2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Benim Dr un bana verdiği kartta kendi numarasında var canım normal zamanda hastaneyi mesai saatleri dışında ve acil durumlarda GSM aramamı söylemişti. Bi kere aradım zaten oda cepten aramıştım

Doktor bana ıhlamur ve papatya çayı içebileceğimi söyledi.adaçayı ve sarı kantaron gibi çayları kesinlikle içmememi söyledi doğumu tetiklediniz için düşüğe sebep olabilirmiş. Asitli yiyecek ve içecekler tüketmememi ve temizliğinden emin olmadığım hiç birşeyi yemememi söyledi:) bukadar :)

çok geçmiş olsun hemen üzülme benimde çok kanamam oldu ama şükür durdu bebeğimizinde kalbi pıt pıt atıyordu.benim tüp bebek olduğu için progestan iğneyi 2 eylülden beri yaklaşık bir aydır hergün kullanıyorum.hiç alerji belirtisi olmadı ama senin bünyene farklı etkisi olmuştur.doktorun eminim bir çare bulacaktır üzme kendini.

güzel bilgiler için saol.

:) çok heyecanlandım, şunun şurasında 10 + 1 e ne kaldıki?
8 gün falan.
zaten sonrasıda bayram tatili.
ALlah'ım sonunda rahatlicaz çok şükür.
gerçi bayramda kayınpeder kurban yapcak, nasıl olcak bilmiyom kenara çekilsem bir türlü, yardım etsem bir türlü...
İnşallah o zamana kadar midem düzelir:))))

arkadaşım çok iyi moral oldu bana, dün hüngür hüngür ağladım resmen, bugün kayınvalidem geldide sağolsun bişeyler hazırladı yedim kendime geldim.

bişey sorucam sana sen nasıl 11 haftalık oluyorsun. mayıs annesi değilmisin canım...

selam kızlar nasılsınız ben bugün çok daha iyiyim çok şükür.

kızlar bir bileniniz bilgilendirsin lütfen
bu ultrason haftasıyla sat tarihi niye tutmuyor, kiminki 2 gün önden gidiyor kimininki geriden
net cevap yok acaba beslenmeye bağlımı geriliyor bu sıpalar....

kızlar yiyebiliyorsanız tahin yiyin en yüksek kalsiyum onda imiş.

Şu bulantılarım geçsin nasıl bakıcam kendime...

moralını bozmaya degmez ama aklında olsun.
Bastan sıkı tutmak gercekten cok rahat ettırıyor ınsanı.
Veee sen cıfte annesın yahuu:))

Sakarya - Ev Hanımı - Yaş 27 - Kilo 55 - Sat 08.08.2013 - Tahmini doğum tarihi 12.05.2014 - ilk gözağrımı bekliyorum hayırlısıyla

canım satına göre muhtemel doğum tarihin 15 mayıs oluyor. tahmini doğum 12 ise sat 05.08.2013 oluyor hangisine göre düzenleyeyim bilemedim. hamilelik takvimin 12.05'i gösteriyor.

KIZLAR siz hiç bebeklerinize birşey aldınız mı ben hiç birşey almadım henüz çok istiyorummm :)

Allah yardımcın olsun canım. Bebeğin inşallah seni bırakmaz.

döllenme gününe göre değişebiliyor dedi doktorum. ne zaman yumurtladığımızı bilmiyoruz çünkü. benimki de 4 gün geriden geliyor. bir de deli gibi midemi bulandırıyor. allahtan 3 gündür kusmuyorum. biraz evi toparlayabildim, yemek yapabildim. geçen haftaya göre daha iyiyim ama. hiç durmadan kusuyordum. 9. haftada zirveye ulaşıyormuş. pazartesiden beri biraz daha rahatım çok şükür. canım bir şeyler istemeye başladı. gerçi yiyemiyorum ama istemesi bile güzel.

Bende bugün sağlık ocağına gidip hamilelik kaydımı yaptırdım. İlk kez hamile kalanlar bilmiyor olabilir, kızlar sizde gebelik kaydınızı yaptırın muhakkak.
Doktorumun cep nuarası var direk onu yada ofisinin numarasını arıyorum.

hooopp ne yardımı?
nasıl ete mı dokunacaksın?
hamıleler dıkkat cıg ete dokunmamalısınız.

benim adetim 10 gün sürer zaten demek ona bağlıymış.

benim bulantılar 3 gündür zirvedeydi bugün yeniden doğmuş gibiyim....

Canımda şöyle bol limonlu bir pırasa yemeği çektiki sorma ....

kızlar yiyebiliyorsanız tahin yiyin en yüksek kalsiyum onda imiş.

Şu bulantılarım geçsin nasıl bakıcam kendime...

tahın kalsıyum acısından zengın ama en saglıklı alabılecegımız asma yapragıdır.
Kızımda coklu gıda alerjısı vardı ve 13 ay boyunca ıkımız de dıyet yaptık o sebeple
alamadıgı kalsıyumu alabılsın dıye -sevmedıgım- sarmayı sureklı yerdık:))

Haklısın canım ama sarmayı hergün yiyemeyiz, tahini şifa niyetine 1 kaşık alsak sanırım yeterli olur.

sarmayı dünyalara değişmeyen biri olarak sarmadan tiksindim gözüm göresi yok, hele turşuyu aman allahım....

hooopp ne yardımı?

nereye dokunmuyoruz? biz de hamile olduk 5 tane doğurduk her işimizi de yaptık diye başlarlar... eskiden yatmak mı varmış? hamileyim diye kenara çekilmek mi? bu hallerimiz onlara naz gibi geliyor. ben de o yüzden kurbanı annemlerin yanında kesip kayınvalideme bayramın 2. günü gideceğim. et kokusuna dayanamıyorum onu nasıl halledicez bilmiyorum.

hooopp ne yardımı?

aaa, ewet okumuştum ama unutmuşum hatırlattığın için saol canım.
İşler sadece ete dokunmakla olmuyor ki, ev müstakil, kurbanı kapıda yaparlar muhtemelen. kabı getir götür onu getir bunu götür derken bir dünya iş çıkar(

tunemi hiç duymadım...
ne oluyormuş ki çiğ ete dokununca...

toksoplazma sıkıntısı.
Ozellıkle uyarılır hamıleler.
Eldıven kullanır cogu hamıle.. yanı her turlu yardım etmemelısın. yırttın:)

he su mevzu da var
"annelerımız"
zaten cocuk rahıme dustugu andan ıtıbare "...sunu bunu onu yapmamalıyım" uzunca bı sure arastırır hakkında konusursun
sonra bırden konu "annelerımız boyle mı yapıyordu" ya baglanıyor..
Bu et mevzusunda da oyle.
Zamanı gelınce pastorıze edılmemıs sut ve urunlerınde de
hala soylerım bız kgluk sutler alırdık annem asla hazır yogurt almaz o sut ıle peynırını yogurdunu yapardı ve bız yerdık..
Bısey oldu mu yok!
e koyde mısssss gıbı buyuyor cocuklar..
Nasıl oluyor bu dıye "kafada delı sorular ıle" mevzuyu yıne
"ben pastorıze edılmemıs yemeyeyım yıne de..ete dokunmayayım"a baglıyorsun
mesela cıgkofte (etlı) tuketme mevzusu..
KEsınlıkle az pısmıs et bıle yememelı hamıle.
E ama dogu ıllerımızde hamıle hanım geldıgınde eve hemen kofte yogurmaya baslarlarmıs ve
bol bol tuketırmıs hamıle...
Hemen tuketılse de mesele toksoplazma ıse, sakıncalı.. E ama masaellahı var hanımların.
ne bılım ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…