2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Bizim küçük adamda nerdeyse saat başı uyanıyor sütüm yetmiyordur diye mamada verdim yine aynı oldu büyük oğlumda uykusuz bir bebekti buda öyle olacak sanırım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

:) aynen ya bizimki yetmeyince mama felan demiyor ne var ne yok içiyor. dediğin gibi tutamazsa sağıp sağıp vericem napım yeterki isüt olsun mamadan iyidir anne sutu sonuçta :)

Kizlar 9mayista dogum yaptim 7gunlukken 1 bide bugun 1 dijisim dustu benim gibi dusmeyen varmi.Kaslarimin agrisii hala devam edio kemiklerim falan agriyo cok ayakta kalamiom dikislerim artik acimio hamdolsun ama dusmedi hic normalmi sizce¿?¿(normal dogum oldu)

Son düzenleme:
Canim benim pasam 9mayis dogumlu iki gun boyunca uyandiramadik uyanmayinca ememedide bizde biberonla agzina akittik ozaman 8-9gunluk flandi.150ml falan icirdik sonra kendine gelince emmek istedi abartmiom gece 1e kadarcemdi herhalde sutum yetmio dedim cunku okadar kivranio istioduki en sonunda tazyikli bi sekilde kustu actik karnina ovmak icin Karni ne bicim sismisti.Tecrube edinmis olduk doydugunu bilmiolar.Habire istoyorlar.İntten baktim 6 haftaya kadar her ogun 90-150ml iciyorlarmis.

Bende spinal sezeryan oldum,hissizlik normalmis canim bnmde oyle,sinirler hasar gordugu icinmis alisirsin dedi doktor :)
Isitme testimizide hastaneden cikmadan yaptilar..
Kalca cikikligi icinde genelde 1 aylik olunca..0-2 ay arasi yapilmasi gerekiyormus..

Hatirladigim kadariyla esin sana karsi duyarli biriydi..Durumdan dolayi strese girdigini dusundum bi an..Herkes alisma surecini ya da ufacik sorunlari ayni sekilde atlatamiyor canim..
En son dusunulecek seyi en basta dusunup kendini daha da cikmaza sokma derim..
Bak sen simdiden cocugun icin iyi yoku secmeyi dusunuyorsun,annende bunun icin ugrasmistir emin ol..
Kendini daha fazla uzme olumsuz dusunerek..
Allah yardimcin olsun..
Bu surecte gececek insallah..

canim guzel yurekli arkadasim sewgi gosterisi boyle olmamali tabiki haklisin...babasi olabilir sewgisini hoplata ziplata gostermek isteyebilir..ama bu daha cok minik emerken falan yanlis tabiki bu tarz yaklasimlar..hele ki bebege baglanmamali falan anlayamadim gitti bu ne demek yani onlar bizim canimiz acaba cok kafasi karismis oda gerilmis olabilir mi cunku baska bi sebep gelmio aklima....kiyaslama amacli degil de ornek olmasi ici diyim esim ben emzirirken cok rahatsiz oluorum habire hareket ediom die bile kizio....gunde 4 defa arayip naptigini soruo..haa okuzlukleri yokmu war ewe gelince bes karis surati olabilio kizi sewmege hemen gitmio falan yani hepsinin bir eksisi war sanirim haytim...sen bebegine odaklan onu takmamaya calis tedirginligin sutunude kizinida etkilemesin...
..

Harika bir yazı olmuş ellerine sağlık , her zaman etrafımızda bu tarz insanlardan var , en iyisi umursamadan gülüp geçmek ...

kızlar 2 -3 gündür pek okuyamamıştım sayfaları, şimdi bitirdim okumayı... maşaAllah mayısın başı da, ortası da sonu da ne bereketli aymış . neredeyse günde en az 4-5 doğum haberi, liste bayağı kalabalık anlıyacağınız
Rabbim herkesin evladını bağışlasın inşaAllah

LiLACSOFiE ☆

Deneyimine cok guvenerekten :)
Sagma isini ne kadar araliklarla yapiyorsun,ne zamanlar yapiyorsun?
Sagdigini ne zamanlar,kasikla mi veriyorsun?
Ihtiyacim var bilgilenmeye..

Bizim soyle bir sorunumuz var..
Bazen bi gogsumu emiyor uzunca,uyuyor,10 dk sonra uyaniyor emmek istiyor,sonra digerini emiyor uyuyor ayni sekilde 10 dk fln uyuyup uyaniyor,sonra digeri digeri..Bu 4-5 gundur nobet gb 5-6 saate yayilan birsey..Yani bu arada cok yoruluyor..Bunun haricinde normal emnce 2 saat uyuyor..
Bu nobet aralarinda sutum var ama yetmiyor ya da doyurmuyor sanirim di mi?
Cogaltmak mi gerekiyor bilemedim..
Ya da normal mi bu istegi?

bizde dün annemizi bebeğimizi çıkardık hastahaneden . ewe gelince önce bacımı soktum banyoya sonrada küçük beyimizi ayy o nasıl uyumaktır öyle resmen uyandıramadık saat 1 de emmiş en son biz gelmeden, iyide emmiş saat 4 oldu 5 oldu 6 oldu yok uyanmıyo, burnunu sıkıyoruz, ayağıyla oynuyoruz yok uyanmıyo sadece zorla 5 dakika kadar emdi tekrar uyudu
ama bu arada 3 -4 kez kakasını yaptı .altı açıkkende denedik yok ... nasıl bir yorgunluk ve banyo sonrası rahatlamaysa o öyle
en son 8 gibi uyandı 20 dk falan emdi o emdikçe bizde doyduk vallahi
bacıma gelince doğumu çok uzun sürmedi fakat dikişleri çok fazla imiş. hem içten hem dıştan duş alınca çok rahatladı baya güzel yürüdü, sonra sonra zorlanmaya başladı. birde göğsünün biri diğerine göre daha basık ucu onu pek kavrayamıyo bebek babasına söyledik kalkan al diye onu denedik onunla hiç almadı, göğüsleri de çok yara olmuştu kalkanla alsa iyiydi şimdilik böyle kızlar yaa bide emzik veren var mı akşam bi ara durmayınca biz verdik verdiğimiz gibi sahiplendi ... babası ve halaları hiç memnun olmadılar ama

inşaAllah tablomuzu yarın güncellerim kızlar ... artık iyice kalabalıklaştı e haliyle pek te kolay olmuyor ...eksik bilgileri olanlar var ise bi zahmet tamamlasınlar, öpüyorum hepinizi

Öncelikle kardeşine gecmis olsun Allah analı babalı büyütsün

Ben emzik veriyorum ilk oğlumdada vermiştim.. bazı anneler bırakması zar oluyo diye vermiyolar benim oglum emzigi küçük gelince yeni almıştık begenmedi onu bidahada emzik istemedi 1 yaşını yeni geçiyodu cok kolay bırakt,ı

Bende küçükken tuvalete düşmüş emzigim baska emzik aldılarsada hepsi pis oldu diye almamışım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Lilacsofie ne guzel yazmissin bayildim yazina :)
Papatya esin abartmis haklisin ama deneyimsizlikten yapiyor bence. Bizimki kizimi cimdikleyip duruyordu aglasin cigerleri gelissin diye. Simdi de oglumda gazi ciksin diye eviriyo ceviriyo cocuk telef oldu. Iki gun hastanede bunalima soktu bbeni resmen. Bise desen hemen de aliniyor. Erkek milleti iste baba olmak icgudusel degil malesef uzme kendini. Sutun cekilmesin bebegini dusun.
MnEe gozunuz aydin. Masallah tosun uyuyormus bayagi :) Emzik biz de vermedik esim cok karsi ama bazen versem mi diyorum.

KIzlar sutum gece gelmeye basladi cok sukur. Iki uc gundur mama veriyorduk bugun vermeyi dusunmuyorum. Gece veririm rahat uyusun diye. Bu arada gaz cikarmadan yatirdik diye boguluyordu yavrum Emzirdikten sonra kustu iki dk aonra simsaiyah oldu hemen hemsireye kostuk. Gaz cikardi da rahatladi yavrum. Annem takip etmese Allah kotusun nolurdu kimbilir. Dikkat edin. Mutlaka ustten gaz cikartin. Sut icin de tavsiyem uc ddorthurma yiyip uzerine komposto meyve suyu bise icin. On dk sonra da su icip yatin. Masallah dolar gogusler :)

Ohh maaşallah canım bizim uykularımız da onların olsun:))) Ben sadece doktora giderken filan yolda hastanede vs veriyorum. Hala açlıktan mı ağlıyor tam anlayamadığım riske atmamak için...

Estağfullah canım. Bıldıgım kadarıyla yazayım; (10-15 gunlukken) Şuanda 2,5-3 saatte bir emmeleri gerekiyor. Gunluk toplam yaklasık 500 cc civarında almaları lazım bu da bır içişte 50-60 cc yapar. (yalnız bu mıktarlar bebek buyudukce çok hızlı değişiyor, takıp etmek gerekıyor)
Bebekler aldıkları sutu arttırma donemınde (buyume atağı denıyor) bırkac gun sureklı emıyorlar, bırkac gunun sonunda sutun artıyor ve bebek normal emmeye devam edıyor ama bu sefer artık daha uzun aralıklarla emıyor cunku bır-ıkı gunde sureklı emerek sutu arttırmıs oluyor. Yanı daha uzun aralıklarla daha fazla sut alarak kapasıtesını arttırmıs oluyor.

Eger bırkac gunun sonunda halen gunun bellı saatlerınde sureklı emıyor, bıraktırdıgında uyanıp aglıyorsa, meme aranıyorsa o zaman mama takvıyesını dusunebılırsın. Eger ıyıce emmesıne ragmen mamayı kabul etmıyıp halen huyüzursuz gorunuyorsa sebebı kolık vb baska bır rahatsızlıgı olabılır. Meme emmek rahatlattıgı ıcın o yuzden memeden ve senden ayrılmak ıstemıyor olabılır, bu durumda zor oluyor ama sureklı memede tutmakta bence bır problem yok. Kuralcı yaklasanları cok yakın bulmuyorum. Arada emzık kullanıp kılo alımı ıyıyse aynı sekılde devam edebılırsın.

Cok endıselerın varsa, bır ıkı gun sagıp verebılırsın. 2-3 saatte bır 50-60 ıcıp gunluk toplamı tturmasına ragmen halen huzursuz mu gorunuyor, mama verınce ıcıyor mı ona bakarak ta sorunu anlasılabılır.

Sagıp vermek (duzenlı) sutu ınanılmaz arttırıyor ve bebegın beslenmesını duzene sokuyor ama bır olumsuzlugu bebek bıberona alısabılıyor.

Oyle olmaz umarım canım. Allah kolaylık versın gunduz Kuzey, gece saat bası uyanmak cok zordur(
Annen gelmıyor mu cnm yardım ıcın ne durumdasın?

O kadar güzel bi yazı olmuş ki kesinlikle katılıyorum.. Off neler neler aman çok kilo aldın kilo ver yok sütün az geliyo tatlı ye hangisini yapiyim anne sütüm artsın die getirdiğin tatlıyı mı yiyim kilo mu vereyim? Aman 1 ay oldu hala kilo veremdin taktı kadın kiloma yaa.. aman sütün damla damla akıyo fışkırması lazımdı.. Annem bunu yapan el deil yani.. Neymiş alcakmış götürcekmiş torununu mamayla falan daha tombiş yaparmış da bakıp görücekmişim benden iyi bakarmış çünkü.. Ben kendimden kıskanırken minik bebeğimi annem de dahil olmak üzere sütün yağlı deil yok yaramadı aman mama mı veriyosun aman bezini sık değiştiriyosun neler neler ya.. İçimdekileri okumuşsun da yazmışsın gibi sanki ellerine sağlık arkdaşım :))

sanırım bütün kocalar aynı.. hepsinde bi öküzlük.. ayy ilk başta eşim de yaptı aynını katlanamıyorum artık eşiimin yaptıklarına da zaten.. hamilelikten önce bulaşık mak dahi toplayan evi süpüren hatta cam bile silen eşim ki hamileyken yaptıklarının haddi hesabı yok şimdi hiç yardım etmiyo ya nasıl iştir anlamıyorum.. adam elini ayağını çekti bebeğimiz uyurken tam zorla uyuttum uyandıyo kızımı seviyo ellerini yıkamadan sevmeye kalkıyo işten gelmiş üstündekilere yatırıyo ağlamıyosa sevmeye hazır yook ağlıyo yok tv izliyo başka şey yapıyo yanında kzıım kıpkırmızı ağlamaktan ben zorla altını değiştirmeye çalışıyorum ya bişi yap elini tut da boşlukta hissetmesin tv de gözü.. ben kızınca da kızdı oluyo arkadaş nasıl iştir? zaten gece bi kalkıp bezini değiştirse yetecek yoook horluyo ya yanımda bizim kız da her 2 saate uyanıyo zaten aman ya kendi benden çok istedi bebeğimiz olsun şimdi ne bu? sinirleniyo insan dile getrnce de susuyo küsüyo bana kızını ben vermesem almıyo kucağına bu seferde anlamıyorum hata bende mi? tamam lohusalık psklojisi de var işin içinde ama ben mi abartıyorum acaba yardım istemek hakkım deil mi dinlenmek hem temizlik hem yemek hem bebek sürekli 2 dakka da ben dinlensem?

Kızlar elektrikli göğüs pompası için bir de bebek arabası için öneri istiyorum?
Göğüs pompası için genelde medela diye bi marka önermişler forumda ama pahalı gibi geldi ne önerirsiniz kullananız var mı?
Elimle ya da manuel pompayla sıktığımda 20 cc den fazla çıkaramıyorum işe yarar mı elektrikli? Acaba göğsümde 20 cc süt mü var sadece?

http://www.e-bebek.com/medela-mini-elektrikli-ve-pilli-sut-pompasi_MED-5341

Bebek arabası olarak casual cadillac beğendim alıp kullanan memnun kalan/kalmayan var mı?

http://www.e-bebek.com/casual-cadillac-travel-sistem-bebek-arabasi_CAS-105483

İşte o yuzden kendi anneniz de olsa takmayın dıyorum ya:)
En guzelı kendı lohusalıklarında yasadıkları sıkıntıları hatırlatıp nasıl bır etkısı oldugunu farkettırmek... O zaman degısebılıyorlar..

Elektirikli medela var ben de memnun degılım hastane tıpı olanı kıraladım mecburen ama avent ya da medela en ıyısı dıye bılıyorum
20 cc den fazla vardır oyleyse bılecsagarsan hızla artar

Elektirikli medela var ben de memnun degılım hastane tıpı olanı kıraladım mecburen ama avent ya da medela en ıyısı dıye bılıyorum
20 cc den fazla vardır oyleyse bılecsagarsan hızla artar

medela ve avent çok pahalı işte.. ben küçük şehirde olduğum için hastanenin öyle bi imkan verdiğini sanmıyorum :S zaten artsın die elektrikli almayı düşünüyorum :/ medeladan neden memnun kalmadın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…