Kizlar cok sukur ogluma kavustum.38+3 te yani bugun sabah 9 bycukta epidural sezaryen oldum.3500 gram 52 cm.sonra tekrar yazarim.
karnım çok feci sertleşiyo kızlar bugün değişik bir durumum var karnımı taşıyamıyorum işin garibi aşağı bir baskı hissetmiyorum karnımı delip çıkcak gibi birden toplaşıyor sımsıkı geriliyor karnımı patlatıcak gibi böyle bir durum yaşayan var mı???
Merhaba arkadaşlar,
Bugün moralim çok bozuk ve keyfim yok. Sabahtan beri ağlıyorum somadaki hayatını kaybedenler için, nasıl bir ülke de yaşıyoruz göz göre göre kaybediyoruz insanlarımızı, hiç mi vicdanları sızlamıyor işverenlerin, devletin. bi türlü önlem alınamıyor bu 1 değil 2 değil kaçıncı sayamıyorum bile
günah değil mi anne, babalara, evlatlara... Rabbim bir mucize versin güzel haberler alalım.
Doğum yapan arkadasları tebrik ederim. Kısa süre de darısı başımıza inşallah:)
Dün temizlik yaptım ve fark etmeden çok yorulmuşum. Gece ağrıdan uyuyamadım ve ağrılarım hala devam ediyor. Sağ bacagım sureklı kasılıyor anlamadım gitti
ne mutlu size Rabbim analı babalı buyutsun.bol sutlu gunler size...Kizlar cok sukur ogluma kavustum.38+3 te yani bugun sabah 9 bycukta epidural sezaryen oldum.3500 gram 52 cm.sonra tekrar yazarim.
Bizimde bir hikayemiz var artik :)
Minisim Sezen..
Spinal sezeryan ile 10.05.2014 saat 13:41'de 2640 kg 50 cm olarak aramiza katildi :)
Onu hayatimiza dahil etmeye karar verdigimiz gune,Rabbimin bize bu guzel emanetine sukurler olsun..
Son hafta ters donen Sezen hanim,hastanede ugrastirdi bizi..islemler,tartismalar derken doktor beklememizi her an donebilecegini ya da son dk sancilarla donebilecegini ya da hic donmeyeceginide soyledi..
Ama son hafta olmasi,sanci hic gelmeyip Allah korusun birsy olur dusuncesiyle esimle eski doktorumuzada gittik..Eski dedigim son 3-4 kontrollerimizi yapmadi sadece..
10 mayis cumartesi sabah kontrolumuze gittik..
Doktor ters durdugunu,bu durumun ne demek oldugunu,olabilecek iyi ya da kotu tum riskleri anlatti..
Esim tamam desek dedi ve doktor bugun olabilir dedi :)
O nasil bir an anlatmak imkansiz..
Bi kavusma,bi ayrilik..sevincli,hüzünlü..
Esim donüp bana sordu ne yapalim hazir misin diye?
Tabii dedim 9 aydir bugunu bekliyorum ben
Hepimizde saskin bi gulumseme :)
Yarim saat musade istedik ve dus alip hazirlanip geldik :)
Dogumhaneye hazirlanmak icin alindim,esimi yanima aldilar..Annemi abimi tek tek iceri aldilar..
Nstye bagliydim bi yandan,gobisle vedalastik
Zamanimiz gelmisti..(suan yazarken bile ayni heyecani hissediyorum)
Ameliyathaneye gecirildim cok duygusal bi an ama kendimi tuttum mu dondum kaldim mi anlamadim..
Anestezici gelip belimden ignemi vurdu hic can acitici degildi,bebisi ismini sorup muhabbet ettik :)
Yatmistim,onumde yemyesil bi örtü vardi ..
Surekli muhabbet ediyorduk 7 kisi flndik toplamda sanirim,bi bayan basimdaki o hep konustu benimle..
Ameliyathaneye girince fotograf cekilebilir mi diye sordum,kiz tabii makineeyi alalim deyince cok sevindim
Herseyi anlatiyorlardi yaparken,suan su oluyor soyle hissedeceksin gb..
Doktor gelip benimle konustuktan sonra ameliyata baslayali 10 dk olmus mudur bilemiyorum,bayan birazdan bebegi cikaracaklar karninda baski hissedebilirsin derin nefes al dedi :)
O heyecanla bisy hissettim mi anlayamadim,biri derimin altina elini sokmus masaj yapiyor gbydi..
Bebegim dogdu..
Aglamadi..
Iyi mi diyorum evet diyorlar ama o kadar..
Ses yok,arada bi mıyk duyuyorum ama aglayamiyor mu diye dusunuuorum..
Kiz basima gelip telefonla fotograf cekemedigini soyluyor daha cok tedirgin oluyorum bisy var cekmedi bana tlf dondu diyor diye dusunuyorum..
Tekrar takrar sordum diger bayana iyi mi bebek diye..Bebekle ilgilenen bayan bebek iyi fildir fildir bakiyor ama aglamiyor suan dedi,baska biri de sizin ki pek nazli dedi :)))
Getiriyorlardi yanima soyledi kiz..
Gorundu..
...
Suan bile gozlerim doluyor..
Gozlerini acip kapatiyor yalaniyordu,yanagima dokundurdular..durdu oylece gozleri kirpmadan bana bakti gozumun taa icine sanki....hosgeldinn annemm diyordum sadece ve kokusunu icime cekiyordumm..
Oyle guzel bi kokusu vardi kii..
Sonra onu gostermek icin goturduler..
Benimde yaklasik 25-30 dk icinde bitti islemlerim..
Toplam giris cikis 1 saat fln tabii..
Esime vermisler..Hep soylemistim ilk o alsin videoya cekin diye..
Cekmisler ve esim agliyor..
Cok endiselenmis benim icin,sakasini yapiyorlar hala bilenler ne cok seviyormussun diye :))
Ciktiiim..Elimi tuttuu esim..
Guluyordum herkeste gulumsuyordu..
Gordun di mi diyordum esime gordun di mi ne kadar tatliydiiii? :)
Sonrasida ayri bi hikaye tabi,odaya gectik,yarim saat kadar sonra kum torbasini aldi hemsire ve karnimi bastirdi kan pihtilasmamasi icinmis..Tek zor olan yer o zamandi :)
Simdi 4. gunumuz..Cok sukur dun itibariyle tamamen ayaktayim..Sadece hafif bir bas agrisi var..
Cok uzun oldu ama olsuuuunn :) Az bile minikleri anlatmaya kelimeler :)
karnım çok feci sertleşiyo kızlar bugün değişik bir durumum var karnımı taşıyamıyorum işin garibi aşağı bir baskı hissetmiyorum karnımı delip çıkcak gibi birden toplaşıyor sımsıkı geriliyor karnımı patlatıcak gibi böyle bir durum yaşayan var mı???
ölenler için bende çok üzgünüm hele o sağ çıkıpta sedyeye yatarken cizmelerimi çıkarayımmı diye soran işçiyi izlerken ağlamaktan helek oldum inşallah içerdekileride sağsalim çıkarırlar.
bizde 38.haftayı bitirmek üzereyiz dr bugünlerde kontrol için çağırmıştı ama muayne edeerde doğumu başlatır diye korkuyorum gitsemmi yoksa bikaçgün daha beklesemmi kararsız kaldım
dün akşam evimize geçtik ohh çok iyi geldi insanın evde olması ne güzelmiş annem çok güzel baktı bize herşey harikaydı.şimdi artık ağrılarımda azaldı tek başıma çok rahat hareket te ediyorum.akşam kendi yatağımda yattım bebeğim oğlum yanımda.anne olmak müthiş bir şey.
bugün doğum yapacak arkadaşlara allah yardımcısı olsun inşallah.
kuzey okula başladı artık Ayaza daha çok alışmış görünüyor ilk günler gibi problem çıkarmıyor.benim evde bebekle kalmamı biraz sorun eder gibi oldu ama onuda atlatıcaz hayat normale dönüyor çok şükür artık dört kişilik kocaman bir aile olduk bazen hala inanamıyorum.oğullarıma baktıkça mutluluktan uçacak gibi oluyorum.
burda olmayı sizlerle paylaşmayı özlemişim
Kizlar hastanedeyim yatis yaptim 1.5cm acilmam var ama bebegin hareketlerinde azalma var diye 41 haftaligiz yatis yapildi suni sanci verilecek birazdan ddogurman 12 saati bulur dedi dua edin kizlar bana opuyorum sizi cok cok heyecanliyim
geçen cuma hiç açıklığın yok sezeryan gibi duruyo demişti. pazartesi 1 cm açıklık var bu hafta doğurursun demişti. bugün 2,5 cm açıklık var bebek baya aşağıda doğal sancıyla doğumun başlar bugün yarın dedi yupppiiii. nasıl mutluyum. çatı muayenesi bu sefer çok acımadı. tansiyorunum yüksekti 4 hap kullanıyorum o da iyi çıktı. bebeğim suyu da iyi. işte öyle sancıyı bekleyeceğim. 3 cm olunca doğum başlıyormuş zaten ama sancı mancı yok bende arada adet sancısı hissediyorum bir kaç haftadır olduğu gibi. 4 cm olunca epidural yapabilirsiniz iyi dedim. hayır dedi. epidurala gerek yok dedi. bu nasıl özel hastane iğne parası alacaksın işte. dr 1 saatte doğuracağına 4 saate çıkarırsın dedi. ben hala epidural istiyorum aslında .. neyse bakalım. mutluyumm
Dogumda nefesim durdu genel.anestezi yaptilar.
yeni ayiliyo gibiyim
Iyiyiz cok sukur
bak bak feda olsun ucret sana)) )) su mayis annelerinin en basi mi dedigin yer acarken
Nefesim durdu derken canım??? Ayy cok gecmıs olsun, sevındım suan ıyısınız ya.....
Amin handrakecim korkunc bır olay Allah sabır versın yakınlarına.
Nasıl özel hastaneymıs gercekten? Yaptır epıduralı rahat et herkes buyul bır acı cekmek zorunda mı ki?
Ay Allah korusun ben olsam ben de beklemezdim. Bir an once al kucagına ınsallah...
Cok sevındım rahatlamana. Kuzey' in durumuna da... Daha da iyi günleriniz olacak inşallah.
Sağ salim kuzuna kavuşasın inşallah.
Ohh ne guzel ben de kızımı buyutup suslemek ıstıyorum mneeecim, suan sadece emısıyoruz ama :)))))
Nasılsınız canım, nasıl gıdıyor annelık? Insallah ıyısınızdır. Dogumdan sonra elevıt gıbı vıtamınlere devam edın dıyor doktorlar, lohusalık huznune ıyı gelıyormus.
Coktan kavusmussunuzdur. Saglıkla bır omur ve boll sut dılerım annesı:)
Kontrolsuz olmaz kı.. Ilk haftasında kontrol oluyor. Su gecırmez bant taktılar mı ya da sprey ona gore degısır banyo durumu? Telefonla sorma ımkanın var mı? Hey Allah' ım ne ılgılı doktorlar var!!!
Oleeey işte bu kadar!!!! Öp kuzuyu bızım ıcın:))
Maaşallah cnm Allah bağışlasın.
Maalesef uyku olmuyor son gece canım( O kadar heyecana uyku zorrr.
Bizimde bir hikayemiz var artik :)
Minisim Sezen..
Spinal sezeryan ile 10.05.2014 saat 13:41'de 2640 kg 50 cm olarak aramiza katildi :)
Onu hayatimiza dahil etmeye karar verdigimiz gune,Rabbimin bize bu guzel emanetine sukurler olsun..
Son hafta ters donen Sezen hanim,hastanede ugrastirdi bizi..islemler,tartismalar derken doktor beklememizi her an donebilecegini ya da son dk sancilarla donebilecegini ya da hic donmeyeceginide soyledi..
Ama son hafta olmasi,sanci hic gelmeyip Allah korusun birsy olur dusuncesiyle esimle eski doktorumuzada gittik..Eski dedigim son 3-4 kontrollerimizi yapmadi sadece..
10 mayis cumartesi sabah kontrolumuze gittik..
Doktor ters durdugunu,bu durumun ne demek oldugunu,olabilecek iyi ya da kotu tum riskleri anlatti..
Esim tamam desek dedi ve doktor bugun olabilir dedi :)
O nasil bir an anlatmak imkansiz..
Bi kavusma,bi ayrilik..sevincli,hüzünlü..
Esim donüp bana sordu ne yapalim hazir misin diye?
Tabii dedim 9 aydir bugunu bekliyorum ben
Hepimizde saskin bi gulumseme :)
Yarim saat musade istedik ve dus alip hazirlanip geldik :)
Dogumhaneye hazirlanmak icin alindim,esimi yanima aldilar..Annemi abimi tek tek iceri aldilar..
Nstye bagliydim bi yandan,gobisle vedalastik
Zamanimiz gelmisti..(suan yazarken bile ayni heyecani hissediyorum)
Ameliyathaneye gecirildim cok duygusal bi an ama kendimi tuttum mu dondum kaldim mi anlamadim..
Anestezici gelip belimden ignemi vurdu hic can acitici degildi,bebisi ismini sorup muhabbet ettik :)
Yatmistim,onumde yemyesil bi örtü vardi ..
Surekli muhabbet ediyorduk 7 kisi flndik toplamda sanirim,bi bayan basimdaki o hep konustu benimle..
Ameliyathaneye girince fotograf cekilebilir mi diye sordum,kiz tabii makineeyi alalim deyince cok sevindim
Herseyi anlatiyorlardi yaparken,suan su oluyor soyle hissedeceksin gb..
Doktor gelip benimle konustuktan sonra ameliyata baslayali 10 dk olmus mudur bilemiyorum,bayan birazdan bebegi cikaracaklar karninda baski hissedebilirsin derin nefes al dedi :)
O heyecanla bisy hissettim mi anlayamadim,biri derimin altina elini sokmus masaj yapiyor gbydi..
Bebegim dogdu..
Aglamadi..
Iyi mi diyorum evet diyorlar ama o kadar..
Ses yok,arada bi mıyk duyuyorum ama aglayamiyor mu diye dusunuuorum..
Kiz basima gelip telefonla fotograf cekemedigini soyluyor daha cok tedirgin oluyorum bisy var cekmedi bana tlf dondu diyor diye dusunuyorum..
Tekrar takrar sordum diger bayana iyi mi bebek diye..Bebekle ilgilenen bayan bebek iyi fildir fildir bakiyor ama aglamiyor suan dedi,baska biri de sizin ki pek nazli dedi :)))
Getiriyorlardi yanima soyledi kiz..
Gorundu..
...
Suan bile gozlerim doluyor..
Gozlerini acip kapatiyor yalaniyordu,yanagima dokundurdular..durdu oylece gozleri kirpmadan bana bakti gozumun taa icine sanki....hosgeldinn annemm diyordum sadece ve kokusunu icime cekiyordumm..
Oyle guzel bi kokusu vardi kii..
Sonra onu gostermek icin goturduler..
Benimde yaklasik 25-30 dk icinde bitti islemlerim..
Toplam giris cikis 1 saat fln tabii..
Esime vermisler..Hep soylemistim ilk o alsin videoya cekin diye..
Cekmisler ve esim agliyor..
Cok endiselenmis benim icin,sakasini yapiyorlar hala bilenler ne cok seviyormussun diye :))
Ciktiiim..Elimi tuttuu esim..
Guluyordum herkeste gulumsuyordu..
Gordun di mi diyordum esime gordun di mi ne kadar tatliydiiii? :)
Sonrasida ayri bi hikaye tabi,odaya gectik,yarim saat kadar sonra kum torbasini aldi hemsire ve karnimi bastirdi kan pihtilasmamasi icinmis..Tek zor olan yer o zamandi :)
Simdi 4. gunumuz..Cok sukur dun itibariyle tamamen ayaktayim..Sadece hafif bir bas agrisi var..
Cok uzun oldu ama olsuuuunn :) Az bile minikleri anlatmaya kelimeler :)
Kizlar cok sukur ogluma kavustum.38+3 te yani bugun sabah 9 bycukta epidural sezaryen oldum.3500 gram 52 cm.sonra tekrar yazarim.
sağ bacak kasılması bendede var arkadaşım.sağ kasıktan sağ iç baldırıma doğru bi kasılma gecen haftadan beri oluyordu açılma olmuş 1 cm.dunde bugunde oldu umarım açılmam artıyordur.yuruyus yaptım geldim kahverengi akıntım gelmeye başladı sancı yok daha bekliyorum bakalım.
temizlikle bence çok yorma kendidni belini incitme zaten sancıda bel ağrısı olacak bide yorgunluğun verdiği bel ağrısı başka şeylere davetiye çıkarmasın yuruyus yaparak yor kendini daha iyi.
Canım bacak kasılması aynı şekilde oluyor. Karnım sertleşiyor, belimde ağrı arttı. Cuma günü kontrolum var offf tedirgin olmaya başladım yarın mı gitsem doktora?
Bugün de kendimi çok yormadım yattım dinlendim.
benimde cuma kontrolum kahverengi akıntı peçeteye gelmeye devam bacağımdaki kasılma devam ediyor karnımda kasılmada var ama başka ağrım yok artabilirmi acaba...bla bla bla..sağ bacak kasılması bendede var arkadaşım.sağ kasıktan sağ iç baldırıma doğru bi kasılma gecen haftadan beri oluyordu açılma olmuş 1 cm.dunde bugunde oldu umarım açılmam artıyordur.yuruyus yaptım geldim kahverengi akıntım gelmeye başladı sancı yok daha bekliyorum bakalım.
temizlikle bence çok yorma kendidni belini incitme zaten sancıda bel ağrısı olacak bide yorgunluğun verdiği bel ağrısı başka şeylere davetiye çıkarmasın yuruyus yaparak yor kendini daha iyi.
Canım bacak kasılması aynı şekilde oluyor. Karnım sertleşiyor, belimde ağrı arttı. Cuma günü kontrolum var offf tedirgin olmaya başladım yarın mı gitsem doktora?
Bugün de kendimi çok yormadım yattım dinlendim.
hayırlı olsun canım evladına kavuştunya inşaAllah Rabbim başka sılıntı yaşatmasın...
birde tablo için doğum haftanı ve doğum kg sini yazarsan iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?