Canım yenimahallw devlet hastanesini öneririm etkili bir hastane.
Gunduz annem geliyor yemek falan yapiyor bebegi salliyor falan oda 74 yassinda kadin elinden pek bisi gelmiyor ama bunada sukur en azindan yemek bulasik dusunmuyorum. Arada bebege bakiyor kollarim dinleniyor
Acı elma yağıyla ayaklarına ve karnına daıresel hareketlerle masajı denedın mı cnm
Doktoruna da sorar mısın; nurse harvey's ısımlı bır bıtkısel surup var, ve mılupanın rezene cayı kullanımı ıcın erken mı?
Sen gunde 2-3 kupa kımyonlu rezene cayı ıcebılırsın
Uyandırmak ıcın alt degıstırmek ıse yaramıyor mu? Gece gunduz ayrımları henuz yokmus ama gunduz aydınlık ve seslı bır yerde yatırıca yıne uzun mu uyuyor? Gercı gece gunduz uykusu duzenı vermek ıcın cok erken ama... Umarım az da olsa ıse yarar((
amin canim insallah...Doktorlar ilk 15-20 gunden once gaz sancısı bellı olmaz dıyorlar ama sankı benım gordugum o agrıyı tolare edemeyen bebekler ilk gunden belli ediyorlar kendilerini. Tahminimce onlar için çok buyuk bır sıkıntı ve ağrı... Anne için çok zor ağlayan acı çeken bir bebek... Uykusuzluk bile önemini yitiriyor. Yapılabılecek seyler elbette var ama en onemlısı gecıcı bır surec oldugunu bılmek sabretmek ( ne kadar mumkunse tabıı
İnşallah hepimizin bebekleri gazsız ağrısız olur.
Pişman olacağım şeyler söylemek istemiyorum ama bana sadece bu bebeği yaparken yardım eden eşime hakkımı helal etmiyorum.doğumuma bir hafta kala tek başıma bu kadar şeyle baş etmek zorunda bırakılmak değil benim hakkım.allahim bebeğimi korusun bana bagislasin.
Canım 19 gün banyo yapılmaması için çok uzun bir süre. Bence göbeği düşmese bile en kısa zamanda banyo yaptır rahatlasın bebeğin. Silmekle olmaz ki, biz bebek doğduğunun ertesi günü banyo yaptırırız.slm arkadaşlar ben nurse harversi aldım 4 günlükten beri kullanıyorum kızım cok gazlı ama şuan için en büyük sıkıntım göbeği düşmedi ve ben daha onu banyo yaptırmadım sürekli siliyorum ama banyo çok rahatlatacak biliyorum bugun 19 günümüz 4 günlükken kızarıklık vardı doktor enfeksiyon var diye iki krem verdi ve göbeği düşene kadar bunları sür dedi sizce en kısa zamanda düşmesi için ne yapayım yoksa doktoramı götüreyim
canım üzme kendini diyeceğm de tabii bu mümkün değil... ben hiç bir erkeğin öyle içten yardımcı olduğunu görmedim. rahatlar bi kere sıkılmaya bunalmaya (bizim tarafımızdan) gelemiyorlar... ne diyim Rabbim hepimize yardım etsin inşaAAllah geçici bir durumdur:113:
Allah yardimcin olsun canim..
Insallah farkina varir,gonlunu alir..
İşin gerçekten çok zor arkadaşım. Nasıl bir adam bu yaa ben anlamadım nasıl rahatca uyuyabiliyor ya da oturabiliyor eşin. Çok sinir oldum.
Handrake canım sende eşinle durum hakkında konuşsan işe yararmıki sana yardımda edecek birileri yokmu yanında. Bu adamlar cidden tuhaf benimkide kırk kere söylemeden bir işi yapmaz sinir eder insanı. Sanırım bizim kadar duyarlı olmalarını beklemek büyük hata sende kendini zorlama enerjini bebeğine sakla sayılı gün var doğumuna bırak herşey oluruna varıyor neticede canım üzme kendini.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
amin canim insallah...
tatlim bi cok arkadas gibi ese de bizede zor diyemicem ...
cunku onlarin uzerinde bende calismis bi insan olarak maddi sorumluluk omuzlarinda bunu anliabiliorum...ama bu yuk omuzlarinda die de baska hic bisi yi umursamazlik yapmalarini anlayamiorum....bebegin butun sorumlulugu bizde onlarda sadece bebegide gecindirmek dusuncesi ve hasta olduklarinda agladiklarindaki dusunceleri oluyor...
welhasilim benim esim bile okadar yardimci iken bazen girtlagina yapismak istiorum bagira bagira aglamak istiorum ....tek tawsiyem suan birazdaha sakin ol sen sonradan cikar acisini simdi derin nefes al bebisi dusun hayatim...malesef ki ben de gercekle yeni yuzlestim seni cok ii anladim...kendi sinirlerini yipratma biraz daha dayan eminim bu yasadiimiz surecte gecicek ama unutmucaz ii yide kotu yu de...
Canim allah yardımcınız olsun şifa versin eşine.inan dün gece bile ağlarken bi yandan bunu düşündüm.ben 9 ay boyunca çalıştığım halde hep onu hoş tutmaya çalıştım.sanırım ben fazla pohpohladim ondan böyle oldu.sağlıgi yerinde iken böyle şeyler yapmasını haksızlık olarak görüyorum.senin durumun bambaşka.allah yardımcınız olsun.insallah yakın zamanda iyilesir eşin.Keske esimin sagligi yerinde olsada bana hic yardimi dokunmasa. Yine ellerimi sıkıca tutuverse ben yanindayim dese Bana yeter. Keske hergun isine gidebilsede varsin olsun gec gelsin yeterki evimize ekmegimizi getirse. Bizi kimseye muhtac etmese
İşte bu! Mutlu anne, mutlu Kuzey:)
Hay Allah ne oldu boyle eşine cidden? Doğum öncesi lohusalık psikolojisine senden once, o girdi ben söyleyeyim.
Bize soyledıklerını ona da soylemıssın anladıgım kadarıyla, ne dıyor cevap olarak merak ettım cıdden? Senın ugrasını bos ve gereksız mı goruyor yanı, bosver gel sen de otur ayagını uzat tv ızleyelım mı dıyor? Yoksa yapılması gereken ıslerı kabul edıyor ama sımdı yorgunum mu dıyor. Eger oyleyse hepsını ızınlı oldugu gun halletsın basında durup yaptırırsın...
Madalyonun dıger tarafında maalesef, boyacılar, taksıcıler, tamıratcılar vb; eşlerı cok calısan evhanımlarının en yakın yardımcısı oluyor dogrusu.... Ben de karnı burnumda halımle boyle ınsanlardan fayda ve yardım gordum ve hep dua ettım ıyılıklerı ıcın... Ilerleyen zamanlarda, hele de ıkıncı olursa esınden beklentın aynen yapım asamasında destek olarak kalıyor:))))))) neysekı zamanla esler de olaya daha cok alısıyorlar, daha atılgan ve yardımcı oluyorlar. Ilk cocugumuz oldugunda bırılerı, oglum 15 gunlukken zıyarete gelmıslerdı. Ben de aralıksız sabaha kadar emzırıyorum o sıra hala...Gelenler eee nasıl gecıyor gece dıye sorma ısguzarlıgında bulunmuslardı, 15 gunluk bebekle nasıl gececekse??? Esım hemen atlamıstı benden once, oo sabaha kadar ses yok uyuyor mısıl mısıl dıye. Benım surat saskın "ne nasıl yanı? Sabaha kadar mısıl mısıl uyuyan sensın, o degıl" dıyebılmıstım. Herkes kahkayı basmıstı ama ben onun bızı sabaha kadar uyuyor sanmasına ınanamamıstım! Bazen esın de olsa yanıbasında olanı bıtenı gormeyebılıyor.....
Ne kadar kırıldıgını tahmın edıyorum ama duygularını esınle konusmalısın.
Off kolay gelsın ısınız cok zor(
Bezını hemen acıp bakıyor musun cnm oyle ıkınıp kızarıp aglayınca ardından rahatlarken, çiş mi yapmıs oluyor, gaz mı cıkarıyor, kaka mı?
Çiş yapıyorsa kesınlıkle agrı duymamalı enfeksıyon olabılır. Cok basıt cozumu var ama kız bebekse enfeksıyona yatkınlık fazla olur, kılo alımını da durdurur. Gaz cıkarıyorsa kaka yapıyorsa ve sadece o anda bu davranısları gosterıyorsa bence normaldır.
Sagol insallah iylesir
slm arkadaşlar ben nurse harversi aldım 4 günlükten beri kullanıyorum kızım cok gazlı ama şuan için en büyük sıkıntım göbeği düşmedi ve ben daha onu banyo yaptırmadım sürekli siliyorum ama banyo çok rahatlatacak biliyorum bugun 19 günümüz 4 günlükken kızarıklık vardı doktor enfeksiyon var diye iki krem verdi ve göbeği düşene kadar bunları sür dedi sizce en kısa zamanda düşmesi için ne yapayım yoksa doktoramı götüreyim
Arkadaslar gercekten bebek bakimi cok zormus.....bugun 4.gunumuz oglumla.benide sutle bssim derttr sut deggill sari su geliyo.bizimki doymuyo ve ben mamaya basladim.ama bibetonla diil kasikla iciyo alissin istemiuorum
Banyomuzu yaptik.paazartrdii topuk kanina gitcez.carsamba benim dikislerim alinacak.isitme testinden gectik sukur.sarilik simdilik yok ama olabilir.goz beyazlari sarii.....benim agrim fazla yok gibi evdee is yapiyorum ama kiziyplar ve hemen yatiriyolar beni..
Kulagim cokk agriyoo tikandii duymuyorum offfffff
Kizlar merhaba herkese..dogum yapan annisler gozunuzaydin dogum bekleyenler allahim sagsalim kucagimiza almayi nasip etsin..bizde haberler degisik biraz cati muaynemiz vardi ama ben.kendimi o kadar kastimki zarzor muayne oldum( normal doguma uygunsun dedi ama kendini cok kasiyosun dedi doktorum boylr kasarsan istenmeyen.yirtiklar olusabilit dedi..bnde simdiye dek hani normal yapabilirmiyim diye dusunuyodum fakat sezaryende hep aklimda vardi fakat muayne bile olamadim ben.nasil normal dogurcam.diye dusunmuyo degilim.doktor paersembeye kadar dusun dedi kararini ver dedi sezaryen olursam persrmbe alacak bebegimi..bilemeiyorum kafam cok karisik buarada vajinusmus gecmisimde var evliligimde bikac ay korku iliskiye girememistim sonradan gecti ama boyle dogum muayene esnasinda tekrarliyo snairim poffffff napim ya onerisi olann varni destege ihtiyacim var
Evet firsat bulmusken dogum hikayemizi yazalim 14 mayis carsamba gunu sabah 8.30da hastanedeydim once nstye baslandim sancilarim 20-30 arada 80leri buluyor ama hissetmiyorum sonra 9gibi girdim doktorun yanina usg bakti bi sikinti yok dedi pazartesiye kadar en gec bekleyecektik cunku iki gun gecmisti gunumu doldurali ama 2gundur bebegin hareketlerinde azalma vardi beni endiselendiriyordu doktora soyledim gunum gectigi icin kakasini yapmis olabilecegini ve endiselendigini soyledi acikligim 1.5 cm yatis islemlerini yaptik istersen hemen sezeryan alalim dedi hayir normal istiyorum dedim 11de suni sanci verilmeye baslandi bunun yaninda rahim acicilar besleyici serumlar aksam saat 6da kontrole gittik acilmam 2cm bende sanci felan hissetmiyorum nstdede 40-50 anca buluyor sonra doktor acilmam hizlansin ve diskisini yapmis mi diye suyumu eliyle patlatti suyum patlatildiktan sonra allahim sancidan oluyorum 50lerde bile inler oldum ki 130lari bulmaya basladik gece 11 tekrar kontrol acilmam hala 2cm doktora dedim bir saat daha bekleyelim kontrol edin sonra karar verelim tamam dedi ama ne sanci oldurun beni dayanamiyorum diye bagiriyorum sonra kontrol acilma yok rahim duvarim cok kalinmis gevsemiyor mecbur sezeryana alindim gece 1.25kizim dunyaya gelmis 52cm boyu 3560 gr kilosu beni odaya 3 de getirmisler kendime gelmeye basladim bi baktim yanimda bi melek annem mememi agzona sokmaya calisiyor narkozdan kendime gelmeye basladigimda ilk dedigim kafam cok kiyak
oldu goremiyorum guzel miikincisi ise parmaklari tam mi diye sormusum sonra kendime geldim emzirip duruyorum ama sarilik baslangicimiz var ama rabbim herkese nasip etsin mutluluk sarhosuyum ve kizima asik oldum oo aglamaya basladik simdilik bu kadar opuyorum sizi
bi müddet onunla konusmamayi muhattap olmamayi düşünüyorum.halbuki bazen şaşırtıcı derecede ince fikirli davranır.ama şu son zamanlarda hiç destek olmuyor.2 ay önce kayınpederimi vefat etti onun hastalığı cenazesi döneminde bile daha çok düşünüyordu bebeği, hazırlığı.bebek odası bitti onun için hazırlık da bitti sanki.neyse biraz daha sakinim en azından ağlamıyorum ama yanımda yatmayacak.
Canim allah yardımcınız olsun şifa versin eşine.inan dün gece bile ağlarken bi yandan bunu düşündüm.ben 9 ay boyunca çalıştığım halde hep onu hoş tutmaya çalıştım.sanırım ben fazla pohpohladim ondan böyle oldu.sağlıgi yerinde iken böyle şeyler yapmasını haksızlık olarak görüyorum.senin durumun bambaşka.allah yardımcınız olsun.insallah yakın zamanda iyilesir eşin.
canım geçmiş olsun allahım en kısa sürede şifa verir inşallah
Gozunuz aydin.. Allah anali babali buyutsunn..Epidural tavsiye ediyomusun peki?
kizim hem gece hem aksam ustu yapisakli kustu dr.na sordum normal dedi cok tatmin olmadim tahmini bilgisi olan
warmi
allah anali babali buyutsun hayatim benim...
çok saolun..
saol ck teze allah sanada nasip etsinn...dualarimiz kabul olsun allaha emanet ol...
canim lilacsofie
cok guzel izah etmis ....hatta yazdiklari bana bile ii geldi 4 duwar arasinda gece uykusuzluk gunduz agzi buzulesi misafirler yanin da bi dunya is...
lohusa gibi yatmakta neymis bilmiom ben bilen war mi gunduz anneme yardim gece uykusuzluk off offf bunlarin ustune birde sizin bir cocugunuz daha war....ben bile hala kocama bakip bakip agliorum erkenmi yaptik bu duzenim ne zaman oturcak kafam okadar mesgulki bu konularla dalip gidiorum...ya eskisi gibi mutlu aile duzenimizi kuramazsak ya kocamla uzaklasirsak...cok yipratici bi surecten gecioruz sanirim...ama kendine haksizlik etme ogluna super annesin sen...
kızlar 2 saat bi girmiyorum maşaAllah doğuranlara... tebrik ediyorum herkesi
bide kocamann ne zaman gittin ne zaman kurtuldun canım bu ne hız :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?