2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Cok tesekkur ederim,bu zamansizlikta boyle uzun uzun guzelce anlattigin icin,ellerine saglik,hakkini helal et canim..
Sanirim o sutun cogalmasi icin olan ataklardan yasadigimiz,en azindan ben oyle umuyorum :)

Emzik vermeyi denedim ama almiyor,ittiriyor..Bende babasida hic almamisiz emzik,emzigi ittirdikce annemde anasi kılıklı diyor :)

Birkac gun daha devam ederse sagmayi deneyecegim..

Ek mamada verdik 1 gece ise yaradi,o gece uyudu,bir kere uyumadi yine beni emdi,dun aksamda mamayi kustu..

O 2 saat uyuyunca sut iyi oluyor ama arayi acmayinca boyle bi kısır döngüye giriyoruz..

Kızlar ben 10 günde 9 kilo vermişim üstelik süt olsun diye yemediğim kalmadı :) toplamda 15 kilo almıştım ... Oğluşumda bir haftada 330 gram almış çok sevindim :) dün doktorda kontrol vardı ondan sonra aldım oğlumu kayınvalidemi yeni açılan bir Restaruant vardı ona götürdüm biraz hava aldık akşam eve gelince uyuyan çocuk tüm gece bizi ayağa dikti eşim gezdiniz devından böyle oldu vs dşye söylendi ... 40 gün dışarı çıkmıcam mı bizim de hava almaya ihtiyacımız var bence :)) siz çıkıyor musunuz

Kuru inciri parçalayıp kaynatıp suyunu içmek ben iki inciri kaynatıyorum
Lactabol süt artıcı çay
Dere otu
Bol su tüketimi
Düzenli yemek yemek
Hurma
Bebek uyuduğunda uyumak
Bi de ben gün de bir kez sağıyorum çıkan sütü buzluğa atıyorum
Ben bunları yaptım güzel sonuç aldım size de tavsiye ederim

Son düzenleme:

canım kraft av-33 diye civilden aldık elektirikli pompayı, ben memnunum, bir hafta manuel pompa kullandım,
eczaneden almış eşim, basit yapılı küçük birşeydi, bende en fazla 20-25 cc çıkarabiliyordum, şimdi daha fazla çıkarıyorum, gerçi henüz sütüm çok gibi görünmüyor ama, yılmayacağım, bol su içiyorum, inşaallah artar.
sanada kolay gelsin.

Büyük oğlumda verdim emzik almadı gece gündüz beni kullandı emzik yerine. Şimdiki oğluma da veriyorum pek istekli değil inş alır çok kolaylık

Canm ben abarttm gezme işini. Bi aylık olcaz. Bi kaç kez avm iki kez pazara bi iki kez de misafirliğe gittim. Tabi kız kardeşim sayesinde. Kendisi kurtlu baya. İki çocukla hiçbişiden geri kalmadık

e yani mecburen çıktım kaçkez bende, bebeğim 16 günlük şuan.
5 günlükken hafif sarılık nedeniyle hastanede yattık bir gün, 2 günde bir
kontrole götürdük, göbeğindeki sorun nedniyle çocuk cerrahisi, kalbindeki hafif üfürük nedeniylede çocuk kardiyolojisi derken hemen hemen hergün dışardaydım ilk 10 gün : ) sonra sağlık ocağı kontrolleri, yarın yine dışardayım :), madem çıkıyorum bez almayada gideyim dedim, markete gittim dün, Allaha emanet yavrularımız artık.

Canım sn aslnda çok pozitif birisin zor şeyler yaşadın biraz zaman gerek eşin abartmış biraz gerçekten anne olarak fazla titriyoruz hiç kıyamıyoruz ama onlar öyle değiller
Canım ya üzme kendini bebeğe kendin bakıyosun dimi zor günler bunlar gerçekten. Çoğu evde yaşanan şeyler. Biz de eşimle kedi köpek gibi atışıyoz bazen. Normalde eşin de iyi biri. Kızkardeşine az iyilik yapmadı

merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı yeni geldim hemen sizle paylaşmak istedim , bugün 39+0 olduk nstde sancım çıktı dr hemen doğumhaneye çık dedi, ben bianda şok oldum doktora nasıl yani ama benim sancım yokki dedim sancın var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcaklardı ben istemedim evde kendi sancımı beklemek istiyorum dedim,bebeğin durumu nedir dedim ,bi problem yok bebek bekliyo dedi,doğrumu yaptım bilmiyorum doğum kendi başlasın istiyorum daha günüm geçmiyo sonuçta

Dogum yapan anneler bebek hamagi kullanan varmi aranizda. Memnunmusunuz. Bebek icinde duruyormu

Dogum yapan anneler bebek hamagi kullanan varmi aranizda. Memnunmusunuz. Bebek icinde duruyormu

bizim hamağımız yok bi ev tipi bide araba için anakucagı almıştık biri oturma odasında biri mutfakta duruyo ben nerdeysem orda yanımda oluyo kendi beşiğine sadece geceleri götürüyorum üçünde de rahat ediyo şimdilik emdikten sonra direk koyuyorum biraz etrafa bakınıyo sonra kendiliğinden dalıyo sallanmayı bilmediği için istemiyoo

Çok ses çıkarıyor elektirikli pompalar, gece ya da uyuyan bebeğin yanında pek kullanım olmuyor
Bir de bir anda motor kısmı bozulursa (genelde sut kacmasından oturu) ses çıkarıyor ama iyi sağmıyor, çıkardığı süt miktarı azalıyor, farkedinceye dek iş işten geçmiş oluyor. Bende oğlumdan kalan var, şimdi olsaydı hiç almaz kiralardım direkt. Kiralama şirketleri var hastaneler kiralamıyor, netten bakabilirsin. Uzun zaman kullanacaksan makina fiyatına gelir toplam kiralama bedeli onu da iyi düşünmek lazım.

İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.

Hak ne demek canım, askolsun. Sadece yasadıklarımızı paylasıyoruz.

Anlattığın şeyi çok iyi anlıyorum, bizde de oldu. Sonucunda gerçekten beslenme aralarını açtı ve sütüm çoğaldı ( ben öyle hissettim-sağınca da daha çok geldi) Doktoruyla paylastım durumu (kilo alımı sınırda oldugu ıcın) tam tahmin ettiğim gibi kilo ıcın tartısını pazartesi yapacakken hemen bu cumaya aldı. Eger kılo alımı ıyıyse 4 saat aralıklarla emmesıne ızın verırız dedı. Yarın gıdıncesonucunu yazarım buradan.

Sımdı Sezen de muhtemelen emme aralıklarını arttıracak, sız de o donemdesınız. Dıger taraftan gogsunun dolmasını cok takma kafana cunku sureklı emerse, sen gogsunun dolmadıgını hıssetsen de o aynı mıktar sutunu alıyor. Ustelık sureklı emmesi beyne daha fazla uyarı gonderıp sutunun artmasına neden oluyor. Gogsunun dolmuyor olmasının senı psikolojık olarak olumsuz etkılemesıne ızın verme.

Beslenme saatlerının oturması ıcın henuz cok erken. Bıraz sabır canım. Bu kırk gunde sekılden sekıle gırecekler, sonra bır de bakacagız kı ne oldugunu anlamadan gunde sadece uc kere emzırmeye ve ek gıdalara baslamısız:)) Zaman cok cabuk gecıyor, sımdı yapmamız gereken tek sey sabretmek; ne zaman ıhtıyacları olursa emzırmek sıkılmadan, moral bozmadan ve duzenlerını takıp edıp anlamaya calısmak...

Son düzenleme:
kızlar tedirginim yardımcı olun.dun nst de sancı cıktı.bu arada suan 39 haftalık sezeryan olacak.sancıyı gorunce acılmaya baktı alttan.cok cok acıdı.acılma var yada yok demedi. magnezyum verdi.sancıları azaltır dedi.dr dan cıkınca wc gittim kanama olmus.aksama kadar biraz biraz oldu.sonra kahverengi gelmeye basladı.hala akıntı seklinde kahverengi geliyo.yarın tekrar gidicem ama normalmi sizce ya.komsum gelmemesi gerekirdi dedi.tedirgin oldum.

Son düzenleme:

teşekkür ederim,inşallah doğal sancım başlar akşam ılık suda dinlenmeyi düşünüyorum yürüyüşede devam ,inşallah kolayca kurtulurum, ben ve tüm benimgibi bekleyenler

muayene doğumu tetikliyo bendede öyle olmuştu, nişan olabilirmi acaba ,sezeryansa bence doktoruna haber ver

Elbette ki mecbur kalinca suni sanci yada sezeryan olması gereken şeyler ama bi sıkıntı yoksa ben de bekleme taraftariyim. 39+2yim bugun. Herkesin doğumuna şahit olup tecrübelerini okuyuupp sonra dogurcam sanirim bu gidisle

Elbette ki mecbur kalinca suni sanci yada sezeryan olması gereken şeyler ama bi sıkıntı yoksa ben de bekleme taraftariyim. 39+2yim bugun. Herkesin doğumuna şahit olup tecrübelerini okuyuupp sonra dogurcam sanirim bu gidisle

2 gün varmış aramızda ,bende öyle düşünüyorum herşeyin doğalı en güzeli suni sancıdan çok korkuyorum zaten:18: ,hayırlısı artık...

2 gün varmış aramızda ,bende öyle düşünüyorum herşeyin doğalı en güzeli suni sancıdan çok korkuyorum zaten:18: ,hayırlısı artık...

Ben de normal olmasini cokk istiyorum ama kendiime de sürekli sunu söylüyorum..
Suni sanciyla çok rahat doğum yapan da varr ,, kendi sancisiyla 12saat boyunca doguramayip mecbur sezeryana giden de.
Yani tek bi doğru, herkeste ayni olan değişmez gerçekler yok doğum konusunda.. Tek bir doğru var o da kendimizi hiçbirine korkutmamak..
Öyle yada böyle.. Hepsi bir günde oluuup bitcek Allahin iizniyle.
Ama ben inanıyorum kiii hayirlisiyla enn rahat ve güzel dogumlari yasayacagiz insaaalllaahhhh:)
Ah bide doguraydik iyiydiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…