Bizim dogumda Sener bey gordu 10. gunde o gordu simdide hastanedeyim ona geldim yine daha yeni diye ama bende devamli gelecem diye karar vermedim daha..
Dogumevinde Mustafa Göndü diye birini onerdi arkadasim ona gidiyorlarmis,kalca cikikligi icin oraya gidecem daha aktif diye hem doktoruda denemis olacaz bakalim :)
Ben simdi sorarim Sener Bey'e ne diyecek :)
Selam canm yanlış yazmışım 53 cm doğdu kızım 1 ayda 56 oldu bana az geldi ama buna ragmen hemşire uzun doğduğunu ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.İnanamıyorum maaşallah kızım 63 cm mi doğdu? Zaten boyu o kadar önde başlamış ki bence hiç endişelenmene gerek yok. Hem çok uzun süre kullanmadı damlaları hemencik iyileşti çok şükür eminim ben sorun olmayacaktır. Benim kızım 50 cm doğdu, bir ayda 55 oldu.
Hepatit aşısının da herhalde 3.dozunun tamalanmasını bekliyorlar yoksa ilk dozunu bu kadar geç yaptıklarını sanmıyorum. Sen gelmek istiyorsan gel bence burada yaptırsan aşılarını sağlık ocağında olmuyor mu? Şimdiye ikinci dozunu olmuştu bile burda olsanız, acaba doktorun ne düşünüyor bu konuda?
Selam canm yanlış yazmışım 53 cm doğdu kızım 1 ayda 56 oldu bana az geldi ama buna ragmen hemşire uzun doğduğunu ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.
Hepatit b aşısınıda 3. Ayda yapıcaklar buda demek oluyor agustos eylul gibi turkıyeye gidebilirim...
Ama sorun çoook uzun bir yolculuk olması aslında oraya gitmeyi bıle düşünmem bencılce....
Evden arlanda havaalına 1,5 saat
Havaalanından ist.a 3,5 saat
İstanbuldan adanaya 1 saat
Adanadan mersine 2 saat
Derken en az 8 saat yollarda geçicek 1 günde 2 kez uçağa binilicek...
3-4 aylık bir bebekle yanlız gitmem zor... 2 seneyi geçik ailemi görmedim hepsi burnumda tütüyor ben bile turkıyeye gidip hava degısıklıgı yüzünden 2 hafta hasta yatıyorsam kızım nasıl olur kımbilir... çok istiyorum ama sanırım ben vazgecmek zorundayım canım ailemi doğdugum yeri bu senede göremiyecegim.
Selam canm yanlış yazmışım 53 cm doğdu kızım 1 ayda 56 oldu bana az geldi ama buna ragmen hemşire uzun doğduğunu ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.
Hepatit b aşısınıda 3. Ayda yapıcaklar buda demek oluyor agustos eylul gibi turkıyeye gidebilirim...
Ama sorun çoook uzun bir yolculuk olması aslında oraya gitmeyi bıle düşünmem bencılce....
Evden arlanda havaalına 1,5 saat
Havaalanından ist.a 3,5 saat
İstanbuldan adanaya 1 saat
Adanadan mersine 2 saat
Derken en az 8 saat yollarda geçicek 1 günde 2 kez uçağa binilicek...
3-4 aylık bir bebekle yanlız gitmem zor... 2 seneyi geçik ailemi görmedim hepsi burnumda tütüyor ben bile turkıyeye gidip hava degısıklıgı yüzünden 2 hafta hasta yatıyorsam kızım nasıl olur kımbilir... çok istiyorum ama sanırım ben vazgecmek zorundayım canım ailemi doğdugum yeri bu senede göremiyecegim.
Bugün bana bir haller oldu kızlar. Sabah kalktım baktım ev tamtakır alısverıse gıdılmesı gerekıyor. Sabah ve aksam sutumu sağmıştım fazla olanı; siz bunu içirin Deren'e ben alısverıse gıdıcem dedım. Deren'ii emzirdim çıktım, sonra evın bır guzel tum eksıklerını aldım; ohh dedım dunya varmıss....
Sonra oğluma yazlık bazı şeyler almam lazımdı. Hadi baslamıslen aynen sağmaya devam ettım. Yıne evdekıler sağdıgım sutu ıcırıp bızım oğlumla tekrar cıkmamıza ızın verdıler. Burada yakında guzel bır AVM var oraya gıttık. Oğlum basbasa bırseyler yapmamıza nasıl sevındı anlatamam zıplaya zıplaya dans ederek yuruduk yollarda. Alısverıs yaptık ıstedıgı gıbı sectı herseyını. Bır terlık vardı "anne bu yaşlı rengi gibi"dedi?!???? Dondurma yıyelım mı dedı. En son " anne işimiz bitince çin yemeği yiyelim mi senle. " demez mi? Hey Allah'ım ne çabuk buyuyorlar. Adam olmus ta çin yemeği istiyormuş hey gidiii ....
Kızım da çok uslu durdu. Ben de dun hep sağarak vermiş oldum sütümü. 3 saatte bır içirdik. İyi ki oğlumla dışarı çıktık, ikimizin de çok ihtiyacı varmış buna... Haftaya da avm'nin bahçesinde açık mini lunapark var oraya götüreceğim kuzumu. Eski günlerdeki gibi:)))))
Ben de kalca çıkıklıgı muayenesine ona gideyim o zaman. Ama olumsuz bisey olursa da paylaş gitmiim.
Ne dedi Şener bey merak ettim? Ya doktorlara karşı bi cekingenlik var ben de, fazla soru soramıyorum bi an önce muayene olup çıkmaya bakıyorum. Devlet Hastanelerinden kalma bi alışkanlık galiba. Doğum evinde muayene sonrası koridorda bellerimi topladığımı biliyorum :)
Neguzel bir gun gecirmissin oglunla cok iyi olmus bence.Dondurma yiyince bebisin bogazi agrir derler agridimi deren bebisin bogazida.
Banada oyle geliyo canim ne hamileligimde ndlede dogumdan sonra dogru bildigimi yaptim ben herseyi yedim bi tahillardan oda nohut bulgur fasulyeden uzakbdurdum sut bile ictim hicbiside olmadi bebeklerde ilk 3 aya kadar zaten gaz oluyormus nie kisitliyimki kendimi sadece bi tanidigim denemis 2 kasik yedjm belki dio ertesi gun bebisinin sesi kesilmis ondan korktum.Yoksa sade madensuyu bile ictim sabah aksama dogru bebisim kendi kendine gaz cikardi ama bidaha icmicem dr a sormadim cunku belki midesine dokunur ufakaligin.Deniyim biraz bari canim azda olsa cekiodu.Yok canım hiç hissetmedim öyle birşey. Bu kesin, annenin keyifli şeyleri yapmasını engelleme derneğinin uydurduğu bir söylentidir:))))
Yok canım hiç hissetmedim öyle birşey. Bu kesin, annenin keyifli şeyleri yapmasını engelleme derneğinin uydurduğu bir söylentidir:))))
kızlar merhaba
benim bebeğimde 10. gün kotrolünde çok hafif sarılık oldugunu söyledi doktor tahlil filan yapmadı,şimdi 28. günümüz sanki gözü hafif sararmış gibi,bu sarılık sonradan olur mu artar mı acaba,bir de bu d vitaminini başlamadı bize doktorumuz herkes başlamış sanırım,geç kaldık yine sanırım(
Hemen denicem kimyonu cok gazlı bi kızım var çünkü:)slm kızlar umarım herkes iyidir. kızımkolunu kıpırdatıyor yavaş yavaş. umarım bir kaç ay içinde müdehalesiz iyileşecek. bana destek olan cevap veren arkadaşlarım okudum ve sevindim
bebişim 15. gün gaz sancısı başladı huzursuz mutsuz oldu . masaj yapmak gezdirmek işe yaramadı çok üzüldüm. şimdi geçti.bir çay kaşığı kimyonu ağzıma alıp suyla yutuyorum bebiş te gaz bir haftadır kalmadı mutlaka yapın
.humana süt yapan iğrenç bi çay ya. ama içeceğim mecbur . internette ucuz bi yer var mı bildiğiniz
bebeğime gece yorgan örtüyorum işlik oldu hala üşüyecekmiş gibi geliyor bi de antalyada yaşıyorum. bana bi kızsanız da çocuğumu sarmalamasam bu kadar
hepinize sevgilerr. özlemişim ya ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?