2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım benim sorunum sanırım yeterince yemek yiyememek, öyle bir iştahsızlık var ki üzerimde gerçekten ağlayarak yemek yiyorum sırf bebeğim için ağzıma yüzüme yemeği sıkıştırıyorum ama nafile suyu zaten çok fazla içiyorum böbreğimde taş olduğu için eskiden beri çok su içerdim. Ama şu sıcak su ile masajı ben de deneyeceğim belki işe yarar. Bir de benim iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyor adeta bir tek orası üşüyor vücudumda sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum ama olmuyor öksürükten ölüyorum..

doğum yaptım şükür. ama öldüm öldüm dirildim

saat 6da suni sancı verildi. öğlensonu 3.30a kadar sancı çektim kızımın kalp atışları düştü aniden. ve suyuna pislemişti. apar topar sezeryana alındım. çektiğim sancı yanıma kar kaldı

daha sonra ayrıntılı anlatacam

canım kalça filmi ve bera testi ile ilgili bilgi verirmisin.bizde 20 günlük olduk.hastanede hemşireler aptamili 30 cc 1 ölçek 3 saatte bir diyordu.mama yı yaptıktan sonra 1 saat kalabilir.1 saat sonra verme demişlerdi.gaz için verdiği damlanın adı nedir ? benim bebeğim de çok gazlı kaç kg doğmuştu bebişin ?

Bende epidural istediğimi söyledim doktoruma ama sıcak bakmıyor epidural olacağına sezeryan ol daha iyi dedi genelde ıkınma olmuyor ve vakum kullanmak zorunda kalıyoruz dedi

Hala dogurmayanlar😊

SevdaSoner 15 mayıs normal💓

FatmaBetül 18 mayis normal💓

ses06 19 mayıs(normal)💓

esra25 21 mayıs(normal)💓

Tekasur 21 mayıs normal💓

handrake 23 mayis(normal)💓

Hypattia 23 mayis normsl💓

Patatya005 23 mayis normal💓

Asilemm 24 mayis normal 💜

Şenay60 26 mayis normal💜

Avukat16 27 mayis normal💜

Sec 27 mayıs normal💜

Sturkans 27 mayıs normal💜

kubra1453 28 mayis(normal)💜

Kolik 29 mayis normal💜

canım miktar varmı ? günlük ne kadar tüketcez ?

canım sabah skşam sma özellikle akşamları bir cay bardağı kadar içiyordu, tepeleme bir cay kaşığı çörek otunu bir cey bardapından fazla suda kaynatıyordu. her seferinde taze kaynatıp içti. Hiçbir yan etkisi yok, bebeğe veren de varmış ama biz vermedik sadece ablam içti.

canım senin de günü. Geldi artık. inşallah hayırlı haberlerini alırız.
bugün beni de kontrolüm vardı, Dr acele edersen sezeryan yaparım, haftaya gel bekleyeceğiz dedi.

Cnm hiç sıkma canını, biliyorsun bende de tık yoktu hepte geç geleceğinden bahsediyorduk ama su kesesi öyle demedi :) on gün önce doğum yaptım.. Bi anda olabilir herşey moralini yüksek tut dualarım seninle..

Canım ben epidural normal yaptım 4 gün önce. Epiduralın dozuda önemli. 3 cm açılmam olduğunda yaptılar epidurali, ama yüksek doz değildi bacaklarım sıcak oldu biraz ama hissediyordum herşeyi. Bacağımı oynatabiliyordum, ama ağrılarımı acayip hafifletti bene moral olarak inanılmaz rahatladım. Sonlara doğru etkisi biraz geçti ağrıları yeniden hissetmeye başlamıştım o sırads kontrolum yapıldı 10 cm açıklıkla gittim doğuma. Ikınma filan hiç sorun olmadı herşeyi az ağrılı olarak hissettim çok şükür. Hiç korkma hastane ve ekip iyiyse çokrahat olur herşey inşsllah..

Bende şeker vardı. 75 lik şekerde 170 çıkmıştı ilk tokluk ama normal doğum için sorun olmadı...

Cevabın için saol canım

Damlanın adı biogaia 5 ml

Kalca filmi icin 1 aylıkken randevu alınıyo bugün doktor randevu verdi bera testi için randevu alıcagın bölümün adını söylüyo malesef adını unuttum en erken 5 - 6 aya randevu veriyolarmış bizim tanıdık var saolsun o ayarladı bebek 40 günü gectikten sonra yapılıyomuş nasıl test ediyolar bilmiyorum. Bide her cocuga yapılmıyomuş sanırım normal isitme testinde sorun çıkan yada yogun bakımda yatanlardan isteniyomuş doktora beta deyince direk yoğun bakımdamı yattı dedi evet deyince tamam ozaman dedi... bera testi hrr hastanede olmuyomuş....

Bu arada oglum 35+5 te 2400 gram dogmuştu bugün 31 günlük olduk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Saat 13:53 de kizim dünyaya geldi. 3680 gr, 5 saatlik sancida rahim tamamen acildi ama bebegim kanala girmedi bir turlu. Cok ugrastim ama olmadi. Epidural sezeryan oldum. Darısı bekleyenlerin basina

canım senin de günü. Geldi artık. inşallah hayırlı haberlerini alırız.
bugün beni de kontrolüm vardı, Dr acele edersen sezeryan yaparım, haftaya gel bekleyeceğiz dedi.

Evet canim az kaldı inşallah tabi belli olmuyor bu isler.sanki topikteki herkesi doğurtacak gibiyim.

Canım ben de seni merak ediyordum ne zamandır. .kızın da sen de sagliklisiniz dir umarım. .iki ağrıyı da yaşamak zor olsa gerek ama artık geçti canım bebegne odaklan bi anonce ayaklanirsin inş..hayırla büyüt kızını..duygularını anlatirsin bekliyoruz..

Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün bol sütün olsun vee gaz sorunu olmayan bir bebek olsun inş

Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!

Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!

Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...

Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!

Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!

Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!

Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...

Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!

Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...

İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.

Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))

eline sağlık nede güzel yazmışsın okudukça hem gülümsedim hemde hak verdim sana.canım ne güzel bir yüreğin var senin böyle.iyiki burdasın .

eline sağlık nede güzel yazmışsın okudukça hem gülümsedim hemde hak verdim sana.canım ne güzel bir yüreğin var senin böyle.iyiki burdasın .

Ne zamandır yazacaktım aklımdaydı canım. Annelik hayattaki en güzel duygu, doyasıya yaşamamıza engel olmak isteyen o kadar fazla insan ve durum oluyor ki, hissettiklerimi yazmak istedim. Sen de iyi ki burdasın:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…