2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
selam hanımlar

hamilelikte vücuda sıkılan sinek ilaçlardan kullansak problem olur mu acaba?
doktorum,ilacın havasına çok maruz kalma dedi.
bir bileniniz var mıdır?

canım, bence o ilaçlar hamile olsak ta olmasak da zararlı. bunun yerine alternatif şeyleri deneyebilirsiniz.
mesela bir yerde lavanta yağı sürmmenin sinekleri uzaklaştırdığını okumuştum.
hamilelikte o da zararlımı bilemem iyi araştırmak gerekiyor bence.

merhaba canlarım nasılsınız bu aralar pek bir yoğunum giremiyorum kayın pederim ameliyat oldu hep oradayım,bulantılarım 3 gündür azalmıştı rahattım ne güzel bugün yine başladı yaa haftasonu yoğun alışıyorum haftasonuna yakın artıyor bulantılarhavalar soğuk donuyorum resmen,kendinize dikkat edin hasta olmayın sakın...bugün kalp atışı için gidecektim ama eşim çalışıyor diye ptesi ye bıraktık hem birazcık daha büyüsün bakalım ama dr a gitmeyince sanki bebiş de büyümüyo gibi geliyor görmüyorum ya pıtırcığı ne alemde merak ediyorum...karışık duygular içerisindeyim hamilelik zormuş...

ohhh be döktüm içimi

teşekkürler kızlar.

pireden etkileniyor vücudum da onun için kullanmam gerekiyordu.
artık başka çözümler bulmam gerekecek.

canım satına göre muhtemel doğum tarihin 15 mayıs oluyor. tahmini doğum 12 ise sat 05.08.2013 oluyor hangisine göre düzenleyeyim bilemedim. hamilelik takvimin 12.05'i gösteriyor.

:) O konuyla ilgili bende düşünceliyim.23ünde doktora gittiğimde 19 mayıs demişti,son kontrolümde tahmini doğum tarihimiz 12 mayıs cıktı.Sen sat'a göre yaz istersen Teşekkür ederim.

kızlar azıcık iş yaptım belim koptu ağrıdan.kasıklarımda acayip bir baskı oldu.ben ilk hamileliğimde hiç böyle yorulmazdım.üstüne bide fecii grip oldum yine ıhlamur içip duruyorum sabahtan beri normalde hiçte sevmem ama mecburen.salı günü işe başlıyacağım ohh böyle evde ne güzeldi ya.
i bebek olduğund
benim karnım çok çıktı hem ikinci bebek olduğundan hemde transferden beri kullandığım ilaçlardan sanırım 4-5 aylık gibi karnım var artık normal kıyafetler giyemiyorum bir süre taytla idare edicem sanırım.karnı çok sıkmakta iyi değil neticede.şu an hayatımızın en güzel günleri keyfini çıkarmak en güzeli.

hamilesin neden temizlik yapıyorsun diyorum ama bende yapıyorum,insanın içine sinmiyor halbuki şu sayılı zamanda çok dikkatli olmamız gerekiyor, çok geçmiş olsun ıhlamur a elma kabuğu ve bal koyarsan çok iyi gelir,kızımın bakıcısı öyle yapıyor maşallah onunkilerde benimkide kolay hastalanmıyor:13:
ben şimdiden yarım kilo aldım kıyafetler yakında sıkacak bize ben zaten şimdiden beli bol bişiler giymeye çalışıyorum sıkışmasın meleklerimiz dimi

biz kalp atışını duyduk bugün çok şükürr.. inşallah sizde duyarsınız.. hayırlı haberlerr..:))

merhaba sevgili mayıs anneleri, ben de gebeliğimi öğrendiğimden beri sayfayı takipeyim ancak iş yerimden fırsat bulup yazamadım bir türlü.
sat 29 temmuz, 27 yaşındayım, ilk bebeğimiz olacak inşallah.
hepimize hayırlı olsun dilerim hep beraber sağlıklı ve rahat bir süreç geçiririz.

canım, ıhlamurla elma kabuğunu beraber kaynatıp sonra ocaktan alınca içine bal mı koyuyoruz?

adetten sonra yumurtlama tarihin 12/13 günü buluyo bu nedenle tutmuyor canım benim ikizin bir tanesi bir hafta geriden geliyor..

moralını bozmaya degmez ama aklında olsun.
Bastan sıkı tutmak gercekten cok rahat ettırıyor ınsanı.
Veee sen cıfte annesın yahuu:))

aynen kahvaltı sonrası browni yedim hoop herşey dışarı :):)çok kasılıyodum rahat hamilelik geçiriyorum diyeee al bana rahat hamilelik mide bulantıları yok ama feci mide yanması yatırmıyor bile

KIZLAR siz hiç bebeklerinize birşey aldınız mı ben hiç birşey almadım henüz çok istiyorummm :)

hergün bakıyorum alim felan diye eşim frenliyor valla bana kalsa ama emzirme önlüğü ve emzirme yastığımı dikicem

eskiden durum cok farklıymış en azından doğal bişeyler mideye girdiği içi vucut farklı reaksiyon göstermiyormuş çünkü bünye alışık zamanla o hayvanlarda suni yem yemeye başladı sonra bizde reaksiyon gösterip mikrop türedi vs.vs.
valla bizim karşı komşumuz bi emine teyze vardı anlatırdı.1 tekne hamur yoğurmuş fırına ekmek yapmaya gitmiş birde onu taşımış düşünsene karnı burnunda sonra gelmiş bide güzel cocuğunu doğurmuş cok özeniyorum:)fazla evham yapmamak gerekir oluruna bırakmak gerekiyor bazen

sezeryan haberlerini okudunuzmu arkadaşlar artık tıbbi zorunuluğu yoksa yapamıycaklarmış ama bana hiç inandırıcı gelmiyo

canım benim internette okuduğum yazılarda ilk 3 ayda yüzüstü hariç nasıl yattığınızın önemi yok sonra ise sol yanınıza yatmalısınız hatta sola yatıp bacaklarınızı da karnınıza doğru çekerseniz rahat edersiniz yazıyordu. hatta yazıyı kopyalayayım daha sağlıklı olsun. buarada dün gece kendimi alıştırmaya başlayayım diye hep soluma yatmaya çalıştım ama sol bacağım ağrıdan koptu resmen bir sırtüstü bir sağ bir sol yattım yüzüstü yatmamaya çalışıyorum ama ben hep yüzüstü uyurdum

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

canım, birşey daha sormak istiyorum (biraz cahilim)
ıhlamuru baya kaynatıyormusunuz, yoksa kaynar suya koyup sadece demliyormusunuz?
annemler eskiden sobanın üstüne koyardı, kaynatır kaynatırdı, rengi kırmızı olurdu.
şimdilerde ise okuduklarımız kaynatmamak gerekiyormuş, kaynar suda demlemek gerekiyormuş diyorlar.
acaba hangisi doğru?

merhaba kızlar..
ben bebeğimi kaybettım.kalp atışını duymaya gittik malasef bebeğim ölmüstü.cok üzüldüm ama yapacak bşy yok.dün sabah kürtaj oldum çok korkarak.ama şimdi ıyıyım.rapor verdi dr evdeyim on gün dinlenicem..herseyin hayırlısı olsun..sizlerede hayırlı hamilelikler dilerim..beni de cıkarabilirsiniz listeden..

geçmiş olsun canım Allah tez zamanda yeni bir bebek nasip eder inşallah

çok üzüldüm en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah.

en kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle Rabbim sağlıklı hamilelikler versin

kızlar az önce doktordan geldık ben buyuk bir heyecanla bebeğimin kalp atışlarını dinlemeye gittim ama sonuç olumsuzzzz ağlamaktan harappp oldum kızlar ne olur bişeyler söyleyinn çıldırcamm en son doktor kontrolüne 26 eylülde gittik ve kesemizi gördük gayet iyiydi ve 5+3 günlüktü ve sonra bugün gittik kesemiz görüldü büyümüş sağlıklı ve 8+1 günlük dedi fakat kesenin içinde bebişim görünmedi ( doktor boş gebelik olabilir dedi ama benim beta kan değerlerim boş gebeliği göstermiyor ama kan değerlerim 26 eylülde gittiğimizde çok yükselmişti bir hafta önce 1944 olan sonucum bir hafta sonra 24877 olmuştu biz ikiz gebelikten şüphelenmiştik ama bugün bebişmi dahi göremedik ortada anormallik var dedi doktorum ve bu ayın 11 inde tekrar gideceğiz eğer bebişim oluşmassa kürtajla alacaklarr kızlarr ne olurr dua edinnn çok kötüyümm((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…