2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım vala nası anlatsam ki başlarda belden girip kasıklara doğru giren bükülme gibi bi ağrı adet sancisinin kat kat şiddetlisini dusun..bebeğin gelmesine yakın da aşağı bölgede kasık takı ağrıyla birlikte aşırı basınç oluyo..valla ben kesiyi hiç hissetmedim kafa çıkarken açıldıını hissettim zaten kafadan sonra kayıp çıktı vücudu kuzum un ole garip bi duygu ki iç organların bosaliyo gibi.. birde benimki suni sancı olduğu için nst de bağlıydı ve sancinin geleceğini ekranda goruyOrdum ağlamaya basliyodum bi de suni olduğu için hiç dinlendirmiyordui beni 2 dk falan ara oluyodu..7cm açıklık tan sonra doktorum yürüme mi istedi koridorda 4 - tur attım. Sancı geldikçe diz çöktüm o da inmesi ve açılmasını hızlandırdı. .son turlarda koridorda surunuyodum resmen dizlerimin ustunde:) ha bir de 3 kez falan çıkardım lavman yapıldığı halde doktorum yine kusma da açılmaya yardım etti dedi..dikis ten asla korkma dediğim gibi kesiyi hissetmedim dikisi de izledim iğne battikca çok hafif hissettim ama zaten uyusturdugu için acı vermedi.hatta doktorum acıyı hissediyorsan bidaha uyuşturucu iğne yapalım dedi Hayır dedim..suyumu da sanırım patlatmadilar inan bilmiyorum onu sormadım çünkü:)

Noldu ku canım.erkekler bizden daha meraklı lohusalık depresyonuna.belki içten içe sıkıntı yapmıştır.gerçi biz hamilelere yaşatılani haklı göstermez ama.

Bende hala burdayim ishal oldum bel agrim adet agrisi gibi agrim var iki gundur ama kizimin gelesi yok merdiven mi inmedim hurma mi yemedim yok yok yok. Beklenen dogum tarihimiz bugun doktor sabah 8de ince nst sonra muayene bi sikinti yoksa bi hafta beklicez dedi gecen gittigim de ama acilma varsa belki suni verecek yarin dua ediyorum gece sancim baslasa baride kendi sancimla gitsem diye(

Noldu ku canım.erkekler bizden daha meraklı lohusalık depresyonuna.belki içten içe sıkıntı yapmıştır.gerçi biz hamilelere yaşatılani haklı göstermez ama.
Ya benim eşim de nasıl bir uyku varsa kuzum uyanıyor çığlık çığlığı ağlıyor insan bi döner de bakar:) horluyo adam yaa gündüz de başından ayrılmiyor opuyor kokluyor sefasıni sürüyor. Annemler kayinvalidem falan burda diye öyle sanırım onlara güveniyor. .yalnız kaldığımızda da bole yaparsa cinnet getiririm :) Bugün de gelmiş çok uykum var erken kalktik ya dio 8 de kalktı ben gece hiç uyumuyo rum sen dalga mi geçiyo sun dedim:) canım benim ama çok şaşkın baba olduğuna inanamiyor biz annelik duygusunu hamileyken yaşamaya başlıyoruz ama erkekler öyle değil işte..

tar

ne güzel kurtuldun sendarısı başıma buarada galerideki wadjetin selamı var :) onla cooper normal isterken sezeryan olmak zorunda kaldılar.
bu hafta doğacak bnm kız içime öyle doğuyo

Merhaba kızlar dün sabah 06.38 de oğlum dünyaya geldi ... Son iki haftadır plesantada yaşlanma öok yüksekti artı suyum çok azalmıştı Cumartesi sabah 08.30 a randevu verdiler seZeryan için vr o gecenin 02.30 unda sancı çekmeye başladım doğum sancısıydı ama suyum olmadığı için normal dopum mümkün değildi bebeğim riske girerdi acil serzeryana alıcaz dedi doktorum hem sancı hem seZeryan a girdim epidurel Sezeryanla oğluma kavuştun 2720 gram 49 cm miniğim benim ikimizde sağlıklıyız şok şükür henüz sütüm gelmedi bugün taburcu olduk evimiZdeyiz miniğim benim kibar oğlumla inşallah sütümüz gelir de büyürüz bu arada sütüm gelmedi diye aç bırakanlardan değilim hem emziriyotım sürekli yorulunca da mama veriyorum Rabbim oğluşumun çabasını görüyor boş memeyi nasıl emıyor umarım bizim de rızkımız ayrılmıştır oğlum da emer annesini kıyamıyorum açken ona yetememek gözlerimin içine çaresiz bakması beni çok üzüyor (

Arkadaslar bi şey aklima takıldı ben iki takım hastane çıkış seti koydum çantaya bebeğin göbek kordonu olacağı için kullanılmaz diye citcitli badi leri koymadım onun yerine fazladan iç dış zibin koydum. Sorum.su sizler citcitli badi koydunuz mu bende koyayim mi lazım olur mu yoksa onu göbek düştükten sonra mi kullanicaz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

minecim maşaAllah bu ne hız Allah ayırmasın canım, sen kendini üzme Allah ın izniyle dolup taşar sütün, öpüyorum canım

canım biz koyduk, özellikle çünkü kıyafetlerin birleşme yeri göbek kısmı olduğundan daha çok tahriş olur, hatta göbeğin üzerine badinin içine küçük (ağız mendili de) olabilir koyarsan daha iyi olur

minecim maşaAllah bu ne hız Allah ayırmasın canım, sen kendini üzme Allah ın izniyle dolup taşar sütün, öpüyorum canım

:) en son Perşembe gecesi uyudum bu üçüncü uykusuz gecen oğlum uyurken başında bekliyorum annem var ama sağolsun top atılsa uyanmıyor uyumucam diyip oturduğu yerde uyuyor iş bana düştü yani dinlenmiyorum (( annem şuan karşımda oğlumda mışıl mışıl uyuyorlar ben nöbette nasıl sütüm artar onu araştırıyorum :)

Gözün aydın.sütun hemen gelir inşallah.
Annelere güveniyor olabilir ama rahata alıştırma derim ben.
Canım benim hastanede görümcem de doğum yapmıştı daha önce söylediğine göre çıtçıtlı badi istiyorlarmış ben her ihtimale karşı ikisinden de koydum.her hastanede farklı olabilir.

Canim böyle de yapma bence çünkü sütü arttıran en önemli şeylerden biri de dinlenmek.uykudan sonra süt artarmış.hurma tahin helvası boya kefir...Bunlar benim bildiklerim

Valla kışlık ev terliklerini hurca kaldırdım diye başladı herşey. Annemler temizliğe gelecekti onlar gelmeden yapabildigimi yapayım dedim yazlıkları çıkarıp kışlıkları kaldırdım, günlerdir çamaşır, ütü... Mahvoldum... Annesi babasını kalmaya çağırdı (bunca isimin arasında keyfiyetten) Erkek işte anlamaz dedim yine caktırmadım, hizmetimi sohbetimi eksik etmedim ama o onlar geldiginde yarım kalan isime devam etmemi ailesine saygısızlık gibi algılayıp suçladı beni. Biseylere canı sıkkın ve hırsını benden çıkarıyo galiba. Annemlerin canı çıktı temizlikte ama giderlerken bi Güle güle bile demedi. Simdi de Tv yi açamadı diye olanca hakaret etti. Hiç yapmadığı şey... Şok oldum, cevap vermedim . Doğurup da bebeği göstermeyesim var :)

benimde sütüm çok az bugune kadar en fazla 40 ml cıktı sagdıgımda bazen 10 bazen 20 aptamıl 1 verıyorum cunku sarılık oldu degerı cok yuksektı 26 ..ama cok sukur bebegım atlattı sımdı 20 gunluguzbende ona her mama verısımde cok uzuluyorum ozellıkle o aclıktan aglrken ben mama hazırlrken ...ınsanların emzır asla mama verme demesı zekasını etkıler su bu gıbı pek cok soylemle canımı sıkması cabası ac mı kalsın cocuk ! kaldı kı allaha sukur sureklı emzrıyorum ve mamayı max 150-200 ml yıyor sanırm anne sutuyle takvıye yapıyo..benım sıze sormak ıstedıgım bu konuda tecrubvesı olan ıkıncı kez anne olanlar ya da sgalık sektorunde olanlar sut bu kadar gunden sonra artar mı ? kımısı 40 ın cıksın falan der ya bırde ben atonı gecırdım kan takvıyesı falan yaptılar hala toparlanabılmıs degılım kotu bır dogumdu ... sunu sormak ıstıyorum benım goguslerım doluyo hatta bazen atletım sırılsıklam oluyor sut geldıgı ıcın ama gel gorkı gıdıp sagayım 30 u gecmıyor nasıl ıs anlamadım bebegım emdıgınde bosalıyo gogusleırm o sertlıgı gıdıyo bazı geceler resmen ateslı uyanıyorum bakıyorum goguslerım cok sert hemen emzırıyorum ama neden sagınca az gelıyor lansınoh elektrklı sut sagma makınesı ıle sagıyorum hastahnedede otomtk ıle sagdılr ondada 30 geldı nese kı artık mamaların cok tıtızlıkle kontrolden gectıgı anne sutune cok yakın yapıldıgını duymak rahatlatıyor benı yoksa doktorlar dahıl hıc ınsan psıkoljısınden ozlelıkle logusa ınsan hıc anlamıyorlar

Cevap veren arkadaslarima çok.teşekkür ederim bende koyayim çantaya citcitli badi bu arada mine cim Bebegin Allah anali babali büyütsun ben bugun milupa nin steel tea sini ve lactamil aldım her ihtimale karşı bulunsun diye hastaneye gitmeden 1 gün önce içmeyi düşünuyorum belki süt için faydası olur diye

tar

ne güzel kurtuldun sendarısı başıma buarada galerideki wadjetin selamı var :) onla cooper normal isterken sezeryan olmak zorunda kaldılar.
bu hafta doğacak bnm kız içime öyle doğuyo
A.s canimm sen de sole onlara selam.hayirlisi yaa bu işler kısmet bence normal çok istersin ama bi sıkıntı olur sezeryan a döner. Doktoruna da güven. .ben inanıyorum sen normal ve kolay doğum yapacaksın..inş kendi sancıların gelir gelmezse de suni sancı kesinlikle dene çünkü herkes aynı yapıda olmuyor mus bak benim acilmam çok çabuk olmuş illa suni sancı yi saatlerce çekeceksin die bişey yok..Allah yardımcın olsun minik kuşun a kavus bi an once.bakmalara doyulmuyor. Rabbim herkese nasip etsin INSAALLAHH. .

Kuzum merak ediyorum usg de bebeğin haftasıyla uyumlu mu ileti geri durumu etkiliyor mu bdt yi merak ettim.etkilemiyor diyorlar ama.bu arada dr ne diyor durumuna
Evet canim her sey yolunda.kilo 3500 gr.boyu da normal.bdt 11 mayisti.simdi dr 1 hafta bekleyecek.zorla 1 parmak acilma var.boyle devam ederse suni vermek istemiyormus zor olurmus.pzt cars cuma ac karnina hazirlikli gidicem bi de tansiyon var yuksek cikarsa hemen sezeryan alicak.biraz acilmam olursa suni sanci..en gec cumt sezeryan tarihi.insallah dogal sanciyla acilirim diye umuyorum istoyorum
Canim ayni ben bir an ben yazdim sandim.ben de son care bugece sex denedim aylarr sonra.bakalim acilmismiyim.kontrol yarin

Masallah minecim surpriz yapmis.bahti acik olsun.bu arada cayinin tadi damagimda bu kis hic hasta olmadim

Sadece çıtçıtlı body koydum canım. Bence çıtçıtlı body ve ortadan çıtçıtlı, kendinden eldıven ve patıklı tulum tek bebek gıysısı ılan edılmelı:))

Canım bebegın kac gunluk? Bır ogunde 150-200 cc içtıgıne emın mısın? Eger oyleyse sonra kaç saatte bır bu mıktarı ıcıyor?
Henuz kırkın çıkmamıs olduguna göre, bu donemde alması gereken (bebege gore degısır ama) 2-3 saatte bır 40-50 cc cıvarı zaten.
Sen sık sık emzırıp goguslerın sertlesmesını beklemezsen ıyı olur sanırım.
Ayrıca atletının ıcıne mumkunse gogus kalkanı takıp akan sutu topla, inanamazsın bir ogun cıkıyor ordan zaten. Oda sıcaklığında üç saate kadar beklemıs anne sutunu bebegıne verebılırsın.

Diğer bir söyleyeceğim de, emzirmek sadece beslemek değil. Aranızdaki çok özel bir bağ, mama versen de emzirmekle çok iyi yapıyorsun. Sen hiçbirşeye bakmadan 2/3 saatte bır emzır, bebegın yoruldugunu hıssettıgınde mama ver. Muhtemelen hemen ya da bir sure sonra mamayı almak istemeyecek, sutunle doyacak.

Sütün için de çok bol su içmelisin. Rezene, ısırgan otu çayı, milupa still tea içebilirsin. Laptamilleri filan bilmiyorum yenı cıkmıs. Maltlı içecekler asırı kalorılı; değmez. Çok sıkıstıgında tahın helvasını bir dene. Bolca uyuyup dınlenmeye calıs.

Minecim Allah bağışlasın, gözünüz aydın kavuşmuşsunuz. Süt için lütfen sadece 2-3 saatte bir ne olursa olsun emzır. Uyguladıgın taktık cok dogru zaten bence. Cocugu ac bırakmak marıfet degıl, ac kalan cocuk sınırlı oluyor bır sure sonra genel yapısı bile degısıyor.
Annelık cok uzun soluklu bır surec. Mama verıp vermemekle, yeterli anne olup olunmadıgı olculemez asla. Kendını yetememek gıbı kelımelerle etıketleme hiç lutfen. Bu gunler gerı gelmıyor, cok hızlı gecıyor. Bebegının keyfını cıkarmaya calıs.

Kizimla anneler gunu muhabbetimiz
Kizim : anne sana hediue aldik ama ne oldugunu soylemem.
Ben :ipucu ver bakalim.
Kizim : soyle boyna takilan bisey :)

Ya kan uyuşmazlığı haftası geçen bebeğe zarar verir mi? Bu adam taktı illa beni kesecek. Kan uyuşmazlığı var seni bekletmek istemiyorum diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…