Ondan sonrada bi daha cesaret edememistim :)))
Gozunuzaydiinn :) masallah
Masallah canim ikinizede
Ilk gun zor ama gececek kendini kotu hissetme..Yastikla koltuk altina dogru yatirip emzirirsin daha rahat..Sutte eve gidip dustan sonra daha verimli oluyor..
Bende cok normale hazirlamistim kendimi ama ogrendim ki onemli olan saglik..
Rabbim saglik versin yeter ki,cok gecmis olsun..
Canım yat dinlen doğum anında ve sonrasındada uykuya hasret kalıyor insan enerji lazım olucak sana ara ara az az enerjı vericek yiceklerde ye aç olmasandaOyy kızlar ölüyorum yorgunluktan ağrıdan.
Öncelikle doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum.allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Sabah 8.bucukta çıktım evden daha yeni geldim duş aldım da yazıyorum size.bugün kızım nst çekilirken uyanmadi bir türlü 60 civarında 1 sancım çıktı.dr bebek uyuduğu için tekrar nst istedi falan. Çatı muayenesi oldum ben de sonunda 39.4 te 1 cm açılma varmis bebek baskı yapıyor suyumuz yeterli dedi ve tam 40 ta tekrar çağırdı.artık biz de sancı bekliyoruz.bugün tüm gün boyunca sokaklardaydim.artık bu kadar aktiviteye yürümeye 5 cm acilmam lazım yani. Şimdilik haberler bunlar çok yorgun olduğum için bu gece forum bekciligi yapamayacağım sanırım.herkese iyi geceler.
canım bu işler değişiyor biliyorsun .kardeşimin 1 gün içinde herşey oldu bitti maşaAllah
dün sabah 10 da günü dolduğu için muayeneye gitti ve ilk kez çatı mua. oldu hiç açıklık yok 3 gün sonra tekrar gel demişler sancılarıda öyle pek çıkmamış neyse
eve gittikten sonra 12 gibi sancılar şiddetlenmiş önce 10 dk da bir sonra düşe düşe 5 dk da bir e düşmüş 5 gibi de hastanenin yolunu tuttular
hemen muayene ve nts hem sancı hem 1-2 cm açıklık var demişler 4 cm olunca alırız demişler
oda 2 saat içinde oldu ve aldılar
9 gibi girdi 12 de doğum gerçekleşti ...
Kuzey huy değiştirdi o kadar hırçınki ben bile tanıyamıyorum oğlumu sabahları okula gitmek istemiyor sürekli ağlıyor sabahları biE eziyet ediyor çok şımardı çok yoruldum psikolojim berbat durumda çok suçluluk duyuyorum oğlumun hali içimi parçalıyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım sadece idrarsa ağırlaşıncaya kadar kakaysa hemen almak iyi bence. Annen doğru söylemişTecrubeli anneler bebeklerinizin altını kaç saatte bir değiştiriyorsunuz?
Ben ilk günlerde saatbaşı kontrol edip en ufak ıslatmasında degiştirirdim ama annem sürekli degiştirir isen daha çabuk pişik olur ve sürekli değişmekten rahatsız olur 2-3saat kalabilir bezi agırlaşınca değişirsin dedi...
Anmem 4 çocuk büyütmüş olsada Bana pek rahatlatıcı gelmedi.
Bugun doktor kızımın gözbebeklerini daha iyi görebilmek için bi sıvı damlattı gözüne onunla gözbebekleri büyüyormuş büyüyüncede ona göre ilacın dozunu verdi.
Sol gözbebeği pek büyümedi sagdakine göre eve gelince eşimde farketti geçti pc nin başına başladı okumaya beyin kanaması belirtisiymiş vsvs ki yenidoğanlar için değil büyükler için niye anlatıyorsun ozaman diye kızdım.
Sonra vakumun yan etkilerinden biri beyin kanaması dedi öyle bişe olsa 2-3 gün içinde olurdu 16 gün sonra değil diyip kızdım yine sinirlerim tavan yaptı. En sonda ınsan kendını bebeklere baglamıycak dedi sebep ne diyince birsürü hastalıkları sorunları çıkıyor dedi aglamamak için zor tuttum kendımı kızımın gözündeki sorun zaten yeterince geriyor beni iyileşsin diye Allaha yalvarmadığım 1 günüm bile geçmiyor bu anormal insanın dedikleri normal mi şimdi resmen ağzıma almak istemediğim başka bişeyi ima etti moralimi bozup uykusuna daldı
Sağlıklı olmasını hiç bişeye degismem zaten Allaha bin şükür. Bu kiloda normal doğum da sıkıntılı olurmus gerçekten. Emzirmeyi dediğin gibi yapıyorum.
Yrn duzelebilecegimi hayal edemiyorum o kadar ağrılı ki... Bu arada doğum evindeyim. Burda sezaryene kolay kolay göndermezler diye geldik, bisey değişmedi gerci ama.... Çok şükür yine de çok şükür...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba kizlar dogurdum ay bende :)) sabah 11 de girdim doguma 12 bucukta odamdaydim genel anestezi ile oldu sezeryanim suan hersey yolunda oğluşuma baka baka doyamiyorum 3kg 51 cm dogdu hafif agrim var bu arada 2 hafta onceden gogus kremine baslamama ragmen hicbir faydasi olmadi daha simdiden basladi yara olmayaşimdilik bukadar opuyorum herkesi... (bu arada doguran diger annelerimizinde gozu aydin olsun Rabbim anali babali buyutsun )
kızlar 2 mayısta epıdural sezaryn oldum hastanede yuruttukten sonra hıc yatmadım agrım sızımda olmadı epıduralle dogum boyleyse 10 kere dogururum valla.ıgne yapılırken hıssetmedım bıle.oglum 3800 dogdu ama eve gelınce 3600 e ındı.uc gun sut gelmedı.ıcmedıgım malt humana stıl rezene komposto kalmadı...bu seferde asırı sut geldı. hastanede mama verdırdı hemsıreler bebek sarılık olmasın dıye.oglum memeyı kavrayamıyor hala da tam cekemıyor bıberonla verdık malesef.dr browns bıberon aldım gaz sıkıntısı yok oldu.once meme sonra bıberon verıyoz.her dedıgını yaptırann bır bebek. ıstedıgı anında olmayına kıyametı koparıyor.ıkı gunde bır yıkıyoz.hamılelıkte ıyıkı bol bol uyumusum.
Sonunda ben de dogurdum :) Sabah onbucukta oglum dunyaya geldi. Hersey yolunda cok sukur. Ben biraz zorlandim. Epidural ignesi yapilamadi bi turlu omur arasini bulamadi doktor. Altinci denemede anca oldu. Ilk onbes dakika fena oldum ama sipa dogduktan sonra kus gibi hafifledim. Agrilar yeni yeni hissediliyor. Uykucu oglum hemen kavradi memeyi masallah. Ama uyandiramyoruz.
39 haftada 3 kilo 51 cm dogdu. Rabbim hepsine saglik versin.
Selam kızlar meleğime kavuştum Allah herkese nasip etsin cok guzel bi duygu38+6 3500gr 50 cm prensim diğer kızlar naptı acaba gecmise bakamadım ama
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba arkadaşlar bugün 10:48 de elifim dünyaya geldi, 38+5 te 3380 gr 51. Cm Dogdu
Ah ah o kadar normal doğuma adapte ettim kendimi ama nasip olmadı. Bebek iri ve günüm geçtiği için ustelik hiç açıklık olmayınca ağlaya ağlaya sezaryene gittim. Saat 2 gibi kızım oldu. Hakikaten iri bebekmis. 4.600 g ve 55 cm.
Şuan o kadar canım yanıyo ki bebegime bile doya doya bakmıyorum. Allahım sabır ver çok kötü gerçekten. Bebisim de çok masum ya yazık, cok cok emiyo, bişe geldiği yok heralde ama emmesi bile yeter diyolar. Doğrulup emzirebilsem keşke
Merhaba kizlar dogurdum ay bende :)) sabah 11 de girdim doguma 12 bucukta odamdaydim genel anestezi ile oldu sezeryanim suan hersey yolunda oğluşuma baka baka doyamiyorum 3kg 51 cm dogdu hafif agrim var bu arada 2 hafta onceden gogus kremine baslamama ragmen hicbir faydasi olmadi daha simdiden basladi yara olmayaşimdilik bukadar opuyorum herkesi... (bu arada doguran diger annelerimizinde gozu aydin olsun Rabbim anali babali buyutsun )
Doğum yapan arkadaşlar tebrik ederim :) Son günleri beklemek o kadar çok zormuşki gerçekten. 23 Mayıs demişti dokor son 2 gün kaldı ama bizimkinde yine de pek bi numara yok gibi sancım ağrım filan olmuyor hiç. Zamanına kadar gelmezse Suni sancı ile doğuma alırım demişti doktor. suni sancıdan çok korkuyorumUmarım doğumu bebişim kendisi başlatır. Yarın yine kontrole gideceğim. İnşallah iyi haberler verir Dr.
Bu arada hamileliğim boyunca bütün kış booyunca bile hiç hastalanmayıp son haftada hasta oldum. Ağır bi boğaz enfeksiyonu geçiriyorum. Yutkunmak bile acı veriyor. Öksürük filan epey zor oluyor yani. Zencefil süt, nane limon ıhlamura dadandım, banamısın demiyor. Doğumdan sonra bu bebişe de bulaşır mı acaba, çok endişeleniyorum
Biraz once zahidenin programinda cocuk doktoru konustu zeytinyagiyla kantaron otunu karistirip 3 gun bekletip bebegin karnina sabah aksam masaj yapmak iyi geliyormus. Bilginiz olsun ben deneyecegim :)
kızlar o kadar moralim bozuk ki resmen psikolojim bozuldu sorunum sezeryan dikişlerim 23 gün olmasına rağmen hala iyileşemedi biraz sulanma vardı eşimde hergün aç havalandır dedi benede 2 gündür öyle yapıyordum şimdi açtım birde baktım tırnak üstü kadar biyer kanıyor biraz sarı gibi yani iltihaplı gibi bu 2 sezeryanım acaba bu yüzdenmi hiç iyileşemeyecek gibi hissediyorumağlamaktan helak oldum oğlum da halime üzülüyor 4 yaşındaki çocuk beni üzülmesin diye bir dediğimi iki etmiyor 4 günlük sezeryanliyken doktora gittim söyledim normal demişti lütfen siz bir akıl verin ne yapayım
kızlar bizde birazdan hastahaneye gidip annemizi bebeğimizi alıp gelicez Allah ın izni ile. sonra da güzel bir banyo inşaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?