemedimm
Bazenbenimki de beni kizdirinca doğumdan sonra yüzüne bakmayacağım sadece bebeğim olacak diyorum.abartılı biliyorum ama hassasim napimValla kışlık ev terliklerini hurca kaldırdım diye başladı herşey. Annemler temizliğe gelecekti onlar gelmeden yapabildigimi yapayım dedim yazlıkları çıkarıp kışlıkları kaldırdım, günlerdir çamaşır, ütü... Mahvoldum... Annesi babasını kalmaya çağırdı (bunca isimin arasında keyfiyetten) Erkek işte anlamaz dedim yine caktırmadım, hizmetimi sohbetimi eksik etmedim ama o onlar geldiginde yarım kalan isime devam etmemi ailesine saygısızlık gibi algılayıp suçladı beni. Biseylere canı sıkkın ve hırsını benden çıkarıyo galiba. Annemlerin canı çıktı temizlikte ama giderlerken bi Güle güle bile demedi. Simdi de Tv yi açamadı diye olanca hakaret etti. Hiç yapmadığı şey... Şok oldum, cevap vermedim . Doğurup da bebeği göstermeyesim var :)
Belki iyi sagamiyorsundur.fırsat buldukça emzir emzirme aralarında da kalkan kullan.sıcak soğuk kompres yapmak da hem akışı hızlandırır hem rahatlatır allah korusun süt kanalların tıkalıysa açar.benimde sütüm çok azbugune kadar en fazla 40 ml cıktı sagdıgımda bazen 10 bazen 20 aptamıl 1 verıyorum cunku sarılık oldu degerı cok yuksektı 26 ..ama cok sukur bebegım atlattı sımdı 20 gunluguz bende ona her mama verısımde cok uzuluyorum ozellıkle o aclıktan aglrken ben mama hazırlrken ...ınsanların emzır asla mama verme demesı zekasını etkıler su bu gıbı pek cok soylemle canımı sıkması cabası ac mı kalsın cocuk ! kaldı kı allaha sukur sureklı emzrıyorum ve mamayı max 150-200 ml yıyor sanırm anne sutuyle takvıye yapıyo..benım sıze sormak ıstedıgım bu konuda tecrubvesı olan ıkıncı kez anne olanlar ya da sgalık sektorunde olanlar sut bu kadar gunden sonra artar mı ? kımısı 40 ın cıksın falan der ya bırde ben atonı gecırdım kan takvıyesı falan yaptılar hala toparlanabılmıs degılım kotu bır dogumdu ... sunu sormak ıstıyorum benım goguslerım doluyo hatta bazen atletım sırılsıklam oluyor sut geldıgı ıcın ama gel gorkı gıdıp sagayım 30 u gecmıyor nasıl ıs anlamadım bebegım emdıgınde bosalıyo gogusleırm o sertlıgı gıdıyo bazı geceler resmen ateslı uyanıyorum bakıyorum goguslerım cok sert hemen emzırıyorum ama neden sagınca az gelıyor lansınoh elektrklı sut sagma makınesı ıle sagıyorum hastahnedede otomtk ıle sagdılr ondada 30 geldı nese kı artık mamaların cok tıtızlıkle kontrolden gectıgı anne sutune cok yakın yapıldıgını duymak rahatlatıyor benı yoksa doktorlar dahıl hıc ınsan psıkoljısınden ozlelıkle logusa ınsan hıc anlamıyorlar
Canim kaçta de still tea de süt yapmiyormus.dün markette inceledim biraz emzirme kaynaklı artan mineral vitamin ve süt ihtiyacını karsiliyormus.yani ondaki espri de vücuda sıvı sokmak sanırım.Cevap veren arkadaslarima çok.teşekkür ederim bende koyayim çantaya citcitli badi bu arada mine cim Bebegin Allah anali babali büyütsun ben bugun milupa nin steel tea sini ve lactamil aldım her ihtimale karşı bulunsun diye hastaneye gitmeden 1 gün önce içmeyi düşünuyorum belki süt için faydası olur diye
Hmm inşallah gönlüne göre olur. Biz son zamanlarda seyrelttik ama hiç birakmadik ilişkiyi tabi benim israrim üzerine.zira ben de doğumu kolaylaştıracaktır düşünüyorum.acaba diyorum son çare göğüs ucunu uyarmak olabilir mi😕Evet canim her sey yolunda.kilo 3500 gr.boyu da normal.bdt 11 mayisti.simdi dr 1 hafta bekleyecek.zorla 1 parmak acilma var.boyle devam ederse suni vermek istemiyormus zor olurmus.pzt cars cuma ac karnina hazirlikli gidicem bi de tansiyon var yuksek cikarsa hemen sezeryan alicak.biraz acilmam olursa suni sanci..en gec cumt sezeryan tarihi.insallah dogal sanciyla acilirim diye umuyorum istoyorum
Canim ayni ben bir an ben yazdim sandim.ben de son care bugece sex denedim aylarr sonra.bakalim acilmismiyim.kontrol yarin
Masallah minecim surpriz yapmis.bahti acik olsun.bu arada cayinin tadi damagimda bu kis hic hasta olmadim
Ahahah kızın çok tatlı maşallah ağzı da pek sıkı😊Kizimla anneler gunu muhabbetimiz
Kizim : anne sana hediue aldik ama ne oldugunu soylemem.
Ben :ipucu ver bakalim.
Kizim : soyle boyna takilan bisey :)
Çooook tatlı bir hikaye olmuş.keşke bende sadece eşimle gitsem doğuma.ama öyle olacağını sanmıyorum zira eşim panik.bu durumda yalnız olmaktan çekinir.:nazar Taaa en baştan anlatıyım geçen temmuz ayında evliliğimizin 3. Yılını kutladık ve artık çocuk yapmaya karar verdik tabi eşimin yoğun isteği üzerine  ama iyiki de ısrar etmiş vee Allaha binlerce şükürki hiç aratmadı ilk ay aldık müjdeli haberi sabah eşimden habersiz sğlık ocağına gittim kan tahlili için sonuçlar ertesi sabah çıkar dediler sabah eşime sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gitmemiz gerekiyomuş bi oraya ugrayalım dedim (yeni evimize taşınmıştık ama kayıt işini ben önceki gün halletmiştim ) tamam dedi çıktık doktor isim neydi dedi direk tahlil falan demeden söledim ekrana baktı vee aaaa ne güzel hamilesiniz dedi eşim şook tabi bilmiyo ya tahlili bakınca anlaşılıyomu falan diyo o şaşkınlıkla 
Hamilelik biraz sorunlu geçti ilk aylar kanamalar % 60 düşer denmeler üstüne bibe şeker ama yinede ben hergünden tat almaya çalışarak geçirdim sonuçta mutsu hamilelik musmutlu bi bebiş demekti  bu ara da kızımız olacağını öğrendik ki çok mutlu olduk çünkü ramazan ayında arkadaşlarımız gelmışti ve minik bi kızları vardı eşimin kucağından inmemişti eşimde keşke bizimde kızımız olsa demişti demek ki dua kapıları açıkmış diyorum 
Derken sona yaklaştık 39. Haftaya girdim ama hastenemden memnun değildim bi cesaret baksa bi hastaneden randevu aldık ve 2 mayısta kontrle gittik doktorum çok iyi karşıladı baya ilgilendi bu arada nts de sancı çıkınca açılma varmı diye muayne etti (bence o muayne doğumu başlattı ) hiç açılma yok bebişte çok yukarda gününü geçecek gibi duruyo dedi hayırlısı dedik hastaneyi doğumhaneyi gezdik beğendik 
Ordan eşim işe ben markete gittim magaza gezdim iki saat falan dolaştım eve geldim zaten akşam olmuştu yemek falan yedik saat 10.30 da bi ıslaklık hissettim lavbya gittim çamaşırım el kadar ıslanmış eşime seslendim hadi hastaneye didi bavulu falanda almadık daha erken diye  acilde kayıt yaptırırken bir su geldi acayip çook hiç o kadar beklemiyodumm şaşırdım ( haa bu arada yeni hasteneye gittik) yatış yapıldı doktorum aradı nst falan ama bende bi gram sancı yok gayet normalim eşimle uzandık beyaz sow izleyip gülüyoruz o denli  bu arada suyum gelmeye devam ediyor serum lar falan doktorum geldi 3 seçenek sundu sabaha kadar serumla açılma olmasını bekleyebiliriz sunu sancı verebiliriz ya da sezryan olabilir ama bence bekleyelim normal doğumu deneyelim dedi tamam dedim gece boyu nts ve muayne ama hiç açılma yoktu sabah oldu doktorum geldi hiç açılma yok suni sancı tutmayabilir çok yıranırsın bide üstüne sezryn olman gerekebilir dedi bizde spinal sezryan karar verdik bu arada kimseyede haber vermedik o anı baş başa yaşayalım istedik hemen beni hazırladılar ben gayet rahatım gülüyorum falan ama ben önlüğü giyince eşimin gözler dolu  ben onu teselli ediyorum yarım saate kızımızı geircem diye derken öpüştük koklaşık aldılar beni ortam acayıp soğuktu içinm titredi ama insanlar çok komikti baya gırgır muhabbet anestezi uzmanıyla hemşehri çıktık tam o anda bir ağlama sesi ama inanamadım ben başladıklarını bile fark etmemiştim hemen yanıma getirtilr çoook güzel dediğimi hatırlıyorum 
Sonra kızım temizleyip babasına götürmüşler giderken ben ebeye eşimle kızımı baş başa bırakın demiştim öle yapmışlar eşim baya ağlamış ebeler söledii yarım saat sonra benide çıkardılar ilk bakışma emzirme falan baya farlıydı ama çok güzeldi
Bu arada tesadüfen hastenede kızımızn adınıda eski bir bakan koydu 
Hastenemden doktorumdan çook memnun kaldım Allaha şükür her şey çoook güzel gelişti
Şimdi kızım 10 günlüük darısı bekleyen tüm hamiş arkadaşların başına sizleri çokk seviyorum burada birbirimize çok destek olduk iyiki varsınız  ayy gözlerim doldu
NOT: süt için hurma öneririm bebişiniz uyumakta zorlanıyosa da fetih süresini dinletin özellikle nasser al qatami nin sesinden benim kızda işe yarıyor 
Canim yürüyüş plates topu falan dene istersen.Puff geldim hastaneden 50civarinda sancilarim acilmam hala 1cmmis geri gonderdi eve peesembe cagirdi bir daha persembe de gelmezse dedim burcu buyuk ihtimal suniyle doguracaksin gibi kafasi asagida degil hala dedi persembe gelmezse pazartesi bitiyor suniyi yicem hic sansim yok
Hiç üzme kendini 2 damla sütünün tadını alıyor ya o bile yeter bence.dinlenmeyi ve bol sıvıyı ihmal etme yine deCanım benim de süütm ilk günden beri yetmiyor. Degil 40 ml, benden en faz 5 ml cıkıyor sagdıgım zaman. emzirdikçe artar dediler, Tomrisin emzirme notlarından kampımı da yaptım. Nafile...Bütün gün memede zaten benim bebişim, emme refleksi cok kuvvetliymiş..Öyle çekiyor da çekiyor... Ama günde 300 ml mama verilmesi lazım diyor dr. İlk başta doktorun dediği kdr vermedim, inat ettim, bebeğim hala 3 kilonun üstüne cıkamadı, kilo almadı. Olmayınca olmuyor yani, bebeğimin gelişiminin geri kalmasından, aç kalmasından daha önemli bir şey yok. Sütüm çogalsın diye de yemediğim, içmediğim şey yok hala... İlk başta inanılmaz üzüldüm, hala ac kalıp mamaya saldırısnı gorunce içim acıyor, ama yapacak bir şey yok... Kendimi perişan ettikçe 2 damla olan süt de kaçıyor... Kısmet böyleymiş...
Canim eşimle de tartıştık zaten bugün adamın üzerinde bir rahatlik var ki sorma.hiç bir şey yapılmamış az zaman var bir de diyor ki beyim arada hadi gidip aldiralim çocuğu sezeryanla...Bu adam bana 6.5 aylıkken çanta hazirlatan adam üstelik.daha bebek odasiyla ilgili hiçbir fikrimiz yokken gidip boya alıp yapma diye yalvardigim halde sırf aceleden, ben daha zaman var sonra yaparız dediğim için bana kızıp duvarı okul koridoru gibi kırmızı beyaz boyayan adam.inan nasıl davranacagimi şaşırdım.
Bugün de sinirden kaldırdım o koltuğu arada bana öyle bi deli cesareti deli kuvveti gelir.allahtan bebeğim hareketli. bebeğime birsey olursa kafasını duvara surterek kıvılcım çıkarırım....eşek kafalı😠
Canim yürüyüş plates topu falan dene istersen.
Hiç üzme kendini 2 damla sütünün tadını alıyor ya o bile yeter bence.dinlenmeyi ve bol sıvıyı ihmal etme yine de
Sakin ol ve bebeğini düşün ne işin var koltukla senin. Boş ver sıkıntıyı onlar değil bayanlar çekiyor. sen aldırış etmemeye çalış. Bebişin de stres olmasın :)
Canım benimde kan uyuşmazlıgi var ama dr um hiç böyle birşey demedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?