Bızımkıler aynı valla:) Alttan gaz çıkarıyor. Gece uyanmıyor. Alt değiştirip zorluyorum. Sutu depolayıp depolayıp uyuyor. Bazen aksmustlerı saatlerce emıyor sutum yetmıyor sanırım mama verdım ıkı kere, bırınde hepsını ıctı , bırınde hıc ıcmedı..... Sağmak çok ıyı boşver ucu yoksa da sağ beslensın, keyıf ıcın yıne emzırırsın.
Bızımkıler aynı valla:) Alttan gaz çıkarıyor. Gece uyanmıyor. Alt değiştirip zorluyorum. Sutu depolayıp depolayıp uyuyor. Bazen aksmustlerı saatlerce emıyor sutum yetmıyor sanırım mama verdım ıkı kere, bırınde hepsını ıctı , bırınde hıc ıcmedı..... Sağmak çok ıyı boşver ucu yoksa da sağ beslensın, keyıf ıcın yıne emzırırsın.
Canim benim pasam 9mayis dogumlu iki gun boyunca uyandiramadik uyanmayinca ememedide bizde biberonla agzina akittik ozaman 8-9gunluk flandi.150ml falan icirdik sonra kendine gelince emmek istedi abartmiom gece 1e kadarcemdi herhalde sutum yetmio dedim cunku okadar kivranio istioduki en sonunda tazyikli bi sekilde kustu actik karnina ovmak icin Karni ne bicim sismisti.Tecrube edinmis olduk doydugunu bilmiolar.Habire istoyorlar.İntten baktim 6 haftaya kadar her ogun 90-150ml iciyorlarmis.slm kızlar bebeğim bugun 8 günlük oldu göğüs ucum fazla çıkmıyor akşamları sağdığım sütü veriyorum siz kaç cc veriyorsunuz? benim oğlum biraz fazla içiyor sanki doymak bilmiyor bugun 90cc bitirdi normalmi bu bide her emmeden sonra mutlaka kaka yapıyoruz sizinde öyle oluyormu acaba ?
kızlarr uzun zamandır giremedim siteye okuyamadım geçmişide.malum bebişlerle pek fırsat olmuyo.bende spinal sezeryanla doğum yaptım 7 mayısta 3900 51 cm doğdu bebeğim 14 günlük oldu bile.çok farklıymış anne olmak uykusuzluk gaz ağlama sevgi tüm duygular birbirine karıştı.birde karnım hala uyuşuk sezeryan olan herkesin böyle mi oluyo bende mi bi gariplik var çözemedim.birde kafam karıştı işitme testi ve kalça çıkığı için tetler nezaman yapılıyor.bilen var mı?kaç tane hastaneyle görüştüm hepsi farklı söyledi.biri hemen yaptır diyo biri 1 ay sonra diyo diğeri 2 ay bitsin diyo anlamadım yaptıranlar nezaman yaptırdı acabaa
Malesef benım anneliğimi doyasıya yaşayamama sebep bir eşim var.
Kızım geceleri aşırı huysuzlaşıyor eşim dediğim kişide onu pışpışlayacağına sinirlenip bağırıyor büyük bir çocukmuş gibi karanlık odaya götürüyor hızlıca elınde havaya doğru hoplatıyo kızım sıçrıyor o öyle yapınca tabi korkup susuyorda.
Bebeği çok istemesine ragmen babalığını yapamıyor.
Geçen kızım yarı uykulu süt emerken sırf komık olsun diye ayaklarını birden tuttu kızım sıçradı uykusundan sinirlerim tavan yaptı annesine anlattım babasıdır seviyor normal öyle şeyler diyip boşverdi gerçekten normalmi bu?
şaka anlayışı bumu diyip tepki gösterince benimki bidaha otür şakalar yapmıycagina söz verdi ama bugun yine aynı sey ilk kez agzıma gelenı saydım yanına kalmıycak bu dedim istedigine söyle bende seni boşarım dedi kendi kızına babalık yapamadıktan sonra boşanmak kırtuluşumuz olur boşvermeye hiç niyetim yok babası olucak sözde allahından bulsun.
Dünde insan kendini küçük bebeklere baglamamalı herturlu hastalıkları çıkıyor diyip salakça konuşmuştu hergün başka moral bozan bişey söyleyip duruyor bu evliliğime sebep oldugu için annemden de nefret ediyorum artık
Malesef benım anneliğimi doyasıya yaşayamama sebep bir eşim var.
Kızım geceleri aşırı huysuzlaşıyor eşim dediğim kişide onu pışpışlayacağına sinirlenip bağırıyor büyük bir çocukmuş gibi karanlık odaya götürüyor hızlıca elınde havaya doğru hoplatıyo kızım sıçrıyor o öyle yapınca tabi korkup susuyorda.
Bebeği çok istemesine ragmen babalığını yapamıyor.
Geçen kızım yarı uykulu süt emerken sırf komık olsun diye ayaklarını birden tuttu kızım sıçradı uykusundan sinirlerim tavan yaptı annesine anlattım babasıdır seviyor normal öyle şeyler diyip boşverdi gerçekten normalmi bu?
şaka anlayışı bumu diyip tepki gösterince benimki bidaha otür şakalar yapmıycagina söz verdi ama bugun yine aynı sey ilk kez agzıma gelenı saydım yanına kalmıycak bu dedim istedigine söyle bende seni boşarım dedi kendi kızına babalık yapamadıktan sonra boşanmak kırtuluşumuz olur boşvermeye hiç niyetim yok babası olucak sözde allahından bulsun.
Dünde insan kendini küçük bebeklere baglamamalı herturlu hastalıkları çıkıyor diyip salakça konuşmuştu hergün başka moral bozan bişey söyleyip duruyor bu evliliğime sebep oldugu için annemden de nefret ediyorum artık
Harika bir yazı olmuş ellerine sağlık , her zaman etrafımızda bu tarz insanlardan var , en iyisi umursamadan gülüp geçmek ...Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!
Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!
Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...
Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!
Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!
Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!
Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...
Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!
Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...
İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.
Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))
Öncelikle kardeşine gecmis olsun Allah analı babalı büyütsünbizde dün annemizi bebeğimizi çıkardık hastahaneden . ewe gelince önce bacımı soktum banyoya sonrada küçük beyimizi ayy o nasıl uyumaktır öyle resmen uyandıramadık saat 1 de emmiş en son biz gelmeden, iyide emmiş saat 4 oldu 5 oldu 6 oldu yok uyanmıyo, burnunu sıkıyoruz, ayağıyla oynuyoruz yok uyanmıyo sadece zorla 5 dakika kadar emdi tekrar uyudu
ama bu arada 3 -4 kez kakasını yaptı .altı açıkkende denedik yok ... nasıl bir yorgunluk ve banyo sonrası rahatlamaysa o öyle
en son 8 gibi uyandı 20 dk falan emdi o emdikçe bizde doyduk vallahi
bacıma gelince doğumu çok uzun sürmedi fakat dikişleri çok fazla imiş. hem içten hem dıştanduş alınca çok rahatladı baya güzel yürüdü, sonra sonra zorlanmaya başladı. birde göğsünün biri diğerine göre daha basık ucu onu pek kavrayamıyo bebek babasına söyledik kalkan al diye onu denedik onunla hiç almadı, göğüsleri de çok yara olmuştu kalkanla alsa iyiydi şimdilik böyle kızlar yaa bide emzik veren var mı akşam bi ara durmayınca biz verdik verdiğimiz gibi sahiplendi ... babası ve halaları hiç memnun olmadılar ama
Ohh maaşallah canım bizim uykularımız da onların olsun:))) Ben sadece doktora giderken filan yolda hastanede vs veriyorum. Hala açlıktan mı ağlıyor tam anlayamadığım riske atmamak için...bizde dün annemizi bebeğimizi çıkardık hastahaneden . ewe gelince önce bacımı soktum banyoya sonrada küçük beyimizi ayy o nasıl uyumaktır öyle resmen uyandıramadık saat 1 de emmiş en son biz gelmeden, iyide emmiş saat 4 oldu 5 oldu 6 oldu yok uyanmıyo, burnunu sıkıyoruz, ayağıyla oynuyoruz yok uyanmıyo sadece zorla 5 dakika kadar emdi tekrar uyudu
ama bu arada 3 -4 kez kakasını yaptı .altı açıkkende denedik yok ... nasıl bir yorgunluk ve banyo sonrası rahatlamaysa o öyle
en son 8 gibi uyandı 20 dk falan emdi o emdikçe bizde doyduk vallahi
bacıma gelince doğumu çok uzun sürmedi fakat dikişleri çok fazla imiş. hem içten hem dıştanduş alınca çok rahatladı baya güzel yürüdü, sonra sonra zorlanmaya başladı. birde göğsünün biri diğerine göre daha basık ucu onu pek kavrayamıyo bebek babasına söyledik kalkan al diye onu denedik onunla hiç almadı, göğüsleri de çok yara olmuştu kalkanla alsa iyiydi şimdilik böyle kızlar yaa bide emzik veren var mı akşam bi ara durmayınca biz verdik verdiğimiz gibi sahiplendi ... babası ve halaları hiç memnun olmadılar ama
LiLACSOFiE ☆
Deneyimine cok guvenerekten :)
Sagma isini ne kadar araliklarla yapiyorsun,ne zamanlar yapiyorsun?
Sagdigini ne zamanlar,kasikla mi veriyorsun?
Ihtiyacim var bilgilenmeye..
Bizim soyle bir sorunumuz var..
Bazen bi gogsumu emiyor uzunca,uyuyor,10 dk sonra uyaniyor emmek istiyor,sonra digerini emiyor uyuyor ayni sekilde 10 dk fln uyuyup uyaniyor,sonra digeri digeri..Bu 4-5 gundur nobet gb 5-6 saate yayilan birsey..Yani bu arada cok yoruluyor..Bunun haricinde normal emnce 2 saat uyuyor..
Bu nobet aralarinda sutum var ama yetmiyor ya da doyurmuyor sanirim di mi?
Cogaltmak mi gerekiyor bilemedim..
Ya da normal mi bu istegi?
Oyle olmaz umarım canım. Allah kolaylık versın gunduz Kuzey, gece saat bası uyanmak cok zordurBizim küçük adamda nerdeyse saat başı uyanıyor sütüm yetmiyordur diye mamada verdim yine aynı oldu büyük oğlumda uykusuz bir bebekti buda öyle olacak sanırım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!
Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!
Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...
Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!
Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!
Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!
Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...
Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!
Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...
İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.
Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))
canim guzel yurekli arkadasim sewgi gosterisi boyle olmamali tabiki haklisin...babasi olabilir sewgisini hoplata ziplata gostermek isteyebilir..ama bu daha cok minik emerken falan yanlis tabiki bu tarz yaklasimlar..hele ki bebege baglanmamali falan anlayamadim gitti bu ne demek yani onlar bizim canimiz acaba cok kafasi karismis oda gerilmis olabilir mi cunku baska bi sebep gelmio aklima....kiyaslama amacli degil de ornek olmasi ici diyim esim ben emzirirken cok rahatsiz oluorum habire hareket ediom die bile kizio....gunde 4 defa arayip naptigini soruo..haa okuzlukleri yokmu war ewe gelince bes karis surati olabilio kizi sewmege hemen gitmio falan yani hepsinin bir eksisi war sanirim haytim...sen bebegine odaklan onu takmamaya calis tedirginligin sutunude kizinida etkilemesin...
..
O kadar güzel bi yazı olmuş ki kesinlikle katılıyorum.. Off neler neler aman çok kilo aldın kilo ver yok sütün az geliyo tatlı ye hangisini yapiyim anne sütüm artsın die getirdiğin tatlıyı mı yiyim kilo mu vereyim? Aman 1 ay oldu hala kilo veremdin taktı kadın kiloma yaa.. aman sütün damla damla akıyo fışkırması lazımdı.. Annem bunu yapan el deil yani.. Neymiş alcakmış götürcekmiş torununu mamayla falan daha tombiş yaparmış da bakıp görücekmişim benden iyi bakarmış çünkü.. Ben kendimden kıskanırken minik bebeğimi annem de dahil olmak üzere sütün yağlı deil yok yaramadı aman mama mı veriyosun aman bezini sık değiştiriyosun neler neler ya.. İçimdekileri okumuşsun da yazmışsın gibi sanki ellerine sağlık arkdaşım :))
Kızlar elektrikli göğüs pompası için bir de bebek arabası için öneri istiyorum?
Göğüs pompası için genelde medela diye bi marka önermişler forumda ama pahalı gibi geldi ne önerirsiniz kullananız var mı?
Elimle ya da manuel pompayla sıktığımda 20 cc den fazla çıkaramıyorum işe yarar mı elektrikli? Acaba göğsümde 20 cc süt mü var sadece?
http://www.e-bebek.com/medela-mini-elektrikli-ve-pilli-sut-pompasi_MED-5341
Bebek arabası olarak casual cadillac beğendim alıp kullanan memnun kalan/kalmayan var mı?
http://www.e-bebek.com/casual-cadillac-travel-sistem-bebek-arabasi_CAS-105483
Elektirikli medela var ben de memnun degılım hastane tıpı olanı kıraladım mecburen ama avent ya da medela en ıyısı dıye bılıyorum
20 cc den fazla vardır oyleyse bılecsagarsan hızla artar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?