Yaşınız gelmişti artık ama evlenmemiştiniz ; evde kalmak üzereydiniz!!!
Nişanlandınız; iki bayram arası düğün olmaz ama fazla da uzatmaya gelmez!!!
Nişanlınızın annesine "anne" mi diyorsunuz, ne kadar da heveslisiniz böyle? Demiyor musunuz işte okumuş ukala gelinler böyle!!!
Evlendiniz tamam, düğüne neden Hanife Teyze'nin torunlarını çağırmadınız? Hem ne biçim davetiyeydi, gelinlikti öyle?
Balayına gitmeden önce kayınvalidenizin elini öpmeye gitmediniz mi ayy düpe düz rezalet!!!
Kaç sene oldu evlisiniz, bebek olmuyor tamam da suçu kimde? Çalışıyor, para biriktiriyor ya da geziyorsunuz yok bunlar bahanedir, olsaydı istemez miydiniz hiç oohoo!!!
Onca zaman korunmasaydınız hemen olurdu!!!
Pekii sorun siz de mi, eşinizde mi, vah vahhh tüh tühh!!
Hamilesiniz ay pek zayıfsınız nasıl taşıyacaksınız bu bebeği!
Ya da pek kilolosunuz maaşallah gören 9 aylık sanıyor...
Çok aşağıda taşıyorsunuz erken doğacak bu bebek...
Kız mıymış, olsun üzülmeyin bir dahakine erkek olur...
Erkek miymiş, evlenince ele karışırmış... Yine de hayret ilkinde erkeği de nasıl buldunuz şans, piyango mübarek!
Aa bebeğiniz oldu, maaşallah; normal doğum yapamadınız mı? Doktor öyle önerdi, riskliydi hiçbir önemi yok, sizin canınız pek tatlıydı belli ki!
Nasıl sütünüz var mı bari? Eee sezeryan olunca tabii süt gelmez!!!
Ayyy eltimizin gelini doğum yaptı bir sütü var bir sütü var bir parmak yağ üstü, yapış yapış...
Ay bu çocuk aç ondan ağlıyor, yaramadı sütünüz demek ki vah vahh!!!
Mama verin bari aç kalmasın!!!
Aaaa mama mı veriyorsunuz yazık el kadar yavruya...
Öcü teyzelerin yorumları hayatınızın tüm aşamalarında karşınızdaydı. Görünüşte ilgili, meraklı, sizin iyiliğinizi isteyen ama tüm yorumlarıyla hayatınıza müdahale eden, zor günlerinizde tek amaçları "ben demiştim" demek olan teyzelerdir bunlar... Hayatlarını, başkalarını özellikle de yakınlarını yetersiz bulmak üzerine kurmuşlardır. Ancak böyle yeterli, faydalı hissedebilmekteler kendilerini.
Onlara da maalesef zamanında aynı baskılar yapılmıştır ama şimdi sıra onlara geçmiştir; anlayış gösteme değil intikam zamanıdır!
Annelik nasıl doğum yaptığınızla, anne sütü mü yoksa mı mama mı verdiğinizle ölçülemeyecek kadar size özel, uzun süreli bir yolculuk.
Siz izin verdiğiniz sürece birileri çocuğunuzun kilosu boyu, ne zaman konustugu, bezi ne zaman bıraktığı, yuvaya ne zaman başladığı, çalıştığınız ya da çalışmasığınız için iyi bir anne olamadığınız konularında sıze demeçler verecekler. Sız ıyı anne olamadıkça ohh dıyıp kendılerını daha yeterlı ve ıyı hıssedecekler...
İşte lütfen tam da bu yüzden anneliğinizin keyfini sonuna dek sürün. Yavrunuza vereceğiniz en büyük hediye, onunla doyasıya geçirdiğiniz mutlu zamanlardır. Mutsuz kaygılı annenin çocuğu, mutlu ve kaygısız olamaz. Endişelerden ve yetersizlik duygusundan arınıp, çocuğunuzun ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, zayıf ve güçlü yönlerini takip ettiğinizde sadece "kendi hislerinizin" annelik yolunda en doğru rehber olduğunu göreceksiniz.
Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))
Merhabalar hic bebekte bobrek buyumesi duyan oldu mu? 20 haftalikken doktorumuz bu teshisi koydu sag bobrek 8mm olmus takip edeceğiz dedi bikac doktor daha gördük bitanesi cok korkutucu konustu aranizda hic bu durumu yasayan ya da duyan oldu mu?
Canım benim sorunum sanırım yeterince yemek yiyememek, öyle bir iştahsızlık var ki üzerimde gerçekten ağlayarak yemek yiyorum sırf bebeğim için ağzıma yüzüme yemeği sıkıştırıyorum ama nafile suyu zaten çok fazla içiyorum böbreğimde taş olduğu için eskiden beri çok su içerdim. Ama şu sıcak su ile masajı ben de deneyeceğim belki işe yarar. Bir de benim iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyor adeta bir tek orası üşüyor vücudumda sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum ama olmuyor öksürükten ölüyorum..
doğum yaptım şükür. ama öldüm öldüm dirildim
saat 6da suni sancı verildi. öğlensonu 3.30a kadar sancı çektimkızımın kalp atışları düştü aniden. ve suyuna pislemişti. apar topar sezeryana alındım. çektiğim sancı yanıma kar kaldı
daha sonra ayrıntılı anlatacam
Saat 13:53 de kizim dünyaya geldi. 3680 gr, 5 saatlik sancida rahim tamamen acildi ama bebegim kanala girmedi bir turlu. Cok ugrastim ama olmadi. Epidural sezeryan oldum. Darısı bekleyenlerin basina
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Size bir kap yemek yapıp, uyku uyumanız için bebeği pışpışlamaktansa; hani bakimmm sağdın ne kadar çıktı diyen öcü teyzenizi de (kendi anneniz bile olsa) artık lütfenn görmezden gelin:))
★
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/299507-drkadir-tugcu-bilgileri.html
Kaydedip ara ara okuyabilirsiniz,guzel bilgiler var..Yardimci olabilir diye dusundum..
Benim Annem de cuma gidecekAnnem gidiyor bu gece moralim çok bozuk
Nasil bakicam ogluma yalniz bilmiyorum annem disinda kimseyle rahat olamıyorum
canim baska bi dr.a git istersen yani bu normale benzemio ...kızlar o kadar moralim bozuk ki resmen psikolojim bozuldu sorunum sezeryan dikişlerim 23 gün olmasına rağmen hala iyileşemedi biraz sulanma vardı eşimde hergün aç havalandır dedi benede 2 gündür öyle yapıyordum şimdi açtım birde baktım tırnak üstü kadar biyer kanıyor biraz sarı gibi yani iltihaplı gibi bu 2 sezeryanım acaba bu yüzdenmi hiç iyileşemeyecek gibi hissediyorumağlamaktan helak oldum oğlum da halime üzülüyor 4 yaşındaki çocuk beni üzülmesin diye bir dediğimi iki etmiyor 4 günlük sezeryanliyken doktora gittim söyledim normal demişti lütfen siz bir akıl verin ne yapayım
Bugün muayene olduk kalça filmi ve bera testi için ayın 27 sine randevu aldık... gaz için farklı bir damla verdi çok etkiliymiş günde 2 defa 5 damla vericem sigorta karsılamıyomus küçücük şise 40 tl gazı bitsin yavrumunda (inş). Kilosu 3800 olmus bayağı kilo almış maşallah. Ama malesef doymuyo obur bir cocukmuş hic bana cekmemis aynı babası :) emme seklini anlattım mememi saga sola cekistiriyo yara olcak ceke çeke sürekli gece gündüz meme istiyo bide gögsüm hiç dolu dolu olmuyo sünger gibi oldu resmen. Mama alın dedi cok aglar aynı sekilde devam ederse günde 2 kere ver dedi eğer öyke olmazsa verme dedi...
Mama kullanan anneler ben daha önce mama kullanmadım kutuda yazıyo ama mesela 2hafta 4 hafta diyo bide 2 aylık diyo biz bugün 32 günlük olduk 2 aylık yazan ölcüdemı vermeliyim yoksa 4 haftalık olandanmi..bide mesela dışarı çıkarken mamayı hazırlasam dışarda versem mesela 1 saat içinde bisey olurmu yoksa tazemi hazırlamalıyım çok oldu ama tecrübesiz olunca....
Yarında aşımız var ağrısız sızısız atlatırız ins
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Malesef benım anneliğimi doyasıya yaşayamama sebep bir eşim var.
Kızım geceleri aşırı huysuzlaşıyor eşim dediğim kişide onu pışpışlayacağına sinirlenip bağırıyor büyük bir çocukmuş gibi karanlık odaya götürüyor hızlıca elınde havaya doğru hoplatıyo kızım sıçrıyor o öyle yapınca tabi korkup susuyorda.
Bebeği çok istemesine ragmen babalığını yapamıyor.
Geçen kızım yarı uykulu süt emerken sırf komık olsun diye ayaklarını birden tuttu kızım sıçradı uykusundan sinirlerim tavan yaptı annesine anlattım babasıdır seviyor normal öyle şeyler diyip boşverdi gerçekten normalmi bu?
şaka anlayışı bumu diyip tepki gösterince benimki bidaha otür şakalar yapmıycagina söz verdi ama bugun yine aynı sey ilk kez agzıma gelenı saydım yanına kalmıycak bu dedim istedigine söyle bende seni boşarım dedi kendi kızına babalık yapamadıktan sonra boşanmak kırtuluşumuz olur boşvermeye hiç niyetim yok babası olucak sözde allahından bulsun.
Dünde insan kendini küçük bebeklere baglamamalı herturlu hastalıkları çıkıyor diyip salakça konuşmuştu hergün başka moral bozan bişey söyleyip duruyor bu evliliğime sebep oldugu için annemden de nefret ediyorum artık
Kızım geceleri aşırı huysuzlaşıyor eşim dediğim kişide onu pışpışlayacağına sinirlenip bağırıyor büyük bir çocukmuş gibi karanlık odaya götürüyor hızlıca elınde havaya doğru hoplatıyo kızım sıçrıyor o öyle yapınca tabi korkup susuyorda.
Geçen kızım yarı uykulu süt emerken sırf komık olsun diye ayaklarını birden tuttu kızım sıçradı uykusundan sinirlerim tavan yaptı annesine anlattım babasıdır seviyor normal öyle şeyler diyip boşverdi gerçekten normalmi bu?
şaka anlayışı bumu diyip tepki gösterince benimki bidaha otür şakalar yapmıycagina söz verdi ama bugun yine aynı sey ilk kez agzıma gelenı saydım yanına kalmıycak bu dedim istedigine söyle bende seni boşarım dedi kendi kızına babalık yapamadıktan sonra boşanmak kırtuluşumuz olur boşvermeye hiç niyetim yok babası olucak sözde allahından bulsun.
Dünde insan kendini küçük bebeklere baglamamalı herturlu hastalıkları çıkıyor diyip salakça konuşmuştu hergün başka moral bozan bişey söyleyip duruyor bu evliliğime sebep oldugu için annemden de nefret ediyorum artık
slm kızlar bebeğim bugun 8 günlük oldu göğüs ucum fazla çıkmıyor akşamları sağdığım sütü veriyorum siz kaç cc veriyorsunuz? benim oğlum biraz fazla içiyor sanki doymak bilmiyor bugun 90cc bitirdi normalmi bu bide her emmeden sonra mutlaka kaka yapıyoruz sizinde öyle oluyormu acaba ?
8 günlük maaşallah 90 cc çok iyi canım, 41 kere maaşallah. Benim kız da bir o kadar içiyor sağınca ama 3-4 saat uyuyor sonra, sizde durum nasıl? Doktoruyla konustum henuz cok erken ama cuma kılo alımına bakalım ıyıyse ızınverebılırız 4 saatte bır 90 cc ve ustune dedı.
Buarada sağmak çok arttırıyor sutu. Ne zaman sağsam ardından tavan yapıyor sutum.
Her memeden sonra kaka yapması doydugunu ve bagırsak mıde fonksıyonlarının sağlıklı oldugunu gösterir. Yıne maasallah demek kı ıyı doyuyor kı mıde yenıden dolunca bagırsak hareketlerı tetıklenır kaka yapıyor. Gaz problemınız de pek yoktur bu durumda:)))
Maasallahhhhh sıze
sorma canım hep açız biz gaz fazla yok ağızdan pek çıkarmıyoruz genelde portlatıyordr salı gittik ctesi çıktığımızda 220 gr vermişti doğum sonrası salı gittik 200gr almış maşallah bişey demedi ozamn bukadr vermiyordum 60 içerse ver demişti mama takviyesi yaptık sutum hemen gelmedi çok sezeryan olduğu için. uykuda dediğin gibi baya bi uyuyor maşallah gece kalkmıyor hiç ben kaldırıyorum alt değiştirip emzirmeye ama biraz çok geldi sanki sabah 90cc bitirince sok oldum gozu doymuyor evladımın aynen sağa sağa geldi benim sütümde meme uçlarım çok yumuşak doğru durust çıkmadı daha bir problemimiz o kaldı :) inşallah düzelir en kısa zamnda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?