Estağfullah canım. Bıldıgım kadarıyla yazayım; (10-15 gunlukken) Şuanda 2,5-3 saatte bir emmeleri gerekiyor. Gunluk toplam yaklasık 500 cc civarında almaları lazım bu da bır içişte 50-60 cc yapar. (yalnız bu mıktarlar bebek buyudukce çok hızlı değişiyor, takıp etmek gerekıyor)
Bebekler aldıkları sutu arttırma donemınde (buyume atağı denıyor) bırkac gun sureklı emıyorlar, bırkac gunun sonunda sutun artıyor ve bebek normal emmeye devam edıyor ama bu sefer artık daha uzun aralıklarla emıyor cunku bır-ıkı gunde sureklı emerek sutu arttırmıs oluyor. Yanı daha uzun aralıklarla daha fazla sut alarak kapasıtesını arttırmıs oluyor.
Eger bırkac gunun sonunda halen gunun bellı saatlerınde sureklı emıyor, bıraktırdıgında uyanıp aglıyorsa, meme aranıyorsa o zaman mama takvıyesını dusunebılırsın. Eger ıyıce emmesıne ragmen mamayı kabul etmıyıp halen huyüzursuz gorunuyorsa sebebı kolık vb baska bır rahatsızlıgı olabılır. Meme emmek rahatlattıgı ıcın o yuzden memeden ve senden ayrılmak ıstemıyor olabılır, bu durumda zor oluyor ama sureklı memede tutmakta bence bır problem yok. Kuralcı yaklasanları cok yakın bulmuyorum. Arada emzık kullanıp kılo alımı ıyıyse aynı sekılde devam edebılırsın.
Cok endıselerın varsa, bır ıkı gun sagıp verebılırsın. 2-3 saatte bır 50-60 ıcıp gunluk toplamı tturmasına ragmen halen huzursuz mu gorunuyor, mama verınce ıcıyor mı ona bakarak ta sorunu anlasılabılır.
Sagıp vermek (duzenlı) sutu ınanılmaz arttırıyor ve bebegın beslenmesını duzene sokuyor ama bır olumsuzlugu bebek bıberona alısabılıyor.
Kızlar elektrikli göğüs pompası için bir de bebek arabası için öneri istiyorum?
Göğüs pompası için genelde medela diye bi marka önermişler forumda ama pahalı gibi geldi ne önerirsiniz kullananız var mı?
Elimle ya da manuel pompayla sıktığımda 20 cc den fazla çıkaramıyorum işe yarar mı elektrikli? Acaba göğsümde 20 cc süt mü var sadece?
http://www.e-bebek.com/medela-mini-elektrikli-ve-pilli-sut-pompasi_MED-5341
Bebek arabası olarak casual cadillac beğendim alıp kullanan memnun kalan/kalmayan var mı?
http://www.e-bebek.com/casual-cadillac-travel-sistem-bebek-arabasi_CAS-105483
Büyük oğlumda verdim emzik almadı gece gündüz beni kullandı emzik yerine. Şimdiki oğluma da veriyorum pek istekli değil inş alır çok kolaylıkbizde dün annemizi bebeğimizi çıkardık hastahaneden . ewe gelince önce bacımı soktum banyoya sonrada küçük beyimizi ayy o nasıl uyumaktır öyle resmen uyandıramadık saat 1 de emmiş en son biz gelmeden, iyide emmiş saat 4 oldu 5 oldu 6 oldu yok uyanmıyo, burnunu sıkıyoruz, ayağıyla oynuyoruz yok uyanmıyo sadece zorla 5 dakika kadar emdi tekrar uyudu
ama bu arada 3 -4 kez kakasını yaptı .altı açıkkende denedik yok ... nasıl bir yorgunluk ve banyo sonrası rahatlamaysa o öyle
en son 8 gibi uyandı 20 dk falan emdi o emdikçe bizde doyduk vallahi
bacıma gelince doğumu çok uzun sürmedi fakat dikişleri çok fazla imiş. hem içten hem dıştanduş alınca çok rahatladı baya güzel yürüdü, sonra sonra zorlanmaya başladı. birde göğsünün biri diğerine göre daha basık ucu onu pek kavrayamıyo bebek babasına söyledik kalkan al diye onu denedik onunla hiç almadı, göğüsleri de çok yara olmuştu kalkanla alsa iyiydi şimdilik böyle kızlar yaa bide emzik veren var mı akşam bi ara durmayınca biz verdik verdiğimiz gibi sahiplendi ... babası ve halaları hiç memnun olmadılar ama
Kızlar ben 10 günde 9 kilo vermişim üstelik süt olsun diye yemediğim kalmadı :) toplamda 15 kilo almıştım ... Oğluşumda bir haftada 330 gram almış çok sevindim :) dün doktorda kontrol vardı ondan sonra aldım oğlumu kayınvalidemi yeni açılan bir Restaruant vardı ona götürdüm biraz hava aldık akşam eve gelince uyuyan çocuk tüm gece bizi ayağa dikti eşim gezdiniz devından böyle oldu vs dşye söylendi ... 40 gün dışarı çıkmıcam mı bizim de hava almaya ihtiyacımız var bence :)) siz çıkıyor musunuz
Kızlar ben 10 günde 9 kilo vermişim üstelik süt olsun diye yemediğim kalmadı :) toplamda 15 kilo almıştım ... Oğluşumda bir haftada 330 gram almış çok sevindim :) dün doktorda kontrol vardı ondan sonra aldım oğlumu kayınvalidemi yeni açılan bir Restaruant vardı ona götürdüm biraz hava aldık akşam eve gelince uyuyan çocuk tüm gece bizi ayağa dikti eşim gezdiniz devından böyle oldu vs dşye söylendi ... 40 gün dışarı çıkmıcam mı bizim de hava almaya ihtiyacımız var bence :)) siz çıkıyor musunuz
Malesef benım anneliğimi doyasıya yaşayamama sebep bir eşim var.
Kızım geceleri aşırı huysuzlaşıyor eşim dediğim kişide onu pışpışlayacağına sinirlenip bağırıyor büyük bir çocukmuş gibi karanlık odaya götürüyor hızlıca elınde havaya doğru hoplatıyo kızım sıçrıyor o öyle yapınca tabi korkup susuyorda.
Bebeği çok istemesine ragmen babalığını yapamıyor.
Geçen kızım yarı uykulu süt emerken sırf komık olsun diye ayaklarını birden tuttu kızım sıçradı uykusundan sinirlerim tavan yaptı annesine anlattım babasıdır seviyor normal öyle şeyler diyip boşverdi gerçekten normalmi bu?
şaka anlayışı bumu diyip tepki gösterince benimki bidaha otür şakalar yapmıycagina söz verdi ama bugun yine aynı sey ilk kez agzıma gelenı saydım yanına kalmıycak bu dedim istedigine söyle bende seni boşarım dedi kendi kızına babalık yapamadıktan sonra boşanmak kırtuluşumuz olur boşvermeye hiç niyetim yok babası olucak sözde allahından bulsun.
Dünde insan kendini küçük bebeklere baglamamalı herturlu hastalıkları çıkıyor diyip salakça konuşmuştu hergün başka moral bozan bişey söyleyip duruyor bu evliliğime sebep oldugu için annemden de nefret ediyorum artık
Canım bana sallamaya alıştırma dediler şuana kadar hiç sallamadım bebek alışmadığo bişeyi istemio yani şimdilik direniyorum :))Dogum yapan anneler bebek hamagi kullanan varmi aranizda. Memnunmusunuz. Bebek icinde duruyormu
Dogum yapan anneler bebek hamagi kullanan varmi aranizda. Memnunmusunuz. Bebek icinde duruyormu
medela ve avent çok pahalı işte.. ben küçük şehirde olduğum için hastanenin öyle bi imkan verdiğini sanmıyorum :S zaten artsın die elektrikli almayı düşünüyorum :/ medeladan neden memnun kalmadın?
İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı yeni geldim hemen sizle paylaşmak istedim , bugün 39+0 olduk nstde sancım çıktı dr hemen doğumhaneye çık dedi, ben bianda şok oldum doktora nasıl yani ama benim sancım yokki dedimsancın var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcaklardı ben istemedim evde kendi sancımı beklemek istiyorum dedim,bebeğin durumu nedir dedim ,bi problem yok bebek bekliyo dedi,doğrumu yaptım bilmiyorum doğum kendi başlasın istiyorum daha günüm geçmiyo sonuçta
Cok tesekkur ederim,bu zamansizlikta boyle uzun uzun guzelce anlattigin icin,ellerine saglik,hakkini helal et canim..
Sanirim o sutun cogalmasi icin olan ataklardan yasadigimiz,en azindan ben oyle umuyorum :)
Emzik vermeyi denedim ama almiyor,ittiriyor..Bende babasida hic almamisiz emzik,emzigi ittirdikce annemde anasi kılıklı diyor :)
Birkac gun daha devam ederse sagmayi deneyecegim..
Ek mamada verdik 1 gece ise yaradi,o gece uyudu,bir kere uyumadi yine beni emdi,dun aksamda mamayi kustu..
O 2 saat uyuyunca sut iyi oluyor ama arayi acmayinca boyle bi kısır döngüye giriyoruz..
İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.
Hak ne demek canım, askolsun. Sadece yasadıklarımızı paylasıyoruz.
Anlattığın şeyi çok iyi anlıyorum, bizde de oldu. Sonucunda gerçekten beslenme aralarını açtı ve sütüm çoğaldı ( ben öyle hissettim-sağınca da daha çok geldi) Doktoruyla paylastım durumu (kilo alımı sınırda oldugu ıcın) tam tahmin ettiğim gibi kilo ıcın tartısını pazartesi yapacakken hemen bu cumaya aldı. Eger kılo alımı ıyıyse 4 saat aralıklarla emmesıne ızın verırız dedı. Yarın gıdıncesonucunu yazarım buradan.
Sımdı Sezen de muhtemelen emme aralıklarını arttıracak, sız de o donemdesınız. Dıger taraftan gogsunun dolmasını cok takma kafana cunku sureklı emerse, sen gogsunun dolmadıgını hıssetsen de o aynı mıktar sutunu alıyor. Ustelık sureklı emmesi beyne daha fazla uyarı gonderıp sutunun artmasına neden oluyor. Gogsunun dolmuyor olmasının senı psikolojık olarak olumsuz etkılemesıne ızın verme.
Beslenme saatlerının oturması ıcın henuz cok erken. Bıraz sabır canım. Bu kırk gunde sekılden sekıle gırecekler, sonra bır de bakacagız kı ne oldugunu anlamadan gunde sadece uc kere emzırmeye ve ek gıdalara baslamısız:)) Zaman cok cabuk gecıyor, sımdı yapmamız gereken tek sey sabretmek; ne zaman ıhtıyacları olursa emzırmek sıkılmadan, moral bozmadan ve duzenlerını takıp edıp anlamaya calısmak...[/QUOTE......................................
İnşallah kendiliğinden gelir sancınız kolay bır doğum dilerim.
Hak ne demek canım, askolsun. Sadece yasadıklarımızı paylasıyoruz.
Anlattığın şeyi çok iyi anlıyorum, bizde de oldu. Sonucunda gerçekten beslenme aralarını açtı ve sütüm çoğaldı ( ben öyle hissettim-sağınca da daha çok geldi) Doktoruyla paylastım durumu (kilo alımı sınırda oldugu ıcın) tam tahmin ettiğim gibi kilo ıcın tartısını pazartesi yapacakken hemen bu cumaya aldı. Eger kılo alımı ıyıyse 4 saat aralıklarla emmesıne ızın verırız dedı. Yarın gıdıncesonucunu yazarım buradan.
Sımdı Sezen de muhtemelen emme aralıklarını arttıracak, sız de o donemdesınız. Dıger taraftan gogsunun dolmasını cok takma kafana cunku sureklı emerse, sen gogsunun dolmadıgını hıssetsen de o aynı mıktar sutunu alıyor. Ustelık sureklı emmesi beyne daha fazla uyarı gonderıp sutunun artmasına neden oluyor. Gogsunun dolmuyor olmasının senı psikolojık olarak olumsuz etkılemesıne ızın verme.
Beslenme saatlerının oturması ıcın henuz cok erken. Bıraz sabır canım. Bu kırk gunde sekılden sekıle gırecekler, sonra bır de bakacagız kı ne oldugunu anlamadan gunde sadece uc kere emzırmeye ve ek gıdalara baslamısız:)) Zaman cok cabuk gecıyor, sımdı yapmamız gereken tek sey sabretmek; ne zaman ıhtıyacları olursa emzırmek sıkılmadan, moral bozmadan ve duzenlerını takıp edıp anlamaya calısmak...
kızlar tedirginim yardımcı olun.dun nst de sancı cıktı.bu arada suan 39 haftalık sezeryan olacak.sancıyı gorunce acılmaya baktı alttan.cok cok acıdı.acılma var yada yok demedi. magnezyum verdi.sancıları azaltır dedi.dr dan cıkınca wc gittim kanama olmus.aksama kadar biraz biraz oldu.sonra kahverengi gelmeye basladı.hala akıntı seklinde kahverengi geliyo.yarın tekrar gidicem ama normalmi sizce ya.komsum gelmemesi gerekirdi dedi.tedirgin oldum.
merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı yeni geldim hemen sizle paylaşmak istedim , bugün 39+0 olduk nstde sancım çıktı dr hemen doğumhaneye çık dedi, ben bianda şok oldum doktora nasıl yani ama benim sancım yokki dedimsancın var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcaklardı ben istemedim evde kendi sancımı beklemek istiyorum dedim,bebeğin durumu nedir dedim ,bi problem yok bebek bekliyo dedi,doğrumu yaptım bilmiyorum doğum kendi başlasın istiyorum daha günüm geçmiyo sonuçta
Elbette ki mecbur kalinca suni sanci yada sezeryan olması gereken şeyler ama bi sıkıntı yoksa ben de bekleme taraftariyim. 39+2yim bugun. Herkesin doğumuna şahit olup tecrübelerini okuyuupp sonra dogurcam sanirim bu gidisle
2 gün varmış aramızda ,bende öyle düşünüyorum herşeyin doğalı en güzeli suni sancıdan çok korkuyorum zaten:18: ,hayırlısı artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?